Şimdi Ara

Basur geçirmiş arkadaşlar yardım edin (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
9
Favori
672.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben tuvalet kağıdı kullanmıyorum yıkama yapıyorum.Bir sorun olur mu?
  • NCARE diye bir bitkisel gıda takviyesi var onu kullan.www.rahatotur.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neseden -- 23 Nisan 2011; 13:04:18 >
  • İki ay önce dış hemoroid rahatsızlığı benim de başıma geldi. Misket büyüklüğündeydi, oturamıyordum ve ciddi ağrı yapıyordu. Doktora gittim muayene sonucunda çok kolay dış hemoroid iki dakikada alırız dedi. uzun uğraşlardan sonra ikna edildim ameliyat masasına yattım. Bayıltmadan lokal anestesi ile yapılacaktı. Çok korktum ve tam operasyona cerrahi uzmanı başlıyacak iken ameliyat masasından kalktım ve gece 11 gibiydi evin yolunu tuttum.

    Aşağıda vereceğim patlıcan sapından yapılan suyu 5 gün içtim. Bu arada daflon hapını 3 gün 3x3, sonraki 3 gün 3x2 ve devamında 3x1 olmak üzere toplam 1 ay kullandım. Allahıma şükürler olsun sanki daha önce hiç yokmuş gibi tamamen kayboldu geçti. Patlıcan sapının suyu 5 gün kullandıktan sonra mucizevi bir şekilde hemen etkisini gösteriyor ve hiç bir yan etkisi olmuyor. Bunu bulandan ve insanlığın hizmetine sunandan Allah razı olsun.


    TEDAVİNİN TARİFİ

    "10 adet patlıcanın (Bostan patlıcanı olmasın) yeşil sap kısmını patlıcandan ayır. Temizce yıka; bir tencerede 10 bardak suyla kaynat. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapat.* Alevi iyice kıs, yarım saat * yavaş yavaş kaynasın sonra ocağı kapat. Kapağı açmadan * kendi kendine soğusun. Soğuyunca içindeki sapları at. Sarı rekli suyu buzdolabına koy.

    -Akşam yatarken aç karnına 1 su bardağı iç.

    -Sabah Kalkınca aç karnına 1 su bardağı iç.

    10 bardak su olduğuna göre bu tedavi 5 gün sürecek. Bu 5 gün içinde Sirke, Turşu, Domates, Bulgur, Çilek, Acı Biber yasak sonra hepsi serbest. Demir sandelyeye, taşa oturmak bunlara çıplak ayakla basmak ebediyyen yasak.

    Hamilelikten dolayı oluşan veya yakın bir zamanda meydana gelmiş Hemeroidlerde perhizi de aynı zamanda yapmanız şartı ile tedaviniz bu kadardır.

    Eski Hemeroidlerde fistülün içinde muhtemelen iltihap vardır. Bu yüzden vucut onu geri çekemez. Doktorunuza danışarak uygun bir antibiyotik ile bu iltihabı bertaraf etmelisiniz. Böylece patlıcan suyunu, perhizi, antibiyotiği aynı zamanda tatbik etmelisiniz.

    Allah ın izni ile zahmetsiz, masrafsız, anadan doğmuş gibi bu dertten İnşallah kurtulursunuz . Tek borcunuz sadece hayır dualarınız. Siz de etrafınızdakilere duyurarak onların da kurtulmasına vesile olun."
  • Unutmadan şunu da hatırlatayım. Patlıcan kemer olacak. İnce uzun olandan.

    Geçmiş olsun dileklerimle. Allah şifa versin.

    Bütün arkadaşların Ramazan Bayramını tebrik ederim.
  • Patlıcan sapı suyunu 5 gün içince 5 gün boyunca tuvalette falan nasıl dayanıyorsun peki büyük tuvaleti yapabiliyonmu basur varken
  • Patlıcan suyu soğuk içildiğinde gayet güzel bir tadı var, içilmesi kolay. Büyük tuvaleti yaparken patlıcan suyunun herhangi bir sıkıntısı yok. Benim dış basurum olduğu için büyük tuvalette çok fazla bir ağrı oluşturmuyordu, ancak popomun üzerine oturmada çok büyük bir sıkıntı çekiyordum, koltuk kanepe gibi yerlere yan tarafıma eğilerek oturabiliyordum veya yumuşak battaniyenin üzerine oturabiliyordum. İki ay önce basurum olduğu zaman daha önce planlanmış bir seyahate çıkmak zorunda kalmıştım. Arabanın sürücü koltuğuna yumaşak kalın bir battaniye serdim ve güçlü bir ağrı kesici hap alarak yola çıktım. 5-6 günlük deniz tatilim boyunca patlıcan suyunu 5 güne tamamladım, daflonu yukarıda anlattığım gibi kullandım, havuza denize girdim. Tatilim bittiğinde çok şükür basurumda ciddi bir şekilde küçüldü ve ağrısı geçti, rahatlıkla oturabilmeye başladım. Bir ay sonrada basur memesi tamamen kayboldu.

