Şimdi Ara

Batman'i anlamadım... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Khal Woof

Batman Begins'i izlemeden direkt Kara Şovalye'yi izledim.Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir mi?

eh azımsanmayacak kadar etkisi var 1. filmin.
  • Buram buram mantık kokan bir film değilki batman. Maskeli süper kahraman filmi. Sakin bir ortamda izlersen sorun olmaz. Anlaşılmayacak bir yanı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

quote:

quote:

Hep Nolan işte git Inception, Prestige gibi filmler çek canımızı ye ama süper kahraman filmlerine karışma hafız.

Filmde bir sorun var o halde?

imla

Aslında filmlerde bir sorun yok ben genel olarak Nolan'ın süper kahraman işlerinin içine girmesine karşıyım. Nolan üçlemesinde ki Batman'i çizgi romanlarda ki Batman'e çok uzak buluyuorum. Herifte acayip derecede realizm aşkı var. Benim açımdan Nolan'ın Batman üçlemesi vasat Batman filmleridir, ancak bir Batman filmi olarak bakmassam olaya müthiş filmlerdir. Siz kafanızı toplayıp, sakin bir kafayla tekrar izlemeyi deneyin bi.

Sn. bLackMumble,

The Silver Surfer tarafından size "hakaret" suçlaması ile ilgili bir dava açılmıştır.. Görmek için tıklayınız
    Christopher Nolan gibi bir adamı kendi tarafına çekmesi çok güzel DC'nin. Bu bir ganimet, altınlarla kaplı bir sektör. Sizin getirdiğiniz onlarca yönetmenden iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: The Silver Surfer

quote:

quote:

quote:

Hep Nolan işte git Inception, Prestige gibi filmler çek canımızı ye ama süper kahraman filmlerine karışma hafız.

Filmde bir sorun var o halde?

imla

Aslında filmlerde bir sorun yok ben genel olarak Nolan'ın süper kahraman işlerinin içine girmesine karşıyım. Nolan üçlemesinde ki Batman'i çizgi romanlarda ki Batman'e çok uzak buluyuorum. Herifte acayip derecede realizm aşkı var. Benim açımdan Nolan'ın Batman üçlemesi vasat Batman filmleridir, ancak bir Batman filmi olarak bakmassam olaya müthiş filmlerdir. Siz kafanızı toplayıp, sakin bir kafayla tekrar izlemeyi deneyin bi.

Sn. bLackMumble,

The Silver Surfer tarafından size "hakaret" suçlaması ile ilgili bir dava açılmıştır.. Görmek için tıklayınız
    Christopher Nolan gibi bir adamı kendi tarafına çekmesi çok güzel DC'nin. Bu bir ganimet, altınlarla kaplı bir sektör. Sizin getirdiğiniz onlarca yönetmenden iyidir

• bLackMumbLe kullanıcısına yanıt
    Dostum ben sana katılmıyorum açıkcası. Ben çok büyük beklentilerle izlememe rağmen çok beğenmiştim ilk filmi ve gerisini de öyle. Realizm, filmi gerçekten şaheser yapmış bence. Artık çizgi romanı çizgiden saptırmadan film çekme olayı, geçmişte kaldı. Hem de rağbet görmüyor artık. Zaten Batman serisi çekilmiş bir kere, aynı mantıkla seriyi tekrar çekmenin kimseye faydası yok. Bence, herhangi bir süperkahraman filmini bu seriye kıyaslayarak daha kaliteli ve ilgi uyandırıcı bir şekilde çekemezsin. Nolan'ı takdir etmek lazım. Şahsi kaatim, sinema endüstrisinde, daha iyi film nasıl yapabilirime bakmak lazım artık. Alışılagelmişin dışına çıkmak gerekse bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suyheuti

Dostum ben sana katılmıyorum açıkcası. Ben çok büyük beklentilerle izlememe rağmen çok beğenmiştim ilk filmi ve gerisini de öyle. Realizm, filmi gerçekten şaheser yapmış bence. Artık çizgi romanı çizgiden saptırmadan film çekme olayı, geçmişte kaldı. Hem de rağbet görmüyor artık. Zaten Batman serisi çekilmiş bir kere, aynı mantıkla seriyi tekrar çekmenin kimseye faydası yok. Bence, herhangi bir süperkahraman filmini bu seriye kıyaslayarak daha kaliteli ve ilgi uyandırıcı bir şekilde çekemezsin. Nolan'ı takdir etmek lazım. Şahsi kaatim, sinema endüstrisinde, daha iyi film nasıl yapabilirime bakmak lazım artık. Alışılagelmişin dışına çıkmak gerekse bile.

