Şimdi Ara

Baskı devre çıkartma, hex kodlarını entegreye attırma ve asit işlemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aşağıda verdiğim resimde yapacağım devrenin şemasını çıkarttırıcam fakat hangi kağıda çıkarttırmalıyım evde lazer yazıcı yok mecburen lazer yazıcı olan bir kırtasiye bulup oraya gidicem ve bu devreyi kırtasiyeye pcb uzantısıyla götürsem çıkartabilirler mi? bide şimdi vereceğim resimde devre elemanları var o devre elemanlarını nasıl kaldırıcam sadece delinecek yerler belli olsun istiyorum BURADA olduğu gibi

bir diğer sorum hex kodlarını malzeme alacağım yerdeki dükkan sahibi atabilir mi?
    ve peridrol peridrolü nereden temin edebilirim tuz ruhunu bulurumda ve bulacağım yerde bana verirler mi? peridrolü şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEHHANI -- 4 Eylül 2012; 17:13:17 >

• Öncelikle baskı devre şemasını yağlı kağıda çıkartmalısın ki ütü ile ütüleyince toner , bakır'a yapışsın.Asetat kağıdı kullanmanı öneririm fakat piyasada bulunan ve gerçeğinden ayrıması çok zor olan sahte asetat kağıtlarından alırsan ütüne yapışır ve işe yaramaz o yüzden büyük kırtasiyelerden al.

Diğer soruna geçersekte kırtasiyeler pcb , lyt vs gibi formatlarda basamazlar.

Devre şemasını hangi programla çizdiğini bilmiyorum fakat proteus olarka ele alırsak yazdır'a tıkladığından bir panel açılır solda kutucuklar vardır bir kaç tanesi işaretli şekilde yanında top copper , boarda edge gibi şeyler yazar.O kutulardaki tüm işareleri kaldırıp sadece "Board Edge ve Bottom Copper" <<< bu 2 seçeneği işaretli bırakacaksınız.

Perhidrol eczanelerde ve kozmetik ürün satan yerlerde bulunur fakat eczanelerdeki düşük yüzdelidir bunun için elektronikçilerden almanızı tavsiye ederim.

Hex kodlarından kastınız sanırım bir programlayıcı almak istiyorsunuz , bunun için karaköyde elektronikçiler çarşısın'a gidip oradan almanızı tavsiye ederim çeşit çeşit ve farklı fiyatlarda programlayıcılar vardır.Ama ucuz programlayıcı alırsanız (10-15 Tl) bir işe yaramayacağını düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neçayevx -- 4 Eylül 2012; 17:38:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FucsioN

Öncelikle baskı devre şemasını yağlı kağıda çıkartmalısın ki ütü ile ütüleyince toner , bakır'a yapışsın.Asetat kağıdı kullanmanı öneririm fakat piyasada bulunan ve gerçeğinden ayrıması çok zor olan sahte asetat kağıtlarından alırsan ütüne yapışır ve işe yaramaz o yüzden büyük kırtasiyelerden al.

Diğer soruna geçersekte kırtasiyeler pcb , lyt vs gibi formatlarda basamazlar.

Devre şemasını hangi programla çizdiğini bilmiyorum fakat proteus olarka ele alırsak yazdır'a tıkladığından bir panel açılır solda kutucuklar vardır bir kaç tanesi işaretli şekilde yanında top copper , boarda edge gibi şeyler yazar.O kutulardaki tüm işareleri kaldırıp sadece "Board Edge ve Bottom Copper" <<< bu 2 seçeneği işaretli bırakacaksınız.

Perhidrol eczanelerde ve kozmetik ürün satan yerlerde bulunur fakat eczanelerdeki düşük yüzdelidir bunun için elektronikçilerden almanızı tavsiye ederim.

