Şimdi Ara

Başörtüsü ilahi emir değil dedi Savcı Dava açtı! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
1
Favori
29.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: digiogi

1- Zina eden kadınlarınız hakkında dört şahit isteyin. Eğer dört kişi şahitlik ederlerse, ölüm kendilerini alıp götürünceye veya Allah kendilerine bir yol gösterinceye kadar onları evlerde alıkoyun. Sizden iki kişi fuhuş yaparsa onlara eziyet edin. Eğer tövbe edip hallerini ıslah ederlerse onları cezalandırmaktan vazgeçin. Çünkü Allah, tevvab ve rahîmdir / tövbeleri kabul eder ve çok merhametlidir.” (Nisa, 4/15-16)

2- El kesmek mecazi mi? Yuh diyorum size.

“Hırsız erkek ile hırsız kadının irtikâb ettikleri suça bir karşılık ve Allah tarafından insanlara ibret verici bir ukubet olmak üzere ellerini kesiniz. Allah azîz ve hakimdir (mutlak galiptir, tam hüküm ve hikmet sahibidir.” (Maide, 5/38)

Bir hırsıza insanlara ibret vermek için hırsızlık yapabilecek şeyin önünü kesin mi diyor yani? Hırsızlık yapamaması için nasıl önünü kesebilirsin? Nasıl ibret edebilirsin? Hiç de mecazi durmuyor.

"Ey insanlar! Sizden evvelki (ümmet)ler ancak şu sebepten sapmışlardır: Onlar aralarında şerefli bir kimse çaldığı zaman onu bırakırlardı da zayıf olan çaldığı zaman ona ceza uygularlardı. Allah 'a yemin ederim ki, eğer Muhammed'in kızı Fâtıma çalmış olsaydı, muhakkak ki onun elini de keserdim!" (Buharî, Hudud, 12)

Peki bu hadisi ne yapacaksın?

Kuranı kendi çıkarlarınıza göre nasıl da değiştiriyorsunuz... Yatacak yeriniz yok.

Alıntıları Göster
    1- burda recm yok görüldügü üzere

2-ben zaten Arapça bilenlerden bir şey anlattım Arapça biliyorsan hayır Arapça çoğul şu sekilde diye cevap verebilirdin

Ben hırsızı niye koruyayım ,hatta ağır şekilde cezalandırılmasını savunurum hatta devlet işinde işleniyorsa bu katlanmalıdır ve infazı tüm halkın önünde yapılmalıdır... Mesela çalışanı halkbankasını soydu infaz tüm halkın önünde olmalıdır çünkü herkes soyulmuş olduğu için kırbaç yada dayakla infaz gerçeklesecekse infazı gerçekleştirecekler istekliler arasından kurayla belirlenebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başörtüsü ilahi emir değil dedi Savcı Dava açtı!

Başörtüsü ilahi emir değil dedi Savcı Dava açtı!

Bunlar turbanlidir ama distan peruklu :) ...

Ek olarak :

Silikon taktiran da o halde dar acik secik giyinse yukardaki gorsellerdeki mantikla o kadinin eski hali dumduz bir goguslere sahipse yani vucut hatlari belli olmaz gibi dinen ve hicbir sekilde de yadirganmamasi gerekir ...

Ya da bir rahatsizlik tamamen kel veya losemi vs ile kel olan bir kadin da basini ortmesi gerekir mi ? Sac yok. Sonucta Turkiye'de yazili olmayan uygulamaya gore sac tanesi bile gorunmeyecek sekilde bone kulturu de gelistirilmistir ....

Sana soruyor gibi oldum ama ORTAYA OLACAK ...

Anlayana ...

• Başörtüsü ilahi emir değil dedi Savcı Dava açtı!

Muslumanlarda zaten var .

Erkeklere de olmali ...

Kutuplara soguk iklimlere veya mevsiminde soguk olan Turkiye de olsa ustune de bu tur carsaflarida ayrica o kalin kiyafetin ustune giyecek ... Aramizdaki bir Musluman DH uyesi oyle ifade ediyor ... .

Pek uygulayan bir erkek veya kadin gormedim ama .

Bazilari cevap olsun diye yaziyor ...

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Kölelik efendilik nasıl kulluk etmek değil sen birinin hizmetkarı oluyorsun direk senin sahibin oluyor adam böyle birşey var mı özgür bırakma felan bu kulluk değil mi nedir bu.Patronun kölesinin demişsin anında istifa edip çeker gidersin.Ama oysaki Kuranda bahsedilen köleleikte ceza var ceza kaçarsan cezası var yakalanırsan falaka o bu şu artık sahibin ne derse.Modern köleleik ayrı bir mevzu modern kölelikte patronun sana sahip felan değil anında çekip gidersin ha maaş hakkı sorumluluklarının varsa o ayrı konu kendin bileceğin iş kimse bir yere bağlı değil.Ama kuranın bahsettiği tutumdaki durumda sahip ilişkisi var kadınlara ganimet gözü ile bakılıyor.Kuran varolan düzeni değiştirme amaında değil sadece bulunduğu düzeni kendi istediği daha doğrusu Muhammed'in istediği hale bürümüş.Bu dinin ayakta kalmasının başlıca sebebi

1.Bulunduğu coğrafyada fakirliğin kol gezmesi eğitimsizliğin fazla olması.

2.Ordu savunma gibi durumlardan mahsun olması.

