Şimdi Ara

başlangıçta fullbody splitten çok daha iyidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok üst düzey bilgim yok ama kendi vucudum ile denedim. 2 ay split giderken ağırlık artışım nerdeyse olmuyordu barla beraber 30 bench girerken 2 ay sonra 35 e arttırabildim. şuan 3. haftadayım fullbodyde 45 kg kaldırıyorum. 3 haftanın sonunda kolum 32.5 dan 34 oldu gayrt güzel gidiyor herkese öneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tartışmaya açık bir konu bile.degil bence. 3 gün fullbody 3 gün split karşılaştırırsak fullbody ezer geçer polemiğe bile gerek yok. Ha dersen 5,6 gün çalışabilirim. 5,6 gün fullbody zaten çalışılmaz. Yani 5,6 günlük bölgesel 3 günlük fullbody den daha iyi olur tabi. Ama önemli olan su haftada 5,6 gün salona ne kadar zaman gidebileceksin? Hiç sanmıyorum. Bu sporda önemli olan devamlılıktir. Yani fullbody her türlü tokatlar. Bölgesel calisilicaksa bir 2 sene fullbody ardından bölgesel geçilebilir. Baktın eksik kalmış bazi bolgeler. Splite geçip eksik yerleri iyice izolelesin geliştirirsin. Ama boyle birşey olacağını pek sanmam. Fullbody gerçekten çok dengeli optimum bir gelişim sağlıyor
  • Programını paylaşabilirmisin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bölgesel den pump hissi hariç bir şey anlamadım. Fullbody çok daha iyi geliştirdi beni.

• Zaten split çalışma profesyoneller içindir. Prodan kastım dopingli olmaktır. Anabolik kullanmadan yarışmaya girilirse dereceye bile girilemez çünkü. Amatör ve doğal dporcular için en iyidi fullbody. Fakat fullbodyide abartmamak lazım bir antremanda 6 hareketten fazlası zarar. En fazlada 90 dakika antreman olmalı oda ileri deviye başlangıç en fazla 60 dakika olmalı. Aslında bir fullbody konusu açıp programlarımızı ve deneyimlerimizi paylaşabiliriz.

• Bu spliti surekli gömmek de yeni moda galiba. Spora başlayali 5 ay oldu. Benchte ilk ay 45 kilo girebiliyorken simdi 80 kilo 10 tekrar rahat cikiyor. Kolum 35 cm den soguk olarak 39 cm e cikti. Sadece ilk 2 hafta full body bile sayilamayacak tum bölgeleri alistiracak hareketler girdim.

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    başlangıçta fullbody splitten çok daha iyidir

bacağı öne alıp çalışıyorum.

• Peki sırasıyla hangi hareketleri yapıyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    hocam orda yazan hareketleri yapıyorum ama bacakta squatı her gün yapıyorum

• Nerede yazan hareketler?

• Bu tartışmaya açık bir konu bile.degil bence. 3 gün fullbody 3 gün split karşılaştırırsak fullbody ezer geçer polemiğe bile gerek yok. Ha dersen 5,6 gün çalışabilirim. 5,6 gün fullbody zaten çalışılmaz. Yani 5,6 günlük bölgesel 3 günlük fullbody den daha iyi olur tabi. Ama önemli olan su haftada 5,6 gün salona ne kadar zaman gidebileceksin? Hiç sanmıyorum. Bu sporda önemli olan devamlılıktir. Yani fullbody her türlü tokatlar. Bölgesel calisilicaksa bir 2 sene fullbody ardından bölgesel geçilebilir. Baktın eksik kalmış bazi bolgeler. Splite geçip eksik yerleri iyice izolelesin geliştirirsin. Ama boyle birşey olacağını pek sanmam. Fullbody gerçekten çok dengeli optimum bir gelişim sağlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 10 Ağustos 2017; 23:40:38 >
  • hocam salona gitmeyi çok seviyorum haftada 6 gün gidiyordum hatta. ama splitte gelişme kaydedemeyince istediğim gibi fullbodye geçtim daha iyi gidiyor şuanda daha çok gelişme kaydediyorum

• bence en iyisi 3 hafta fullbody yapıp ayın son haftası ağır split yapıp kasları hem daha derin çalıştırmak hem de bir dahaki aya dinlendirmiş olmak. bi dahaki aya ağırlıklar bir tık artmış şekilde giriyorsun. kendi programımı böyle planladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidüsün -- 11 Ağustos 2017; 20:44:3 >
  • Full body konusunda fierce 5 programını onerebilirim.

https://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=159678631

Bu işte aslında en iyi diye bir şey yok. Ancak bence agirlik antrenmani mutlaka bir saati geçmemeli, büyük kastan başlamalı, Mümkün olduğunca doğal serbest ağırlık ve bileşik hareketlerden oluşmalı.