Zaten yazarken bence dedim. Herkesin kendine göre bencesi vardır. Bana göre çizgi roman karakterlerinin, en az belli bir ölçüde çizgi romana sadık kalması gerek. Nolan üçlemesinin sadece ilk filmini beğendim. Bana göre diğer 2 film çizgi romana göre oldukça boş filmlerdi. Şöyle diyim daha iyi anlamış olursunuz, uçamayan bir Superman'in olduğu Superman filmi gibiydi. Nerede dünyanın en iyi dedektifi nerede Nolan'ın Batman'in.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neresini anlamadın be kardesim beyni olan herkes anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gilardo -- 9 Şubat 2014; 22:23:03 >
  • batman filmlerinin üçü de çok iyiydi.Ama ikincisi biraz karışık haklısın bunun için vikipediden özet kısmını oku sonra hepsini baştan izle anlarsın kardeşim
  • Batman Begins'i izledin mi?
  • Intruder kullanıcısına yanıt
    hyr.
  • Tartışmasız en iyi süper kahraman filmi, eleştirilecek bir tarafı yok . Sadece uzun olması seriye yabancı olanlar için biraz sıkıntı yaratabilir.

• quote:

hyr.

Beginsi izlemeden bunu izlemek mantıksız olmuş.
  • Üçleme arasından en iyisi Batman:Begins'dir Batman'i o saçma sapan komedi filmi havasındaen koparmıştır. Benim gibi 80'lerin vhs ve betamax kasetlerden ninja filmleri izleyenler için de ayrı bir keyiflidir. 2. film zaten Batman filmi değil Joker filmidir.

Bu arada konuyu başlatan arkadaş sen hangi filmde neyi anlamadın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E8240D3D -- 10 Şubat 2014; 21:56:29 >
  • Yapılmış en sağlam "BATMAN" filmleridir Nolan'ın üçlemesi, başka yerlerde de defalarca yazdım çizgi roman ile ne kadar alakalı yerlerinin olduğunu, yığınla ÇR göndermesi olduğunu.

Bu işin bencesi mi var yahu, yığınla ÇR referansı var 3 filmde de, ayrıca 3 filmin konusunun izin verdiği ölçüde gayette dedektiflik özelliklerini de görüyoruz, konuların ölçeğine göre.

ÇR de bu tarz Batman ( Nolan'ın ki gibi yani ) oldukça sık görülür Batman serilerinde, asıl FANTASTİK kaçan Batman tasviri JLA gibi ekiplerde Superman ile falan takıldığı halidir daha çok, bir orana vurursanız eğer Nolan'ın Batman'ine daha yakın bir Batman tasviri çıkar Batman çr lerinde cidden fantastik olanlara kıyasla.

Kafadaki Batman imajı başka şey, ÇR Batmani demek başka şey.

Yığınla hali çizildi Batman'in yıllar boyunca, Hulk'u ucundan patakladığı, X MEN leri tek başına madara ettiği sayılar dahi var, ama bu tarz seriler, sayılar, genel Batman süreli yayınlarına oranlarsanız oldukça azdır.

Son zamanlarda çıkan başarılı Batman hikayelerinden Baykuşlar Divanı'na bakın, oradaki Batman Nolan'ın Batman'inden çok da farklı değildir.

Hepsini geçtim, Batman'in PSİKOLOJİSİNİ, sebeplerini, SERT AMA KONTROLLÜ halini, KORKU ya hakim oluşunu ve daha pek çok şeyi BİREBİR ÇR de ki gibi MUHTEŞEM bir şekilde vermiştir NOLAN.

Yani başka konuya da atmıştım buraya da atıyorum dayanamayıp.

Batman budur arkadaş, o hava, o tarz, o his, budur, buna kötü Batman diyene ne diyeyim bilmiyorum.

Bunun çeyreği hissini veren bir Batman görürsek sevinicem.

Dedektifliği mevzusunda, hatırlatırım Batman daha 2. senesindeydi The Dark Knight ta, 3. filmde de 8 sene ara vermişti, ayrıca DETAYLARA dikkat edilirse 3 filmde de Dedektiflik, Balistik, Kimya, Planlama ( Swat timini tek başına alışı ve bunu yapış biçimi, uçakla Çinliyi kaçırması ve daha yığınla şey 3 filmde, hepsi de gayette ÇR kokan, ÇR de de yaptığı tarzda aşmış şeylerdir. ) dil bilme ( Kedi Kadına İBİZA'nın telaffuzuyla ilgili ahkam keserken İspanyolca bildiğini anlıyoruz mesela ) gibi pek çok konuda uzmanlık derecesinde bilgi birikimi olduğu anlaşılıyor...

Şuradaki sahnede tek başına adamın yarasaları çeken bir sinyal veren bir cihaz geliştirebilecek potansiyelde olduğu ( ikinci filmde ufak bir alete basıp tüm magazinin makinelerini iptal ediyordu ) Gordon'a zehirle ilgili, kızın durumuyla ilgili seri bir şekilde bilgi aktarması, bunu yaparken ki konuşma tarzı, kesinliği, KENDİNDEN EMİNLİĞİ, liderlik vasfı ( TDKR da bu liderlik vasfının alası vardır ) hızlı bir şekilde seri planlar yapıp senkronize bir halde bunları icra edebilmesi tek başına verilmiş.

İşte asıl bunlardır ÇR Batman'i ve adam bunları kendi vizyonu içerisinde 3 filmde de bolca vermiş, sadece odaklanmamış, vurgu yapmamış, gören görüyor yani.

