Şimdi Ara

BAŞKENT SAAT SAATÇİ İBRAHİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şahsen mağdur olduğumu dile getirmek istiyorum.

Cumartesi günü SEIKO KINETIC SRN047P1 model saat aldım. Dükkan sahibinin kızı ilgilendi. Belirttiğim saatin fiyatını ilk önce Necatibey'deki Seiko'nun internet sitesinde belirttiği Ankara'daki yetkili satıcılarından olan Gürbüz Saat 'e sordum. Taksitli fiyatı için 650, peşin fiyatı için de 600 TL fiyat verdi. Bir de Başkent Saat ( Saatçi İbrahim )'e sorayım dedim. Yanlış hatırlamıyorsam 700-750 civarı bir fiyat verdi. Gürbüz Saat'in belirttiği fiyatı söyleyince Gürbüz Saat için; oranın saati geçen senenin saati olabilir, en çok sirkülasyon bizde, Ankara'nın önemli saatçilerindeniz" gibi cümlelerle kendisini övmeye başladı ve saatin fiyatını birden nakit 585 TL'ye indirdi :D . Normalde peşin alabilecek imkanım olduğu halde kredi kartı ile almak istediğimi, yalnız kartlarımın limitleri az olduğu için saati alıp almama konusunda git gel yaşadığımı söyledim. Kızı hemen satış yapana kadar gösterilebilecek güler yüzü gösterdi. Sanki ben düşünemiyormuşum gibi "yarısını bir karttan, diğer yarısını da diğer karttan çekelim" şeklinde öneride bulundu. Arkadaşım da kendisinin bana borcu olduğu için borcuna karşılık "benim kartımdan taksitle alalım" şeklinde öneride bulundu.

Dükkan sahibinin kızı Saati öve öve bitiremedi. Armani vs. markalardan muhabbet açıldı. "Onlar moda markaları, Seiko sadece saat üretir" gibisinden çoğu satıcı gibi süslü cümlelerle malını satma çabasını devam ettirdi. Ben de saatin cam sağlamlığı hakkında soru sordum. Safir camlı olanların pahalı olduğunu, en ufak çizik olması durumunda kafayı takabileceğimi belirttim. İstediğim saatin mineral camdan daha iyi olan hardlex crystal cama sahip olduğunu, sert bir darbe olmadığı sürece kolay kolay çizilip kırılmayacağını belirtti. Nihayetinde ürünü aldım.

16 Mayıs akşamı aldığım saati ertesi gün 13:00 - 20:30 saatleri arasında kullandım. Allah şahit ki saat, kolumdayken yeni ürünün verdiği heves sebebiyle sürekli aklımdaydı. İşim esnasında 1-2 kez saati bir yerlere değdirdiğim oldu ama dediğim gibi saat sürekli aklımda olduğunda ve ne şekilde değdiğinin bilincinde olduğum için o anda bakma gereği bile hissetmedim. Akşam evde yeni ürün hevesiyle camdaki parmak izlerini silerken fark ettim ki camda tırnakla hissedilir çizik var. Saatçinin satana kadar övdüğü hardlex crystal camın dayanıklılığını öğrenmiş oldum. Sadece sıradan bir ki temas ile gerçekleşen çiziğin boyutunu "öyle sert bir darbe olmadığı sürece kırılmaz çizilmez" dediği sertlikte cama gerçekleşecek temasta ne denli büyük olabileceğini veya camın kırılma olasılığını düşünemiyorum bile.

Tabi ki saatçiye gittim ve saati satana kadar saatçinin gösterdiği ilgiyi şikayetimi belirttikten sonra göremedim. Kızı resmen ben sıkıntımı anlatırken suratıma bile bakmamaya başladı, benimle konuşurken diğer çalışanlarla konuşmaya baladı. Resmen "hadi git artık" lafını hareketleriyle belli etti. Alaycı bir ifadeyle cevap verir oldu. Satana kadar Ankara'nın en çok sirkülasyon yaşandığı, en eski saatçisiyiz diye övünen kişin tavırları parasını almış olmanın rahatlığıyla 180 derece dönmüş oldu.

