Şimdi Ara

Batarya Süresini Uzatma Kesin Çözüm !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
35.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telefonum s3 mini telefonu aldım şarjımı yaptım doldu çıkardım sonra baktım şarj çok çabuk bitiyor dayanılacak gibi değil hiçbirşey yapmadığımda 2-3 dakikada %1 azalıyordu oyun oynarken su gibi akıyordu biraz araştırma yaptım baktım doğru düzgün açıklama yapan yok kimisi de çok uzun yazmış ne yapacağınızı kestiremiyorsunuz öncelikle herşeyi kısa ve kolay bir şekilde anlatacağım hem telefonunuz gözle görülür şekilde hızlanacak ve artık batarya sıkıntısı çekmeyeceksiniz hemen anlatmaya başlıyorum

1)Telefonu aldığınızda birçok programlarla yüklü gelir ve bunlar çok batarya yer bu da yetmezmiş gibi telefonunuzu yavaşlatır önce bunu çözeceğiz kullanmadığınız programları devre dışı bırakmalısınız,

-Aygıt yöneticisine girin ekranı kaydırıp tüm programlara gelin öncelikle hangi uygulamalarla işiniz yoksa ya da nadir kullanıyorsanız onu bulup devre dışı bırak diyeceğiz mesela 2 tane internet tarayıcınız varsa karar verin kullanmayacak olduğunuzu devre dışı bırakın.

Karar size kalmış bendeki devre dışı olanları sayayım:Basit alarm saati,Chaton,Chrome(opera kullanıyorum),Çift Saat,Exchange Hizmeti,Gmail,Google Arama,Google play müzik,Google talk,Google+,Haritalar,S voice,TalkBack,Weather Widget Main,Yahoo finans,Yahoo news,Youtube (ben bir de pile baktığımda medyanın çok şarj yediğini gördüm onun için Medya deposunu da devre dışı bıraktım isteğinize bağlı onu devre dışı bırakınca media playerda şarkılar çıkmaz,galeride fotoğraflar gözükmez lazım olunca aktif ediyorum)

2)En çok şarj yiyen ''Ekran'' ayarlara girin ekrana girin parlaklığınızı gündüz olabildiğince minimum düzeyde tutun gece zaten parlaklığa pek gerek yok,ekran zaman aşımınızı 30 saniye yapın(15 saniye sinir bozucu olabiliyor),akıllı beklemeyi aktif edin,tuş kilidi ışığı süresi 1,5 saniye olsun,ekran tonunu otomatik ayarlayı aktif edin,

3)Programları hallettikten sonra mümkün olduğunca az widget kullanın,

4)Telefon hafızasını çok şişirmeyin en az 750mb boş alanınız olsun,

5)Titreşimleri kapatın(mesaj titreşimi,zil sesi v.s),

6)Wifi,GPS,Bluetooth,Mobil verisi,Engelleme Modu,Senkronize bunlar kapalı olsun lazım olduğunda açarsınız bunun yanında güç tasarrufunu açık bırakın,

7)Kullanmanızı kesinlikle tavsiye ettiğim 2 program ''Clean Master 3.6.0'' ve ''Easy Battery Saver 3.2.7''

-Clean Master'e girin Görevlere girin sağ üstteki ev işaretine basın kısayol oluşsun onu ana menüye taşıyarak tek tuşla rami rahatlatabilirsiniz
    -Easy Battery Saver'e girin alttaki optimizationa basın ''Super Power Saving Mode''u aktif edin o zaten rahatlatacaktır kurduktan sonra herhangi bir uygulamayı ilk açarken ignore deyin sonra çıkmaz zaten başka da birşey yapmanıza gerek yok.

