Şimdi Ara

basit harmonik harekette ivme hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hocam basit harmonik harekette denge konumundan geçerken ivme sıfır diye anlatmıştı.geri çağırıcı kuvvetten kaynaklanan ivmenin sıfırdır bunda sorun yok .yaylı sarkaçta da sorun yok ama basit sarkaçta denge konumundan geçerken merkezcil ivme yok mudur ?

• yoktur basit sarkaçı da aynı harmonik hareket gibi düşün çünkü basit sarkaç da harmonik hareket
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Merkezcil ivme neden yok ayrıca ivme yoksa vektörü niye yukarı doğru o noktasında

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ertan Hocanın fizikte yargıları ezberlemek videosunda görmüştüm bu örneği. Daha öncelerde benim de kafama çok takılıyordu, doğru düşünüyormuşuz. Denge konumunda çembersel hareketten kaynaklı bir merkezcil ivme var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 15 Şubat 2020; 23:8:16 >
  • merkezcil kuvvet T ye eşit zaten ivme olsa hareket ederdi ivme yönünde burda anlık süratsiz olduğu için ivme yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vitriyol V kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, ertan hocanın bir kaç videosuna bakmıştım da bulamamıştım.önceden kafama takılmıştı unutmuştum geçen endemik ayt fizik denemesinde sıfır alınca araştırmaya başlamıştım ben de.
  • Pisagör P kullanıcısına yanıt
    merkezcil kuvvet t eksi mg oluyor.ayrıca anlık süratsız değil en hızlı olduğu konum denge konumu.ve hızı değişiyor büyüklük olmasa da yön olarak bir hız değişimi var bu yüzden üstteki merkeze doğru bir ivme olması gerekir diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Süratsizi yanlış yazmışım kusura bakmayın.
    Her denemede ivmesiz yapıyorum doğru çıkıyor kafam karıştı şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2018 ayt de çıkmış soruda a b arasında salınım hareketi yapıyor cisim , merkezcil ivmesinin olduğu belirtilmiş ve yönü sorulmuş.ben de çözdüğüm deneme kitabında sıfır alınınca kafama takıldı.sonuç olarak yaylı sarkaçta denge konumunda ivme sıfırdır fakat basit sarkaçta denge konumundan geçerken ivme vardır.şey diyebiliriz uç noktalarda iken denge konumuna geri çağırıcı kuvvetten kaynaklanan ivme maksimum iken merkezcil ivme hız sıfır olduğundan dolayı sıfırdır denge konumundan geçerken geri çağırıcı kuvvet sıfır olduğu için geri çağırıcı kuvvetin oluşturduğu ivme sıfır iken merkezcil ivme maksimumdur .

• Rica ederim hocam

• Haklısınız hocam bu soruyı görünce aklıma geldi. Endemikte kaçıncı denemede sorunuz ben de 25 tanesini çözdüm de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    deneme 11 / 14.soru
  • Vitriyol V kullanıcısına yanıt
    Hocam peki uç noktalarda vs merkezcil kuvvetten bahsedbilirmiyiz yoksa sadece denge konumunda mı merkezcil kuvvet var
  • OneThousandAli O kullanıcısına yanıt
    Uç noktalarda olmaz hız sıfır.diğer yerlerde olur

• kenan.e kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bayadır aklıma takılıyordu
  • bhh de denge konumundan geçerken geri çağrıcı ivme sıfırdır. ivme sıfırdır yanlış bir ifade, kavramları karıştırmışsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.