Şimdi Ara

i20'den gelen 'çarpma sesi gibi [tak]' sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Yaklaşık 45 gün önce 2012 model i20 TROY 1.2 DOHC TEAM araç aldım. Bu süreden beri ev ile iş arasında (yaklaşık 2 km ve en fazla 40 km/s hız ile) kullanıyorum. Bu sebeple ve Yozgat'ta hava şartlarının da ağır olması sebebiyle uzun yol yapma fırsatım olmadı.

    Bugün 10 km'lik uzaklıkta bulunan ilçeye giderken aracın arkasından "tak" diye bir ses geldi. Ama öyle böyle bir ses değil, sanki birisi arkadan araca çarpmış veya eline çekiç alıp bagaj kaputunun tam ortasına bütün gücüyle vurmuş gibi bir ses. Aynı şekilde titreşimi de hissettim. Hemen kenara çekip sağına soluna baktım ama araçta görünürde hiç bir şey göremedim. Olayın olduğu sırada sağımda solumda önümde arkamda da araç yoktu, yollar karlı ve buzlu olduğu için en fazla 60-70 km/s hız ile gidiyordum. Bunun ardından yolu daha yavaş tamamlayayım diyerek hızımı daha da düşürdüm. Aynı durum daha düşük şiddetle bir kaç defa daha tekrar etti.

    Görünürde, daha doğrusu aracın görünen kısımlarında hiç bir şey yok. Ama ses kafama takıldı. Aracı aldığım kişi bana satmadan önce geçtiğimiz yaz Samsun'a giderken böyle bir olay yaşadığını ve sesin nereden geldiğinin bulunamadığından bahsetmişti.

    Yozgat'ta Hyundai servisi yok. Sanayideki ustalara da güvenmiyorum. Bu sebeple çevre illere servise götürmeden önce aynı durumu yaşamış arkadaşlar olabileceği düşüncesi ile buraya yazıyorum. İlginiz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    Not: Aracı alırken expertiz yaptırmıştım ve bir sorun çıkmamıştı.



  • Meraktan soruyorum ama, çözüldü mü sorun?
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hayır maalesef çözülmedi.


    Benzin deposundan geldiğine eminim. Çünkü ses geldiğinde koltuğa fiziki bir basınç da yapıyor.

  • tuthankhamon kullanıcısına yanıt

    3 yıldır ciddi bir sorun çıkarmamışsa çok önemli bir şey değildir o zaman. Çukur tümsek vs. bir yerden geçerken yapıyorsa sallanan bir parça yapabilir. Bagajdaki gevşek bir stepne ya da metal parçalar vs. de yapabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.