Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.681
Cevap
54
Favori
457.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Doğru başta stres olmak üzere hastalığı azdıran çok etken var. Bir tane iki tane değil maalesef. Hepimizde de farklı farklı sanırım. Deneme yanılma yöntemiyle hastalığı arttıran şeylerden uzak durmaya çalışıyorum.

    Bende mesela domates, soğan, sarımsak, patlıcan, narenciye, çok fazla peynir-kaşar yediğimde coşuyor hastalık. Tabi klasik yiyecekleri yazmadım. Onlar herkeste aynıdır. Kızartmalar, asitli içecekler, şeker gibi.

    Ama neyden uzak durursak duralım yüzde yüz geçmiyor geçmeyecekte anlaşılan. Azalsa, kaşıntısı dursa kafi modundayım artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 22 Ekim 2019; 7:46:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben hala bu hastalığın nerden ve nasıl bulaştığını çözmeye çalışıyorum acaba fazla şeker tüketiminden dolayı karaciğer yorgunluğu ve peşinden bu hastalıklı geldi yoksa havuz deniz vs toplu alanlardanmi kaptik bu hastalığı berberde tras olurkenmi bilmiyorum. ben üniversitedeyken yakalandım ergenliğin boyunca tek bir sivilcesi bile olmayan ben bu lanet hastaligi nerden kaptım merak ediyorum. Hepimizin bir ortak noktası olmalı ve hastalığın çıkış noktası bu olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Benimde o yaşlarda başladı ünideyken. 18 yaş civarı. Bende öncesinde sivilce nedir bilmezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havuza denize giden yuzmeyi seven birimisin ? Ya da şeker tatlı çikolata deli gibi tuketiyomuydun? Arasıra halsizlik oluyomu uyusan bile yorgun kalktigin oluyomu ? Ben hala mayalardan şüpheleniyorum maya ve bağışıklık sistemi bunlara sebep olmuş olabilir. Bilmiyorum kafayı yicem :) Çözümü belli değil sebebi belli değil cikmazdayiz bildiğin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    Havuza denize giden yuzmeyi seven birimisin ? Ya da şeker tatlı çikolata deli gibi tuketiyomuydun? Arasıra halsizlik oluyomu uyusan bile yorgun kalktigin oluyomu ? Ben hala mayalardan şüpheleniyorum maya ve bağışıklık sistemi bunlara sebep olmuş olabilir. Bilmiyorum kafayı yicem :) Çözümü belli değil sebebi belli değil cikmazdayiz bildiğin.
    Evet maalesef çok kapalı kutu bir hastalık. Bizi geçtim cildiyecisi dahiliyecisi onlar bile açıklama yapamıyorlar. Antibiyotik yazıp günü kurtarıyorlar en fazla.

    Havuz deniz aşırı yaptığım aktiviteler değil. Klasik tatilden tatile.

    Şeker konusunda şu kadar söyleyeyim bir tepsi baklava yiyip üzerine bir litre ayran dikerdim kafaya. O derece tatlıya bayılırım. Ama tabi bu rahatsızlıktan sonra azalttım, son yıllarda da bıraktım çaya bile şeker koymuyorum uzun süredir. Çok nadir tatlıdır cikolatadır tüketiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diğer arkadaslarda şeker tüketimi nasıl acaba . Ben hem havuz denize çok sık giderdim hatta hergun diyebilirim . Tatlı çikolata hak getire senle aynıyım 300 Gr büyük Milka çikolataları 1 günde yiyodum baklava tulumba da aynı şekilde şeker benim için vazgeçilmezdi ama şimdi komple hayatımdan çıkardım diyebilirim. Çaya bile şeker atmaz oldum. Doktorlar stres falan diyoduda hayatımın stres olmayan döneminde bu hastalık başlamıştı. Stresin tetikledigini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Hocam stres arttırıyor orası doğru ama oluşma sebebi kesinlikle stres değil. Bana çok saçma geliyor stresten demeleri. Bu ülkede stressiz insan mı var o zaman herkeste olur bu illet.