Safir camın bile çizilmeme, kırılmama garantisi olmadığını bilen 30 yaşında eğitimci sıfatıyla elimde saatle dükkana giderek, ürünü satana kadar gösterilen ilginin övdükleri saatin camının bahsedildiğinin aksine en ufak temasta çizilmesi durumu neticesinde müşteriyle nasıl soğuk bir tavırla muhatap olduklarını görmüş oldum.

O saati gerçekten de hardlex crystal camını çizecek derecede çarpmış olsam derim ki "Ben camını çarptım çizik oluştu. Ürün yeni de olduğu içinde bu şekilde kullanmak içime sinmiyor. Çizik için ne yapabiliriz? Çizik giderilir mi ya da camın değiştirilmesi mi gerekiyor? diye sorarım. Ama dayanıklılığını övdükleri cam en ufak temasta bu şekilde çiziliyorsa ve bana bu şekilde karşılık veriliyorsa güvenmekle hata ettiğimi düşünürüm.

Bana "yerimizde olsanız siz ne yapardınız?" dedi kız. "Ona ben değil siz karar vereceksiniz, ticaretle uğraşan sizsiniz" dedim. Yapmaları gerekeni ben söyleyeceksem yıllardır var olmalarıyla övünen bu insanlara daha ne söylenebilir ki? Sinirli bir yapım olduğu için de Allah'a havale edip dükkandan çıktım ve bir de pasaj içerisindeki büyük dükkanda kızın babasıyla yani dükkanın asıl sahibiyle görüştüm. Kendisi klasik tüccar karşılamasında bulundu: "kahve, çay ne içersiniz?" Ben de kızının tavrını dile getirdim ve o sebeple de kendisiyle konuşmak istediğimi belirttim. Kendisi de kızı gibi soğuk olmasa da lehime bir öneride bulunmadı. Sadece dediği "saati servise yollayalım" oldu. Benim bu çiziğin sert bir temas yüzünden kaynaklanmadığını belirtmem için saati kullanım esnasında videoya çekmem gerekir. Böyle bir şeyin de maalaesef mümkün olamayacağı ve bir kanıt sunamayacağım için dükkandan ayrıldım.

Ben onların yerinde olsam saati iade almasam bile müşteri memnuniyeti açısından en azından camın değişimi için yardımcı olmayı teklif ederdim. Hadi bunu da yapma saati satana kadar döktüğün tatlı dili, güler yüzü sıkıntı yaşadıktan sonra da göster. Resmen dükkandan kovulmadığım kaldı.

Ben ürünü görerek alayım diye mağazadan aldım ama inanın 100 - 150 TL fark verip internetten almadığıma pişmanım. En azından internetten alınan ürünlerde yasal olarak cayma hakkım var. Yasal olarak hakkımı aramam daha kolay. Fakat mağazadan alınca kapıdan çıktığınız andan itibaren hakkınızı aramanız bu tarz olağan dışı çizilmelerde kusurlarda zorlaşıyor, hatta imkansız da diyebilirim. Yani satıcının insiyatifine kalmış oluyorsunuz.

Şu saatten itibaren artık Başkent Saat Saatçi İbrahim 'den pil bile almam. 100 - 150 TL daha fazla ödeyip internet üzerinden veya daha fazla bayisi bulunan saat & saat gibi büyük firmalardan almadığımın pişmanlığını yaşıyorum.

Not: Amacım firmayı kötülemek değildir. Ben sadece yaşadıklarımı dile getiriyorum; tercih sizin!

Başkent Saat Saati ile Zamanı Yakala

Ankara'nın kalbinde bulunan Başkent Saat Saati, güvenilirliği ve kalitesiyle tanınan bir saatçidir. Saatçi İbrahim olarak da bilinen işletme, saat tamiri, satışı ve bakımı konusunda uzmanlaşmıştır.

Başkent Saat Saati'ne gelen müşteriler, son teknoloji ekipmanlar ve deneyimli saat ustaları ile karşılaşırlar. Saatçi İbrahim, her marka ve model saatin bakımını ve onarımını özenle gerçekleştirir. Yorumlarda sıklıkla bahsedilen hassasiyetleri ve profesyonellikleri, müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarır.

İşletme, orijinal saat parçalarının kullanımıyla saatlerinizin uzun ömürlü olmasını sağlar. Saatçi İbrahim'in güvenilirliği, müşterilerinin olumlu yorumlarında da kendini gösterir. Uzman ekibi, saatlerinizin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için gereken tüm adımları atar.