3.Kuran Muhammed'den sonra kitap haline getirilip halifeler dönemi çoğaltılıp dağıtılmıştır.O arada üstünde ne gibi değişiklikler oldu olmadı bilinmez.Yazan ve düzenleyenlerin haberinde hadis denilen olgularda kulaktan dolma bilgiler çoğu boş.Herkes kendi niyetine duruma göre uzatıp uyduruyor aslı astarı yok olmayan şeyler.

Ha bu noktada durum ne Muhammed bir savaş vermiş ortaya koyduğu distopya bölgedeki savaşlarla belli bir güç edinmiş sonuçta kavimler var hepsi ayrı ayrı bunlar bedir savaşı uhud savaşı bilmem ne savaşı ile bölgeleri almaya çalışmış en sonda zaten halifelere kalmış iş halifeler sonrasında birbiri ilede çatışmış bu mezhep çatışmalarının güç ayrımının nedeni olmuş şuanki mezhep olaylarının temelinde de bu yatar güç eline geçince niyet değişir.Cihat nedir dersen cihat muhammed ehline koyduğu distopyaya hizmet edecek bir yayılma gerçekleştirmektedir sonuçta dedim insanlar kavim ve kabile halinde yaşıyor.Ama bu halklar pis gelenek görenekleri leş asma kesme biçme durumu o zamanda var iyi güzelliği öğütlemesi o yönden sen hiç katil zanlı ayyaş bir insanı yönetebilir misin bilinci akli dengesi yerinde olmalı demi ki sana bağlı olsun senin ideolojine hizmet etsin.

Zaten bütünü ile Kurana bakınca Kuran bir nizam düzeni yani Muhammedin oluşturduğu bir yönetim biçimidir hukuk adalet hatta karı koca ilişkilerine kadar gittiği için olası devlet yasaları ile ters düşer ve aksettirdiği şeyde bu nedenle kendi yönetim biçimidir.Yani şeriatı niyetler.Avrupada abdde veya diğer yerlerde hristiyanlık yemin töreni gene vardır ama Kuran din ötesinde yönetim olarakta var olduğu yani karı koca hiyeraşi düzenide içine aldığı için varolan yönetimle ters düşer.Hristiyanlık musevilik dini bile yönetimde bu kadar etken ve değişkenliğe sahip değildir masal içeriği vardır anca onlarda ama islam ve temelinde kuran bir anayasa kitabı gibi durduğundan bizim ülkemizinde içinde bulunduğu düzlemde ters düşer bu nedenle laiklik esası alınır.

Muhammed dönemine göre iyi bir pazarlamacı ve akil adamdır.Son peygamber denilmesi şu maksatladır.Lider esaslı yapılanmalar kavimler dediğim gibi çoktu bunları birleştirme çabası vardı.Devamında gücü eline alınca cihadı önerdi yahu iyilik hoşgörü dini kılıçla kuşanıp savaş eder mi yahu kültürünü geleneğini göreneğini ticari ilişki veya diğer insani olarak bütünlemek kabul ettirmek daha olası değil mi işte bu noktada cihat olayı işi yolundan saptırıyor her şey denildiği gibi gücü eline kadar bu dünyada da pek çok işte böyle dereyi geçene kadar ayıya dayı dersin diye laf var sonuçta değil mi iyilik güzellik hatta niyet bile Muhammedin aksettirdiği kuranda bulunduğu bölgeye şivesine yaşadıklarına göre yerine göre mizacı sert yerine gelince yumuşak olmuş aslında Kuran bir gezginin rehberi gibi.Okununca hangi ruhsal durumda yazıldığında ortaya çıkıyor.Medine ve Mekke deniliyor bulunduğu yerlere ki Mekke şuanda tartışmalı bir konumda.Bu noktalarda bulunduğu surelere bir göz gezdirin mizaç seslenme felan hep farklı yerine göre agresif kesiliyor yerine göre yumuşak.

Zaten Muhammed ölümü sonrası olan güç savaşı bunu tesciller nitelikte ayrım kendi ehli diye tabir edilen kişiler arasında bile olmuş yani değil mi günümüzdeki mezhep olayları 20 mezhep belki dahası ta o zamanda filizlenmiş.Bu coğrafyanın en büyük sorunu cehalet islam kuran bu coğrafyada olan anayasal düzeni doldurmak için kullanılmış bir şey oda yönetimdeki kişilerin emeli ve niyetine göre onuda görüyoruz zaten kurallar halka ayrı yönetimdekilere ayrı işliyor yada işlemiyor.Bu coğrafyada o boşluğu o doldurmuş neden çünkü bu bölgede ülkesindeki sistemi düzeni kuracak bir lider gelmemiş.Oturtamamışlar reform yapamamışlar bu geri kalmışlıkla ilerleyememiş ve batınında hep kölesi olmuşlar sahip oldukları yeraltı kaynakları içlerinde olan çatışmalarda bu coğrafyada savaşların dinmemesine sebep olmuş.

Bunu uzun uzun yazarız.Günümüzde bu olayların tartışılabilir olması artık bilgi araştırma amaca ulaşma gibi kaynaklarına artık her noktadan ulaşılabilmesi sonucudur.Bu nedenle var olan değerler sorgulanabilir ve gerekirse reddedilebilir şuanki inanılan şeylerde zamanının yunan mitolojik olguları gibi olacak.Avrupa bu gidişatı kırdı zamanında dini reform ve yüzyıl savaşları ile ama bu coğrafya bu sınırı geçebilecek mi.

