Şimdi Ara

BABAMI NEDEN SEVEMIYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
4.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 20 yasindayim ve babami bu zamana kadar hic sevemedim bu zamana kadar bana hic ilgili davranmadi hep bir yabanciymisim gibi beni küçük gördu. Bana hic guvenmedi benim biseyler yapacagima yapabilecegime hic inanmadi ozguvenimi arttiricak en ufak bir gorev bile vermedi suan ozguvenim sifir ve ne yapicam bilmiyorum. Sadece buda degil eve her aksamm geldiginde kavga oluyo bazen ananemlerde koyde kaliyoruzco eve gidiyor kalmiyor o kadar buyuk bi rahatlama geliyo ki anlatamam ondan utaniyorum cunku herzaman bir huzursuzluk cikariz en ufak bir seyde anneme kufur eder bagirir cagirir bana bir gun olsun halimi hatirimida sormadi sormazda sadece yemeklerde karsilasiriz ve bu aksamki yemekde yuzune bile bakmadim bakmak istemiyorum yani dururmum cok kotu beni cok kotu bi duruma soktu yine homurdanarak yemegini yedi ve balkona oturdu balkonda yatar kalkar hic yanimiza gelmez pasif bir adam acikcasi insanlardan kacar insanlarla sohbet etmez hic arkadasi yok. Yani o kadar korkuyorum ki artik bendemi boyle olucam cocugumu boyle dusuncelere sokucagima her aksam basini yastiga koydugunda babasiyla ilgili konular dusunucegine ben öleyim daha iyi ama bu onun umrunda bile degil olmadida belki diyorum bir yerlerde bi yeri aciyodur ama sonradan oyle olsa insan aradada olsa benle bile ilgilenmesin kardesimle ilgilensin bana oda yeter anneme bagirmasin kalp kirmasin evin huzuru olsun buda bana yeter hergun zorla geldigim bir ev olmasin. Baba oglunun hayatina yön verir ya ona hayat tecruvesi verir her yaptigin hatanin dogrusunu anlatir bagirip cagirip cocugunu sindiremez. Neden baba neden suan o kadar kotuyum ki bunlari yazarken icimde birseyler kopuyo bunlari kimseye ama kimseye anlatamiyorum babama da artik bunlari soylemek istiyorum ama soyleyemiyorum bogazim dugumleniyor gozlerim doluyor aksam uyurken ben babama hic SENI SEVIYORUM. BABA diyip sarilamadim oda bana sarilmadi. babasiyla gezen cocuklara hep imrenmisimdir. Durumumuz da kotu ben ondan parada istemiyorum su yasima kadarda en fazla 5 defa baba para verirmisin demisimdir ben ondan sadece bir sevgi gormek istedim biraz ilgi gormek istedim bana yon gostersin istedim . 20 yasindayim icimde koca bir bosluk var. Arkadaslar babanizin kiymetini bilin inanin evde varmi yokmu birtek anneme bagirirken anliyorum kufur ederken uykumdan uyaniyorum size deger veren seven bir babaniz varsa kiymetini bilin. Bunlari buraya yazdim icimi bosaltmam gerekiyodu okuyanlar sagolsunlar gorusunuzu yazarsaniz cok sevinirim ne yapicam bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aynısı bende de vardı. Söylediklerinin yüzde yüz aynısı nerdeyse. Sonra annem ve babam ayrıldığında ne ben aradım ne de o aradı. Şu an eskisinden çok daha rahatım ve her gece yatarken ilerde onun gibi baba olmayacağım diye sayıklarak uyuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RvReneth

    Aynısı bende de vardı. Söylediklerinin yüzde yüz aynısı nerdeyse. Sonra annem ve babam ayrıldığında ne ben aradım ne de o aradı. Şu an eskisinden çok daha rahatım ve her gece yatarken ilerde onun gibi baba olmayacağım diye sayıklarak uyuyorum.

    Bende artik inan hazirim ayrilmalarina en kucuk kardesim bile bikti babamdan daha 6. Sinif daha o yaslarda baba bir kahraman bir idol olmali ama degil iste. Muhabbet kusu aldi ve onunla konusrken sarf ettigi sozleri duyunca aglayacak gibi oluyorum 20 yasindayim dusun boyle seye aglanirmi der insanlar ama oglum, yavrum naber oglum diye kusu sevince ben dayanami yorum. Kardesimin sinavda turkiye ikinciligi var ve sadece aferim dedi ne biliyim ya insan ölür bu cocuga be ben basarili degildim ama kardesim cok zeki beni bu yuzden sevmedi diyelim kardesimi sev be adam oda benim gibi olucak diye ödüm kopuyo ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazını okumadım. Ben de hiç sevmiyorum babamı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

    Yazını okumadım. Ben de hiç sevmiyorum babamı.