Başkent Saat Saati'nde, klasik saatlerden modern akıllı saatlere kadar geniş bir saat yelpazesi bulabilirsiniz. Saatçi İbrahim'in fotoğrafları arasında, her zevke hitap eden şık ve işlevsel saat modelleri yer alır. Ayrıca, saatleriniz için gerekli aksesuarları da buradan temin edebilirsiniz.

Siz de zamanı doğru ölçmek ve şık bir aksesuara sahip olmak istiyorsanız, Başkent Saat Saati'ni ziyaret etmenizi öneririz. Saatçi İbrahim'in uzmanlığı ve güvenilirliği, saatlerinizin bakımını ve onarımını profesyonel ellere emanet etmenizi sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam sana davranışları yanlış olsa da kimseye güvenmemen gerektiğini şimdi mi anlamış oldun ?

Camin özelliğini senin araştırman lazım çizildikten yapacak hiç bir şey maalesef ki çünkü garanti vs hiç bir kapsama girmez direkt kullanıcı hatası oluyor.

Ayrıca netten almış olsa idiniz de kullanılabilirliği bozulduğu için cayma hakkınız kabul edilmezdi bilginiz olsun.

Orijinalden alıntı: yeniay58

Hocam sana davranışları yanlış olsa da kimseye güvenmemen gerektiğini şimdi mi anlamış oldun ?

Camin özelliğini senin araştırman lazım çizildikten yapacak hiç bir şey maalesef ki çünkü garanti vs hiç bir kapsama girmez direkt kullanıcı hatası oluyor.

Ayrıca netten almış olsa idiniz de kullanılabilirliği bozulduğu için cayma hakkınız kabul edilmezdi bilginiz olsun.

Camın özelliğini biliyorum hocam. Satıcının da belirttiği gibi sert darbe almadığı sürece çizilmez ve kırılmaz olan hardlex crystal cam. Benim de dile getirmek istediğim sert bir darbeye maruz kalmadan cama 1-2 kez gerçekleşen temasın tırnak geçer nitelikte camda çizik oluşturmasının, satıcının parayı hesabına geçirmeden önce güler bir yüzle ballandıra ballandıra anlattıklarına ters düşmesi...

• hocam diyelim internetten aldın ve aynı olayı yaşadın varsayalımki geri alan yerde çiziği fark etmedi bu senin içine sinecekmi yani çizik saati geri göndermek , ne olursa olsun saatin özelliği belli ne yazıyor ise üzerinde o takılıdır ki saat de orjinal , belki farketmediğiniz bir sürtünme olmuştur sonuçta çizik kullanım hatasına girer , tek sıkıntı daha yeni iken bunu yaşamanız olmuş , bu arada saatçinin tavırlarınıda doğru bulmadığımı belirtmek isterim size daha farklı bir üslup ile yaklaşabilirlerdi
  • Şimdi en eski saatçi diyerek kendileri aslında ; benim her zaman müşterim olur, sen almazsanda başka birileri alacaktır . Söylemi direkt olarak anlaşılıyor . İlk önce geçmiş olsun hocam , tabii o kadar para verip böyle bir şey yaşamanız kötü bir durum . Bu saati satan kişi ile değil bence genel karşılaşabileceğimiz bir durum . Kızı ve kendilerinin davranışları da ne kalite de esnaf olduklarını gösteriyor . Ben sizin yazınızı okuduktan sonra etrafıma bu uyarıyı yapacağım . Ki şikayetler söylene söylene layıkını bulsun ve sıkıntılar bitsin .
    Saatin şuan ki durumu nedir bunu sormak istiyorum ?

Birde söylediğiniz, internetten alırım yasal hakkımı kullanırım söyleminiz için , bu aralar benim de almak istediğim bir saat var . İnternetten almamı mı tavsiye ediyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Şimdi en eski saatçi diyerek kendileri aslında ; benim her zaman müşterim olur, sen almazsanda başka birileri alacaktır . Söylemi direkt olarak anlaşılıyor . İlk önce geçmiş olsun hocam , tabii o kadar para verip böyle bir şey yaşamanız kötü bir durum . Bu saati satan kişi ile değil bence genel karşılaşabileceğimiz bir durum . Kızı ve kendilerinin davranışları da ne kalite de esnaf olduklarını gösteriyor . Ben sizin yazınızı okuduktan sonra etrafıma bu uyarıyı yapacağım . Ki şikayetler söylene söylene layıkını bulsun ve sıkıntılar bitsin .