Eğerki Atatürk yeni ülke ve ülkenin yapılanmasını yapmasa idi eğitimsiz cahil halkada bu yeni yönetimi dili öğretmese idi bizimde tamamıyla arap coğrafyasından farkımız kalmazdı şuanki çarpık yapı Atatürk'ün vefatı sonrası süreci ilerletebilecek Atatürk gibi ilerici bir zekanın liderin olmayışıdır umut ettiği gençlikte maalesef onun yerini dolduramadı gerek bireysel gerekse toplumsal olarak

Alıntıları Göster
    Yazını okudum. Tamamen farklı yerlerden baktığımız için çok farklı yürüyoruz. Siz bizim perygamberimize peygamber değildi derseniz daha kuranın neyini yorumluyorsunuz ki?

Kölelik binlerce sene daha kalkmayacaktı. Kuranda düzenlenen sistem mi daha iyi yoksa şu anki kapitalist düzen mi daha iyi?

Beğenmediğin peygamber o kadar mal mülk hediye geldiği halde fakirlere dağıtan bir peygamberdi. Bazen sadece hurma ile oruç tutardı.

Siz ateistliği tercih etmiş kişiler olarak dünyadaki milyarlarca müslüman hristiyan yahudi ile neden uğraşıyorsunuz onu da çözemedim. Size ne yararı var? Her şey rastgele oluştuysa bu kadar rastgelelik içinde hayatlarımızın da bir anlamı yok. Az sonra ölecek olsam umrunda olmaz yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

1- burda recm yok görüldügü üzere

2-ben zaten Arapça bilenlerden bir şey anlattım Arapça biliyorsan hayır Arapça çoğul şu sekilde diye cevap verebilirdin

Ben hırsızı niye koruyayım ,hatta ağır şekilde cezalandırılmasını savunurum hatta devlet işinde işleniyorsa bu katlanmalıdır ve infazı tüm halkın önünde yapılmalıdır... Mesela çalışanı halkbankasını soydu infaz tüm halkın önünde olmalıdır çünkü herkes soyulmuş olduğu için kırbaç yada dayakla infaz gerçeklesecekse infazı gerçekleştirecekler istekliler arasından kurayla belirlenebilir

Alıntıları Göster
    1- Hadislerde var. Sizden iki kişi fuhuş yaparsa onlara eziyet edin şeklinde ayet de var. Şeriat gelsin recm olmasın ama bu ayet uygulansın diyorsanız destek veririm size.

2- Arapça bilen ve fetva veren yerlerden okudum ben de. İstersen açıklamalarını yazabilirim buraya.

Anladığım kadarıyla ateistler yeni bir şeye soyunmuş. Madem bu dini yıkamıyoruz vazgeçiremiyoruz en azından değiştirelim demişler...

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Soguk iklimlere enteresan cozumler .
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/turbanli-aday-mazbatasini-perukla-aldi-11360312
    https://www.iha.com.tr/haber-belediye-meclis-toplantisinda-basortusu-krizi-65205/

Simdi merak ediyorum. Bu sekildeki kadinlar basi acik midir kapali midir ?

Kur'an-i Kerim evrensel oldugunu neresinde yaziyor ? Emareler gosteriyor ki pek te evrensel degil :)

Islamiyet iyisiyle kotusuyle ilk zamanindakinden gunumuze mezhepleriyle halifelik donemlerinden rezalletlerle dunyevi emelleri sozde Islam yaymak vs adina yaptiklari zulumler vs ortada . FORUMDA olanlardan ibaret degil yani :) .... Kabaca 1500 yildir boyle :)

Gecmis donemdeki Arap Biliminsanlarin ve diger biliminsanlarin eserleri Islam Seriati vesilesi hurmetiyle olmadi !

O zamanki Araplar da bolgesindeki diger medeniyetlerden aldigi kadim bilgilerle ustune insaa etmislerdir gelistirmislerdir :)

Bazilarina gore Arapca in kokeni Hindularinkindne turemis :) ... Sumerler Akkadlar Babiller Keldaniler vs .. Bunlar sayesinde Araplar miras almislardir gelistirmislerdir...

Kur'an-i Kerim i ilk yazanlar 9 kisi filan bunlardan biri Keldani biri baska kavimden ama Arapca da biliyorlarmis :) ...

Kur'an dilinin cagdas olmayasina vurgu yapmistirm yani dil cani varliktir gelisimi babinda ifade etmistim. Bilimsel gelismeler vs bunlara hic girmedim ki ! ... Hem haksizlik olur Evrensel olana ... Tum zamanlar derken bazi degerler vardir goreceli degildir degismez! Oldurmemek gibi. Cevrene zarar vermemek gibi ... Kur'an da celiskilerle dolu lakin ...

Ben Ateist degilim ... Sadece Deist im ( yaklasik 25 yildir bunu tanimlamam icin Felsefe ile tanismam gerekti kucuk yaslarda :) ) ...

Tum dinlere de merak ederim ortalama ustunde bilgilerim vardir diyebilirim ... Farkli dinlerden arkadaslarim da vardir. Islamiyet te alimler seviyesinde ismini anamayacagim biri ( F.Gulen degildir :) ) basit temel sorularim oldu SUSTU cevap veremedi. Baska kendisini alim gibi yani ortalama ustu bilgili donanimlilara da benzer sorularimi sordum cevap yok :) CEvap vermek icin cevap veriyorlar :) ...