    Eyvallah kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş bayağı var baba sevmeyen evlatlardan :D ben doğduğumdan beri anlaşamazdım zaten bi ilk ygs denemede cancıyer olduk yinede sevmiyordumda nebileyimm para veriyordudu sağa sola yemeye gidiyorduk iyiydi yani sınavdan çıktım sınav kötü geçti baba dedim tata adam eskiye döndü bi günde yüzünde iğrenç bir ifade beni istemediğim bölüme yazdıracaktı itiraz ettim 1 seneden uzun bir süredir konuşmuyorum üni sınavına tekrar girdim beş kuruş vermedi dershaneye fe lan annem sağolsun çalıştı dayım dedem yardım etti kazandık Allaha şükür konuşmasamda sağda solda bahsettiğini duyuyorum benden gurur duyuyormuş onun sayesinde kazanmışım gülüyorum çokta taktıgım yok artık benden uzak olsun yeter başka bir şey istemiyorum sevsin sevmesin umrumdadeğil. zaten sevmek zorunda olduğunu da düşünmüyorum. Bende senin sayende içimi dökmüş oldum dostum bize artık kendi kaderimizi çizmek kalmış artık takılmıyacağız onlara yapacak başka bir şey yok




  • severim keratayı hakkını yememek lazım babası okutmadığı için beni dershaneye filan gönderir paran var mı diye sormaz ama istediğimde verir gelip yanıma sürekli konuşmaz ama babasından o ilgiyi görmediği için gösteremiyor belki gece gelip üstümü örtüp öptüğünü bilirim koca adam oldum hala utanırım öperken
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heatrash

    severim keratayı hakkını yememek lazım babası okutmadığı için beni dershaneye filan gönderir paran var mı diye sormaz ama istediğimde verir gelip yanıma sürekli konuşmaz ama babasından o ilgiyi görmediği için gösteremiyor belki gece gelip üstümü örtüp öptüğünü bilirim koca adam oldum hala utanırım öperken

    Gayet iyiymiş birader
  • Sevmek zorunda değilsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilerde vefat edince pişman olabilirsin bu yazdıklarına bence sen 1-2 adım at babana yakınlaş
  • Ben çok severim babamı. Benim en yakın arkadaşlarımdan biridir kendileri. Küçüklüğümden beri hiç kıyamazdı bana. Babamla gezmek tozmak eğlencelidir. Muhabbeti iyidir esprili komik bir insandır. Hemen hemen herkesle muhabbete girebilir. Bir rakı sofrası kurarız hazırlaması ayrı keyif içmesi ayrı keyif muhabbeti ayrı keyif. Herkese bendeki gibi bir baba oğul ilişkisi temenni ediyorum.

    Şuanda babasıyla arası kötü olan veya arasını düzeltemeyen varsa en azından ders çıkarsın bu durumdan ilerde kendi çocuklarıyla arasını iyi tutsun. Sevgisiz aile mutsuz bireyler ve huzursuz toplum sebebidir.
  • Arkadaşım ilk adımı sen at, ne kaybedeceksin ? Ona hediye olarak bir gömlek veya tişört al. "Seni seviyorum" diyerek ona ver. Bakalım tepkisi ne olacak. Gerisi gelecektir.
  • 15 yaşıma kadar bende öyle çektim şimdi benden habersiz bişey almaz yapmaz yaparsa kızarım laf söylerim çekinmem yani çünkü paramı kendim kazanıyorum ona muhtaç değilim zamanında az çekmedim sende bir birey olduğunda ona bunu gösterdiğinde duruşunla konuşmalarınla oda anlıcaktır ve düzelicektir diye umuyorum kardeşim
  • Babanı sevmek zorunda değilsin zaten. Bi çok şey yaşamış olabilirsin belki de bilmiyorum ama dediğim gibi sevmek zorunda değilsin. Saygı duyman yeterli. İkinizin de huzuru için saygı şart. Ama babamı neden sevemiyorum diye dert etme kendine, bu sana dayatılmış aile kavramının getirdiği yan etkiler
  • 18 yaşındayım kelimesi kelimesine aynı benim babam küçükken 160 tl lik bisikleti almamıştı bana ama kendine gelince milyarlık arabaları alıyordu şimdi o evde yokken huzur var sessizlik var 10 gün görmesem nerde diye sormam artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide aranıza alın, bende sevmiyorum.
  • Allah yardım etsin, ben babamla ara sıra tartışmalara girsem de onu gerçekten seviyorum. İmrendirmek gibi olmasın yanlış anlamayın benim babam da sakin durur durur ama sabır tükenince bağırır herkeste olduğu gibi. Yapısı böyle ama çok anlayışlıdır. Hani hep sarılıp öpmem ama ne bileyim birbirimizi sevdiğimizi anlarız belli ederiz. Bu sene üniyi kazanamadım mezun oldum meslek lisesinden annem bak çocuklar turizm kazanmış 2 yıllık falan kazanmış deyince babam onları herkes kazanıyor puanı düşük onların 2 yıllık onlar dedi. Kız arkadaşım var aynı üniversiteye gidecekseniz evlendireyim sizi diyor. Öyle anlayışlıdır yani. Biz babamla büyük sorun yaşamamışızdır ama küçük sorunlarda da hep konuşarak halletmeye çalıştık ve hep kahkaha attık sonunda. Bağırma konusunda pek taraftar değilim ama anlayış konusunda ve bir kaç konu haricinde inşallah ben de babam gibi olurum diyorum.

