Şimdi Ara

Baskı Devre Yapamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bugün baskı devre yapmya karar verdim. plaketin üzerine ütü ve asetat kağıdı ile devreyi geçirdim. çok silik oldu CD kalemi ile üzerinden geçtim. Perhidrolü boya rengini açmak için kullanılan ( Markası koleston) %9 derişimli sıvıdan kullandım ama bu sıvı krem gibiydi. Sonra 3 ölçek tuz ruhu ve 1 ölçek perhidrol ile karıştırdım. Devreyi içine attım tepkimeye girdi. Sonra devre üzerindeki siyah tornerli ve CD kalemi ile geçtiğim yerleri silgiyle silmeye kalktım. siyah yerler silinirken tepkimeye girmiş yerlerin altından bakır tekrar yüzeye çıktı. tekrar tepkimeye soktum bu sefer cif krem ile deneyeyim dedim yine aynısı oldu. Nasıl silebilirim o siyah yerleri?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWorldLord

Merhaba. Bugün baskı devre yapmya karar verdim. plaketin üzerine ütü ve asetat kağıdı ile devreyi geçirdim. çok silik oldu CD kalemi ile üzerinden geçtim. Perhidrolü boya rengini açmak için kullanılan ( Markası koleston) %9 derişimli sıvıdan kullandım ama bu sıvı krem gibiydi. Sonra 3 ölçek tuz ruhu ve 1 ölçek perhidrol ile karıştırdım. Devreyi içine attım tepkimeye girdi. Sonra devre üzerindeki siyah tornerli ve CD kalemi ile geçtiğim yerleri silgiyle silmeye kalktım. siyah yerler silinirken tepkimeye girmiş yerlerin altından bakır tekrar yüzeye çıktı. tekrar tepkimeye soktum bu sefer cif krem ile deneyeyim dedim yine aynısı oldu. Nasıl silebilirim o siyah yerleri?

siyah yerleri nasıl silersin bilmem eğer yeniden yaparsan sana tavsiyem;
    PCB baskı devresini,
    matbaalarda veya kitapçılarda satılan beyaz yağlı A4 kağıdı al bu kağıdı Lazer yazıcıdan önce ısındır nasıl ısındıracağınıda söyliyim word de boş sayfada klavyeden noktaya bas sonra bu kağıda çıkar daha sonra tekarar kağıdı Lazer yazıcına koy ve PCB yi bas sonra bakır plaketin üstünde yüksek ısıda hafif bastırarak üzerinden tonerli yollar bakıra yapışıncaya kadar beklet sonra asite at kolay gelsin... denemiş yöntemdir...

• quote:

Orijinalden alıntı: elektronikyazilim

quote:

Orijinalden alıntı: TheWorldLord

Merhaba. Bugün baskı devre yapmya karar verdim. plaketin üzerine ütü ve asetat kağıdı ile devreyi geçirdim. çok silik oldu CD kalemi ile üzerinden geçtim. Perhidrolü boya rengini açmak için kullanılan ( Markası koleston) %9 derişimli sıvıdan kullandım ama bu sıvı krem gibiydi. Sonra 3 ölçek tuz ruhu ve 1 ölçek perhidrol ile karıştırdım. Devreyi içine attım tepkimeye girdi. Sonra devre üzerindeki siyah tornerli ve CD kalemi ile geçtiğim yerleri silgiyle silmeye kalktım. siyah yerler silinirken tepkimeye girmiş yerlerin altından bakır tekrar yüzeye çıktı. tekrar tepkimeye soktum bu sefer cif krem ile deneyeyim dedim yine aynısı oldu. Nasıl silebilirim o siyah yerleri?

siyah yerleri nasıl silersin bilmem eğer yeniden yaparsan sana tavsiyem;
    PCB baskı devresini,
    matbaalarda veya kitapçılarda satılan beyaz yağlı A4 kağıdı al bu kağıdı Lazer yazıcıdan önce ısındır nasıl ısındıracağınıda söyliyim word de boş sayfada klavyeden noktaya bas sonra bu kağıda çıkar daha sonra tekarar kağıdı Lazer yazıcına koy ve PCB yi bas sonra bakır plaketin üstünde yüksek ısıda hafif bastırarak üzerinden tonerli yollar bakıra yapışıncaya kadar beklet sonra asite at kolay gelsin... denemiş yöntemdir...

sorunu buldum asitin içerisinde yeterince bekletmemişim. şimd beklettim çok güzel oldu. teşekkürler yinede