Yani kafam karismadi... 25 yildir kendime de surekli sans veriyorum yani hep ayni kafada degilim her an her dindekilere de acigim dinlerim de irdelerim de ... Yani bir seyin reddi uzerine dogmalastirma da yoktur :) ... Kafam nettir :) ...

Dinler vardir ama insan eseri sekillendirilmistir :) ...

Tarihte tum dinler semavi olsun olmasin hepsi devlet veya krallik veya imparatorluk catisi altinda kullanilmistir ve beklenen hazin son hepsi de yozlasmistir... Sana neyi hatirlatiyor su senin kisacik bir insanlik omrunde sahit olduklarina bakarsak kendi gozunden izah edebilir misin gonul rahatligi ile ?

Samimi ve durust olabilecek misin ?

Son cumlene istinaden cevabim :) : Bu dunyada zarar kar derdinde degilim. Kusursuz da degilim elimden geleni yapmaya niyetliyimdir. Hayatin etki tepkileri cercevesinde bu dunyada yasiyoruz :) ... Obur tarafta yargilama sureci oldugunu varsayalim diyelim :) Bence bir ilaha korkuyla uymak emirlerine ve yasaklarina pek samimi gelmiyor :) ... Sonucta ben kotu birsey yapmiyorsam belki de sen de iyisindir hatta daha da iyi bir insan olara yasiyorsundur hayatini benden ama bendeki en ufak iyi insan olma temelinde Allah korkusu veya cennet mukafati icin degildir !

Rusvetli veya odullu test dunyasi mi olur ? Veya korku ile bu alemde iyi oldugunu samimi oldugunu mu saniyorsun ?

Sirf Musluman diye neymis varsa gunahlari once cehennee sonra cektikten sonra kesin CEnnete ... Yok ya :) ... Bunu insan uydurmustur Islam a inanan biri olsaydim :) ...

Sirf eninde sonunda CEnnete gidecek diye bu alemde nice dogru olmayan seyler yapanlar var.

Bir de her Cuma namazinda tovbe ederler sonra yine kotu seyleri de surekli veya arada bir yaparlar... Tovbe var ya ...

Sen simdi diyebilirin ki surekli yapan suistimal yapan bilmem ne ... Ya sonucta bunlar var mi ? VAR ... Yadirgayan uyaran var mi ? YOK! Olsa da benim gibi Deist veya Ateist veya Agnostik veya Nihilist vs olanlar belki yapar ...
    Başını kapattı diye niye memur olamasın ya da niye okuyamasın? Bu zorlamalar zaten Türkiyede insanların çocuklarını feto gibi birine emanet etmesine neden oldu. Soğuk iklimdekiler zaten her yerleri kapalı geziyor. Çok da aklı zorlamanın anlamı yok :)

Gerçekten o kadar dinleri araştırdıysan ve deizmi tercih ettiysen söylenecek bir şey yok, Allah sana da bana da hidayet etsin doğru yola ulaştırsın...

• quote:

Akp'ye nerden bağladın şimdi ne alaka?

Birilerini kurtarmak için kuran ayetlerini değiştirdiğini itiraf ettin sonunda. Bloklandın.

Alıntıları Göster
    Yorum bana ait değil söyledim zaten ,agresif cevap olduğunu görünce öyle yazdım... Hırsızlar büyük ceza görürse en çok kim ceza alır tabii ki iktidar partisi fakat ceza gören var mı hiç? Artık yolsuzluk hırsızlık olarak bile görülmüyor, gönüller rahat. Olmadı dar-ül harp der hırsızlık yolsuzluk her türlü şey yapılabilir... 2001 yılında bir bakan düşük faizli kredi aldı diye c.başkanı ile başbakan arasında tartışma çıkmış hükümet krizine dönüşmüş olay şimdi 1000 katı oluyor 1 kişi de çıkıp buna hakkınız yok demiyor, demek ki herkes hırsızlığın yolsuzluğun içinde

• quote:

1- Hadislerde var. Sizden iki kişi fuhuş yaparsa onlara eziyet edin şeklinde ayet de var. Şeriat gelsin recm olmasın ama bu ayet uygulansın diyorsanız destek veririm size.

2- Arapça bilen ve fetva veren yerlerden okudum ben de. İstersen açıklamalarını yazabilirim buraya.

Anladığım kadarıyla ateistler yeni bir şeye soyunmuş. Madem bu dini yıkamıyoruz vazgeçiremiyoruz en azından değiştirelim demişler...

Alıntıları Göster
    Arapça bilenler birde fetva vermeye mi başlamış?

O fetva veren kişiler mesela erik çalan kişinin 2 elini birden mi kesilecek diyorlar? Çünkü eller dendiğine göre tek el kesilmemeli ( not: bu benim yorumum)

Kuran'ı kimse bilmeden şeriat nereye geliyor? Millet dini bilsin sonra 2'li sistem olabilir belki

Mevcut yanlışlardan,gerilikten nemalananlar her değişiklikte din elden gidiyor, dinsizlik hakim oluyor derler.Matbaa gelir böyle derler, fes sonra şapka gelir böyle derler,televizyon gelir böyle derler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 17 Temmuz 2019; 18:40:56 >

• digiogi kullanıcısına yanıt
    Yasaklanıyor alınmıyor çünki öyle bir ilahi emir yoktur.

Ister şeriat yok ki de ister salt kitaba doğru sadece bakarak idrak et. Sana kalmış.

