Şimdi Ara

Baskı sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Yaklaşık 4 senedir Ender 3 PRO sahibiyim. Asıl mesleğim elektronik genelde ürettiğim kartları kutu numunesi yapmak amaçlı satın almıştım yazıcıyı ayda 1-2 baskı ya alıyorum ya almıyorum.


    Yazıcıyı ilk aldığım zamanlar simplify 3d ile dilimleme yapıyordum çok güzel baskılar alabiliyordum hatta abs bile basıyordum. Bir ara bltouch taktım hiç memnun kalmadım çıkardım hot end tablaya girince tablam da bozuldu biraz soğudum. bltouch'u çıkarıp yeni bir tabla alıp eski düzen bad level ile devam ettim, Dilimleyici olarak da cura'ya geçtim. O zamanlardan beri doğru düzgün baskı alamıyorum.


    Millet gün geçtikçe tecrübe edinip daha güzel baskı alırken ben gün geçtikçe kötü baskı almaya başladım. son zamanlarda tabladan kalma sorunu çok oluyordu parça kenarlardan yamuluyordu zor bela tablanın ortasının çukur olduğunu fark edip altına kağıt koyarak sanki o sorunu hallettim. Ama şu anda farklı filamentlerle de deneme yapıyorum ama bir türlü sağlam PLA baskı alamıyorum katmanlar birbirine o kadar zayıf tutuyor ki çıtır çıtır ayrılıyor, birçok denememde de baskı bozuluyor bitiremiyorum bile son geldiğim noktada fotodaki gibi sorun var.


    Kullandığım filamentler 1 sene önce açılmış, nemlenme sorunu olabilir diye düşünüp araştırma yaptım ama nemlenmenin sonucu oluşabilecek olumsuz durumlar benimki gibi değilmiş. PLA bayatlamaz kolay kolay deniyor. Bazı eski filamentlerim çıtır çıtır kırılıyor. En son filament aldığımda kg fiyatını 100₺ civarına alıyordum şimdi en ucuzu 250₺ olmuş. Sorun filament mi sizce değilse boşuna masraf etmek istemiyorum. Bayat filament tazelenir mi yoksa çöp mü? Yardımcı olmanız dileğiyle.



    Baskı sorunları


    Baskı sorunları







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.