Yukardaki program dışında birkaç alternatif sunabilirim sanırım.Genelde programi Fonksiyonel (itme-çekme-bacak) tasarlayıp hareketleri seçerken bölgesel tamamlamak gerekir diye düşünüyorum. Ancak her halükarda bir saatte bitireceksiniz. Ben genelde 21 seti geçmemeye calisirim. Çünkü bence dinlenmeyi de hesaba katinca ideal bir çalışma yoğunluğu sağlar.

5*5 programları fonksiyonellik üzerine kuruludur ve gerçekten basitliği ve güce odaklanması nedeniyle kendini kanıtlamıştır. Ancak hepimiz biliyoruz ki psikolojik olarak daha fazla hareket yapmaya meyilliyiz. 3-4 on kol hareketi önerilen programlardan bunu anlamak kolay. Bu yüzden eğer 3 hareket az gelirse bunu geliştirebilirsiniz. Her fonksiyonu ikiye ayırıyoruz. Bacak için ön/arka, üst vücut için dikey/yatay. Bu tasarıma hareket seçerken ise her bölgeyi kapsıyor muyuz, buna bakacağız; salondaki aletler, yoğunluk vs.. faktörleri göz önüne alacağız.

Quad agirlikli hareket - squat,lunge vb..

Hip agirlikli hareket- roman Deadlift, glute raise vb.

Yatay (göğüsten) itme -bench press vb.

Yatay (göğüse) çekme- barbell row vb.

Dikey (omuzdan/aşağıdan) itme- Shoulder press veya dips

Dikey (omuzdan/aşağıdan) cekme- barfiks veya chin ups

Bunları 3 set halinde yapıp sonuna

Superset - abdominal ve kalf raise

koyunca 21 setlik yapılabilir bir program ortaya çıkar.

Bu şablona varyasyon katmak için A/B tarzi (A-dinlenme-B-dinlenme-devam) bir yol izlenebilir. Bu durumda hareketleri değiştirilebiliriz (A günü bench press/B günü dumbell press, A günü barbell bent row, b günü Pendlay row gibi..)

Ya da İkinci gun dikey itme/çekme yerine curl tarzi kollari çalıştıran (aslında sadece psikolojik 😀) hareketleri seçebiliriz. Mesela,yatay itme ve çekme yerine incline bench press ve geniş barfiks konup dikey itme- çekme yerine curl konabilir. Ancak bu durumda omuz icin izole harekete ihtiyaç olabilir. Bu halde B günü 5 normal+2 superset seklinde bir şablona dönebilir: Squat- Roman deadlift- incline bench press- geniş Barfiks- lateral raise- kollar superset - abdominal/kalf süperset

Bu izole hareketler nedeniyle bölgesel bir programı daha cok andırıyor açıkçası ve hareket sayısı biraz fazla. Zaman yetmeyebilir ve tabiki güçlendikce ağırlık artacak, dinlenme ihtiyaci ile kullanilan enerji de artacak; sondaki supersetlerden biri bir antremanda diğeri ikinci antremanda yapılabilir. (Fierce 5 programında olduğu gibi) 5+1 ya da 4+2 gibi.. Yani

A günü: Squat - roman deadlift - bench press - barbell bent row - superset (military press/chinups) - superset (kalf/abdominal)

B gunu: Deadlift - lunge - incline bench - barfiks - lateral raise - kollar superset

Diğer bir sablon ise tamamiyle superset seklinde. Her superseti 4 veya ilk ikisini 4 diğerlerini 3 set olacak şekilde yapabilirsiniz.

Süper set 1 -Yatay itme- çekme (bench-barbell row)

Süperset 2 - Quad-omuz izole (squat-lateral raise)-Squattan sonra kolay bir hareketi süperset yapmak zorundayız.

Superset 3 -Glute-kalf (roman Deadlift- kalf raise)

Superset 4 - Kollar (bir gün bileşik hareketler dips-chin ups, bir gun izole curl barbell curl-skull crusher gibi)

Karin hareketini son sete ekleyebilirsiniz, antrenman sonu yapabilirsiniz ya da dinlenme günlerinde kardiyo ile yapabilirsiniz.

Bir diğer alternatif 5*5 ile ilk sistemi karıştırmak. A-dinlenme-B-dinlenme tarzi çalıştığınız taktirde;

A - 5*5 (Squat-bench-barbell row)

B - Deadlift- incline bench- barfiks- lateral raise- kollar süperset- abdominal/kalf süperset.

