Şimdi Ara

Basit bir ev kullanıcısına uygun wireless ADSL modem tavsiyesi lütfen:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evden günde birkaç saatliğine internete bağlanan biri olarak telefon faturamın 80 milyonu gördüğünü fark edince Telekom'un son kampanyasından yararlanıp 512 limitli ADSL bağlantısına terfi etmeye karar veridm. Size birkaç başlıkta sorularımı iletmek istiyorum. Vakit bulup kafamdaki soru işaretlerini aydınlatabilecek olanlar olursa çok sevinirim.

1. ADSL'i wireless özelliği de olan HP laptopumla kullanacağım. Laptopı sıklıkla kucağımda oradan oraya taşıdığım için evde bir de USB kablosundan bağlanmışi modemi sürüklemek istemiyorum peşimde. O yüzden 85 m2'lik evim için wireless mantıklı geliyor. Fiyat aralığını 80-100 dolar arasında tutmaya çalışıyorum. Şu modeme ne dersiniz. Sonuçta vbirkaç download, biraz blog faaliyeti ve internetten makale okuma alışkanlığı olan basit bir ev kullanıcısıyım. Çok şey beklemeyin yani benden:) Modem şu:

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18515

2. Laptopım şirketin hediyesi olduğundan yıl başından sonra ayrılmam durumunda evdeki masa üstü bilgisayrıma kalacağım yine. Ama sonra mutlaka wireless özellikli bir laptop alacağım yine. Böyle birşey olduğu takdirde herhangi bir aparat ile wireless modemi masaüstü bilgisayarımda da kullanma şansım var mı acaba?

3. Bu modemi alınca bir de splitter masrafı yapmam gerekecek mi?

Bu sorular konuusnda bana yardımcı olaiblirseniz sevinirm. Forumdaki diğer başlıkları da bir hayli inceledim. Ama internetle çok haşır neşir olan kullanıcıların tavsiyer ettiği oahalı modemler beni aşar. 4 port bile neme gerek benim ama bahsettiğim modem 89$ olduğu için portları da yanıma kar kalır:) Umarım birileri beni yanıtlar:)

Teşekkürler..

Pelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purs -- 9 Kasım 2005, 13:19:29 >

• bu model senin işini görür gibi, gerçi 109+$kdv ama LINKSYS bile alsan desktop için bir tane usb adaptör almak zorundasın aynı fiyata gelir belki geçer bile bir incele bakalım
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=81433&productid=bd90460
  • airties rt-210 olabilir.ben kullanmıyorum ama butun yorumlar iyi yönde fiyatıda 110$+kdv
  • Sevgili arkitrom ve berkyoruker, peki benim copy'lediğim linkteki Lynksis modeme bir yorumunuz olaiblir mi acaba? Fiyat aralığı gerçekten uygun benim için. Bir süre daha laptop kulnacağım için adaptörü de birkaç ay sonraki masrafıma eklerim diye düşünüyorum çünkü. Acaba işimi görür mü bu model. Bir de yarın bir gün ille de aynı marka USB adaptörü mü almam gerekir?

Teşekkürler:)

Pelin
  • bende linksys wag54g modelini kullanıyorum simdiye kadar hiçbir sorun cıkarmadı memnunum.bu linksys in yeni modeli.pek bilmediğim için yanlıs yonlendirmek istemiyorum ama sırf linksys oldugu için önerebilirim kesinlikle işini gorur.

usb adaptör felan almana gerek yok masa ustu bilgisayarına sadece ethernet kablosuyla baglansanda olur.(zaten oda modemin içinden cıkar).
  • evet berkyoruker haklı desktopu ethernet ile kullanırsan usb almana gerek yok, bu durumda senin düşündüğün modem daha mantıklı duruyor
    quote:

Orjinalden alıntı: berkyoruker

bende linksys wag54g modelini kullanıyorum simdiye kadar hiçbir sorun cıkarmadı memnunum.bu linksys in yeni modeli.pek bilmediğim için yanlıs yonlendirmek istemiyorum ama sırf linksys oldugu için önerebilirim kesinlikle işini gorur.

