Şimdi Ara

BASKALIYLA KONUSURKEN, SESLI KITAP OKURKEN HEYECANLANIYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
11.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Yardiminiza cok ihtiyacim var. Sesli okurken, konuşurken heyecanlaniyorum. Eskiden biraz kekemeydim zaten. Suan pek yok. Gecen sene ingilizce dersinde bir diyalog okurken takildim, kekeledim. Okurken hic kekelemezdim ilk o zaman oldu. Sanki herkes bana bakiyormus gibi geldi. O zamandan beri ne zaman hoca bir seyler okuyacağız derse saklanmaya çalışıyorum. Konusurken cok kotu degil de sırayla okuyacağız diyince ellerim buz kesiyor, boğazım dugumleniyor. Bir kalabalik gorunce elim ayagim titriyor, konuşamiyorum. Bilgi sahibi olanlar lutfen yardim etsin artik cok sıkıldım bu konudan. Herkese simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardimci olacak kimse yok mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fifacicocuk

Yardimci olacak kimse yok mu ?

Aynanin karsisinda tekrar yap.
    Toplumun seni beğenmesi çok önemli mi?

• Üstüne giderek rahatlıkla aşabileceğin bi sorun. Yani heyecanlanmanın inadına bağıra çağıra oku. Hatta hoca bişey okumanızı istediğinde önce sen atıl. Kimseyi umursamamaya çalış. Ne kadar çok yaparsan o kadar rahatlarsın
  • Hocam benim dislerim biraz onde. Hep benimle dislek diye dalga gectiler. Kendime olan guvenim tukendi. Ne yaparsam dalga gecilecek gibi hissediyorum.

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    Bunu yapmak cok istiyorum ama ogretmenin agzindan okuma sözcüğü ciktigi an ellerim buz kesiyor yapamıyorum. Evde kendi kendime çok güzel okuyorum bagirarak fakat toplum icinde rahat olamıyorum.

• Ayni ortamdan kurtulma şansin yoksa eğer bir çözüm : konu anlatirken grup içinden bir arkadaş bulup onunla bire bir konuya sesli calistiktan sonra , arkadasinin grubun ortasında bir yere oturmasini sağlayip konuyu anlatırken ona odaklanmak , onunla göz koordinasyonu kurmak yararli olur diye biliyorum.
    Birde hata payi olmali. Mükemmel değiliz. . .
    Okuduğum metni iyi biliyorsan -calismissan- risk azalir.
    Cahillik korkuya sebep olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terapist_tr -- 1 Mart 2015; 20:41:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fikirleriniz icin Teşekkürler. Sosyal fobiymis sanirim bunun adi.

• quote:

Fikirleriniz icin Teşekkürler. Sosyal fobiymis sanirim bunun adi.

Fobi olmesi için her zaman olmesi lazim. Dalga geçmeyen bir grup içinde de aynisi oluyor mu ki.
    Dişlerin etkisi de var demissin. Fobik olacak kadar siddetli olduğunu düşünmüyorum. Ne zamandır sürüyor. Yaş kaç birde.

• Yas 17, 16 yasindan beri sürüyor. Dalga gecip gecmemek değil de topluluk oldugu zaman oluyor. Arkadas arasinda sıkıntı yok ama.
    Edit: Arkadas derken samimi olduklarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 1 Mart 2015; 21:00:17 >
  • quote:

Yas 17, 16 yasindan beri sürüyor. Dalga gecip gecmemek değil de topluluk oldugu zaman oluyor. Arkadas arasinda sıkıntı yok ama.
    Edit: Arkadas derken samimi olduklarim.

O zaman dalga geçtiklerinde sende gülmelisin. Seni zor duruma düşürüp , alay edemediklerinden onlara en iyi cevabi vermis olursun. Grubun davranisi o zaman değişecektir(ciddi).
    Öğretmen varsa güldugunde ne yapar bilmiyorum ama...

• Hocam ogretmen varken dalga geçemiyorlar fakat beni hep yargılayacaklar gibi geliyor bana.

• Bu tamamen kafada biten bişey. Özgüvenli olmak lazım. Okurken takıldın mesela. "Abulubulup" gibi saçma bi şey söyleyip kendinle dalga geç bütün sınıfın ortasında. Bi dahaki sefere bu korkulardan eser kalmaz Ayrıca sınıftakiler de eğlenir sen böyle yaparsan. Kendinizle biraz dalga geçmeyi, hatalarınızın olabileceğini öğrenin artık. Kafaya takılacak şeyler değil bunlar
  • Ekonomik açıdan bütçe ayırabilirsen git diş teli taktır.Hem bir seneye inci gibi dişlerin olur hemde özgüven kazanırsın.Sosyal fobiyi yenmek için en büyük silah özgüvendir,bu konuda ilk adımı atmış olursun.Kekemelik içinde arkadaşların dediği gibi sen söz almaya çalış ,her problemde olduğu gibi ne kadar üstüne gidersen o kadar yenersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkhn0654 kullanıcısına yanıt
    Hocam maddi imkan var, fakat cenemle ilgili bir problem var bi doktor cenen acim kalabilir daha kotu olabilir falan demisti yoksa 100.kere taktirmistim ben.

• Valla bu gifteki dişler düzeldiyse ,seninkileri bilmiyorumda illaki bir yolu bulunur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.