Şimdi Ara

baskı devrenin yerine delikli plaket kullanılırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese merhaba arkadaşlar elektronik hobisine çocukluğumdan beridir merakım var 5 tlik dandik havyalarla olan maceralarımdan sonra geçen gün tekrar ciddi şekilde niyetlenip 1tane proskit 30 w havya kurtel lehim teli havya tutacağı gibi ekipmanları alıp kolları sıvadım bir siteden 6 liraya yakın fiyatı olan bir ilk devrem ismindeki eğitim devresiyle işe başladım lehimleri ilk başlarda baya kötü olsada devre çalıştı fakat lehimleri pompayla çıkarıp yenide defalarca lehimlediğim için artık çalışmıyor :) neyse gerek tecrübe ettiğim şeyler gerekse izlediğim videolar aracılığı ile kendimi geliştiriyorum sürekli şimdi ise çıtayı yükseltip radyo devresi yapmaya karar verdim Google görsellerden şu devreyi buldum ama baskı devreye uygun yapılmış sizce delikli plakete yapsam çalışırmı cahillğimi mazur görün lütfen bu hobiyi öğrenmeye çalışıyorum

devre şeması buhttp://i46.tinypic.com/qy8gt2.gif

• Plaketin uzerindeki lehimleri iyice temizleyin. Plaketi defalarca kullanırsınız.
    Oncelikli olarak flip flop, reguleli adaptör(elektronik islemlerinizde kullanmak icin) minik amplifikatör, yürüyen ışık gibi hobi devreleriyle baslayin. Kendinizi geliştirdikçe, daha zorlu devrelere geçersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Plaketin uzerindeki lehimleri iyice temizleyin. Plaketi defalarca kullanırsınız.
    Oncelikli olarak flip flop, reguleli adaptör(elektronik islemlerinizde kullanmak icin) minik amplifikatör, yürüyen ışık gibi hobi devreleriyle baslayin. Kendinizi geliştirdikçe, daha zorlu devrelere geçersiniz.

anladım hocam flip flop devre şeması varmı bildiğiniz güzel bir tane
  • AnI_ A kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 25 Kasım 2016; 11:26:21 >
    Buda yürüyen ışık devresi,,,http://www.kendinyapsitesi.com/rsm/kendinyap/PH6H5691/2.jpg 555 entegresi, potun ayarlandığı drence göre, filip flop devresindeki gibi, 3 nolu çıkıştan ,, 4017 entegresine çıkış tetikler,, bu saniyede 10 defada olabilir, 1 defada olabilir. bu çıkıştan faydalanılarak başka projeler yapılabilir. 555 e zaten zamanlayıcı entegre derler.. en basitinden bunun çıkışına transtör iletişime geçirilip, tetikli araba stop yapılabilir.
    potun drencine göre yürüyen ışık devresini, isterseniz yavaş yürüyen, isterseniz koşan, istersenizde koşan ışık devresi yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 25 Kasım 2016; 14:23:16 >

• Flip flop devresi neden çalışmıyor sizce herşeyi yaptım ss atıcam birazdan

•  baskı devrenin yerine delikli plaket kullanılırmı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaptığım lehimler çok iyi değil farkındayım ama yinede çalışması gerekmezmiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: AnI_

Yaptığım lehimler çok iyi değil farkındayım ama yinede çalışması gerekmezmiydi

Ledin ve transistörün yönlerine dikkat edin.

Kondansatorun de tabii.

Kısa devrede olabilir.

Aslında lehim iyi yapıldıktan sonra, yollar lehim ile doldurulur,..
    Arkadaşın dediği gibi, transtor led ve kondansatörün bağlantısına dikkat edin..

Kurtel lehim küçük tüp şeklinde ise, onu değiştirin 0.75 mm lik
    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/0-75mm-200gr-lehim-teli-0-75-mm-200-gr-kaliteli-250530216?gclid=CJXXy9qzyNACFQeeGwodIosOnQ&ggmktg=PaidSearch*PLA*232253847*22324027767*58375879287*pla**pla-79002907527&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 veyahttp://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/solder-200-gr-0-75-mm-lehim-teli-kaliteli-urun-245779758?gclid=CPe96fezyNACFVYo0wodL9oD0w&ggmktg=PaidSearch*PLA*232253847*22324027767*58375879287*pla**pla-79002907527&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
    Bunlardan birisini alınız, daha kalitelisi varsa öneren olur.

