Şimdi Ara

BAŞKANLIK SİSTEMİNDE DE KOALİSYON KURULABİLİR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • başkanlık sisteminde zaten koalisyon var'ki?
    Televizyonda açık oturumda'da bu belirtildi zaten
    15 yıldır herşey bunların ellerinde daha ne istiyorki bunlar?
  • TÜRK TİPİ BAŞKANLIK DEDİĞİNİZ.... Dünyada Afrika kabileleri ve aşiret ler dışında görülmeyen bir kişinin kanun olduğu sınırsız yetki ve 0 sorumluluk taşıdığı yönetim şekli....PADIŞAHLIK.... Bu yönetimde koalisyon yok....Rakamlarla kendinizi avutmayın....Bir iktidar bir muhalefet ve süs olarak 600 MV den oluşan meclis var....Bir devleti bir kişiye teslim edecek kadar ahmak değilim....Öz babam olsa yine HAYIR derim...Ve HAYIR diyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

TÜRK TİPİ BAŞKANLIK DEDİĞİNİZ.... Dünyada Afrika kabileleri ve aşiret ler dışında görülmeyen bir kişinin kanun olduğu sınırsız yetki ve 0 sorumluluk taşıdığı yönetim şekli....PADIŞAHLIK.... Bu yönetimde koalisyon yok....Rakamlarla kendinizi avutmayın....Bir iktidar bir muhalefet ve süs olarak 600 MV den oluşan meclis var....Bir devleti bir kişiye teslim edecek kadar ahmak değilim....Öz babam olsa yine HAYIR derim...Ve HAYIR diyorum....

padişahta bu kadar yetki yok
  • Aslında Koalisyonlar sona eriyor propagandası "kısmen" doğru sayılır.

Başkan/Cumhurbaşkanı, elinde bulundurduğu KHK çıkarma yetkisi ile yürütmeyi ve kimi zaman da yasamayı istediği gibi yönlendirebilecek.

Bazıları (hatta kimi üniversite hocaları derslerinde) yeni sistemdeki KHK gücünü, ABD'deki Executive Order'a benzetiyorlar. Ancak, bildiğim kadarıyla Birleşik Devletler Başkanı'nın bu yetkiyi kullanabilmesi için emir vermek istediği konu ile ilgili kanunlardan veya değiştirmek istediği kanunun doğrudan kendisinden yetkilendirilmiş olması gerekiyor. Örneğin; Obama gitmeden hemen önce Suriye'de Koalisyon'u destekleyen yerel güçlere doğrudan silah yardımının önünü tıkayan, Silah İhracatı Kontrol Yasası'nın bazı maddelerinden Suriye özelinde feragat ettiğini belirttiği bir Executive Order yayımlamıştı. O emirde, ilgili maddelerden feragat için doğrudan o maddelerin verdikleri yetki(-ler) kullanılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 3 Nisan 2017; 10:16:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• to let myself go kullanıcısına yanıt
    Ah ahh.
  • 5 yıl önce bu konuyu açarak başkanlık sisteminde de koalisyon olabileceğini söylemiştim. Ülke 4 senedir AKP-MHP koalisyonuyla yönetiliyor, yarın iktidar değişse bu sefer de muhalefetin oluşturacağı koalisyonla yönetilecek. E hani başkanlık sisteminde koalisyon yoktu?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.