Şimdi Ara

Batarya %30'un altına düştüğünde kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    iphone 4s gevey kart ile kullanıyorum. Telefonun bataryası %30'un altına düştüğünde telefon hiçbir uyarı vermeden kapanıyor.. şarja taktığımda %30 üzerinden doluyor mesela 5 dakikada %35 falan oluyor ve aynı şekilde yine 30'un altına düşünce kapanıyor. Telefonu Fabrika yarlarına dön dedim belki düzelir diye ama hiçbir değişme olmadlı. Sizce sorunun kaynağı nedir, düzeltilebilir mi, yoksa öneriniz nedir ?



  • Bendede 5.01 de vardi %30lardayken kapaniyor 5 dakika bekledikten sonra acinca %10 a kadar gidiyordu yine kapaniyordu %5 i gorene kadar bir kac defa kapaniyordu.
    5.1 e gectim duzeldi cok sukur
    Surumunuz kac acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystical23 -- 26 Nisan 2012; 16:57:43 >
  • Sürüm 5.1 son sürüm
    iTunes ile tekrar yükledim batarya azalsın bakalım tekrar yapacak mı
  • Restore yap eğer olmazsa servise ver.
  • demekki %30 da aslında 0 a geliyor telefon.
  • Arkadaşım bende de aynı sorun vardı, birçok kez forumlarda sordum fakat kimseden cevap alamadım. En sonunda çözümü kendim buldum. Önce bataryanın tamamen bitir, ardından telefonunu %100 olana kadar full şarj et. Batarya tamamen dolduğunda home ve power tuşuna basılı tutarak telefonu resetle. Artık telefonun %1 olduğunda kapanacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExxTasY

    Arkadaşım bende de aynı sorun vardı, birçok kez forumlarda sordum fakat kimseden cevap alamadım. En sonunda çözümü kendim buldum. Önce bataryanın tamamen bitir, ardından telefonunu %100 olana kadar full şarj et. Batarya tamamen dolduğunda home ve power tuşuna basılı tutarak telefonu resetle. Artık telefonun %1 olduğunda kapanacaktır.

    Home + power basılı tutacağız dimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde benzeri bir sorunum var. Telefonum iPhone5. Telefon %20 nın altına düştükten sonrası çok meçhul. Bazen %1e kadar da dayanıyor, bazen %19da da kapanıyor. Standart %20 ve %10 uyarılarının dışında da hic bir uyarı vermiyor. Örnegin %17 de kapandı tekrar acmak istediğimde fişe takmam gerektiğini söylüyor ve fişe takınca kapandığı yerden şarj etmeye başlıyor. Sizde taktir edersiniz ki; telefon %20 nin altına düştükten sonra beni nerede bırakacağını bilmemekte büyük sıkıntı yaratıyor. Bazen de şarjedebilme imkanım varkende bilerek takmıyorum, o zamanda ihtiyacım yok ya ona inanın inadına yapar gibi %1 e kadar dayanıp, o son birde diğer dilimlere gore en az iki kat daha fazla ömrü gidip öyle kapaniyor.

    Yorum yapmadan önce bilginiz olsun diye eklemek istiyorum; telefona İOS6 ve sürümleri, şimdide İOS7 ve son sürümü olmak üzere bütün hepsinde de bu sorun vardı.

    Bunun çözümü benim yorumum donanım değilde teknik bir kısımda gibi. Sizce ne yapmalıyım? Servis mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoBChopper

    Benimde benzeri bir sorunum var. Telefonum iPhone5. Telefon %20 nın altına düştükten sonrası çok meçhul. Bazen %1e kadar da dayanıyor, bazen %19da da kapanıyor. Standart %20 ve %10 uyarılarının dışında da hic bir uyarı vermiyor. Örnegin %17 de kapandı tekrar acmak istediğimde fişe takmam gerektiğini söylüyor ve fişe takınca kapandığı yerden şarj etmeye başlıyor. Sizde taktir edersiniz ki; telefon %20 nin altına düştükten sonra beni nerede bırakacağını bilmemekte büyük sıkıntı yaratıyor. Bazen de şarjedebilme imkanım varkende bilerek takmıyorum, o zamanda ihtiyacım yok ya ona inanın inadına yapar gibi %1 e kadar dayanıp, o son birde diğer dilimlere gore en az iki kat daha fazla ömrü gidip öyle kapaniyor.

    Yorum yapmadan önce bilginiz olsun diye eklemek istiyorum; telefona İOS6 ve sürümleri, şimdide İOS7 ve son sürümü olmak üzere bütün hepsinde de bu sorun vardı.

    Bunun çözümü benim yorumum donanım değilde teknik bir kısımda gibi. Sizce ne yapmalıyım? Servis mi?

    aynı olay benim 4s te de var, eskiden yuzde 5-10 gibi kapanırdı şimdi 25-30 da kapanır oldu. Çok can sıkıcı birşey.Bende daha çok batarya yarıdayken falan öylesine şarja takıp dolmadan çıkarınca oluyor.




