Şimdi Ara

baskı devre için ütü şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

üniversite yurdunda kalıyorum ve ütülerin tamamını bozduğumuz için elimizden aldılar . tavsiye edebileceğitiz buna alternatif bir yöntem var mı?

• kalın çelik tencereyi ocakta ısıt. baskı devre üzerinde gezdir. yada elektrikli ocaklar olur ya onları belli bi ısıya getir çift taraflı bastır.falan filan öyle şeyler işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

kalın çelik tencereyi ocakta ısıt. baskı devre üzerinde gezdir. yada elektrikli ocaklar olur ya onları belli bi ısıya getir çift taraflı bastır.falan filan öyle şeyler işte.

yurt+çelik tencere+elektrikli ocak=???
  • yurt+tuzruhu+perhidrol=? Böyle uzar gider bu.
    Ütüsü olan bi arkadaşınızın evine gidin en iyisi.
  • tuzruhu ve perhidrol okulun karşısında satılıyor ve küçük bi poşete sığıyor fakat elektrikli ocağı sığdıracak bi poşet görmedm hiç .d . baskı devre için çıkardığım kağıttaki siyah çizgileri maket bıçağıyla çıkarsam ve o kağıdı bakır levha üzerine koyup cd kalemiyle çizsem olur mu dersiniz??
  • Pozitif 20 ile baskı yöntemini bir araştırın bence, ütüye gerek kalmıyor. Sadece çalışacak karanlık/loş bir ortam gerekli.. Ayrıca ütüye göre daha kaliteli sonuç alırsınız bi kaç deneyimden sonra..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cd kalemi ile cizebilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baskı için Photoshop ayarı
    7 yıl önce açıldı
    Eski baskı mı yeni baskı mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fotokopicilerde sıcak baskı makineleri var.Bakır plakayı ve çizimi veriyorsunuz, 5-10TL gibi bir ücrete ütüden kaliteli baskı veriyorlar.Birkaç arkadaş toplanın, tüm çizimlerinizi A4'te toplayıp çıkartın.
    Kuru temizlemecilerde de sıcak baskı makinesi-ütü karışımı aletler var.Belki onlar da yardımcı olabilir ama aleti kirletmek istemeyebilirler de.
  • İstanbul içindeyseniz tüm sınıfın pcb lerini hazırlarım, asite atar, deliklerini deler, montaja hazır hale getiririm. ÜCRETSİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: photos

İstanbul içindeyseniz tüm sınıfın pcb lerini hazırlarım, asite atar, deliklerini deler, montaja hazır hale getiririm. ÜCRETSİZ

mühendis olmak için değilde mezun olmak için okusaydım kargoyla bile yollardm sana
  • Kopya kağıdı ile devrenizi bakıra ters olarak çizin.Daha sonra PCB kalemi , cetvel yardımı ile çizin.Biraz kurumasını bekleyip üstünden biraz daha geçin.Okulda böyle yapardık :)
  • Tost makinesi olur belki he?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Kopya kağıdı ile devrenizi bakıra ters olarak çizin.Daha sonra PCB kalemi , cetvel yardımı ile çizin.Biraz kurumasını bekleyip üstünden biraz daha geçin.Okulda böyle yapardık :)

eyw denicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Tost makinesi olur belki he?

vala snn hatrına denerdim ama oda yok malesef çamaşır makinesi olursa ondan çok var
  • quote:

Orijinalden alıntı: eebm38

quote:

İstanbul içindeyseniz tüm sınıfın pcb lerini hazırlarım, asite atar, deliklerini deler, montaja hazır hale getiririm. ÜCRETSİZ

mühendis olmak için değilde mezun olmak için okusaydım kargoyla bile yollardm sana

mühendis olmakla pcb çıkarmak arasında bir bağ yok.bence bırak pcb basmayı başka işlere odaklan.

tabi eğer mühendis olmak istiyorsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

quote:

Orijinalden alıntı: eebm38

quote:

mühendis olmakla pcb çıkarmak arasında bir bağ yok.bence bırak pcb basmayı başka işlere odaklan.

tabi eğer mühendis olmak istiyorsan.

kastetmek istediğim sorumsuz, sadece notlara odaklanmış ve 1,80 in üstüne çıkayımda öğrenmesemde olur mantığında olan bir öğrenci olmadığım. yoksa pcb bilmekle mühendis olunsaydı mühendis olmayan kalmazdı .)
    yok eğer buna rağmen pcb gereksiz diosan neyle uğraşmam gerektiğini söyle de zamanım boşa gitmesin

• kaçıncı sınıfsın,ona göre cevap vereyim.
  • 1
  • o zaman en önemli tavsiyeyi vereyim,ciddi anlamda matematik-fizik çalış.her zaman pcb çıkarmayı öğrenebilirsin ama bir süre sonra matematik çalışamıyorsun.şimdiden temelini ne kadar sağlam atarsan gelecekte o kadar rahat edersin,zamanı verimli kullanmış olursun.tabi bir yandan hobi devrelei ile uğraş,hatta uğraşman iyidir ama çok takılma.birde mühendis demek işini en sağlamından,en kolayından halleden demek.hazır pcb basan varken yapmak mühendisçe bir davranış değil.

bu söylediklerimin önemini son sınıfa gelince anca anlarsın.bence dediklerimi yabana atma.
  • eyw tavsiyeler için. bnde mat,fiz,programlama kasıyorum. bayramda memlekete gidemeyeceğim için yurtta bolca vaktim olacak bnde bari bunla uğraşayım dedim. zaten 2. dönem elektroniğe giriş dersinde görecekmişiz hazırlık olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.