    Benden size tavsiye bir gün babanızı içirin ve sorun neden böylesin diye ya da psikoloğa gitmesini sağlayın bir şekilde. Pek etkili olur mu bilmiyorum ama sanırım babanız da babasından veya çevresinden böyle görmüş.

    Asıl mesele şu ki böyle bireylerin toplumda çoğalmasını tek sebebi şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanmalar. Karı-kocalar fedakarlık yapamıyorlar artık, ortada çocuk olup olmaması umurlarında olmuyor, zaten büyür bir şey hissetmez diyorlar ama olmuyor işte. Çocuklar anne-baba ayrı yaşayınca her türlü pisliğe bulaşıyorlar. Allah kimseyi annesiz babasız koymasın.

    Ama yine de ileriyi düşünün ve şuan babalarınıza çok sert çıkmayın. Günün birinde sizden çok uzaklara çekip gittiğinde pişmanlık olup olmayacağınızı düşünün ve onlarla konuşmaya çalışın.




  • mesajları tek tek okudum, ne hayatlar var arkadaş ya.
  • Orta okuldan sonra liseye kendi isteğimle gitmedim.köy hayatı baba oğul karar aldık,
    Tarım ve hayvancılığa yöneldik.karda ettik zararda ama hiç bir zamn lafını yapmadık.1996 dan 2001 krizine kadar ahır dolusu büyük baş hayvan bu günün parası 60,70bin tl civarı babamla traktörü değiştirme kararı aldık ve sıfır 2000 model kapının önüne koyduk yakın bir akrabamızdan 1000 dolar borç aldık mekanı cennet olsun.bütün borçları kapattık sadece 1000 dolar kaldı.belki hata bendedir bilemiyorum,2001krizinden tam 1ay öncesi ahırdan çık beraber çıktık babama dönüp baba çok şükür her şey güzelde bu 1000 dolar borcu bir an önce kapatsak hani uzatmasak dedim beni yanına çağırdı ensenden tutup dişlerini sokarak borç benim borcum bundan sonra işlerim bir tanesine dahi karışma dedi ve beni itekledi,2001 Haziran'da ben köyü terk ettim kendi hayatımı kurdum.çok bocaladım ama sabırla inançla hayata sarıldım ve mutlu bir yuvam okula giden bir çocuğum arabam evim kira ama bir gün oda olucak kendime bir hedef belirledim ve devam ediyorum yıl 2013 hala işlerine karışmam Bayram seyranda arıyorum 2senede bir görmeye gidiyorum o da anneme dayanamıyorum yaram deşildi gene arkadaşlar kusuruma bakmayın bir dönem evlat sonraki dönemde baba olduktan sonra ders çıkarıp ona göre hareket etmek gerekiyor yaklaşım çok önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu mesajları gördükçe kendimden utanıyorum benim babam benden hiç uzak durmadı çok kavga etmişliğim küsmüşlüğüm vardı ama her zaman bana yakın oldu yani . Huysuz biridir ama konu çocukları olunca çok farklı olur neyse senin için söyleyebileceğim şey pek fazla yok ama şöyle düşünmelisin ne iş yaptığını bilmiyorum babanın ama yani bilmediğin şeyler olabilir adam çok ağır bir iştedir hergün yoruluyordur . Çok kötü bir çocukluk getirmiştir etkilerini atlatamamıştır . Ama kardeşim unutma ki baban sen doğduğunda seni kucağına aldığındaki sevgisini asla kaybetmemiştir. Farklı nedenlerin vardır , baban o senin git yanına sen ilk adımı at ne kaybedeceksin ki baban sonuçta bir adım çok şey değiştirebilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.