usb adaptör felan almana gerek yok masa ustu bilgisayarına sadece ethernet kablosuyla baglansanda olur.(zaten oda modemin içinden cıkar).
  • linksys al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili Berkyoruker, aekitrom ve MoonRose...Hepinize teşekkürler. o modemi alıcam. Ama bu arada glaiba limitli ADSL'den vazgeçtim:) Biraz gözüm döndü. 256'ya yeniden abone kaydı yapacaklarmış. Sınırsız olucam:)

Pelin
  • quote:

Orjinalden alıntı: purs

Sevgili arkitrom ve berkyoruker, peki benim copy'lediğim linkteki Lynksis modeme bir yorumunuz olaiblir mi acaba? Fiyat aralığı gerçekten uygun benim için. Bir süre daha laptop kulnacağım için adaptörü de birkaç ay sonraki masrafıma eklerim diye düşünüyorum çünkü. Acaba işimi görür mü bu model. Bir de yarın bir gün ille de aynı marka USB adaptörü mü almam gerekir?

Teşekkürler:)

Pelin

Bu modem piyasaya oldukça yeni girdi. Antensiz (daha doğrusu anteni gövdenin içinde gömülü) bir tasarım olması nedniyle evin içinde hangi konumlarda zayıf kalacağı bana göre soru işareti. Tanıştığım bir pilot arkadaş da evine bundan aldı ancak mesleği gereği evinde fazla oturamıyor ve son görüştüğümde de hala ADSL hattı açılmamıştı. Ama herhalde bu hafta sonuna kadar işini halleder.

Ancak bu modelin "ucuz" olmasının da nedenleri var:
    1) Yanında splitter çıkmıyor ve siz mutlaka ama mutlaka splitter kullanmak zorundasınız. (Bunun için de $ 5+KDV ilave ediniz...)
    2) Türkçe Kullanım kılavuzu yok, ancak Türkçe Kullanım ve Kurulum CD'si var. Bunun ne derece detaylı olduğunu bilemiyorum. Bende İngilizce kullanım kılavuzu var ama bayağı yüklü bir pdf halinde. Size yollayıp da dial-up ile indirmeye kalkarsanız yazık olur... (Ama isterseniz PM atın, işyerinizde ADSL veya başka bir genişbant varsa, oradan bağlandığınızda indirirsiniz...)

Siz büyük bir aceleniz varsa bu modemi alın (splitter'le birlikte). Splitter'i kullanma/takma konusunda yardımcı olabilirim mesajlaşma ile. Modem'de de temel kurulumu herhalde yaparsınız ama daha detaylı konularda umarım kullanıcı olan o pilot arkadaş da yardımcı olabilir.

Mümkünse modemi masaüstü ile aynı odada bulundurunuz zira kablolu bağlantının yerini hiçbir kablosuz bağlantı tutamaz!... Ama illa da masaüstünü de kablosuz bağlayacağım diyorsanız; alacağınız herhangi bir marka (illa Linksys olması gerekmez) bir USB 2.0'dan bağlamalı kablosuz ağ adaptörü işinizi görecektir.

• Mafaky, çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp detaylı biçimde yanıtlamışsın beni. Çok sevindim:) Şu anda sınırlı ADSL mi limitsiz mi arasındayım. Kararımı verir vermez modem satın alma süreci de başlayacak. Sana mutlaka ulaşacağım. Görüşmek üzere...

Pelin
  • quote:

Orjinalden alıntı: purs

Mafaky, çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp detaylı biçimde yanıtlamışsın beni. Çok sevindim:) Şu anda sınırlı ADSL mi limitsiz mi arasındayım. Kararımı verir vermez modem satın alma süreci de başlayacak. Sana mutlaka ulaşacağım. Görüşmek üzere...