Bakırdelikli plaketi, lehim işine başlamadan önce sıfır zımpara ile hafiften parlatın..
    Yapacağınız devreyi önce karelikagida çizin, ne nereye gelecekti, daha kolay olur..

Tel atmak yerine, diğer malzemenin bacağına lehimleyin,,, Kolay Gelsin

• devrelerini plakete geçirmeden önce breadbord neden kurmuyosun orda dene sonra plakete geçir
  • Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.ledlerin kutupları nasıl olmalı bu devrede

• Bende senin gibi amatörüm dün bir devreyi delikli plakete kurdum. Devrenin baskı devresinin bağlantılarına bakarak yaptım çalıştı fakat eğer devreyi uzun süre kullancaksan baskı devre her zaman daha iyi benim elimde lazer kimyasallar vs olmadığı için yapamadım. Elimde olsaydı 3 te oranında daha kısa sürede yapardım. Bu arada lehim teli önemli yukarıdaki arkadaşın önerdiği kurtel lehim telinden kullanıyorum memnunum sana da tansiye ederim. Bu arada havyanın da iyi olması gerek...

• quote:

Orijinalden alıntı: burak23358

Bende senin gibi amatörüm dün bir devreyi delikli plakete kurdum. Devrenin baskı devresinin bağlantılarına bakarak yaptım çalıştı fakat eğer devreyi uzun süre kullancaksan baskı devre her zaman daha iyi benim elimde lazer kimyasallar vs olmadığı için yapamadım. Elimde olsaydı 3 te oranında daha kısa sürede yapardım. Bu arada lehim teli önemli yukarıdaki arkadaşın önerdiği kurtel lehim telinden kullanıyorum memnunum sana da tansiye ederim. Bu arada havyanın da iyi olması gerek...

Açıkçası uzun süre kullanmıycam şuan istediğim çalışan bir devre ortaya çıkarabilmek havyam proskit 30wlık havya memnunum yeni başlıyan arkadaşlara tavsiye ederim, lehim teli olarak da ben sizin gibi kurtel markasını kullanıyorum makara şeklinde 200gr 1.2 mm aldım

O zaman sana tavsiyem devreyi ilk önce breadboard a kurup denedikten sonra devreye geçmen olacaktır. Malum lehimledikten sonra bişeyleri değiştirmek daha zor olacaktır...

• Ledin birini sabit te olsa yakmayı başardım 2 ledinde kutuplarını değiştirerek şuan eksik olan şey nerede sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: AnI_

Ledin birini sabit te olsa yakmayı başardım 2 ledinde kutuplarını değiştirerek şuan eksik olan şey nerede sizce

Sıralamaya dikkat edin.

İlk önce artı kutba 470ohm-10k-10k-470ohm şeklinde direncleri baglayin.

Sonra 470ohm dirençlerin boş uçlarına birer tane led baglayin.

Ledin + kutbunu baglayacaksiniz.

Ledin eksisini transistörün kollektor bacağına baglayin.

İki transistörün emitterini birleştirin ve eksiye baglayin.

•  baskı devrenin yerine delikli plaket kullanılırmı

kabaca bu şekildemi olması gerekiyor
    Ledin eksisini transistörün kollektor bacağına baglayin.

İki transistörün emitterini birleştirin ve eksiye baglayin ve bu kısmı anlayamadım
    Arkadaş transistörün bacaklarından bahsetmiş hocam iki transistörün emitter bacağı devrede eksi kutba bağlandığı için öyle demiş arkadaş... Bc 547 transistörün bacak yapısı böyle hocam düz tarafına göre bakıp yapabilirsiniz;

Birde bu şekle bakın,, aynen bu şekilde kurunca çalışması gerekir..
    ledlerin ve kondansatörlerin eksisini belirttim.
    http://blogspot.tenettech.com/wp-content/uploads/2014/07/pin-diagram.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 28 Kasım 2016; 16:26:38 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.