Birde söylediğiniz, internetten alırım yasal hakkımı kullanırım söyleminiz için , bu aralar benim de almak istediğim bir saat var . İnternetten almamı mı tavsiye ediyorsunuz ?

Hocam daha önce de yazmıştım üstte ki yorumum da nette 14 gün içinde iade hakkı var ama ürünün satılabilirliği bozulmamak kaydı ile yani burada ki çizik kullanım hatası ve iade kabul edilemez.

Ben bu yazıdan arkadaşın sadece satıcının önce söyledikleri sonra söyledikleri birbirini tutmamasına sitemi var haklı çünkü satıcı çok dayanıklı diye satmış bir nevi kandırmış ama kolayca çizilmiş tabii ki kullanım hatası satıcı da geri almaz en fazla garantiye gönderir oda garanti kapsamında yapmaz ücret ile yapacaktır.

Burada arkadaşımız satıcının sözüne güven duymuş akıbetinde de mağdur olmuş. Netten almak aslında işi çözmüyor.

• _____________________________
    Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 Octa-Core CPU | Adreno 540 GPU | 6" Optic AMOLED
    2160x1080 (18:9, 401ppi) | 64GB UFS 2.1 | 6GB LPDDR4x RAM | 16MP (IMX 398) f/1.7 Arka Kamera
    20MP (IMX376) f/1.7 2. Kamera | 16MP (IMX 371), f/2.0 Ön Kamera | 3300mAh Li-Ion Batarya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Şimdi en eski saatçi diyerek kendileri aslında ; benim her zaman müşterim olur, sen almazsanda başka birileri alacaktır . Söylemi direkt olarak anlaşılıyor . İlk önce geçmiş olsun hocam , tabii o kadar para verip böyle bir şey yaşamanız kötü bir durum . Bu saati satan kişi ile değil bence genel karşılaşabileceğimiz bir durum . Kızı ve kendilerinin davranışları da ne kalite de esnaf olduklarını gösteriyor . Ben sizin yazınızı okuduktan sonra etrafıma bu uyarıyı yapacağım . Ki şikayetler söylene söylene layıkını bulsun ve sıkıntılar bitsin .

Bence elektronik, saat vb. ürünler satan alacağınız zaman tercihiniz sayıca şubeleri çok olan mağazalara veya internet mağazalarına yönelin. Saati en son distrübitörü Aydın Saat 'e yolladım. Cam değişimi için Kargo dahil 103 TL civarı fiyat verdiler. Cam, conta vs. yurtdışından gelmesi 1 - 1,5 ayı bulur dendi. Saati iade alacağım. Saatten zaten soğudum. Üzerine bir de para verip cam değişimi yaptıramam. O haliyle zararına satacağım. Saat alacaklar akıllarına Başkent Saat Saatçi İbrahim geldiğinde bir daha düşünsünler. Saatçi kendileri olduğu için en azından cam değişimi için servisin ne kadar ücret isteyeceğini bilirler. 100 TL civarı bir işlem için bile teklifte bulunmadılar. Esnaflık saati satana kadar güler yüz gösterip melek olmak değildir. 100 TL'lik bir masraf yüzünden kim bilir kaç kişi Ankara'da en çok sirkülasyonun yaşandığı yılların saatçisi ( :D ) ile ilgili bu eleştirileri okuyacak. Bana sorarsanız uzak durun!

İnternetten alınsa bile müşteri kusuru sayılabilme olasılığına gelince... İnternetten aldığınız ürünlerde böylesi bir durum yaşandığında iade durumlarında kontrol sırasında durum gözden kaçabiliyor. Eğer gerçekten satılırken anlatılanlara göre camın çizilmesine sebep olacak bir olay yaşamadığınız halde cam çizilmiş ise vicdanınız rahat olur ve iade alım durumunda gözden kaçsa ve iade onaylansa işin vebalinin olmadığı rahatlığını duyarsınız. Veya bu gibi durumlarda büyük firmalar insiyatif kullanabiliyor. Kusur müşteri kaynaklı olsa bile iade onayı veya ücretsiz servis onayı verebiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 5 Haziran 2015; 2:28:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.