Şimdi Ara

Basit ldr breadboard

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün aleykum. 10.sınıf öğrencisiyim daha breadboardda led takmayı bile öğrenmedik sanırım 2 hafta sonra öğrenicez ben şimdeden ön bilgi olarak basit bir karanlıkta ldr ile led yakmak istiyorum.

elimdeki devre elemanları ;

bc237 transistör
    bc 307 transistör
    ldr
    3adet led
    330ohm direnc
    10k pot
    9volt pil

breadboard üzerine basit bi şekilde transistör led ve ldr yi nasıl kurabilirim ? Şemalardan anlamıyorum daha yeniyim breadboard üzerinde resim yollarsanız sevinirim.

Teşekkür ederim.

• Bak lise 3 öğrencisi olarak en iyi şöyle anlatabilirim sana.Breadborad öğrenmek basittir.Bu adresten breadborad yapısının resmi var.Gir bak bu şekli unutma.Sonra kendine basit bir direnç ve led den oluşan devre kur.Ledi yaktığın an öğrenmiş olursun.Daha sonra pratik yap hep birşeyler kur ama önce kağıda çiz.Çok basit merak etme.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akorukmez -- 28 Şubat 2014; 17:11:19 >
  • Transistörün collector bacağına pilin + sını ; base bacağına ldr yi; emitter ucuna önce 330ohm sonrada led i bağla. Ldr nin boş kalan ucuna pilin + sını. Led in boşta kalan ucuna - sini bağla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer led takmayı bilmiyorsan daha ledin anot ve katod bacağındanda bi habersindir diye düşünüyorum.Önce ledlerle ilgili bir ön bilgiye sahip olmanızı yani led hakkında internetten yazılı kaynak okumanızı tavsiye ederim.Hangi bacak anot hangisi katod nasıl sağlamlık kontrolü yaparım gibi ön bilgiler şimdilk yeterli.Sonra breadborad üzerinde nasıl devre kurulur tarzında araştırmalar yaparak yol takibi ve neyi nereye bağlayacağınz hakkında araştırma yapmanız yeterli olur.Gerisi hayal gücü...Ama elemanların görevlerini ve bacaklarını bilmeden bu işe başlamamanızı tavsiye ederim.Elemanlara zarar verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akorukmez -- 28 Şubat 2014; 18:02:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

Transistörün collector bacağına pilin + sını ; base bacağına ldr yi; emitter ucuna önce 330ohm sonrada led i bağla. Ldr nin boş kalan ucuna pilin + sını. Led in boşta kalan ucuna - sini bağla

Hocam bir yanlışlık var galiba led surekli yanıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: csts

quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

Transistörün collector bacağına pilin + sını ; base bacağına ldr yi; emitter ucuna önce 330ohm sonrada led i bağla. Ldr nin boş kalan ucuna pilin + sını. Led in boşta kalan ucuna - sini bağla

Hocam bir yanlışlık var galiba led surekli yanıyor :)

O zaman ldr nin başona 10k pot u koy; aydınlık ortamdayken led yanmayana kadar pot u çevir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.