Pelin

Rica ederim, Pelin Hn. Ancak bence biran önce aboneliğinize karar verin zira T.Telekom'un bu aralar sağı-solu belli olmuyor galiba. Dün var olan portlar bugün "bitiyor" oluyor gibi. Umarım o konuda bir probleminiz olmaz.

Ben rara-sıra İstanbul dışına çıkmalarım haricinde, günde hiç değilse 8 saat internetteyimdir. (Aylık ortalama alınırsa...) Fazla bir download yapmıyorum, özellikle Emule, Kazaa tarzı p2p programlar aracılığı ile büyük boyutlu downloadlar hiç yapmıyorum. Şimdiye kadar 3 GB'ı hiç geçemedim. Ancak bu dediğim benim gibi normal surfçüler için; download yapmasanız ama internet üzerinden TV seyretmeye kalkarsanız işler değişir. Sizin bu konularda ilginiz olmadığını varsayarsak en temel (512k/3 GB kotalı, aylık 29 YTL) tarife size yeterli olacaktır. Bilginize.

Son not: Eğer ADSL aboneliği alacağınız birden fazla Telefon Hattınız varsa, ve bunlar evinize ayrı ayrı yerlerden girmekteyse siz modemi konuşlandıracağınız yere en yakın olan hatta abonelik müracaatında bulunun. Kolay gelsin.

• Mafaky, download konusunda bazen canavar olaibliyorum:) Bir ara işyerinde portlarımız açıkken bir haftada 5GBlık müzik indirdiğimi hatırlıyorum:) O yüzden kararsız kaldım. Karar vermekte hep zorlanırım zaten:) Yine de söylediklerini aklımda tutacağım. Webden TV izlemesem bile download konuusnda kendimi tutamam gibi geliyor. 512 limitsiz ise çok pahalı. Belki şu 256'ya abone kabul etme işi gerçekleşir diye bekliyorum.

görüşmek dileğiyle...

Pelin
  • Ooov, demek ki küçük çaplı bir DL canavarıyla karşı karşıyayız. Haftada 5'ten ayda 20 GB 512k kotalıyla iyi para tutar aslında; o durumda "yavaş mavaş" demeyip de 256k sınırsız almak daha akılcı...

Ancak bakınız, Telekom'un bu işleri biraz sarpa saracak gibi gözüküyor. Bunlar 256k sınırsızı kaldırmakla kaba tabirle "cami duvarına pislediler" ve şimdi çark etmeye çalışıyorlar. Yine de çark etmek öyle kolay değil; zira Telekominikasyon Kurumun'dan kaldırdıkları tarifeyi yeniden koymak için izin almaları gerekiyor. Onu aldılar diyelim, ama bu sefer ilk müracaatını "verin bana 256k sınırsız abonelik" diye yapanlara "port kalmadı şu anda, çıkmaz ayın son Çarşambası..." muhabbeti çekmeye de başlayabilirler. Ben sizin yerinizde olsam, 512k/3 GB kotalıya başvururum (veya ayda 49 YTL vermeye razıysanız 6 GB), sonra bu 256k sınırsız işi çıktığında dilekçe verip o tarifeye geçerim, bir sonraki ayda. Daha düşük hızlı tarifeye geçilemez gibisinden bir kural koyabileceklerini zannetmiyorum amma, tabi burasının da Türkiye, servis sağlayıcının da T.telekom olduğunu unutmamak lazım...

Eviniz, hizmet alacağınız Telekom santralına ne kadar yakın veya uzak bu da önemli bir faktör haliyle. (Buradaki "uzaklık" yürüyüş mesafesi değilde "kablo" uzaklığı...) Aslına bakarsanız hem 256k hem de 512k kullanmış birisi olarak, kısa sürecek downloadlarda (yani 512k ile 1 dakikada falan indirilenler) bile insan 512k'ya ister istemez bağlanıyor ve 256k için de "kalsın" diyebiliyor ama 99 YTL de verilmez; o konuda haklısınız.

Yine de karar sizin; kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 11 Kasım 2005, 15:13:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.