  • Gecmis olsun arkadaslar benzer sorunla bende iphone 5te karsilastim. Battery doctor denedim olmadı,sarjı bitirip 12 saat sarja taktim olmadi,bataryayi kalibre ettim olmadı,restore v.b tum islemleri yaptim hic bir ise yaramadı. Eger sizde bunlari deneyip sorunu cozemediyseniz bataryanizin omru bitmistir, garantili telefonu olanlar sanşlılar buyuk ihtimal telefon degisir, diger arkadaslar cikma batarya araştırsın derim. Apple orjinal parca uretmedigi icin kutulu orjinal batarya bulmanız zor. Ben cikma batarya aldım degistirdim sorun bitti, bana ders oldu ve artik sarjdayken kullanmiyorum telefonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı problem şu an benim 4s'te de var. Bazen Yüzde 25'te kapanıyor bazen yüzde 6'da kapanıyor. Gerçi ben şarjı baya hor kullandım aklıma nezaman eserse taktım çıkardım. Artık harici batarya kullanıyorum, sıkıntı olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4s var bende de %20 lerde birden kapanıyor. Açmaya çalışınca şarjı sıfır görünüyor takıncada direk % 30 larda görünüyor. Asphalt8 oynadığımda 15-20 dk şarj sıfırlanıyor. Telefon ile oyun oynamadan 30dk kullanmışım arama yok (1-2 uygulama indirme, foto, whatsapp)şarj %62 görünüyor. Ancak şarja takılı iken oyun oynuyorum. Çıkamadım bu işin içinden... Bataryada mı sorun... İos7 den mi kaynaklanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seikojuo -- 7 Ekim 2013; 12:46:14 >
  • @Hk@n ben telefonu şarjdayken kullanmanın problem olduğunu bilmiyorum, simdi senden duyunca şaşırdım. Telefonu şarjdayken cok kullandım, onun dışında bataryayıda çok hor kullandım. Her fırsatımda, aklıma geldikçe, imkan buldukça hep şarja taktım. Bir yere gideceksem ama yolda bırakmasın dedim, evden çıkana kadar hep şarj edip öyle çıktım. Sanırım bu saatten sonra bu konuya dikkat etsemde bu batarya için özen göstermeye geç kaldım.
    Bu arada daha telefonumun 13-14 aylık garantisi devam ediyor. Yalnız yurt dışından aldım telefonu. Faturası ve gerekli evraklarıyla birlikte oradaki tanıdığa kargolarsam telefonu, garanti bakacaktır. Yalnız buradan kargolanma süresini, orada garantide geçireceği süreyi ve yine bana geri gelecek süreyi düşündüğümde garantiye göndermeyi gözüm almıyor açıkcası. Bir de kullanıcı hatası deme ihtimalleri yüksek olduğundan, hepten vaz geciyorum. Bilsem kesin yenisini verecekler ve emin olsam, 1-2 ay bekleyeceğim ama kendimi ve kullanım biçimimi bildiğimden her "göndersem mi ki" sorumun arkasından, böyle "idare et" diye telkinde bulunuyorum kendime...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok garip bu ya donanımsal mı yazılımsal mı yoksa bataryanın mü ömrü bitmiş anlamak güç.

    Şahsen ben olsam ilk önce bataryayı 100 e kadar şarj edip 100 de 30 dakika daha şarj ettikten sonra 90 a kadar inmesini beklerim sonra tekrar 100 e kadar şarj edip 100 de 30 dakika daha beklettikten sonra telefonun şarjının dibini görmesini sağlarım.Şarj tamamen bittiğinde yine 100 e kadar şarj edip şarj fulldeyken telefonu itunesten restore ederim.

    Baktım arıza devam ediyor.Telefonun bataryasını değiştiririm.Eğer yeni bataryadada aynı ise işi ehline bırakmanız gerekli bu durumda.Yapılacak sıra bu şekilde başka çözümü olduğunu zannetmiyorum.Deneme yanılma ile sıra sıra eleyeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78erhan78 -- 7 Ekim 2013; 13:02:19 >
  • Cihazlarinizi bir kac sarj tam bitirip pcden sarj edin % 100 olacak sekilde. Tam olarak sorunu cozmesede bir miktar duzelme olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim iphone 4'ün garantisinin bitmesine 2 ay kaldı.. Batarya seviyesi %1 e kadar düşse de çalışıyor.. Şimdiye kadar düzenli olarak ayda bir batarya kalibrasyonu yaptım.. Samsung 5 volt - 1 amper usb adaptör kullanıyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 5 te bende ayni sorunu yasiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu bende yaşıyorum iphone 5 ile şarj %20 nin altına indikten sonra her an kapanabiliyor bazen %1 e kadar gelip %1 de inatla kapanmadığıda oluyor fakat bu aralar genelde %10 da kapanıyor şarja taktığımda %20 den devam ediyor tahminim batarya bozuldu garantili cihaz yarın servise vericem bakalım sonuç ne olacak.
  • 5 lerdeki problem ios 7 ile alakalı 4slerdeki sıkıntı çoğunlukla batarya sıkıntısıdır nadir program çıkar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mylmaz

    aynı sorunu bende yaşıyorum iphone 5 ile şarj %20 nin altına indikten sonra her an kapanabiliyor bazen %1 e kadar gelip %1 de inatla kapanmadığıda oluyor fakat bu aralar genelde %10 da kapanıyor şarja taktığımda %20 den devam ediyor tahminim batarya bozuldu garantili cihaz yarın servise vericem bakalım sonuç ne olacak.

    %100 ikimizde aynı problemi yasıyoruz... Hele ki gelen olarak %10-20 lerde kazanırken bazen o %1 de inat ediyor bitmiyor, dediniz tamamen aynı sorundan muzdarip oldugumuzu orada kabul ettim :)

    Peki ne yaptınız? Söylediğiniz gibi garantiye verdiniz mi telefonu? Eğer verdiyseniz garantiden ne dediler, sonuc ne oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.