Hex kodlarından kastınız sanırım bir programlayıcı almak istiyorsunuz , bunun için karaköyde elektronikçiler çarşısın'a gidip oradan almanızı tavsiye ederim çeşit çeşit ve farklı fiyatlarda programlayıcılar vardır.Ama ucuz programlayıcı alırsanız (10-15 Tl) bir işe yaramayacağını düşünüyorum...

peki nasıl çıkartıcam devre şemasını?
    pic programlayıcıyı şuanda alamam ama ileride almayı planlıyorum benim dediğim şu hex kodlarını malzeme alacağım yerdeki görevli kişiye versem entegrenin içine atabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.
    pic programlayıcıyı şuanda alamam ama ileride almayı planlıyorum benim dediğim şu hex kodlarını malzeme alacağım yerdeki görevli kişiye versem entegrenin içine atabilir mi?

Devre şemasını çıkartmak için lazerli yazıcısı olan bir arkadaşınız varsa ona gidip çıkartabilirsiniz yada a4'e normal yazıcıdan çıkartıp kırtasiyeye gidip asetat'a fotokopi çektirebilirsiniz.

"şu hex kodlarını malzeme alacağım" <<< cümlenizi anlayamadım fakat devre şemanızada bakılınca sanırım PİC'e veri aktarmak istiyorsunuz bunu kendiniz yapmak istemiyorsanız elektronikçiden rica ederseniz belki yapabilir böyle yerler görmüştüm öğrencilerede proje ödevi vs yaparlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neçayevx -- 4 Eylül 2012; 17:48:16 >
  • quote:

quote:

Devre şemasını çıkartmak için lazerli yazıcısı olan bir arkadaşınız varsa ona gidip çıkartabilirsiniz yada a4'e normal yazıcıdan çıkartıp kırtasiyeye gidip asetat'a fotokopi çektirebilirsiniz.

"şu hex kodlarını malzeme alacağım" <<< cümlenizi anlamadım sanırım mikro denetleyiciden veri almak istiyorsunuz ?

malzemelerin arasında mikrodenetleyicide var benim kendime ait pic programlayıcı yok malzemeleri alacağım yerde mikrodenetleyicinin içerisine hex kodlarını attırabilme imkanım varmıdır?

• Diğer mesajımda yazdığım gibi elektronikçiler çarşısı ve benzeri bir yere gittiğinizde bu işlemi yapan elektronikçiler bulabilirsiniz bu kişiler öğrenci ödevlerini ve benzeri şeyleride yaparlar ama çoğu uğraşmak istemez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neçayevx -- 4 Eylül 2012; 17:50:21 >
  • Ares te projeyi resim olarak kaydetme seçeneği var. (Kutucuklardaki işaretler FucsioN' ın dediği gibi Board Edge ve Bottom Copper olacak.) İlk önce resim çözünürlüğünü 100 yapıp kaydedin.Bu devrenin orjinal boyutu olacak ama biraz kalitesiz olacaktır.Bu sefer çözünürlüğü 600 yapıp kaydedin.Bunun boyutu büyük ve kaliteli olacak. İkisinide Word e atın. İkinci resmin boyutunu birinci resmin boyutuna indirin ve birinciyi silin. Word belgesini kırtasiyeye götürün, asetat kağıdı, el işi kağıdı v.s. yazdırın.(Daha iyi yöntemler tabiki vardır, ben böyle yapıyordum yani...)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pcb baskı devreye yazı yazma
    12 yıl önce açıldı
    Baskı devre için kağıt ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_cisse

Ares te projeyi resim olarak kaydetme seçeneği var. (Kutucuklardaki işaretler FucsioN' ın dediği gibi Board Edge ve Bottom Copper olacak.) İlk önce resim çözünürlüğünü 100 yapıp kaydedin.Bu devrenin orjinal boyutu olacak ama biraz kalitesiz olacaktır.Bu sefer çözünürlüğü 600 yapıp kaydedin.Bunun boyutu büyük ve kaliteli olacak. İkisinide Word e atın. İkinci resmin boyutunu birinci resmin boyutuna indirin ve birinciyi silin. Word belgesini kırtasiyeye götürün, asetat kağıdı, el işi kağıdı v.s. yazdırın.(Daha iyi yöntemler tabiki vardır, ben böyle yapıyordum yani...)

fucsion arkadaşın dediği gibi yapıyorum ok a basıyorum böyle bir hata ile karşılaşıyorum

ve nasıl resim olarak kaydedebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEHHANI -- 4 Eylül 2012; 18:02:14 >

