Şimdi Ara

BAŞLARIM LAN BÖYLE HAYATA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
8
Favori
45.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
287 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

    Milyonlarca asgari ücretli, sömürülen işçi sınıfı çalışmıyoruz lan bu paralara dese, sistem kökten değişir de. Bunu yapabilecek kadar örgütlü ve cesaretli değil insanlar. Aslında sayıca fazla olan onlar, güçlü olan onlar. Ama güçlerinin farkında değiller, köle olmuşlar. Dünya teknoloji alanında büyük gelişmeler gösteriyor. Yakında binlerce kişinin çalıştığı fabrikada yapay zekaya sahip robotlar çalışacak. Fabrikayı birkaç kişi idare edebilecek. Birkaç yazılımcı ,birkaç operatör. Onlar da insan müdahalesinin gerekli olduğu durumlar hariç sadece kontrol amaçlı orada olacaklar. Robotlar zifiri karanlıkta çalışabilecekler. Dolayısıyla elektrik gideri azalacak. Muhasebe işlemleri yapay zekaya bağlanacak. Muhasebeciye gerek kalmayacak. Mal yüklenirken irsaliyesi, faturası e-fatura, e-irsaliye olarak kesilip anında muhasebeleştirilecek. Alıcı da aynı şekilde faturayı teslim aldığı anda muhasebe kaydı otomatik gerçekleşecek. Yapay zekalı robotlar ile işçi yemek gideri yok, iş kazası yok, tazminat yok,sorumluluk yok, izin yok, 7/24 365 gün kesintisiz çalışma. Dünya bu aşamaya geldiği zaman bu kadar insan ne yapacak ben onu düşünüyorum. İşte bu yüzden dünyayı yöneten akıl. Dünya'nın nüfusunun azalmasını istiyor. Bu yüzden bilinçli olarak gıda terörü yaratılarak. İnsanlar kanser hastası ediliyor, kısırlaştırılıyor. Sırf dünya nüfusu düşsün diye 3.Dünya savaşı bile yaratılabilir. Olası bir 3.Dünya savaşında 1 Milyar insanın öleceği konuşuluyor.
    Fütüristlere göre ileride para diye bir şey kalmayacak. Çünkü insanlar çalışmak zorunda kalmayacak. Her şey yapay zekalı robotlar tarafından üretilecek. Kapitalist sistem çökmeye mahkum. Her sistem doğuyor, büyüyor ve yok oluyor. Yerine yenisi gelecek. Bunun için dünyanın nüfusunun azalması lazım.
    Bu dediğim teknolojiye batı daha önce geçeceğinden. Afrika ve bazı orta doğu ülkeleri çağı yakalayamayıp, geri kalmışlıklarından dolayı sürünmeye devam edecekler. Din diye bir şey bile ortadan yok olabilir. Sadece orta doğu coğrafyasında birkaç milyon inanan kalabilir.
    Jet kasa geldi kasiyerlerin bir kısmı işsiz kaldı diye düşünürsek işimiz var çünkü gerçekte bu makine geldiği gün kapıya konan bir ücretli yok sadece yenileri alınmıyor o kadar. Yani anlattığın gerilim filmi tadında yaşanmıyor esasında hatta insanlar bu tarz yeniliklere seviniyorlar üstelik buna en çok yeni nesil yani genç insanlar seviniyor aslında işlerini ellerinden alan oyuncaklara hemen alışanlar yine gençler.

    Konu sahibinin çığlıkları ve ona katılanların müptezel düşüncelerine kulak verecek idareciler de çoğalırsa memleket kalan bir avuç umudunu da rüzgara savurmuş olacak. Milyon ton gıda çöpe atılan bir ülkede birileri tatil yapamıyorum diye dertleniyor dörtte biri aç dünyada. Bazıları da bize şükretmeyi öğrettiler diye sırt sıvazlayıp ideoloji kusuyor.




  • Duygularıma tercüman oldunuz hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sese61 kullanıcısına yanıt
    Bu adamın dediğini yapması için burada tüm hayatını işine vermesi gerekiyor adamda mantıklı olarak hayatının hepsini buna harcamak istemiyor anladın yoksa hak etmesi kolay çalışırsın ama ne kadar ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BAŞLARIM LAN BÖYLE HAYATA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.