Olayı özünde problem var mesele bu. Gerisi akılsız harcanan eylemler hatta hayatlardır....

Değermi dünyevi yorumlanmış sözde ilahi emir edasıyla başörtülü girme meselesi vs....

Bence onlar Allah a şirk koşmaktalar haşa! ....

Allah tan başka kimse emir ve yasak veya var olanlar üzerine farklı yorumlama dahi yapılamaz....

Dramatize edilen olguları ön plana atmak ve akıllarda kalan da hep o şeytan işi moda kapanma ve örtmeler mazlumu oynarlar....

Olayların temeli sakat dediğim gibi. O yüzden yalan kurgu ortamın adaleti olmaz var gibi olsa da uygulansa da ilahi açıdan bile doğru olmamıştır. Ki öyle...

Hadisler insan eseridir. Kuran kafidir. Hâdis ayağıyla islamiyet i yozlaştıriyorlar.

Fetva lar da yorumdur fetvaların kuran dan olmadığını her cümle başında bildirilmesi gerekir ki farkındalık taze tutulsun...

Günümüzde insan eseri sözde ilahi ayağıyla doğmalastirilmaktadir. Yani Kuran ile denk hatta neymiş yetersiz hadis vs ile cevap bulunurmuş ....

Uyanmayan şeytana teslim olacaktır.

• quote:

Yazını okudum. Tamamen farklı yerlerden baktığımız için çok farklı yürüyoruz. Siz bizim perygamberimize peygamber değildi derseniz daha kuranın neyini yorumluyorsunuz ki?

Kölelik binlerce sene daha kalkmayacaktı. Kuranda düzenlenen sistem mi daha iyi yoksa şu anki kapitalist düzen mi daha iyi?

Beğenmediğin peygamber o kadar mal mülk hediye geldiği halde fakirlere dağıtan bir peygamberdi. Bazen sadece hurma ile oruç tutardı.

Siz ateistliği tercih etmiş kişiler olarak dünyadaki milyarlarca müslüman hristiyan yahudi ile neden uğraşıyorsunuz onu da çözemedim. Size ne yararı var? Her şey rastgele oluştuysa bu kadar rastgelelik içinde hayatlarımızın da bir anlamı yok. Az sonra ölecek olsam umrunda olmaz yani.

Alıntıları Göster
    Ateistim lafı geçti mi yazımda.Ayrıca yıllardan beridir pek çok kişi kendini kurtarıcı seçilmiş peygamber ve mesih ilan etti devletleşme yapısı bu son din olarak görülen islamdan sonra başladı ardından devletler tek adam ve beraberindeki zümreler tarafından yönetilmeye başlandı gerek krallıklar gerekse saray zümreleri hali ile ve bu peygamber ve havarileri kıstası bu nedenle son buldu yoksa görmüyorsun galiba imkan olsa kendini peygamber mesih ilan edenler hala mümkün ama şuanki bilgi ve araştırma çağında kimse kanıtlanamaz şeylere inanamadığı için bu zor.Çünkü her şeyi kayıt altına almak adına herşey ulaşılabilir konumda hemde en ince ayrıntısına kadar.Ayrıca şu var yaratıcıya kulluktan çok bir insana kulluk etmeye ona hizmeti ibadet görenler olduğu müddetçe bu coğrafya ipe sapa gelmez.

Modern kölelik dnayı yöneten sistemden ötürü vardır.İnsan bencil olup çocuk sahibi oldukça bu sistem devam edecek ne yazıkki düzenli nüfus ve büyüme olsa kontrol altına alınsa herkes mutlu mesut yaşardı.İslam coğrafyasına ve fakirliğin kol gezdiği bölgelere bakalım aslında suçlar radikal örgütlenmeler hep eğitimsizlik insanın boş durmasından mütevellit hayvani içgüdülerine yenik düşmesi ile son buluyor ve maalesef toplumada zarar yaratacak iyi eğitilmemiş insanlar hayat atılıyor keşke bunlar kontrol edilebilse insanın bencilliği kendini düşünmesi kendi zevklerini düşünmesi sonucu dünya modern köleliğe yenik düşüyor.İlerde bu daha kötü olacak bunun en büyük zaafiyetini görende genellikle doğu halkları ve bu coğrafya hatta bizim ülkemiz bile böyle potansiyeline ulaşamamış ama varolana denk bir sistemde oturtamamış cehaletin kol gezdiği bir ortadoğu ülkesiyiz dinle yatıp kalkmak bu ülkeye bir şey kazandırmaz böyle oldukça hep birilerine muhtaç kalacaksın.

Din din deyip dine karşı ne varsa yapılıyor bu ülkede hemde en üst yönetiminden en alt tabaka olan halkına kadar ne zamanki ülke dinde reform yapar insanına değer verir herkesin hakkını gözetir emeğinin karşılığını bulmasını sağlar adaleti ve hukuku herkes eşit tecelli edecek şekilde dizayn eder insanlara güven aşılar bir forma kavuşturur.Eğitimi ilk 8 yılı mesleklerin öğrenciyi anlaması hatta yerinde tanıması şeklinde bir perspektife kavuşturur ki bu sayede işini seven doğru şeye hayatını adayan bir toplum oluşsun.Sağlığa ve insanın kendi sağlığına önem vererek düzgün atılımlar yapmalı hatta kendi üretici araştırmacı olmalı.Sağlığa ulaşım çok daha kolay olmalı.Yani yapılabilecek çok şey varken ülkemizde genel konu her şeyi dine bağlamak hatta şehitliği hataları iş güvenliği hataları olası olayları kendi rezaletlerini örtmek için kullanma çabaları günümüzde de görülüyorki artık insanın sorgulamasına vesile oluyor din kendi halinde iyi yönleri alınırsa iyidir inanan inansın ama kendi içinde yaşasın bunu topluluk bağlamı olmak zorunda değil kimse sana uymak zorunda da değil herkes özgür ayrıcalık yok kimseye bu nedenle artık insanlar bu geri kalmışlıklarından kurtulmalılar.