• quote:

quote:

Ares te projeyi resim olarak kaydetme seçeneği var. (Kutucuklardaki işaretler FucsioN' ın dediği gibi Board Edge ve Bottom Copper olacak.) İlk önce resim çözünürlüğünü 100 yapıp kaydedin.Bu devrenin orjinal boyutu olacak ama biraz kalitesiz olacaktır.Bu sefer çözünürlüğü 600 yapıp kaydedin.Bunun boyutu büyük ve kaliteli olacak. İkisinide Word e atın. İkinci resmin boyutunu birinci resmin boyutuna indirin ve birinciyi silin. Word belgesini kırtasiyeye götürün, asetat kağıdı, el işi kağıdı v.s. yazdırın.(Daha iyi yöntemler tabiki vardır, ben böyle yapıyordum yani...)

fucsion arkadaşın dediği gibi yapıyorum ok a basıyorum böyle bir hata ile karşılaşıyorum

Böyle bir hatayla hiç karşılaşmadım belki yazılımınızdan kaynaklanabilir...
    Bu arada devre resminizi inceledimde "Board Edge" göremedim ( devrenin etrafındaki sarı çizgi) bu yüzden kaynaklanıyordur büyük ihtimal...

• quote:

quote:

quote:

Böyle bir hatayla hiç karşılaşmadım belki yazılımınızdan kaynaklanabilir...
    Bu arada devre resminizi inceledimde "Board Edge" göremedim ( devrenin etrafındaki sarı çizgi) bu yüzden kaynaklanıyordur büyük ihtimal...

ben kırptım resmi etrafında kare şeklinde bir çerçeve var
    edit tamam yaptım kaydettim bitmap olarak boyutu 501x324
    buradan nereden ayarlayabilirim boyutunu?

buda baskı devre şeması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEHHANI -- 4 Eylül 2012; 18:12:08 >

• O zaman dediğim gibi yazılımdan kaynaklanabilir bu sorunu daha önce görmedim çünkü...
  • Ben de ilk defa görüyorum bu hatayı.Acaba o kırmızı çizim hatalarından olabilirmi? Sanırım soldan ilk sekmenin altında projeyi farklı kaydet seçeneği vardı, ordan resim olarak kaydediliyordu.Şu anki bilgisayarımda kurulu değil program, o yüzden net bir şey söyleyemiyorum...
  • Eski sürüm mü kullanıyorsunuz, Export PDf resminde çözünürlük kısmıda vardı...
  • quote:

Eski sürüm mü kullanıyorsunuz, Export PDf resminde çözünürlük kısmıda vardı...

ilk defa kullanıyorum indiğim yerde proteus 7.10 yazıyordu
  • quote:

quote:

Yok program güncel.Bu resimdeki gibi olmalı.Birde burda Export Bitmap yazıyo, belki ondandır.
    http://i.imgur.com/ZlFlu.jpg

• quote:

quote:

quote:

Yok program güncel.Bu resimdeki gibi olmalı.Birde burda Export Bitmap yazıyo, belki ondandır.
    http://i.imgur.com/ZlFlu.jpg

tamam yaptım çıkarttım masaüstüne resim olarak bu boyut uygun olur mu?

• quote:

Buradaki gibi yaparsanız sorun olmaz.Bu resim büyük, Word de bu resmi 100 çözünürlükte çıkaracağınız resimle aynı boyuta getirin.

• gittim ve yağlı kağıda çıkarttırdım fakat çıkarttığım yere lazer yazıcı ile çıkartılacak falan demedim yarın tekrardan gidicem malzemeleri falan alıcam o sırada tekrardan çıkarttırıcam bide a4 kağıdına yarı yarıya 2 tane sığıyor
  • gittim ve yağlı kağıda çıkarttırdım fakat çıkarttığım yere lazer yazıcı ile çıkartılacak falan demedim yarın tekrardan gidicem malzemeleri falan alıcam o sırada tekrardan çıkarttırıcam bide a4 kağıdına yarı yarıya 2 tane sığıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.