Biraz karışık oldu gerçekten, Kusura bakmayın ama bazi alternatifleri ana mantik halinde kendimce sunmaya çalıştım.

Son olarak, bu ara evde calisthenics yapıyorum. Programım;

Circuit 1x4 set şınav, Barfiks, pistol squat (vücut ağırlığı yetmiyor tabiki o yüzden ilave ağırlık takıyorum)

Supersetx3 amuda şınav, glute raise

Supersetx3 headbanger, dips

Superset x3 kalf raise, abdominal

• Bence ilk 2 ay fullbody. Daha sonraki aylarda günlük 2-3 bölge çalışmak daha mantıklı. Örnek olarak ;

Pazartesi : Göğüs - Biceps - Karın
    Çarşamba : Omuz - Sırt - Triceps - Karın
    Cuma : Bacak - Kanat - Karın

Ayrıca 1 haftadan fazla süre antrenman yapmadıysak vücudumuzdaki her kasın kısa sürede toplanması için o gün bölgesel yerine fullbody girmek daha iyi olur.
  • The Loner kullanıcısına yanıt
    hocam 3. ayı geçtim işte salona gitmeyi çok seviyorum vaktimde var 5 gün için split dışında program yapılmaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Hérmés

hocam 3. ayı geçtim işte salona gitmeyi çok seviyorum vaktimde var 5 gün için split dışında program yapılmaz mı

3 gün fullbody ve kalan günlerde kardiyo yapıp , karın çalışabilirsin ya da bir önceki mesajımdaki programa ek olarak kalan günlerde kardiyo yapıp , karın çalışabilirsin. Bu arada zayıf bir kiloya sahipsen haftada 4 günden fazla çalışmanı tavsiye etmem.
  • The Loner kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz tarz splite biz brosplit diyoruz. Steroid kullaniyorsan uygun olabilir ancak dogal beslenerek spor yapanlar icin sıklık önemlidir ve full body bunu sağlar. Çalıştığınız bir kas grubunu 48-72 saat arasında tekrar çalışmanız optimaldir. Kasi tek hareketle parcalamaniz protein sentezi icin yeterlidir, öldürmeye gerek yok.

Ancak sizin programa göre Squat,bench gibi hareketleri haftada bir yapacaksınız. Bu kesinlikle etkin değil. Bununla ilgili forumda cok konuşuldu diye hatırlıyorum, daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.

Diğer konu iki ay mevzusu. Kime göre, neye göre? Neden 1.5 veya 3 değil? Bunun rakamsal bir değeri yok. Platoya ulaşana kadar ya da psikolojik olarak sıkılana kadar full body'ye devam edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Hocam bahsettiğiniz tarz splite biz brosplit diyoruz. Steroid kullaniyorsan uygun olabilir ancak dogal beslenerek spor yapanlar icin sıklık önemlidir ve full body bunu sağlar. Çalıştığınız bir kas grubunu 48-72 saat arasında tekrar çalışmanız optimaldir. Kasi tek hareketle parcalamaniz protein sentezi icin yeterlidir, öldürmeye gerek yok.

Ancak sizin programa göre Squat,bench gibi hareketleri haftada bir yapacaksınız. Bu kesinlikle etkin değil. Bununla ilgili forumda cok konuşuldu diye hatırlıyorum, daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.

Diğer konu iki ay mevzusu. Kime göre, neye göre? Neden 1.5 veya 3 değil? Bunun rakamsal bir değeri yok. Platoya ulaşana kadar ya da psikolojik olarak sıkılana kadar full body'ye devam edebilirsiniz.

Dostum ben sadece kendi vücut yapıma göre bir öneride bulundum. Kimse yaptığımı yapmak zorunda değil. Ek takviye olarak sadece supplement kullanıyorum. Spora başladığım ilk 2 ay fullbody yaptım. Daha sonra fullbody antrenmanlarımda yeterince pump hissetmiyordum ve kasa göre tek hareket yaptığım için yeterince zorlanmamaya başladım. Bu yüzden fullbody yerine günlük 2-3 tane kas grubunu çalışabileceğim bir antrenman hazırladım kendime. Böylelikle gün içerisinde çalıştığım kasların daha fazla zorlandığını ve daha fazla pump etkisi yarattığını gördüm. Bunu uyguladıktan sonra daha fazla geliştiğimi hissetmeye başladım.

• Başlangıç seviyesi olmana gerek yok profesyonel bir sporcu değilsen gerek görmüyorum spliti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.