Kurtulmaılarki ilerici kendine yeten geliştiren düzgün bir toplum olsun.Yoksa bu olay örgüleri ile devam edersek bu ülkeyi maalesef çok kötü günler bekliyor.Başörtüsü bir gelenektir bir zararı yoktur.Ama bu olayın önceliğinde ülkemizde çok ciddi olaylar ölümler intiharlar kazalar varken bunları tartışmakta heleki uzunca dogma bilgilerle abesttir.Ülkenin daha ciddi sorunları var.Keşke müşerref bir devlet olsak gelişmiş bir devlet olsakta tek derdimiz sıkılganlıktan bunları tartışmak olsa ama gündeme bakınca insanların içi kan ağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 17 Temmuz 2019; 20:20:19 >

• Açıkta bırakılanlar dışında
    İfadesi gayet yoruma açık. Bir çok Afrika kabilesinde açıkta popo yanakları kalıyor.

• Dini istedikleri yöne yormakta o kadar normaller ki

• sav reco ne derse ne emrederse o dur. O her şeyin en doğrusunu bilendir. Kitap onun kitabı istediği gibi hamur gibi yoğurur. Bir oraya çeker bir buraya. Her türlü editi yapmakta serbesttir.
  • Soygun varsa önlenmelidir, islam zulmü pekiştirmez.
    Zor bela dinsiz arapların sıçmık hadislerini dinden uzaklaştırıyoruz, bir de siz bunların ahlaksız davranışları meşrulaştırmayın. Deliyle deli olmayın.
    Peygamber o kadar diyor veda hutbesinde; " artık cahiliye adetlerini toptan defettim!" diye, hâlâ çukulata tenli diye Habeşistanlıları 2. sınıf inanan olarak yoksaymış cahiliye arapları gibi eski bağnazlıklarını yol tutuyorlar.
    Bunlar anlamaz, islam sahabesi diye cehennemlikleri öne çıkarmayı adet edinmişler. Peygamberle taban tabana zıt olduğundan bihaber gafil bunlar.

Kardeş hadislere bakıyorsan Kuranın değiştirildiğine de inanıyor musun? Sana o kadar soru sordum, hala Havvayi da bahsettiğim konuları da cevapsız bırakmışsın...

Toplumdan uzakta yaşayan bir adam bir Kuran bulsa ve bu adamın yerel dilinde çevirisi olsa, bu adam ne anlıyorsa o kitaptan din odur. Demek istediğim Kuran hiç bir aracı açıklayıcı kurum ve din adamı dahi olmadan anlaşılabilir ve eksiksiz her şeyi en güzel ve basit anlatımıyla açıklamaya yeterlidir. Kuran da her şeyin eksiksiz anlatıldığına dair ayetler var bana kapanma ayetinde nasıl saçları kapatılması gerektiğini açıklar misin?

Bana Türkçe mealini paylaşmışsın ama Nebe 33 ayetini mealcilerin %80 i hatta %90 i yanlış çevirmişken, şimdi sen mükafat olarak iyilik yaparsan Cennette göğsü yeni tomurcuklanmış (12 13 yaşında) kızı mükafat olarak mi bekliyorsun? Gizli pedofili insanların uydurmadığı ne belli? Ayetler açık ve net. Nebe 33 ü diyanet dahi yanlış çevirmiş. Bana ayetin Türkçesini değil arapçasını paylaş ve açıkla. Kuranı anlamamışsan burda dini anlatman boşuna. Arapçasında neyi nasıl yazdığı belli. Araplar islama çok düşkün değil ve bu davaya sahip çıkmıyor. Çünkü İslam kadını özgürlüğüne kavuşturan erkek egemenliğini yıkan bir sistem. Miras hukukunda kiz çocuklar 3 te 2 sini alır.
    Bu 1. İlk yaratılan insan değil Hz. Adem değil, evrimleşerek insanların olduğuna dair kanıtlar var ve Adem de halife olarak atanmıştır. Onun kaburgasından kadın yaratıldı ve insanlık ensest ilişkiyle çoğaldı safsataları Kuran da var mı? Havva ismi yahudi tanrıçası Havvah tan geldiğini biliyor muydun? Ya+havvoh yani erkek tanrı ya ve kadın tanrıça hovva evrenin ve dünyanın annesi olarak bilinir. İslam'a Havva diye İncil'e Eva (Yahevo) diye girmiştir. Fakat yahudilerin Kuran'ı değiştirme gücü olmadıkları için bunu uydurma hadislerle denemişlerdir. Bak şimdi kadının alçaldığı bir konum ve durum varsa bil ki, o hadis ve rivayetler güvenilmez. Kuran kadını yüceltmek için ama erkekten yüksek ya da alçak bir konumda değil, eşitliği sağlamak için gönderilmiştir. Kadının erkeğe erkeğin kadına beyazın siyaha siyahın kızıla hiç kimse üstün değildir. Üstünlük takvada ve Allah için takva elbisesi daha hayırlıdır.(ayet) Allah kadının örtünmesini açıklamıştır ve kuran yetersiz diyorsan kitaplara iman konusunu gözden geçir çünkü imanında samimi değilsin. Hadislere iman dinin şartı değil, peygamberlere iman dinimin şartıdır. Peygamberimiz dürüst, güvenilir, güleryüzlü, sakin, cömert ve alçak kalpli biriydi.