    Basurdan korunmak ve kabız olmamak için bol su içilmeli, lifli yiyecekler yenmeli (kepekli - çavdarlı ekmek, bol sebze meyve tüketilmeli, et yendiğinde kabız olmamak için mutlaka bol salata yenmeli) demli çay içilmemeli, kahve fazla tüketilmemeli, aktif bir yaşam içinde olunmalı, bol bol yürüyüş yapılmalı; yürümek metabolizmayı ve bağırsakları harekete geçiriyor, büyük tuvalet geldiğinde ertelenmemeli, tuvalette uzun süre oturulmamalı, çok acı ve mayalı (turşu, sirke, bira , şarap) yiyecek ve içeceklerden kaçınmak gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanTR -- 21 Eylül 2009; 13:06:56 >
  • Bu dediğiniz tarif iç basur içinde geçerli mi??Yani sadece büyük tuvaletinizi yaptıktan sonra meme gibi çıkan sonra elle itilerek geri giden basurdan bahsediyorum..
  • Acı, baharat, ekşi ve turşulardan uzak durun.
  • Patlıcan sapı suyu hem iç hem de dış basur için kullanılabiliyor. Ancak fistül - iltihap var ise beraberinde antibiyotik kullanmak gerekiyormuş.
  • Arkadaşlar, basura kesin çözüm amaçlı yeni konu açtım, okuyun:
    http://forum.donanimhaber.com/m_34702210/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayancıklı

    Arkadaşlar yaklaşık iki yıldır bu illeti çekiyorum. Hiç bir ilaç merhem fayda etmiyor. Birde kullandığım pomatlar kortizon etkisi yapıyormuş gibi şişkinlik yaptı. Artık Hemoroid tedavisinin cerrahi müdahaleden başka çözüm yolu olmadığına inandım ama yukarıda arkadaşın anlattığı sıkıntılar da insanı ürkütüyor.




    bakın arkadaşlar 2 sene önce zorda olsa ya s... s.... yada seve seve derlerya o misal zorla doktora gitmek zorunda kaldım askerliğime 1 ay kala diye oda yoksa hala gitmezddim 2 sene önce bana bir recete yazdı doktor benim bağsurum dışarıya cıkmıştı ilerlemişti doktor bana 2 tane melem 1 tane hap yazdı verdi fakat melemlerin bir faydasını görmedim ama hapı size tavsiye ederim cunku o hapı kulandım bağsur masur kalmadı 2 sene sonra tekrar tekrarladı bağsurum ve o kötu geceleri tekrar yaşamaktan korktuğum icin alah sizi inandırsın 2 senedir recete cebimde gezdim ve tekrarladı daha doktorada gitmedim receteyle sadece ilacı aldım melemleri almadım ilacı kulandım tekrar normal vaziyete geldim birde önemli bir nokta var doktor bana buyuk aptestden sonra kesinlikle kuru pecete kulanmayacağımı söyledi sılak mendiller kulanmamı tercih etti kuru pecete damarları kasıyormuş tekrarlamasına azmasına sebeb oluyomuş neyse dostlarım bağsur madurları benden sizde tavsiye size yazacam ilacı sabah akşam tok karnına alın hic bir şeyiniz kalmayacak deneyin sağlığın şakası olmaz ben cektim siz cekmeyin DAFLON 500Mg filim tablet inşalah eczanelerden temin ede bilirsiniz cunku kutunun uzerinde recetesiz satılmaz diyor hemen gine ardından doktorun bana yaşaya bileceğin ola bilecek şeyleri anlattı bende size diyorum isal ola bilirmişsiniz ilk 3 gun normaldir korkma dedi bana ben ilk 2 gun oldum sonrasında bunye ilaca alıştı bir problem olmadı ateşin cıka bilir dedi cıkmadı mide bulantısı kusma ola bilir dedi olmadı bunlarda bilginizde olsun ama sakın bu cocuk yalan diyo böyle anlatıyor diye duşunmeyin bana zamanında biri böyle yol gösterseydi bendee yararlanırdım sabaha kadar gunlerce yazı okudum hic bişr faydası olmadı sağlığın şakası olmaz kulanın bağsuru dılşarıya cıkanlar mutlaka kulansın bende isal yoktu kabızlık yoktu ilacı tekrar belirtiyorum

