Şimdi Ara

başlangıç sorunu birtürlü çözemedim yardımcı olabilen arkadaşlara minnettar kalırım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım açılırken çoğu zaman düzgün başlamıyor anakarttaki sistem üreticisinin resmi logosundan sonra ekran sola 1-2 cm kayıyor ve sağ tarafta belliberirsiz dikeybir çizgi oluşuyor işin ilginç tarafı hoşgeldiniz ekranı gelmeden masa üstü geliyor ve masa üstünde arka plandan başka hiçbirşey gözükmüyor defalarca açıp kapadıktan,başkangıç onarmalarından sonra düzeliyor.Sorun nerede birtürlü çözemedim.Ekran kartını değiştirdim olmadı,psu'yu değiştirdim olmadı sorunu bulamadım bukonuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara minnettar kalırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_janti -- 19 Mayıs 2011; 13:11:44 >

• Monitör kaynaklı bir sorun olabilir. LCD mi ? Başka bir PC de deneyin monitörü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Monitör kaynaklı bir sorun olabilir. LCD mi ? Başka bir PC de deneyin monitörü.

Monitörüm lcd ama manitör kaynaklı bir sorun değil kasanın içinden ekranıma yansıyan bir problem.Win 7 kullanıyorum başlangıç onarma seçeklerine geçtiğimde vistada olan yeşil ilerleme çubukları gözüken pencereye geldiğinde ekrandaki problem düzeliyor tam ekran oluyor sonra onarma seçeneklerine geçiyorum hiçbir problem bulmuyor ordada.Başlangıç onarma seçeneklerini denedikten sonra tekrar başladığında pc bazen düzeliyor bazen düzelmiyor birkaçkere tekrarladığım oluyor,bazen resmen inat yapıyor..tuhaf bir durum bilgisayarımı ilk aldığımdada bir iki sefer yapmıştı.Servise danıştım formatta bir sıkıntı olmuştur,virüs vardır vs dediler.Sistemimde virüs yok defalarca format atmışımdır hatta farklı işletim sistemleride denedim birtürlü sonuca ulaşamadım.Biryerde kanserlibir hücre var ama bulamadım birtürlü.İleride başkatürlü problemler yaşamak istemediğim için servislerede bırakmak istemiyorum bilgisayarımı.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_janti

Bilgisayarım açılırken çoğu zaman düzgün başlamıyor anakarttaki sistem üreticisinin resmi logosundan sonra ekran sola 1-2 cm kayıyor ve sağ tarafta belliberirsiz dikeybir çizgi oluşuyor işin ilginç tarafı hoşgeldiniz ekranı gelmeden masa üstü geliyor ve masa üstünde arka plandan başka hiçbirşey gözükmüyor defalarca açıp kapadıktan,başkangıç onarmalarından sonra düzeliyor.Sorun nerede birtürlü çözemedim.Ekran kartını değiştirdim olmadı,psu'yu değiştirdim olmadı sorunu bulamadım bukonuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara minnettar kalırım

tam bu esnada ctrl+alt+delete yapın ve "uygulamalar" sekmesinde "yeni görev" e basıp explorer yazın.
    bakalım explorer normal olarak başlayacak mı?

bir de mümkünse msconfig den açılışta nelerin çalıştığına bakın , gereksizleri kaldırın.

• ctrl+alt+delete denedim olmadı heleki msconfig başlangıçta çalışmasını istemediğim programlar onları ayarlarkende yaşıyorum bu problemi örneğin windows live messenger başlangıcı kaldırıp oky verip yeniden başlattığımda dediğimgibi sola kaymış bir vaziyette açılıyor power tuşuna basıp kapatıyorum başkadabirşey yapılmıyor,sonrasındada budurumdan kurtulmak için uğraşıyorum..
  • Monitör kaynaklı olmadığından eminseniz monitörü kapatın o şekilde bilgisayarı açın. Bilgisayarın açıldığından emin olduktan sonra monitörü açın sistem normal açılmış mı açılmamış mı bir deneyin duruma göre değerlendirelim.
  • Cevap yazamadım kusura bakmayın şansımı zorlamama rağmen birmüddettir pc düzgün açılıyor.Sizin mesajınızdan sonra sistemde kayıtlı kullanılmayan gölge kopyaları temizledim monitöründe birkaçtane gölge driverı vardı tesbit ettim onlarıda sildim şimdi durumlar iyi çaktırmadan problemi buldul mu acaba? nedersiniz!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.