Bunlardan yola çıkarak ben politikacılara güvenmem sandıkta da körü körüne oy vermem. Hiç bir partiyi desteklemem, tarafsızımdır. Dindar diye bilinen bir şehirde buranın halkı bunu yaptığı için Türkiye tarihinin en büyük 4. Yolsuzluğu oldu ve bunu yapan adam FETÖcü ve akp de milletvekili adayı oldu. Evet seçildi ve şuan senin vergin ve oyunla terörist var mecliste. Allah yetim haklarını korumamızı emrediyor. Yok öyle bunlar dindar diye oy ver! Hangi parti olursa olsun 1 kuruş yolsuzluk yaparsa, o yetimin hakkını, oyun vebalini ödeyebilecek misin? Adayları, farklı partileri didik didik detaylıca araştıracaksın. Kuranı da öyle... Peygamberimiz gibi olmak için yani güzellik ve iyilikler üzerine yarışmak için çabalayacaksın. Saraylar kurşun geçirmez arabalara sahip olmak için değil!

Şeriat ne sence? Şeriat Allah'ın adaletini yeryüzünde sağlanması değil mi? Eğer hırsızlara müebbet hapis veriyorsan ya da 3 ay hapis ile hırsızlığı bitiriyorsan, Allah'ın adaletini sağlamış olursun. Erdoğan'ın dediği İslamın güncellenmesi lazım sözü ile kastettiği budur. İslam senin için ne? O dönem kullanılan ceza hukuku mu? Allah'ın adaletinin dininin yeryüzünde hakim olması değil mi?

Peygamberimiz kadınlarla oturup, sohbet ederdi. Neymiş kadınlarla konuşmak harammış doğru değilmiş, kadın sesi harammış. Nerde yazıyor arkadaşım bunlar? Kadının gözlerine bakmak harammış e kadın gözüne kadar kapatırsa konuşurken nereye bakacağım? İnsan yerine koymayıp, görmezden mi geliyim? Dediğim gibi erkekler kapalıdır o dönemde cahiliye döneminde ve firavun dönemlerinde. Sen neden kapalı değilsin? Türban takmıyorsun niye? Kendine yakıştıramıyor musun?

Kaldı ki kadınlarla ilgili örtünmeyi bir de şöyle oku:
    www.kurandasevgi.gen.tr
    Kuran'da Kad�n
    http://www.kurandasevgi.gen.tr/kkadin/bolum6/baslik6.htm

Evrimi inkar eden, kadının avret yerleri konusunda konuşan ayrıca kadın misiniz? Bu tartışmayı neden yapıyorsunuz ki? Erkekseniz tartışmak gereksiz çünkü siz eşinizin, çocuğunuzun toplum içinde kapalı dolaşmasını isteyen ve onları kıskanan ya da kadınsanız böyle gezen kadınlara karşı kıskançlık içinde olduğunuz ve kendinizi kapalı olmakla tatmin ettiğinizi düşünüyorum. Yani bu da kıskançlık. Kadınların avret yeri erkekten biraz fazladır evet ama bu kadının erkekten tamamen kapalı olmasını şart koşmuyor. Kaldı ki kapalı olana da açık olana da saygı duyulması hukuk devleti ve hoşgörü dinine inanan insanlar için olması gereken bir şey. Ölçüsü belliyken daha açık ya da daha kapalı olan kadının kendi tercihidir. Bu hükmü tartışmak erkekler için gereksizdir. Kadının bacaklarını kapatıp, kıçını açma fantezisi güdüyorsanız da bu modern medeniyetin değil, ilkel porno kültürünün bir dayatmasıdır. İnsanlar evrimleşmeden önce maymunsu canlıyken bu ilkellikle ve çıplaklıkla hareket ediyordu. Kadınlar değersizdi ve erkekler sürüdeki kadın için çarpışır ve onu elde ederdi. Tıpkı bir mal gibi.. Fakat İslam kadını toplumda ait olduğu yere yükseltti ve yüceltti. Dini yayan elçiler ahlaklı erkeklerdi ve onlar terbiyelerini annelerinden almıştı. Kadın hep önemli ve toplumu şekillendiren olguydu. Değişmiş Tevrat ve İncilde kadın değersiz ve ataerkil bir düzen mevcuttur. İslam Ataerkil düzeni yıkıp, anaerkil düzenin şekillendirdiği medeniyeti ama toplumda herkesin eşit olduğu düzeni savunuyor. Anaerkillik olmasa bile kadın erkek herkes eşit. Kimse kimseyi kandırmasın. Yani erkeğin ve kadının üstün olduğu değil, eşit olduğu bir düzen. Kadınını zorla kapat sonra da kendin saçın kolu açık gez. Bununla safları kandırırsın kadını çarşaflara bürümüşsen, kendin de bürünmek ZORUNDASIN. Allah'in adaleti böyledir. Kendin için istemediğin bir şeyi başkasına isteyemezsin, kendin için istediği şeyi başkası için de istemiyorsan hiç bizden olamazsın. İslamda ölçü budur :) Huzuru istiyorsan, başkasına da huzuru, sevgiyi, saygıyı istemek ve sağlamak zorundasın. Elhamdülillah müslümanım, Allah'a hamdolsun. Bir yanlışımız olmuşsa da Allah'ım af buyursun. Doğrusunu Allah bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin_1903 -- 18 Temmuz 2019; 0:42:57 >

