Şimdi Ara

Basit Bir Pil Şarj Makinesi Yapımı İçin Yardımcı Olurmusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde 6 7 tane şarj edilebilir AA piller mevcut. şarj makinesini şehir dışında unutmuşum yenisi alcaktım aklıma bişiy geldi. 2 li pil yatağı aldım ve bunu ceptelefonu şarj makinesi kablosuna bağladım. 2 tane pil taktım ve şarj etmeye başladım. fakat piller şarj olmasına rağmen aşırı derecede ısındı. volt ve amper oranları dengesiz oldu sanırım :) basit bir şekilde bu sorunu nasıl çözebilirim. ve piyasada kaliteli voltaj aramalı otomati şarj cihazları var böyle bir şarj makinei yapılabilirmi neler gereklidir yardımcı olurmusunuz. düzgün bir şarj makinesi çok pahalı işin açıkçası 60 70 milyon bir şarj makinesine vermek beni aşıyor.

• bahsetiğiniz devre aşağıda resmi olan devre..
     Basit Bir Pil Şarj Makinesi Yapımı İçin Yardımcı Olurmusunuz ?

peki bu devre nekadar işlevsel bunu hızlı şarj veya yavas şarj olarak kulaabilimiyiz ? veya bu devreyi geliştirebilirmiyiz. piller dolduğunu sinyal vericek bir led veya gösterge yapılabilirmi ? yada pille dolduğunda jaj etmeyi kesip pillere zarar vermeyi englleybilimiyiz ?
  • http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=266

linkteki devreyi yaptım, lcd ekranlı tam otomatik şarj sistemi, 2500 mah lık pilleri 2 - 2.5 saate şarj ediyor. şarjı otomatik kesiyor ve gayet başarılı çalışan bir devre.
  • quote:

http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=266

linkteki devreyi yaptım, lcd ekranlı tam otomatik şarj sistemi, 2500 mah lık pilleri 2 - 2.5 saate şarj ediyor. şarjı otomatik kesiyor ve gayet başarılı çalışan bir devre.

bahsetiğiniz şarj devresi gerçekten çok hoşuma gitti acaba bunun maliyeti ne olur malzemelerinin ortalama fiyatını verebilirmisiniz en azından üç aşağı beş yukarı 10 tl 20 tl tutar gibisiniden.

birde şöyle bir durum var elektroniğe hayran ve hasta birisi olsamda bilgilerim aşırı derecede amatör bu devre benim yapabileceğim birşey değil ve bildiğim kadarıyla pic programlama gerektiriyor. :( bu benim için üzücü bir durum. bunu izmirde yaptırabileceğim birileri varmı acaba yada bana yönergeleri gösterecek adım adım yapabilmemi sağlayacak birileri varmı arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: express

quote:

bahsetiğiniz şarj devresi gerçekten çok hoşuma gitti acaba bunun maliyeti ne olur malzemelerinin ortalama fiyatını verebilirmisiniz en azından üç aşağı beş yukarı 10 tl 20 tl tutar gibisiniden.

birde şöyle bir durum var elektroniğe hayran ve hasta birisi olsamda bilgilerim aşırı derecede amatör bu devre benim yapabileceğim birşey değil ve bildiğim kadarıyla pic programlama gerektiriyor. :( bu benim için üzücü bir durum. bunu izmirde yaptırabileceğim birileri varmı acaba yada bana yönergeleri gösterecek adım adım yapabilmemi sağlayacak birileri varmı arkadaşlar ?

iyi kalite malzemeyle alaminyun kutu ile 30 civarı tutar, yoksa plastik kutu veya kutusuz olarak daha ucuza elde etmek mümkün 20den biraz daha az olur.

elinde pic programlama cihazı falan varsa sorun değil programlayıcı da 10 tl falan. izmir de çankaya da gürel elektronik'e yaptırabilirsin pic programlamayı 2. onur hanında. ama orasıda 10 tl alır. en iyisi programlayıcı alıp işi öğrenmek.

programlayıcıyı 3. onur hanında emre elektronikten al, nasıl kullanacağını anlatırlar.

devre malzemelerini alırkende 2. onur hanında alt katta baykal elektronikten al. orda yaşlı bi amca var çok yardımcı oluyor, yeterki sor o anlatır sana.

kutuyuda gıda çarşısındaki "hatfon elektronik"ten al

• quote:

Orijinalden alıntı: express

quote:

Verilen linkte en altta hex uzantılı dosya pic e atılacak program.

• güzel bi devre beğendim bunu yapmaya çalışacağım zaman zaman sıkıntı yaşadkça forumda bu konuda paylaşacağım.
    bu arada Hex uzantılı dosyayı bulamadım arkadaşlar be nmi göremedim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En basit şekilde seri bir direnç ile şarj edebilirsiniz.
    Direnç değerini seri bağlı pil için 2.4 V a ayarlarsanız şarj olmaları gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.