    DAFLON 500Mg filim tablet


    yuce allahtan şifa bulmanızı en kısa zamanda sağlığınızı kavuşmanızı temin ederim arkadaşlar herkezi seviyorum yaşadıklarım bunlar yadırgamayın kafa bulmayın varsa bir sıkıntınız sizde paylaşın bu benim ilk paylaşımı sağlık konusunda ondada gunlerce internette sayfalar dolusu yazı okudum doktora gitmemek icin ama faydası olmadı inşalah siz o yuz kızartıcı konumuna duşmezsiniz
  • hepinize allah acil şifalar versin
  • bu devirde basur olmayan kaldımı.yanlış beslenme bizde , hareketsizlik bizde , hatalı tuvalet alışkanlıkları bizde sonuçta ortada tabi.
    önce popoyu kaldırmak lazım.(spor,yürüyüş)
    spor ile daha fazla sıvı ihtiyacı hissedersiniz bol bol su tüketin.(sabah kalkınca 1 bardak suyu alışkanlık haline getirin)
    sebze,meyve ve baklagillere yönelin.katı gıdaları fazla tüketmeyin.(bizim için malesef et ve ekmek olmadan olmuyor çok yanlış.)
    tuvalette kendimizi çok zorlamamaya ve çok vakit geçirmemeye alıştırmalıyız.
  • Arkadaşlar ilaç milaç hikaye hele anestol tam düzmece ilaç bişeye çare değil bende iki kez çok kötü şişkinlik oldu ikisindede kendi kendime ürettiğim yöntemlerle kurtuldum eğer doktora gidemiyor yada gitmiyorsanız ilaçlar cevap vermiyorsa bu yöntemi uygulayınız. ben uyguladım iki kez tescillidir.ameliyat olmayın,olanları tanıyorum 6 ay oturamadılar basurda geri geldi.Yeme içmeye dikkat acı turşu yeme bol lifli kuru kayısı incir yiyin.
    Gelelim tedaviye malzemeler:
    1. Bir küçük ayna
    2.Steril siyah uc şırınga iynesi
    3.İyi markalı tercihen migrostan (hacı şakir kolonya)
    UYGULAMA
    1-Donu sıyırın ve o bölgeyi ılık bol su ve antibakteriel sabunla iyce yıkayın steril gazlı bezle kurulayın.
    2-Aynayı alta koyarak ne yaptığınızı takip edin steril iyneyle şişkinliğe yaklaşık 3-4 mm derinliğinde 10 delik açın.Bu fazla acımayacaktır.
    3-İşin aslında en zor kısmı bu büyük bir acıya katlanıp bu illetten kurtulmayı göze almalısınız domalma pozisyonuna gelerek olanca kolonyayı bölgeye açtığınız deliklerin üzerine boca ediniz.Acıyı tam anlamıyla hissedeceksiniz sinir damarlarınıza sanki sığmayacak acı ve beyninize hızla ilerlediğini hissedeceksiniz.10 dakika çok acı çekiyorsunuz sakın yuıkamayın .Takip eden 2. gün şişlikte kanama başlıyor 2 gün azar azar kanıyor ve şişlik tamamen kayboluyor ve önceki halinize geliyorsunuz.Kolonyanın burdaki etkisini anlayamadım 2 kere bu yöntemi uyguladım 10 yıl arayla tekrarladı ikisindede aynı kurtuldum.Doktor moktor hikaye.
  • @dede2552 kendine yapmışsın bari başkalarını ateşe atma... Bu iş şakaya gelmez.

    Basur tedavisi için öncelikle basura neden olan unsurlardan uzak durmak lazım: Stres, baharatlı yiyecekler, kabızlık, uzun süre oturmak gibi... Ayrıca, yukarıda da bazı arkadaşların belirttiği gibi lifli gıdalar, meyve ve sebze, tam tahıldan yapılmış ekmek ya da kepekli ekmek tüketmek çok faydalı olacaktır. Yani, sağlıklı ve dengeli beslenme önemli.

    Basurun nedenleri arasında ilk sırada beslenme ve yaşam alışkanlıkları geliyor. Doğru beslenme ve hareketli yaşam 1 numaralı basur ilacıdır. Bunun dışında, ilaç tedavisi, bitkisel tedavi yöntemleri ya da ameliyat gibi yöntemler de kullanılabilir ama öncelik basurun oluşmasının önüne geçmek olmalı.

    Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adamım06

    İki ay önce dış hemoroid rahatsızlığı benim de başıma geldi. Misket büyüklüğündeydi, oturamıyordum ve ciddi ağrı yapıyordu. Doktora gittim muayene sonucunda çok kolay dış hemoroid iki dakikada alırız dedi. uzun uğraşlardan sonra ikna edildim ameliyat masasına yattım. Bayıltmadan lokal anestesi ile yapılacaktı. Çok korktum ve tam operasyona cerrahi uzmanı başlıyacak iken ameliyat masasından kalktım ve gece 11 gibiydi evin yolunu tuttum.

    Aşağıda vereceğim patlıcan sapından yapılan suyu 5 gün içtim. Bu arada daflon hapını 3 gün 3x3, sonraki 3 gün 3x2 ve devamında 3x1 olmak üzere toplam 1 ay kullandım. Allahıma şükürler olsun sanki daha önce hiç yokmuş gibi tamamen kayboldu geçti. Patlıcan sapının suyu 5 gün kullandıktan sonra mucizevi bir şekilde hemen etkisini gösteriyor ve hiç bir yan etkisi olmuyor. Bunu bulandan ve insanlığın hizmetine sunandan Allah razı olsun.


    TEDAVİNİN TARİFİ

    "10 adet patlıcanın (Bostan patlıcanı olmasın) yeşil sap kısmını patlıcandan ayır. Temizce yıka; bir tencerede 10 bardak suyla kaynat. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapat.* Alevi iyice kıs, yarım saat * yavaş yavaş kaynasın sonra ocağı kapat. Kapağı açmadan * kendi kendine soğusun. Soğuyunca içindeki sapları at. Sarı rekli suyu buzdolabına koy.

    -Akşam yatarken aç karnına 1 su bardağı iç.

    -Sabah Kalkınca aç karnına 1 su bardağı iç.

    10 bardak su olduğuna göre bu tedavi 5 gün sürecek. Bu 5 gün içinde Sirke, Turşu, Domates, Bulgur, Çilek, Acı Biber yasak sonra hepsi serbest. Demir sandelyeye, taşa oturmak bunlara çıplak ayakla basmak ebediyyen yasak.

    Hamilelikten dolayı oluşan veya yakın bir zamanda meydana gelmiş Hemeroidlerde perhizi de aynı zamanda yapmanız şartı ile tedaviniz bu kadardır.

    Eski Hemeroidlerde fistülün içinde muhtemelen iltihap vardır. Bu yüzden vucut onu geri çekemez. Doktorunuza danışarak uygun bir antibiyotik ile bu iltihabı bertaraf etmelisiniz. Böylece patlıcan suyunu, perhizi, antibiyotiği aynı zamanda tatbik etmelisiniz.

    Allah ın izni ile zahmetsiz, masrafsız, anadan doğmuş gibi bu dertten İnşallah kurtulursunuz . Tek borcunuz sadece hayır dualarınız. Siz de etrafınızdakilere duyurarak onların da kurtulmasına vesile olun."