Bunları uyguladıktan sonra hemen gözle görülür çok fark göreceksiniz bunun hatta ilerleyen günlerde daha da stabil hale geliyor şarjınızın süresini yüksek derecede uzatıyor ve neden kesin çözüm siz şimdi bu kadar işlemi yaptıktan sonra hala aynı demeniz mümkün değil sonuçta çoğu uygulamayı devre dışı bırakıyorsunuz ve bir kaç işlemle sadece dayanıklı bir bataryaya değil daha hızlı bir telefona sahip oluyorsunuz tabi bunları uygulamak size kalmış

Bu da pil geçmişim(oyun oynadıktan sonra şarja taktım daha doğrusu bilgisayara bir kaç kez takıp çıkardım şarjdan çıkardıktan sonraki bölüme dikkat çekiyorum) sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 7 Ağustos 2013; 20:14:48 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunları yapacaksam Blackberry alırdım hocam. Şarj için yapacağınız en mantıklı şey güç tasarrufunu kapatın, ekran ışığını otomatik yapmayın. Mobil veride 3Gyi kapatın. Diyeceksiniz ne anladık o zaman. Ben kendim Avea kullanıyorum ve 2G internet gayet tatmin edici. En önemlisi hareketli, canlı duvar kağıdı kullanmayın :) Sonra gelsin 17 saat şarj kullanım.

Ayrıcai sürekli olarak kısa süreli şarj etmişsiniz. 0dan bir dolum yapın. Aynı özelliklerle bakalım kaç saat gidecek. Uygulamadan önce zaten düşmüş, uyguladıktan sonra oyun oynayıp şarj etmişsin. Şarj gitmiş, sonra tekrar gene şarj etmişsin. Ara şarjlarla ben 3 gün götürdüğümü hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdara -- 7 Ağustos 2013; 14:33:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdara

Ben bunları yapacaksam Blackberry alırdım hocam. Şarj için yapacağınız en mantıklı şey güç tasarrufunu kapatın, ekran ışığını otomatik yapmayın. Mobil veride 3Gyi kapatın. Diyeceksiniz ne anladık o zaman. Ben kendim Avea kullanıyorum ve 2G internet gayet tatmin edici. En önemlisi hareketli, canlı duvar kağıdı kullanmayın :) Sonra gelsin 17 saat şarj kullanım.

Ayrıcai sürekli olarak kısa süreli şarj etmişsiniz. 0dan bir dolum yapın. Aynı özelliklerle bakalım kaç saat gidecek. Uygulamadan önce zaten düşmüş, uyguladıktan sonra oyun oynayıp şarj etmişsin. Şarj gitmiş, sonra tekrar gene şarj etmişsin. Ara şarjlarla ben 3 gün götürdüğümü hatırlıyorum.

Söylediklerinizi yapmak sadece üstünkörü olur daha arka planda çalışan birçok program var neden daha fazla dayanmasın oyundan sonra şarj ettiğim belli oluyor zaten sonra kendi haline bıraktım telefonu pcye bağlamıştım bir süre sadece o kadar üstelik yazdıklarımı yapmak uzun zahmetli bir iş değil

• Verdigin bilgiler icin tesekkur ederiz.fakat ben bu dedigin herseyi yapiyorum marketteki butun battery saverlari yillardir deniyorum ama sonuc degismiyor.Yukarda arkdsn dedigi gibi herseyi kapayalim ,telefonu hic kullanmayalim sarj uzun gitsin.saver programlari nete hep mudahelede bulunuyorki sinir bir durum.benim cynoagende 10saat bile gitmiyor pil nerdeyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılı ve yararlı bir konu olmuş.Bunları uygulayarak şarj sürenizde gözle görülür bir artış sağlayabilirsiniz.

• 20 saat kullanimla 5 saat ekran suresi aldim bugün. Xperianze rom ve boeffla kernel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: I3uRocKSiyoN

Arkadaşlar telefonum s3 mini telefonu aldım şarjımı yaptım doldu çıkardım sonra baktım şarj çok çabuk bitiyor dayanılacak gibi değil hiçbirşey yapmadığımda 2-3 dakikada %1 azalıyordu oyun oynarken su gibi akıyordu biraz araştırma yaptım baktım doğru düzgün açıklama yapan yok kimisi de çok uzun yazmış ne yapacağınızı kestiremiyorsunuz öncelikle herşeyi kısa ve kolay bir şekilde anlatacağım hem telefonunuz gözle görülür şekilde hızlanacak ve artık batarya sıkıntısı çekmeyeceksiniz hemen anlatmaya başlıyorum

