Şimdi Ara

Başka bir ülkede araç sürmek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğunuz yurt dışına gitmiştir, belki de araç kullanmıştır gittiği ülkelerde. Ancak ben hiç yurt dışında araç kullanmamıştım bugüne kadar. Bugünse biraz ailevi biraz da başka nedenlerle bulunduğum kanada da neredeyse bütün gün araç kullandım ve gözüme çarpan farklılıkları sizlerle paylaşmak istedim.

1) Emniyet kemeri takmayan hiçbir araç sürücüsü görmedim gün boyu. Akşam burada siyahların festivalı vardı ışıkta yanımda duran arabanın yanına polis yanaştı ve arka koltukdakileri kemer takmadıkları için çok sert bir şekilde uyardı.

2) Araçların çoğu son model olmasına rağmen xenon lu araç sayısı bizden çok daha az.

3) Araçların yüzde 90 ı 2.0 motor ve üzeri. Golf 2.5 ler, Bmw 5.45 ler... Benim kullandığım araçta q7 4.2 quattroydu.

4) Kullandığım aracın yüksek olmasının avantajıyla diğer sürüclerin araçlarının içlerine dikkat ettim ve manuel vites oranı yok denecek kadar az.

5) Kesinlikle bütün gün boyunca kırmızı hatta sarı ışıkta bile geçen tek bir sürücü görmedim

6) En çok dikkatimi çeken şu oldu. Bir yerden ambulans sesi geldi ve karşılıklı iki şeritteki tüm araçlar sağa geçip durdu. Ve ambulans geçtikten sonra yaklaşık 20 saniye hiçbir araç yer değiştirmedi

7) Highway denilen yollar toronto şehrinin heryerini kaplamış durumda ve bu yollarda insanlar 100 ve 120 arasında hızlarla gidiyorlar. Ancak asla takip mesafesini ihlal etmiyorlar. Bir araç bozulduğu için trafik durmuştu. Ancak trafik durduğunda bile her araç arasında yaklaşık 1 araçlık daha yer vardı.

8) Sinyalsiz şerit değiştiren tek bir araç görmedim.

9) Gün boyunca sis farı açık olarak 3 ya da 4 araç gördüm.

10) Makas atan kimseyi görmedim

11) Yaklaşık 4-5 tane lamborghini, 20 ye yakın mustang, 2 tane masserati gördüm corvette leri sayamadım bile

12) Highwayler de 120 olan hız sınırında gittim neredeyse gün boyunca ve bu hızdayken beni geçen tek bir araç bile olmadı. Bu da demektir ki hız ihlali yapan tek bir araç bile görmedim.

Belki çoğunuz yazdıklarımı görmüş ya da biliyorsunuzdur. Bende biliyordum bazılarını ancak uzun süre araç kullanınca daha çok dikkat ediyor insan bazı şeylere. Bunları da paylaşmak istedim.

Keşke bizim ülkemizde de böyle olsa....

• Keşke olsa ama nerde o günler ....
  • Gel etilere herkez yol weriyor, git kasımpaşaya ustune cıkıyorlar

Neresine gittin Kanadanın ?
  • ben 120 geçemedikten sonra ne yapayım q7 yi 5.45i
  • Adamlar, bizden senelerce önden gidiyorlar. Biz hala medeni olduğumuzu sanıyoruz ama ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

ben 120 geçemedikten sonra ne yapayım q7 yi 5.45i

Bkz: Türk
  • kanarya adası-mallorca adası-almanya-fransa-lüxemburg şehirlerinde araç kullandım (en zevklisi kanarya adasındakiydi benzin ozaman 1.20 € iken orada 70cent ti.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Gel etilere herkez yol weriyor, git kasımpaşaya ustune cıkıyorlar

Torontodayim. Benzinde cok ucuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent--

quote:

benzinin litresi nekadar sorması ayıp

• Her zaman toplu taşımaya yöneldim. Ayrıca Türkiye'de verilen ehliyetlerin yurtdışında geçerliliği var mı?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

ben 120 geçemedikten sonra ne yapayım q7 yi 5.45i

Bkz: Türk

ülkemizide bu medeni tablo içinde görürüz İnşallah..
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

quote:

Orjinalden alıntı: levent--

quote:

benzinin litresi nekadar sorması ayıp

1.20 1.22 dolar civari:) nissanin burda satilan bi araci var cok ucuz bir aracmis ve 3.5 motor secenegi fln var. bizde nerdeyse spor arabalar 3,5 burda aile araclari

bu arada 1.20 kanada dolari ki o da amerikan dolarindan ucuz. yani benzin 1.400 fln hatta biraz daha ucuz tam kuru bilmiyorum su anda.. dizel arac yok resmen.. Ancak taksilerin cogu toyota camry hybrid.. Ayrica honda civic(burda farkli tasarima sahip) hybridler de cok. Bizdeki honda civic ise Acura adi altinda satiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent-- -- 3 Ağustos 2008; 19:15:05 >

