Şimdi Ara

Başlangıç için en iyi almanca nasıl öğrenilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kursa yazıldım buna ek olarak kitap vs almak istiyorum şuan alınası en mantıklı kitap hangisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ne için öğreneceğine bağlı.
    Sınavlar,sertifika için öğrenmek istiyorsan kaliteli kitap alman gerek.Çoğunun Türkçe desteği yok.
    Ama sadece konuşmayı öğrenmek için istiyorsan gramer öğrenip almanca altyazılı dizi izleyerek çalışılabilir.

A Grammatik
    B Grammatik
    C Grammatik

Bu 3 kitap başlangıçtan ileri düzeye kadar gramer anlatıyor.Anlatım Türkçe değil.
    Goethe İnstitute sınav formatına uygun.Yani CEFR uyumlu kitaplar.
    Anlamadığın konular için Türkçe kaynakları YARDIMCI olarak kullanabilirsin.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    En iyi gramer öğrenme kitabı bumu hocam almanyada dayım var getirebilirim. Ama işde anlamayıp anlamamak sıkıntı türkçe destek olarak kitap önerin yokmu? Önerebileceğiniz en iyi Türkçe kaynak hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nediyonlasen -- 2 Mart 2020; 19:28:7 >
    bu nasıl ustam

• nediyonlasen kullanıcısına yanıt
    CEFR uyumlu gramer kitaplarının arasında en iyi nitelemesi yok çünkü hepsi aynı müfredata,içeriğe sahip.
    Hepsinde aynı konu aynı detayda anlatılıyor.Ne eksik ne fazla.
    Anlatım tarzı basit fakat Türkçe yardımcı kaynak şart.Çünkü bazı konuları anlamakta zorlanabilirsin.
    Sana özel değil her insan zorlanabilir.Türkçe kitapları yardımcı olarak kullanabilirsin.
    Peki o zaman neden bu kitaplara ihtiyaç duyayım ki diye düşünebilirsin?
    Çünkü CEFR uyumlu kitaplarda her konu yeterli şekilde anlatılır.
    Ama Türkçe anlatımlı kitaplarda konular ya fazla detaylı ya da çok az bilgi içerir.Genelde detay fazla.
    Türkçe anlatıma sahip CEFR uyumlu kitap olmadığı için bu sıkıntı var.Varsa böyle bir kitap da ben görmedim.
    Hocam bu kitabı alsam nasıl çalısabilirim Şuan konuşulanı anlama konusma için istiyorum. Almanca kitabın pdfsine baktım çok karışık temel benimde 0 biraz temelin olsa anlarım ama suanlık asırı karıştırıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nediyonlasen -- 2 Mart 2020; 20:47:25 >
  • nediyonlasen kullanıcısına yanıt
    Amacın sadece konuşulanları anlamak ise bu kitabı almaya gerek yok bile diyebilirim.
    Basit anlatımlı Türkçe kitaplar alabilirsin.Daha sonra Almanca altyazılı diziler izle.Kelime öğrenerek,sesleri taklit ederek öğrenirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Rat hocam merhaba benim almanyada halamgil var bana almanyaya gitme ihtimalim vae bana ne önerirsin yani almancayı baya öğrenmeye meyiliyim ila kurs sartmıdır türkçe kaynak önerin varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cayadüsensinek -- 3 Mart 2020; 21:31:15 >
    Rat hocam merhaba benim almanyada halamgil var bana almanyaya gitme ihtimalim vae bana ne önerirsin yani almancayı baya öğrenmeye meyiliyim ila kurs sartmıdır türkçe kaynak öberin varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cayadüsensinek -- 3 Mart 2020; 21:31:30 >
  • cayadüsensinek kullanıcısına yanıt
    Bu ne için öğreneceğine bağlı.
    Sınav için mi yoksa sadece konuşmak için mi?
    Sınav için ise üstte kaynak önerdiğim.
    Konuşmak için ise bir tane Türkçe anlatımlı Almanca gramer kitabı al.Çalış.
    Sonra Almanca altyazılı dizi izleyip kelime öğren.Cümleleri ağzınla tekrar et.Bu kadar.
    En baştan söyleyeyim bu çalışma öyle 20,30 bölüm dizi izleyerek olmaz.100 bölümü geçmen gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 5 Mart 2020; 14:18:21 >
    Hocam oraya gidip yaşam kurma planım var halamın sayesinde önerebileceğiniz türkçe almanca kaynak hangisidir yani oruya gidene kadar temel yapayım gayesindeyim

Ücretsiz bulabileceğin en kaliteli dersler şu;

Türkçe anlatımlı olanlar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 5 Mart 2020; 16:10:51 >

Hocam bunlara nasıl çalışacağım dinlememi yapcam sürekli? Dursun zenginin veya fononun başlangiç kitapları var onlar nasıl

Dinleme kaydında geçen cümleleri içeren metni dinleme kaydıyla beraber dinle.
    Sonrasında kelimeleri öğren.Cümle ilgili gramer konuları anlatılıyor.Onlara çalış.
    a1 den b1'e kadar olan dersleri defalarca dinleyip ağzınla tekrar etmen gerekecek.
    Bunu yaparsan iyi bir temel olur.O kitaplar daha kapsamlı gramer anlatıyor.
    Fono yayinları diğer yayınların aksine Türkçe olarak anlatıyor. Kitabın adı zaten yeni başlayanlar için kendi kendine A1 Almanca ilk adım. Bunun 1 2 si var. Bu kitabın yanında udemy den Melih Cılga hocanın dersini satın al 28 TL 16 ders. Bunlarla birlikte iyice gelistirirsin kendini. En azından temeli oluşturursunuz. Hocanın anlatımı çok iyi ve açıklayıcı. Tavsiye ederim.

• schrittenin kitaplarını önerebilirim her seviyeye uygun kitap var a1 a2 b1 seviye atladıktan sonra a1den sonrakileri alabilirsin
  • fono yu alabilirsiniz adım adım almanca a1 ya da temel için gayet iyi.
  • İnternetten de bulabileceğin Grammatik İntensivtrainer a1,a2,b1,b2 seviye kitapları var. Ben hepsini çok yararlı buldum kesinlikle denemelisiniz.
    Ayrıca yine Gramatik Aktiv isimli bir kitap var.Bunda da bol miktarda örnekler bulabilirsiniz.
    Bunların haricinde ise Goethe sınavları için kendilerinin hazırladığı kelime kitapçıkları var ve yine interneten üzerinden indirilebilir.
    :)

Bir de benim basit,anlaşılır ve bol bol örnekler içerek şekilde hazırladığım Basitalmanca isimli sitem var.Oraya da göz atabilirsiniz.Gerekten baya bir faydasını göreceksiniz:www.basitalmanca.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.