Şimdi Ara

Başlangıç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba;

    Arkadaşlar ben 0'dan kendi emeklerimle yazılım öğrenmeyi amaçlıyorum.İnternette araştırdım ama tam anlamıyla anlayıp aradığım cevabı bulamadım.C# ile başlamayı düşünyordum Java'nın daha etkin olduğunu okudum.Ben daha önce yazılımla hiç ilgilenmemiş birisiyim.Genel olarak hedefim oyun sektöründe birşeyler yapmak istiyorum.Ama nerden başlamalıyım,ne üzerinden ilerlemeliyim.Visual Studio kurup C# başlangıç seviyesine bakmaya başlamıştım 1-2 gündür bana şurdan başla en iyisi böyle olur diyebileceğiniz bi nokta varsa çok memnun olurum.



  • Yazılım mimarilerini araştır abi. Böylece yapacağın programlar daha dayanıklı olur. Öbür türlü yapılan programlar kumdan kale gibi oluyor habire bozman gerekiyor.

    Yazılım mimarilerini hangi dille istersen o dille öğren.

    Sonra algoritma kasmaya başla. Veri yapıları, optimizasyon yöntemleri gibi şeylere çalış.

    Sonra birkaç web sitesi yaz.

    E-ticaret programı yaz.

    Unity oyun motoruyla bir oyun yaz.

    Http, tcp, udp gibi çeşitli iletişim yöntemlerini kullanan programlar yaz.

    Xml, javascript, güvenlik konularını eksik etme.

    C# ile başlarsan C++ eklentilerini daha rahat yaparsın ama microsofta bağımlı kalabilirsin(mono hariç).

    Java ile başlarsan native kısımlara inmen daha zor olur ama javanın kullanım alanı daha geniş. Ayrıca C# ile yapabileceğin herşeyi java ile de yapabilirsin. Android için de işine yarar java.

    Kafayı en az yoran bence qbasic. Sonra C diline geçince biraz kasıyor ama iyi oluyor, dimağı açılıyor insanın. C den sonra C++ ya geçince iyice coşuluyor sonra C# a geçince biraz körelme oluyor hislerde ama çok daha hızlı tamamlıyorsun aynı programı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 7 Mart 2017; 19:47:26 >




  • arkadaş konuyu çok güzel ifade etmiş ama küçük bi not: Vazgeçme . Ve ısınamadığın dilde zorlayıp hevesini kaçırma.
  • 2'nizede çok teşekkür ederim güzel bir yazı olmuş bazı düşüncelerimi yönlendirmemde yardımcı oldu.
  • Bunlar ilgili bu forumda en az 4 cevap vermişimdir. Hattta bir an dejavu oldum.

    Oyunlar "oyun motorları" ile yapılır. Oyun motoru olmadan da mümkün ama amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Oyun_motorlar%C4%B1_listesi

    Seçeceğin oyun motoruna göre de dil seçersin.
    JAva mı c# mı diye bir şey düşünmene gerek yok.

    dr da bol miktarda kitap mevcut. onlara bakarak karar vermen google veya forumlar ile kararvermekten çok daha sonuç getirici ve doğru.
  • Öncelikle Merhaba Yeni Dil Öğrenmek İstiyorsan Hedef bir platform olmalı mobil platformmu wep platformumu yoksa masaüstü mü sakın gidipte C# öğrenme microsoft platformunun dışına çıktığın zaman elin kolun bağlanır. birşey yapmazsın yani ben windowsta da linux tada mac tada program yazmak istiyorum diyorsan C# tan uzak dur. tabi sende haklısın yeni başladığın için kararsız olabilirsin. fakat söylediğin gibi oyun sektrü hedefin ise C# derim ama onunda bir yolu yordamı var grafik çizme, animasyon vs vs... çok uzun bir iş yani tek başına kolaylıkla yapılabilir dediğimiz oyunların bile yapımcılarına baktığımızda birsürü yapımcıları olduğunu görüyüruz. birkaç arkadaş hatta bu işlerden anlayan birileri ile ekip kurman lazım iyi güzel bir oyun yapmak için ama oda internetten bulunmuyor (aşırı zor) ne yazıkki. bir ekibe ihtiyacın olduğu için bir oyun şirketine girebilirsin tabi bunun içinde sertifika falan filan şeyler gerek....

    Edit:
    dediğim gibi C# dilini çok iyi bilsen ve birde çok iyi oyun motorunu bilsen çok iyi grafik animasyonlar yapsan bile tek başına hatrı sayılır bir oyun yapamazsın çünki okadar şey gerekliki bunu için yani ilk önce çevre edin Bak dediğimi sakın unutma Çevre edin çünki edindiğin bu işten anlayan çevren ile oyun yapabilirsin ancak ozaman bildiklerini uygulayabilirsin. bir yandan öğren bir yandanda sürekli bu işten anlayan insanlarla iletişime geç onlarla çevre kurabilmek için. iyi bir ekibin olursa iyi şeyler yaparsın. ama yok ben okadar yapmam diyorsan paraya kıyıp sertifika/diploma alman gerek üniversiteden veya bu tür kurslardan. onların sana verdiği sertifika/diploma ile bir şirkete girer oradaki ekibe katılır bir oyun yaparsınız.

    Edit2:
    üniversiteye gidiyorsanız ve bu tür bölümde iseniz işiniz kolay ama çok kolay değil :D çünki oradaki arkadaşlarla kaynaşıp iyi bir çevre kurabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun2525 -- 10 Mart 2017; 17:0:30 >




  • Teşekkür ederim hepinizin yazdıklarını değerlendireceğim iyice araştırıp ona göre yola çıkacağım
  • simpson1337 S kullanıcısına yanıt
    diyicektim ama zaten harun bey demiş çevre edinmen gerçekten önemli her şeyi geçtim seninle ortak hedefleri olan bir insanın olması insanı gerçekten motive ediyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.