Şimdi Ara

Bataryanın Ömrünü Uzatmak İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ayıptır söylemesi 6S aldım fakat aşırı pahalı olunca insan pimpirikli oluyor.

Bu sorum sadece 6S için geçerli değil, genel bir soru.

Bataryanın ömrü ne zaman sonra kısalmaya başlar?

Uzatmak için neler yapmamız gerekir?

Batarya ömrü azalırsa eğer garantisi varsa neler yapabiliriz?

Teşekkürler herkese.

• Bataryayı tamamen bitirme, sadece kalibre olması için 3 ayda bir kez tam bitirmelisin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

Bataryayı tamamen bitirme, sadece kalibre olması için 3 ayda bir kez tam bitirmelisin.

%5 de iken takıyorum hocam.

Bir de bugün sarj %90 iken bilgisayara takmam gerekti itunes için. En fazla 20-25 dakika durdu sarj %100 oldu işim bitti çektim sonra.

Bu olay bataryaya zarar vermişmidir?

Zaten %90 varken bilgisayara taktım sarj kısa sürede 100 oldu. Ama takmam da gerekiyordu itunes için.

Vay arkadaş iyice hastalık hastası oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

quote:

Bataryayı tamamen bitirme, sadece kalibre olması için 3 ayda bir kez tam bitirmelisin.

Bir de bugün sarj %90 iken bilgisayara takmam gerekti itunes için. En fazla 20-25 dakika durdu sarj %100 oldu işim bitti çektim sonra.

Zaten %90 varken bilgisayara taktım sarj kısa sürede 100 oldu. Ama takmam da gerekiyordu itunes için.

Evet tabii ki zarar vermiştir. %90'da takmak normal bir durum, zaten böyle yapman gerek. Ne zaman şarja takabilecek durumun varsa tak, hiç fark etmez. İster %90'da tak, ister %70'de ama dediğim gibi pili 3 ayda tamamen bitir. Yalnız bence bu kadar yorma kendini, 2-3 sene sonra zaten satmayacak mısın?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

quote:

Evet tabii ki zarar vermiştir. %90'da takmak normal bir durum, zaten böyle yapman gerek. Ne zaman şarja takabilecek durumun varsa tak, hiç fark etmez. İster %90'da tak, ister %70'de ama dediğim gibi pili 3 ayda tamamen bitir. Yalnız bence bu kadar yorma kendini, 2-3 sene sonra zaten satmayacak mısın?

Yani aynen, sağolasın

• Rica ederim. Sorun varsa sorabilirsin.

• Hüsnü kuruntu yapma bu kadar.

Şarjdayken mecbur kalmadıkça kullanma. Şarjın %10-20 aralığındayken şarja takmaya özen göster. Mümkün mertebe %10'un altına düşmesine izin vermemeye çalış. Şarja taktığında tamamen dolmadan şarjdan çıkarmamaya çalış. Ayrıca şarjdayken %100 olduktan sonra da 30-40 dakika daha şarjda beklet. Bu konuda görüş ayrılıkları olsa da ayda veya 2 ayda bir keZ şarjı tamamen bitip cihaz kapanınca şarja bağla ve %100 olunca yine30-40 dakika daha şarjda tut ki pil kalibre olsun. Cihazın aşırı ısınmasına izin verme, ısınacağı ortamlarda bulundurma, ısınırsa elinden bırak, hatta gerekiyorsa cihazı kapat. Bunun dışında ister oyun oyna ister deli gibi cihazın tüm özelliklerini kullan; bir şey olmaz.

Bunlara özen gösterirsen bataryan uzun ömürlü olur. Acil durumlarda şarjdan çekmek, %70'te takmak gibi durumlar ciddi sorun çıkartmaz ama tekrar ediyorum: Sadece acil durumlarda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

Hüsnü kuruntu yapma bu kadar.

Şarjdayken mecbur kalmadıkça kullanma. Şarjın %10-20 aralığındayken şarja takmaya özen göster. Mümkün mertebe %10'un altına düşmesine izin vermemeye çalış. Şarja taktığında tamamen dolmadan şarjdan çıkarmamaya çalış. Ayrıca şarjdayken %100 olduktan sonra da 30-40 dakika daha şarjda beklet. Bu konuda görüş ayrılıkları olsa da ayda veya 2 ayda bir keZ şarjı tamamen bitip cihaz kapanınca şarja bağla ve %100 olunca yine30-40 dakika daha şarjda tut ki pil kalibre olsun. Cihazın aşırı ısınmasına izin verme, ısınacağı ortamlarda bulundurma, ısınırsa elinden bırak, hatta gerekiyorsa cihazı kapat. Bunun dışında ister oyun oyna ister deli gibi cihazın tüm özelliklerini kullan; bir şey olmaz.

