Şimdi Ara

bataryayı nasıl çıkarcam:S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar ben dizüstü bilgisayar kullanıyorum! daha ilk sefer taktım bataryayı şarja ve yeşil ışık yandı bir süre sonra kullanma kılavuzuna baktım ve anlamı batarya doldu demekmiş bende bilgisayara elektrik veren kabloyu çıkarttım ve bilgisayarı direk bataryadan açtım yaptığım doğrumu yoksa kusurlumu lütfen cevap bekliyorum

• LÜTFENN YARDIM YAAA LÜTFENNN
  • arkadaşım niye kusurlu olsun ki bataria dolmuş sende fişten çıkarıp öyle kullanmışsın.cep telefonlarıda öyle değilmi pili dolunca fişten çıkarıp kullanmıyor muyuz?aynı şey
  • Her türlü şarjlı alet edevatın kullanma klavuzlarında belirtilen bir süre "kapalı konumda" şarjda bırakılması gerekir. 4 saat mi olur 8 mi bilmem o alete göre değişir. Bir süre şarjda kaldı diyorsun, bu süre kullanma klavuzunda belirtildiği kadarsa güzel. Değilse tam performans alamayabilirsin bir süre ve batarya ömrün 3 zaman 5 zaman azalmış olabilir. Bunun dışında batarya ömrü açısından batarya doluyken şarja da takılı olmamalıdır. Yani pil zayıf uyarısı gelene kadar pilde, ancak bu uyarı geldikten sonra fişte kullanılmalı. Dolu bataryayı şarjda bırakmak batarya ömrünü kısaltır. Pil zayıf uyarısından sonra şarja tak ve şarj ışığı dolduğunu gösterdiğinde de çıkart. Bu şekilde batarya ömrünü daha uzun tutabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 12 Mart 2008; 3:36:01 >
  • ÇOK TEŞEKKÜRŞER MESELA BENİM BİLGİSAYARDA 1.5 SAAT PİL ÖMRÜ KALDI BEN ONU ŞARJA TAKIPTA OYNASAM BİR SAKINCASI OLMAZ DEME?YANİ BATARYADAN YEMİYECEĞİM ELEKTRİĞİ DİREK PRİZE SOKUCAM BÖYLE OLUR MU YARDIMMÇOK TEŞEKKÜRLER...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yardımleyn

ÇOK TEŞEKKÜRŞER MESELA BENİM BİLGİSAYARDA 1.5 SAAT PİL ÖMRÜ KALDI BEN ONU ŞARJA TAKIPTA OYNASAM BİR SAKINCASI OLMAZ DEME?YANİ BATARYADAN YEMİYECEĞİM ELEKTRİĞİ DİREK PRİZE SOKUCAM BÖYLE OLUR MU YARDIMMÇOK TEŞEKKÜRLER...

2-3 sene kullanacağın bataryayı 1-2 sene kullanırsın. Onun dışında bir şey olmaz. Evde kullanırken en güzeli masaüstü gibi kullanmak. Yani bilgisayarın alt tarafındaki mandallardan bataryayı söküp şarj aletini takıp normal bilgisayar gibi takılmak.. Ama diyosan ki "yok ölünce veririm parası neyse alırım yeni batarya" e o zaman sen bilirsin. Batarya ömrünün kısalmasından başka zararı olmaz söylediğin şekilde yapmanın

• teşekür ederim böyle basit bir konuya cevap yazdırdığın için hayatımızda olan bir cok nesnenin çalışma mantığınla aynı olan bu konuya sen işini bilirisn diyorum .kullanmaya devam yolun doğrusundasın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.