• Yurtdisinda arac kullanmak kesinlikle cok farkli.Suan G.Kore de calisiyorum ve yaklasik alti aydir arac kullaniyorum.Turkiye ile burada arac kullanmak cok farkli.
    1 - Burada Turkiye den aldiginiz ehliyet gecerli.Yapmaniz gereken teksey, elcilikten ehliyetiniz gecerli olduguna dair belge ile yetkile makama gitmek. Yarim saat icinde ehliyeti aldim. Kendi ehliyetim Kore den ayrilina kadar onlarda kalacak.
    2 - Sehirler arasi otobanlarda hizsiniri 100 km . Otobanlarin neredeyse kamerasiz olan bolumu yok . Sehiricinde de durum ayni. Hiz limiti yerine gore degisiyor.Belirli bir mesafeden once kameralarin olduguna dair uyari levhalari mevcut. Kameralar heryerde mevcut. Belirli saatlerde otobuslere ayrilan yollarda gitmek yasak.
    3 - Buradaki araclarin % 99, Kore otomobili. Kendi mallarini kullanmaya bu kadar onem veren bir millet oldugunu sanmiyorum.
    Turkiye de trafikte bu sekilde duzenli olmasi yakin zaman icin hayalgibi birsey.

• Kuralların uygulanmadığı, cezaların caydırıcı olmadığı bir yerde trafiğe düzen gelmesi imkansız zaten. İşe gidip gelirken hem E-5 (O-1 demek daha doğru aslında) hem de TEM'i kullanıyorum, döneceği yeri kaçırıp otobanda geri geri giden birini görmediğim gün sayısı yok gibi. Takip mesafesi mi? Gülerim sadece. Bu memlekette şansa yaşıyoruz, oralarda ise şansa ölüyorlar fark bu.
  • birinin aracına çarpsanız bile çok sert olmazlar yani levyeyi kapim gelim olayı yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

Her zaman toplu taşımaya yöneldim. Ayrıca Türkiye'de verilen ehliyetlerin yurtdışında geçerliliği var mı?

bulunduğun ülkeye göre değişir,almanyada ilk 6 ay kullanabilirsin,bende alman ehliyeti olduüu için (Eu) heryerde geçerliliği var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

Her zaman toplu taşımaya yöneldim. Ayrıca Türkiye'de verilen ehliyetlerin yurtdışında geçerliliği var mı?

bulunduğun ülkeye göre değişir,almanyada ilk 6 ay kullanabilirsin,bende alman ehliyeti olduüu için (Eu) heryerde geçerliliği var.

kanada da yalnis bilmiyorsam 60 gun sure var ancak bu sure sonrasinda ehliyet almak zorundasin. ve ehliyet sinavlarinda en cok dikkat ettikleri seylerden birisi olu noktaya egilip bakmakmis. Cok sasirdim bunu duyunca. Aynalar disinda kor noktayi da kontrol etmek burda trafikteki en onemli hareketlerden biri

• İşte ülkemi bunun için seviyorum

Ya avrupada millet alıyo 3000 motor araçla en fazla 120 yapma hakkın var daha fazlası ceza geliyo ama bizim millete bak 1200 motorla 140 150 yapan var

Ama gerçekten avrupada araba sürmek bir farklı ama ordaki adamlar cesur değil trafikte mesela bizim millet gibi kullansalar bizden daha çok kaza yapıcaklarına şüphem olmaz
  • İngiltereye gelmeni tavsiye ederimözellikle londrada yardıran yardıranatabi bunlar azınlık...

Mesela geçen hafta bir olaya şahit oldum belki inanmıyacaksınız ama Lamborghini ile ferrari makas atarak yanımızdan geçtiler ve doğal olarak anında nokta oldular biraz yol aldıktan sonra 2 sinide polis durdurmuştu...amerikayı kanadayı falan bilemiyeceğim ama avrupada anlatılanlar gibi bir mükemmellik yok...kameralar bile kar etmiyor çözümü var çünkiTOMTOM denilen navigasyon cihazı bütün kameraları gösteriyor ve bir kameraya yaklaştığınız zaman bangır bangır ötüyor....hatta yıllık 150 pound gibi cüzzi bir miktar öderseniz yol kenarlarına kurulan radarlarıda görebilirsiniz tomtomunuzlaİsteyen istediği zaman istediği sürati yapabiliyor yani....tabi dediğim gibi bunlar hep azınlık...

• quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

İngiltereye gelmeni tavsiye ederimözellikle londrada yardıran yardıranatabi bunlar azınlık...

Mesela geçen hafta bir olaya şahit oldum belki inanmıyacaksınız ama Lamborghini ile ferrari makas atarak yanımızdan geçtiler ve doğal olarak anında nokta oldular biraz yol aldıktan sonra 2 sinide polis durdurmuştu...amerikayı kanadayı falan bilemiyeceğim ama avrupada anlatılanlar gibi bir mükemmellik yok...kameralar bile kar etmiyor çözümü var çünkiTOMTOM denilen navigasyon cihazı bütün kameraları gösteriyor ve bir kameraya yaklaştığınız zaman bangır bangır ötüyor....hatta yıllık 150 pound gibi cüzzi bir miktar öderseniz yol kenarlarına kurulan radarlarıda görebilirsiniz tomtomunuzlaİsteyen istediği zaman istediği sürati yapabiliyor yani....tabi dediğim gibi bunlar hep azınlık...

aynen tomtom 1numara

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.