Şimdi Ara

basit bir soru eletrikten anlayanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elektrikten anlayan arkadaşlar ben kuluçka makinesi yapmak istiyorum sadece termostat özelliği olan ucuz dijital termostat alacağım bir tane buldum ama nasıl kullanılır 12v çalışıyor galiba fakat mesela ampul bağlayacam veya resistans 100watt lık bunu nasıl yaparım 12v lık adaptor hem cihazı hem ampulleri çalıştırırmı?

    http://tr.aliexpress.com/item/Digital-Heat-Cool-Temp-Thermostat-Temperature-Control-Switch-1PC-DC12V-50-110-Centigrade-degree-Free-Shipping/32248510510.html ürün de bu







  • cevap verecek yok mu ya
  • zankos Z kullanıcısına yanıt
    kulucka makineleri g.g ve sanalpazarda satiliyor..aliexprese gerek yok...ve 12 v 220 inverter alirsin ampuller yanar..yada 12v araba ampulu alirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay_tech -- 14 Mart 2015; 20:56:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş 12 volt değilde Türkiye de satılan basit 220 volt termostatlardan al . Sanayi malzemesi satan yerlerde bulursun 10-15 liraya. 220v bir lamba bağla olsun bitsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zankos Z kullanıcısına yanıt
    Ben bu devre ile çocuğumun odasının ısısını kontrol ediyorum. Oda ısısı belli bir değerin altına düşerse elektrikli radyatörü yakıyor, ısınınca kapatıyor. Röle benim radyatörü kaldıramayacağı için değiştirdim ama 100W ısıtıcıyı kaldırır.

    Yapmanız gereken şu;

    12V ve GND uçlarını 12V'luk bir adaptöre/güç kaynağına bağlayın. Devre çalışacak. Ayarları yaptığınızda röle çalışırken minik LED yanacak, çalışmadığında sönecek. LED'in yandığı zamanlar sizin ısıtıcınızın çalışması gereken zaman.

    Isıtıcıya giden kabloya K0 ve K1 uçlarını seri bağlayacaksınız. K0-K1'in bir elektrik anahtarı olduğunu düşünün. Isıtıcının çalışacağı (LED yanıyor) zamanlarda röle bu anahtarı iletir hale getirecek, sönmesi gerektiğinde anahtarın kontaklarını açacak (iletmez konuma getirecek).

    Yalnız tecrübesizseniz çok dikkatli olun, K0 ve K1 uçlarında 220V gerilim olacak, sakın devrenin lehim tarafına ya da başka bir kabloya dokunmayın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.