• 1.) Kağıttan plakete bastıktan sonra kağıdı cart diye çekme, plaketi kağıtla suya at kağıdı elinle ovarak çıkart korkma tonerli kısım bakıra çıkmışsa suda çıkmaz.
    2.) Krem gibi olan perhidrollerden kullanma sıvı su gibi olanlardan kullan
    3.) Toner ve cd kalemi izlerini daha sonra çıkartmak için tiner kullan gerçi ben cif-sünger ile sürtüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

1.) Kağıttan plakete bastıktan sonra kağıdı cart diye çekme, plaketi kağıtla suya at kağıdı elinle ovarak çıkart korkma tonerli kısım bakıra çıkmışsa suda çıkmaz.
    2.) Krem gibi olan perhidrollerden kullanma sıvı su gibi olanlardan kullan
    3.) Toner ve cd kalemi izlerini daha sonra çıkartmak için tiner kullan gerçi ben cif-sünger ile sürtüyorum.

1. Asetat kullandım kağıda gerek kalmadı. ama merak ettim. kağıdı plakete nasıl yapıştıracağım?
    2.aldığım yerde öyle vardı. bende ne bileyim alayım dedim. ama tepkime oldu sorun yok
    3. evet bende son aşamada cif ile temizledim. şu an devreyi yaptım. Çok teşekkürler
  • Devreyi aseton ile temizliyorum. Tinerden daha çabuk çıkartıyor.
  • asetonun da çeşitleri var.kimyasal , yoğun olanını bulmak lazım.yoksa oje çıkarmak için olanıyla uğraşılmaz.
    selülozik tiner öneririm.sentetik tiner kesinlikle almayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baskı için Photoshop ayarı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler zaten çok sık devre yapmıyorum. yapacağım zaman önerilerinizi göz önünde bulunduracağım.
  • Ben heryerde satılan asetonu kullanıyorum. Devrenin üzerine döküp peçete ile silince hemen çıkartıyor. Ama @pea. beyinde dediği gibi alternatifler var.
  • Yaw arkadaş asetadla nasıl yaptın sen onu,, ben de şimdi denedim olmuyor bende yayılıyor mürekkep,, denemedim kağıt çeşidi kalmadı,, ütünün en kalitelisini kullanıyorum oda yetmiyor sıcak hava kompresörünü kullanıyorum yine olmuyorda olmuyor 3 haftaya kadar oluyordu şimdi niye olmayor
  • Toner mi demek istedin , yoksa mürekkepli yazıcı mı kullanıyorsun?
    Toner yayılmaz kolay kolay , asetat kağıdın erimesi daha olası
  • Kartuşlu yazıcı Canon LBP5050.. asetada aktardım, çokta güzel aktardı,, ama plakete geçirirken resmen cavladı, geçmedi yarım yamalak geçti biraz dağılmalar oldu,, şimdi kalemle komple düzeltiyorum artık yapacağım pek bir alternatif kalmadı çünkü tüm olasılıkları denediğim halde netice alamadım bir türlü...
  • Kartuş terimi mürekkepli yazıcılarda kullanılıyor genelde.şuna güzelce lazer yazıcı desene
    Ütü bölümünü iyi yapamamışsın.plaket ve kağıt üzerine ince bez koy.iyi bastır ama çok da bastırma , eşit dağıt baskıyı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Kartuş terimi mürekkepli yazıcılarda kullanılıyor genelde.şuna güzelce lazer yazıcı desene
    Ütü bölümünü iyi yapamamışsın.plaket ve kağıt üzerine ince bez koy.iyi bastır ama çok da bastırma , eşit dağıt baskıyı.

Hepsinide denedim,, ilk defa yaptğım birşey değil ama bu sefer neden sorun oldu çözebilmiş değilim.. ama yinede kurtardım el becerimle...
  • lazer yazıcıdan elişi kağıdına bastım ütü ile plakete geçirdim sonuç harika
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReBeL_LioN

Yaw arkadaş asetadla nasıl yaptın sen onu,, ben de şimdi denedim olmuyor bende yayılıyor mürekkep,, denemedim kağıt çeşidi kalmadı,, ütünün en kalitelisini kullanıyorum oda yetmiyor sıcak hava kompresörünü kullanıyorum yine olmuyorda olmuyor 3 haftaya kadar oluyordu şimdi niye olmayor

Dostum bence 115 gram Kuşe kağıdı kullan Asetat ile istediğimi bende alamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.