1)Telefonu aldığınızda birçok programlarla yüklü gelir ve bunlar çok batarya yer bu da yetmezmiş gibi telefonunuzu yavaşlatır önce bunu çözeceğiz kullanmadığınız programları devre dışı bırakmalısınız,

-Aygıt yöneticisine girin ekranı kaydırıp tüm programlara gelin öncelikle hangi uygulamalarla işiniz yoksa ya da nadir kullanıyorsanız onu bulup devre dışı bırak diyeceğiz mesela 2 tane internet tarayıcınız varsa karar verin kullanmayacak olduğunuzu devre dışı bırakın.

Karar size kalmış bendeki devre dışı olanları sayayım:Basit alarm saati,Chaton,Chrome(opera kullanıyorum),Çift Saat,Exchange Hizmeti,Gmail,Google Arama,Google play müzik,Google talk,Google+,Haritalar,S voice,TalkBack,Weather Widget Main,Yahoo finans,Yahoo news,Youtube (ben bir de pile baktığımda medyanın çok şarj yediğini gördüm onun için Medya deposunu da devre dışı bıraktım isteğinize bağlı onu devre dışı bırakınca media playerda şarkılar çıkmaz,galeride fotoğraflar gözükmez lazım olunca aktif ediyorum)

2)En çok şarj yiyen ''Ekran'' ayarlara girin ekrana girin parlaklığınızı gündüz olabildiğince minimum düzeyde tutun gece zaten parlaklığa pek gerek yok,ekran zaman aşımınızı 30 saniye yapın(15 saniye sinir bozucu olabiliyor),akıllı beklemeyi aktif edin,tuş kilidi ışığı süresi 1,5 saniye olsun,ekran tonunu otomatik ayarlayı aktif edin,

6)Wifi,GPS,Bluetooth,Mobil verisi,Engelleme Modu,Senkronize bunlar kapalı olsun lazım olduğunda açarsınız bunun yanında güç tasarrufunu açık bırakın,

7)Kullanmanızı kesinlikle tavsiye ettiğim 2 program ''Clean Master 3.6.0'' ve ''Easy Battery Saver 3.2.7''

-Clean Master'e girin Görevlere girin sağ üstteki ev işaretine basın kısayol oluşsun onu ana menüye taşıyarak tek tuşla rami rahatlatabilirsiniz
    -Easy Battery Saver'e girin alttaki optimizationa basın ''Super Power Saving Mode''u aktif edin o zaten rahatlatacaktır kurduktan sonra herhangi bir uygulamayı ilk açarken ignore deyin sonra çıkmaz zaten başka da birşey yapmanıza gerek yok.

Bunları uyguladıktan sonra hemen gözle görülür çok fark göreceksiniz bunun hatta ilerleyen günlerde daha da stabil hale geliyor şarjınızın süresini yüksek derecede uzatıyor tabi bunları uygulamak size kalmış

Bu da pil geçmişim sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum

Resimde telefonu şarja takmışsınız ama

• Güzel konu olmuş. Bende şarj konusunda bildiğim bir kaç şeyi söyleyeyim. Öncelikle ben şarj konusunda ekranın kullanım süresine dikkat edilmesini daha doğru buluyorum. Burada arkadaşlar batarya kullanım sürelerini paylaşıyor kimisi 2 gün gidiyor kimisi 3 gün kimisi de bir günü çıkartmıyor diyor. Ben kendi kullandığım s3 mini telefonu dikkate alırsam benim ortalama 3 ve 5 saat arası ekran süresi oluyor. Ama şarjın gittiği süre ise benim kullanım aralığına göre değişiyor. Örneğim ben aralıksız 3-4 saat oyun oynadığın zaman şarjım 6- 7 saatte bitiyor. Ama sadece sms, arama ve internet şeklinde kullanırsam 2 gün gittiği oluyor. Yani demek istediğim çoğu kişi şarj konusunda telefonun şarjdan çıktıktan sonra geçen süreye bakıyor ve bu bazen yanıltıcı olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

quote:

Arkadaşlar telefonum s3 mini telefonu aldım şarjımı yaptım doldu çıkardım sonra baktım şarj çok çabuk bitiyor dayanılacak gibi değil hiçbirşey yapmadığımda 2-3 dakikada %1 azalıyordu oyun oynarken su gibi akıyordu biraz araştırma yaptım baktım doğru düzgün açıklama yapan yok kimisi de çok uzun yazmış ne yapacağınızı kestiremiyorsunuz öncelikle herşeyi kısa ve kolay bir şekilde anlatacağım hem telefonunuz gözle görülür şekilde hızlanacak ve artık batarya sıkıntısı çekmeyeceksiniz hemen anlatmaya başlıyorum

Bunları uyguladıktan sonra hemen gözle görülür çok fark göreceksiniz bunun hatta ilerleyen günlerde daha da stabil hale geliyor şarjınızın süresini yüksek derecede uzatıyor tabi bunları uygulamak size kalmış

Bu da pil geçmişim sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum

Resimde telefonu şarja takmışsınız ama

o bariz belli oluyor ki zaten bakın ne yazdım:(oyun oynadıktan sonra şarja taktım daha doğrusu bilgisayara bir kaç kez takıp çıkardım şarjdan çıkardıktan sonraki bölüme dikkat çekiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 7 Ağustos 2013; 18:54:40 >

• Güç tasarrufunu sürekli kullanacağıma günde 2 kez şarj ederim daha iyi şahsen.
  • Gereksiz stok uygulamalari devre disi yerine kaldiririm islemciyi 1.2 yaparim -25 veya 50 undervolting otomatik parlaklik al sana 5 saat ekran aliyorum 3G ile 3-4 saat hic bi ozeligi kismadan rahatca kullaniyorum guc tasarrufu kullanilirmi yapmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf_555

Güç tasarrufunu sürekli kullanacağıma günde 2 kez şarj ederim daha iyi şahsen.

burda bir sürü işlem anlattım ve telefonu çok yüksek derecede batarya sorununu azaltıyor üstelik şarj etme süresini de azaltıyor neden bataryanız daha fazla dayanmasın ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 7 Ağustos 2013; 18:51:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertank07

Verdigin bilgiler icin tesekkur ederiz.fakat ben bu dedigin herseyi yapiyorum marketteki butun battery saverlari yillardir deniyorum ama sonuc degismiyor.Yukarda arkdsn dedigi gibi herseyi kapayalim ,telefonu hic kullanmayalim sarj uzun gitsin.saver programlari nete hep mudahelede bulunuyorki sinir bir durum.benim cynoagende 10saat bile gitmiyor pil nerdeyse.

bu işlemleri yapınca telefon mutlaka batarya süresi artıyor sonuçta birkaç uygulama kapatıyorsunuz fark olmaması mümkün değil medya konusuna çok dikkat çekiyorum mümkünse medya deposunu kapatınız şimdi siz hiçbirşey yapmadan atıyorum 15dk da %1 gidiyorsa bunları yapınca daha fazla sürede %1 gidecektir ve kesinlikle bu programları kullanın diğerleri de kullanılırken şarj yiyebiliyor ama bu programlar çok az etkiliyor ve bataryadan kurtardığı değer bundan kat kat fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 7 Ağustos 2013; 18:54:13 >

• Gördüğüm en renkli konu

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtay

Gördüğüm en renkli konu

• hocam kullandıgınız kılıf marka modeli nedir ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

hocam kullandıgınız kılıf marka modeli nedir ...

markası yok ama plastik de değil farklı birşey ve sağlam birşey üstelik rengide çok hoş fotoğrafta rengi pek canlı çıkmamış
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

hocam kullandıgınız kılıf marka modeli nedir ...

markası yok ama plastik de değil farklı birşey ve sağlam birşey üstelik rengide çok hoş fotoğrafta rengi pek canlı çıkmamış

belli hoşuma gitti bayagı bırak şimdi söyle sen markayı
    Kalınlaştırıyor mu ince mi kapak ?
  • telefonu kullanmıyosunuzki onu kapat bunu kıs şunu açma. ne anlamı kaldı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.