Şimdi Batman çok daha fantastik işler, icatlar da yapar eyvallah ama bunları "daha çok" başka çr karakterleri ile takıldığı JLA de falan yapar, kendi serilerinde çok çok insan üstü şeyler görmezsiniz "genelde", 90 larda beli kırıldı adamın rahat 1 sene iyileşmedi çr lerde.

Batman de fantastik öğeler bazı düşmanları üzerinden verilir az çok, Poison İvy, Mr Freeze, Clayface, Man-Bat gibi... ÇR Batman'ine Batman açısından pek çok açıdan oldukça benzerdir Nolan Batman'i, hepsi olmasa da.

Farklı farklı yığınla Batman ÇR yayını vardır, hep vardı, pek çoğunda da Nolan'ın kine oldukça yakın bir Batman tasviri, algısı bulabilirsiniz, daha farklı hallerini de bulabilirsiniz.

Ha tabii ÇR de fiziki olarak daha güçlüdür ( 500 kg üzeri bench press basıyor rutin olarak, 450 kg ile setler halinde çalışıyor çok rahat, bu herhangi bir insan evladı için imkansızdır, atletiklik ve akrobasi olarak Spider Man ile kovalamaca oynayabilecek seviyededir, ( ama bunu da böyle yazıp çizen var yapmayan var, yazardan yazara değişiyor ) uzaya çıkıp başka gezegenlere gitmişliği vardır vesaire.

Nolan dünyası o kadar da sanıldığı kadar aykırı falan değil aslında, Batman'in ilk yılları için oldukça mantıklı makul, yeteneklerin, güçlerin dozajını azaltın sadece, daha gerçekte olabileceğe yakın hale getirin, Nolan'ın Batman'i budur aşağı yukarı.

Ha tabi o kadar abuk sabuk işler yapan yığınla skmsonik aksiyon filmi karakterinin yanında Batman tam potansiyel takılsa dahi sinema da sırıtmaz ya neyse... Ulan James Bond ne, Bourne ne, Vin Diesel'in oynadığı aksiyon karakterleri ne Batman'in yeteneklerinin 10 da biri bile yoktur.

ÇR var ÇR var yani, Nolan tarzı Batman de ( herşeyiyle değil, temelde ) azımsanmayacak boyuttadır tüm çıkmış Batman serilerini göz önünde bulundurursak.

Nolan'ın Batman'i uçamayan Superman demek büyük haksızlık ve yanlış.

Onun yerine şöyle diyebiliriz, her özelliği belli bir oranda verilmiş, dozajları arttırılabilir gayet, o zaman ÇR de de olan Batman tasvirlerine uygun olur, ama bu demek değil ki Nolan'ın Batman yorumu Batman değil, yığınla seri, örnek var Nolan'ın Batman'ine yakın olan Batman çr tarihinde.

ÇR leri daha çok bağlayan güç müç, yeteneklerin kullanış biçimi gibi şeyleri bir kenara bırakırsak, asıl en önemli şey olan, BATMAN oluş süreci, Batman psikolojisi, davranış biçimleri, korku teması ve bunun önemi ( en önemli temalardan biridir Batman de bu ) Batman karizması, sertliği ( bu daha önce hiç bir filmde yoktu, büyük eksiklik bence ) soğukkanlılığı, hesap kitap yapması seri halde falan, bunlar gayet güzel başarılmış şeyler, bunlar haricinde 3 filmde de yığınla Batman külliyatı göndermesi var pek çok sahnede, Batman, Two Face, Bane, Joker, bunların ruhsal yapıları muhteşem yansıtılmış.

Gotham da ki deliliğin potansiyeli bundan daha iyi anlatılamaz mesela...

Şu sahnelerin her biri, buram buram ÇR kokuyor, öyle böyle değil, muhteşem...

Tam Bane ya, tam Bane, ÇR de aynen hayal edebiliyorum bu adamı bu halde insanları manipüle ederken, provoke ederken...

Demeyin artık ÇR ile alakası yok diye, oldukça fazla var.

Görünüşe aldırmayın o kadar, özünde, ruhsal olarak, Nolan'ın Batman'i de, diğer tüm karakterleri de, Gotham şehri de dibine kadar ÇR kokar...

3.59...

Şimdiye kadar izlediğim tüm çr filmlerinde, bu seriden daha iyi konu ettiği ÇR yi bu kadar iyi anlamış bir yönetmen görmedim, yokta, 3.59 da belki de en sağlam ÇR sahnelerinden biridir açık ara.

Nolan ve C. Bale ağır Batman fanıdır ve en az benim kadar anlamış adamlardır Batman'in özünü, onlarca örnek verilebilir bununla ilgili, o kadar bariz ki...

• urazs ne diyorsa bu konuda doğrudur,hakkını vermiş Nolan serinin.Karakterler gayet yerinde hatta keşke Batman vs. Superman'de de işin başında Nolan olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 11 Şubat 2014; 2:26:35 >
  • Otur, düzgünce ilk filmden başlayarak hepsini izle. Yarım yamalak izlemişsin, sonra anlamadım diyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.