Şimdi Ara

Batarya problemi.. Kazıklandım mı? Yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo R500 notebook sahibiyim.. 1 yıl içinde batarya tamamen bitti.. Geçen gün batarya alayım dedim yazıcıoğlu iş hanından. 100 TL ye elemanın dediğine göre "şansıma hiç kullanılmamış" orjinal bir batarya geldi önüme.. Başta biraz tereddüt ettim ama arkadaşın ikna çabalarıyla peki dedim. Zira ne paketi vardı ne de belgesi. Bunun garantisi bizzat benim gibi laflar falan.. Eve geldim bikaç saat şarj ettim. %100 dolu iken kullandım kalan süre 4 saat falan diyordu.. bir iki foruma girdim yarım saat geçti ki pil zayıf uyarısı geldi.. Ben şimdi bu bataryanın şoklanmış veya kullanılmış olup olmadığını nasıl anlarım.. Satan elemanın sağlığı açısından önemli bir sorun teşkil edecek zira.. Birkaç kez tam şarj edip bataryanın gerçekten orjinal 0 km olduğu ihtimaline inanmaya devam mı edeyim yoksa dolandırıcılıktan hakkında işlem mi yaptırayım.. Burada daha iyi bilen arkadaşlar vardır eminim.. Kazıklandığım nasıl anlaşılır? Bir servise götürsem anlarlar mı?







  • Şoklanmış olup olmadığını pek anlama şansınız yok kullanılmış olup olmadığınıda batarya üzerinde çizik vb bir deformasyon varsa ancak öyle anlayabilirsiniz..Genelde ucuz bataryalar muadili ürün denilen yan sanayi ürünlerdir o nedenle pek garanti belgesi falan bulunmaz dolandırıcılık vb gibi bir işlemdende pek sonuç alabileceğinizi sanmıyorum faturanız varsa iade hakkınız var ama faturanızda yok ise o zaman kanuni olarak ta hiçbir iddiada bulunamazsınız bence öncelikle iyi niyetli davranıp ürünü iade etmeyi deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse_turk

    Şoklanmış olup olmadığını pek anlama şansınız yok kullanılmış olup olmadığınıda batarya üzerinde çizik vb bir deformasyon varsa ancak öyle anlayabilirsiniz..Genelde ucuz bataryalar muadili ürün denilen yan sanayi ürünlerdir o nedenle pek garanti belgesi falan bulunmaz dolandırıcılık vb gibi bir işlemdende pek sonuç alabileceğinizi sanmıyorum faturanız varsa iade hakkınız var ama faturanızda yok ise o zaman kanuni olarak ta hiçbir iddiada bulunamazsınız bence öncelikle iyi niyetli davranıp ürünü iade etmeyi deneyin.


    Peki şu anda bu durum normal değil öyle değil mi? Yani yarım saatte şarjın bitmesi.. Zamanla uzar mı süre?
  • Sıfır batarya ise fişi çektikten sonra tabi ki 30dk sonra düşük pil uyarısı vermesi normal değil zamanla düzelen şarj süresi uzayan bataryada gördüm ama düzelmeyebilirde bir iki kez daha tam şarj edip doldur boşalt yapıp deneyin isterseniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.