Bunlara özen gösterirsen bataryan uzun ömürlü olur. Acil durumlarda şarjdan çekmek, %70'te takmak gibi durumlar ciddi sorun çıkartmaz ama tekrar ediyorum: Sadece acil durumlarda.

Sağolun arkadaşlar

• Cihazı en az haftada 1 kapatıp aç %30 ların altına düşürmemeye gayret göster sabaha kadar şarjda bırakma %100 oldugunda çek direk sürekli takıp çıkarma mecbur kalmadıkca yarım şarj yapmamaya gayret et bu şekilde devam edersen bataryan uzun ömürlü olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

Cihazı en az haftada 1 kapatıp aç %30 ların altına düşürmemeye gayret göster sabaha kadar şarjda bırakma %100 oldugunda çek direk sürekli takıp çıkarma mecbur kalmadıkca yarım şarj yapmamaya gayret et bu şekilde devam edersen bataryan uzun ömürlü olacaktır.

Hocam yukarıda ki arkadaşın tam tersini söyledin sen de şimdi.

Hanginiz doğru söylüyor
  • %20'nin altına düşmemeli ayda 1 defa tam boşalıp dolmalı ve orijinal aksesuar kullanılmalı bu koşullar altında 3 yıl performaslı çalışır
  • Bnim yüzde 95'ten sonra falan çok yavaş şarj oluyor beyler sizde de böyle oluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OreoNewAccount

Bnim yüzde 95'ten sonra falan çok yavaş şarj oluyor beyler sizde de böyle oluyor mu?

http://www.apple.com/tr/batteries/why-lithium-ion/

Burada Apple senin için güzel bir grafikle açıklamış.
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hata ettim 16 gb aldım bana 2-3 gb daha lazım parayla iCould diye bir şey varmış ona atabiliyormuşum nerden üyelik alıcam telefonun hafızasında değil orda mı saklayacağım mesela müzikleri teşekkürler cevap için ayrıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: OreoNewAccount

Hocam ben hata ettim 16 gb aldım bana 2-3 gb daha lazım parayla iCould diye bir şey varmış ona atabiliyormuşum nerden üyelik alıcam telefonun hafızasında değil orda mı saklayacağım mesela müzikleri teşekkürler cevap için ayrıca.

Ben de tam olarak bilmiyorum hocam ama şu siteye bir bakın.

https://www.icloud.com/
  • Iphonelarin bataryalarinda garanti yoktur,kronik sisme yada ozel yayinlanmis geri cagirma programlari haricinde,500 sarj dongusunu tamamlayan tum iphonelara apple artik ucretli batarya degisimi sunuyor,bilginize.

• arkadaşlar maksimum 2 yıl kullandığımız cihazlarda bu tip hassasiyetlerin çok etkili olduğuna inanmıyorum. Pil konusunda zaten sürekli bi görüş ayrılığı var. Ben akarına bıraktım. Ne zaman kafama esse takıyorum, sarjdayken de kullanıyorum. Kalibrasyon muhabbeti dışında da sıfıra düştüğü oluyor vs. Pil konusunda bu kadar özensiz kullanıyor olmama rağmen bir yılın sonunda performans açısından hiç bi fark sezinlemedim. Rahat olun bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beter.böcek

Iphonelarin bataryalarinda garanti yoktur,kronik sisme yada ozel yayinlanmis geri cagirma programlari haricinde,500 sarj dongusunu tamamlayan tum iphonelara apple artik ucretli batarya degisimi sunuyor,bilginize.

Ne kadara değiştiriyorlar hocam?

• straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Tam fiyati yanlis bilmiyorsam kdv dahil 275 lira suanda ve 2 yil donanim garantisi vermekte,500 sarj dongusu seklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beter.böcek -- 1 Kasım 2015; 16:58:15 >
  • Telefon şarjdayken, bir yandan da fazladan ısıtacak kadar kullanmamak. Net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Şubat 2021; 11:42:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.