• Yasin_1903 kullanıcısına yanıt
    quote:

Peygamberimiz kadınlarla oturup, sohbet ederdi. Neymiş kadınlarla konuşmak harammış doğru değilmiş, kadın sesi harammış. Nerde yazıyor arkadaşım bunlar? Kadının gözlerine bakmak harammış e kadın gözüne kadar kapatırsa konuşurken nereye bakacağım? İnsan yerine koymayıp, görmezden mi geliyim?

Bir tarafta ev sahibi var, diğer yandan kalkacağı vakti bilmeyen tanrımisafirliğinin tadını kaçıran misafir var. O kurallar boşuna konmuyor, ev sahibine misafir gelmiş gözünü sakınamayan adamı evin kadınından uzak tutmak, dizginlemek için ne yapacaksın? Ceylan derisi kapı perdesinin kenarından köşesinden dikizlemesin diye gözlerini diz hizzanda tut diyeceksin, elbette. Terbiyesi olmayan adama, artık tüm zemberekler boşalmış, caydırıcı olacak dini hükümden başka hiçbir şey kalmamış. Sen bu adamı tutup evin ahalisine mensup ev halkı ile bir tutup, o çekiniyorsa bu niye aynı kuraldan muaf diyemezsin. Zaten kadını ondan korumayı esaslayan hükmü, her erkeğe her kadının başına musallat edemezsin. Birisi davetli, diğeri ise davetsiz.

Suudlar sünni değiller mi? Suudlar, ehli sünnetten mi? Yahu, ehli sünnet nasıl sünni oluyor şunu bana açıklar mısın? Sen mezhepçi misin? Allah'ım aklıma mukayyet ol. O kadar 1 numaraya cevap vermişsin ama aklını kullanamamışsın;
    Peygamber, müslümanlığı yayıyor ama ateşten söz ediyor Zerdüştler gibi. Sen şimdi bunun yorumunu yapmaya kadir misin?
    Ateşe taparlık da bir din, Kuran'ın karşısına konumlandıklarından birisi. Buna rağmen bu dili kullanıyor, nasıl olur da kullanır! Demek ki, Kuran içerisinde peygamber diliyle çağrışımlar geçerli - peygamber kıssalar anlatabiliyor, içtihad yapabiliyor - lâkin, senin gibi sonradan görmeler bunu yapamıyor. Yapamaması önündeki engel, çağrışım ölçüsünde tutarlı olması gerekliliği. Yürürlüğe uyması gerekiyor, çıban başı durmaması gerekiyor.
    Ateşe bulaşan yanar diyor aması maması yok! Sen sana akıl verilmiş, o akılla yolunu bulacaksın, cürümden uzak duracaksın; hâ, duramıyor musun: kurunun yanında yaş da yanar! Bunun başka tercümeye izâhı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Peygamberimiz kadınlarla oturup, sohbet ederdi. Neymiş kadınlarla konuşmak harammış doğru değilmiş, kadın sesi harammış. Nerde yazıyor arkadaşım bunlar? Kadının gözlerine bakmak harammış e kadın gözüne kadar kapatırsa konuşurken nereye bakacağım? İnsan yerine koymayıp, görmezden mi geliyim?

Bir tarafta ev sahibi var, diğer yandan kalkacağı vakti bilmeyen tanrımisafirliğinin tadını kaçıran misafir var. O kurallar boşuna konmuyor, ev sahibine misafir gelmiş gözünü sakınamayan adamı evin kadınından uzak tutmak, dizginlemek için ne yapacaksın? Ceylan derisi kapı perdesinin kenarından köşesinden dikizlemesin diye gözlerini diz hizzanda tut diyeceksin, elbette. Terbiyesi olmayan adama, artık tüm zemberekler boşalmış, caydırıcı olacak dini hükümden başka hiçbir şey kalmamış. Sen bu adamı tutup evin ahalisine mensup ev halkı ile bir tutup, o çekiniyorsa bu niye aynı kuraldan muaf diyemezsin. Zaten kadını ondan korumayı esaslayan hükmü, her erkeğe her kadının başına musallat edemezsin. Birisi davetli, diğeri ise davetsiz.
    Ben arkadaşlarım geldiğinde evin kadınından uzak tutmak için dizgin alıyorum.
    Dizginlemek öyle gayet kolay oluyor. Kırbaç ve mahmuz da iyidir tavsiye ederim.
    Yahu siz harada filan mı yaşıyorsunuz? Hep beraber eğleniyoruz, netflix filan sonra istiklal marşı ve kapanış
    Dıııııııııt
    Hanım öyle perde arkasından filan da konuşmuyor. Yemeklerini yedirdikten sonra kalmaları da gayet güzel oluyor. Biraz tarihte ilerleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Evet, tefsir güzelmiş. Fıkıh da olsa iyi olur, çünkü tefsirin yeri ayrı, fıkıh ayrı.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.