    Tarifte anlamadığım nokta var..Patlıcanın sapını mı kaynatıcaz(yani yeşil kısmını) yoksa patlıcanların sapının çıkartılmış halini mi kaynatıcaz..Çünkü patlıcanları kaynatmaya kalkarsak o su çok acı olur ve içemezsin bile..Bu tarif internette hep aynı şekilde yazılmış ama patlıcanların sapsız halimi yoksa sadece patlıcanların sapı mı kaynatılcak doğru düzgün belirtilmemiş..Bu deflon ilacınıda bunun yanında mı içicez..
  • slm ben 28 yaşında evli bi kadınım .. bende hemoroit küçük yaşta başladı bizim ailede hatta akrabalarımız da bile hemoroit var.. ben doktora gittim hemoroit için hap ve fitil birde bağırsak düzenleyici verdi.. ama bir etkisi olmadı bende bitkisel ve doğal ürünleri denemeye karar verdim internette neoxin hemrolin isminde ürünle karşılaştım yorumlarını inceledim baya olumlu sonuçlar alanlar var denemeye karar verdim 2-3 haftadır kullanmaktayım ilk haftada anlamıyorsunuz ama kullanım devamında rahatlama ve acı kalmadı inş kesin çözüm olur devamıda gelir...
  • Basur(Hemoroid) olan kişiler öncelikle bu hastalıgın nedenlerini araştırmalılar.Kabız olan birisi Ameliyat olursa 3-4 ay sonra yine Basur şikayeti tekrarlar.Tanıdıklarımdan çok örenk var böyle.Bendede basur var.Şifalı bitkiler kullandım,birkaç Ay geçiyor ama yeme alışkanlıgına Dikkat etmezseniz yine Rahatsız ediyor.En son basurum şiştigende çok kötü olmuştum,Ameliyata karar vermiştim ama sonra olanların yaşadıkları aklıma gelince vazgeçtim.Doktor ilaç yazdı birkaç gün kullandım.Basur eski haline döndü ve ilaçları bıraktım.Uzun araştırmalarım sonucu bagırsakların yani sindirim sisteminin iyi çalışması gerektigini anladım.Bagırsaklar çalışmazsa kabız oluyor dolayısıyla Hemoroide sebeb oluyor.Amerikadan bagırsak ve sindirim sistemini düzenleyen bir gıda destegi getirttim.İçinde bol lif olan bir ürün.Bu ürünü kullanalı nerdeyse 1 sene oluyor ve Tuvalete çıkmada sorun yaşamıyorum.Bagırsaklarım bu destek sayesinde iyi çalıştıgı için Basuru unuttum bile.Her gün düzenli olarak bu Lifli tozdan yarım bardak içiyorum.Günde en az 1.5-2 litrede su da içmeye özen gösteriyorum.Bugüne kadar yaşadıgım basur sancılarını meger boşuna çekmişim.Herkese tavsiyem sindirim sisteminin rahat çalışmasını saglamanız.Geçmiş olsun.
  • dısarda cıkmıssa basur sıcak suya otur legene suyu doldur 20 dk otur 2 hafta boyunca bıde krem falan sür işte gecer gunde 2 kez oturcan sıcak suya
  • Herkesin basur nedeni farklı olabilir. Kendiniz nedeni belirleyin ve onun için önlem alın. Makat bölgesine oluşan basınç, basuru tetikliyor bir kere Basınç nasıl oluşabilir kabızlık, gaz-şişme, çok oturma, doğal ve dengeli beslenmeme, hareketsizlik, strest-gerilim ve ıkınma(çok az ıkının, basur rahatsız ediyorsa hiç ıkınmamaya çalışın)bu nedenler de biribiri içinde kendilerini tetikliyor bu yüzden hepsine dikkat etmek gerek. Bir ara basur beni rahatsız etti, doktora gittim bi krem bir de fitil verdi bir de tuvalet sonrası leğene oturma tavsiye ettisonra rahatsızlık gitti şimdi dikkat ediyorum yine.. En ufak verdiği rahatsızlığı önemseyin ve ilerlemesine engel olun. Doktorlara da fazla güvenmeyin kendiniz yenersiniz hastalığı.

    Dikkat ettiğin zaman en azından basur seni rahatsız etmiyor. Basurun hep kötü mü ? bir avantajı da sizi dengeli bir hayat tarzına zorluyor :) Beliki de ilerde oluşabilecek kötü bir hastalıktan sizi korumak için bir nimettir ? Açıkcası böyle bir rahatsızlığımın olmasından dolayı baya baya dikkat ediyor olabildiğince doğa ve dengeli besleniyorum ve spor yapıyorum, bu da açıkça ilerde beni bazı rahatsızlıklardan koruyacak. Basurun -kıymetini- bilin yoksa o kendi kıymetini bilir :D

    Bu arada kabızlık şikayeti olan kabızlığın giderilmesibe odaklanmalı gazı olan ona odaklanmalı herkes de neden farklıdır.Genetik bir bağırsak problemi de olabilir. Bunları gidermek için sorular sorabilirsiniz forumda. Sorunu en azından daha küçük bir alana yaymış olursunuz.Örneğin sizde Gaz problemi varsa, gaz sizde niye var ? Yeme alışkanlığı mı harketsizlik mi stres mi doğru nefes alamamı bir iç hastalık mı ? Bunları kendinize sorup ona göre bir tedavi şekillendirmelisiniz, verilen belli kür veya tedaviler çok az kişide işe yarar, bence bir kişide kabızlık devam ediyorsa hiç bir zaman gerçek anlamda iyileşemez.

    Maalasef doktorlar da ezbere çalışıyor "ver kremi yolla mantığıyla", bu yüzden kendi sorununuzu kendiniz bulmak durumunda kalabiliyorsunuz...

    Anlattıklarımı destekleyenler varsa bunun üzerine bir şeyler yazılsa daha iyi olacak. Bir çok insan var, herkes bildiği bir şeyi söylese bir şeylere ulaşılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 11 Şubat 2011; 9:04:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.