    Ama evet stresli dönemlerde daha çok kaşıyoruz başımızı daha çok çıkıyor sivilceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bro kasimasanda stres yapmasanda lanet hastalık hep var gecmiyo bir sürü yöntem denedim belki 10 a yakin cildiye doktoruna gozuktum. Netten gordugum okuduğum çözümleri denedim koca kari ilaçları denedim ama nafile. Şuan çay ağacı yağı kullanıyorum oda fayda etmiyor. Sadece antibakteriyel görevi görüyor. Bu hastalık yüzünden saçlarda seyrelmeye başladı sivilcenin çıktığı yerlerde saç kayiplari oluyo haliyle . Çözüm bence dışarda bı yerde ama biz bilemiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 22 Ekim 2019; 14:10:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Aynen benimde denemedigim yontem kalmadi ama sonuc yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi bilmem ama benimkinin sebebi kesinlikle stres. Ben lisede bile çok stresli biriydim taa o zamanlarda sivilce ile başlamıştı. Hem de öyle küçük sivilce değil deri altında büyük akneler oluyordu. Daha sonra 17 yaşında bu hastalık geldi. Hastalık ilk çıktığında saç kıran da olmuştum. O zaman da doktor bu kadar stres yapma demişti doktora sormadım ama stresli olduğumu bu herif nasıl anladı diye epey düşünmüştüm. Daha sonra da seboreik dermatit çıktı. Burada size de yazmıştım ben kafadaki kök iltihabını kendi tedavimle yendim sakaldaki arada devam ediyordu ama onun da tedavisini buldum sakal traşı. Seboreik dermatit ise doğal sabun az stres ve canan karatay diyetiyle geçmek üzere. Kafamda hiç sorun kalmadı ama sakalda 2 hastalık da arada bir devam ediyor özellikle sakal uzatınca geliyorlar. Geçen gece geçmişte beni çok üzen bir olayı rüyamda gördüm ve azaltmış olduğum stres aşırı şekilde geri döndü. Öyle stres yaptım ki kulağımın arkasında saçın başladığı yerde ufak kök iltihabı çıkmış. Çenemin altında ve şakaklarda dermatit aşırı kepeklenme yapmış. Resmen bir rüyanın yaptığı stresle birlikte hastalıklar azdı. Neyse ki kafamdaki hastalığı aylar önce geçirdim bugün 1 tane çıkması sorun değil zaten çoğu insanda aşırı stres altında bir yerinde 1 2 sivilce çıkabiliyor. Sakal traşı da olmuştum şu an sakalımda da sorun yok. Stresin asıl zararının 1 2 hafta sonra çıkma ihtimali var çünkü stres hemen zarar vermiyor mesela 2 gün stres yaparsın sonra mutlu olursun ama stresin zararı ilerleyen günlerde yine de ortaya çıkar. Stres sebep olsa hemen çıkar demişsiniz ama öyle bazen hemen etkisini göstermiyor ilerleyen günlerde etkisini gösteriyor siz de o gün mutluysanız stresle alakası yok zannediyorsunuz. Aslında herkesin hastalığının farklı bir sebebi olabilir sizin beslenmeden kaynaklı olabilir ama benimki büyük ihtimalle stres. Geçen gün buraya da yazmıştım baş dönmesi yorgunluk vb şikayetlerim vardı onların nedeni de stres çıkmıştı. Dediğim gibi belki de bazılarımıza ikisi birden sebep oluyordur. Tıp bile neden çıktığını bulamamış bizim de anlamamız zor.

    Bu arada doğal sabunu ve canan karatay diyetini tavsiye ederim. Ben 2 aydır yapıyorum aslında sürekli bozuyorum ama hala devam ediyorum. Mesela ekmek yemiyorum ama geçen gün çorbaya az doğradım. Şeker yemiyorum ama geçen gün unlu şekerli tatlı yedim. Bunları yedikten sonra bir zararı da olmadı. Onun dışında günde 2 öğün yiyorum ve bol su içiyorum. Diyetin ilk zamanları sakaldaki kök iltihabı ve dermatit daha önce hiç olmadığı kadar azmıştı ama sonra geçti. Sakal uzatamıyorum hemen çıkıyor ama kesince düzeliyor. Saçınızda varsa saçınızı kazıtın zaten kış geldi bere takıp dolaşırsınız. Hastalığı da kafaya takmayın stresi yapan bu zaten. Döktüğü saç ve sakallar da geri çıkıyor rahat olun. Dökülen yere ışık tutup birine baktırın alttan yeni çıkan küçük saçları görürsünüz. Son olarak dikkatli olun numara yazıp ürün satmaya çalışanlara inanmayın paranızı kaptırmayın. Umarım bir gün tedavisi bulunur ve bu hastalık tarihe karışır. Düşmanımın başına gelmesini isteyeceğim şeylerden biri bu hastalık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senin hastalık benimkine göre lite versiyon gibi kaliyo ozaman sen epey ilerleme kaydetmissin.

    Ben bide candita ve maya hastaligindan şüpheleniyorum. Hastalık öncesi ağız kokusu yoktu hastalıktan sonra özellikle şu son zamanlarda ağız kokusu başladı dişlerimi günde 2 kere fırçalar dis ipi kullanırım aynaya baktığımda ise dilimde beyaz tabaka görüyorum. Zaman zaman yorgunluk halsizlik oluyo yeri geliyo kabızlık sorunu oluyo. Acaba bütün bunlar bu hastalığı destekliyo olabilirmi orasida ayri bi muamma. Çoğu zaman şu soruyu sordum kendime "ya uyguladigim bunca tedavi aslında yanlış hastalığın tedavisi ise ?"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun öncelikle ben bu illeti en az 20 yıldır çekiyorum kullanmadığım ilaç krem hap vs kalmadı en son hastanede yattım on gün ve taburcu olurken bana kolşisin dispert +cipro 500+d3+b12 iğnesi verdiler şu anda hala kullanıyorum şu an iyiyim kafam vücudum baya geçti ilerde bunlarda bağışıklık kazanıp eski halime gelirse Humira denen iğne yapılacak ki en son tedavi bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wertyufc W kullanıcısına yanıt
    Sizede geçmiş olsun. Moral bozmak istemem ama antibiyotik vasıflı iğne-hap farketmez bıraktıktan bir iki hafta sonra yeniden başlıyor maalesef. Kökten çözümü yok gibi. Bende 12-13 yıldır çekiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bu başındakiler için en iyi ilaç tetralet 500 idi o kalktı tetra 500 var ki işe yaramıyor ben hidradenitis karbonkül fronkül ne ararsan var ki vücutta çıktığı an clin+ kenecort vuruyorum geçiyor saç dibi üç aydır çok iyi şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wertyufc

    Aslında bu başındakiler için en iyi ilaç tetralet 500 idi o kalktı tetra 500 var ki işe yaramıyor ben hidradenitis karbonkül fronkül ne ararsan var ki vücutta çıktığı an clin+ kenecort vuruyorum geçiyor saç dibi üç aydır çok iyi şükür
    Sürekli antibiyotik kullanmak yerine çözümü başka türlü aramak çok daha mantıklı çünkü antibiyotik kalıcı bir çözüm değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başka bir forumda gördüm. Enginarın ve deve dikeninin oldukça iyi geldiğini söyleyenler var özellikle folikülite. Karaciğeri temizliyormuş. Kullanan deneyen oldu mu?

    Bir de enginar malum bu mevsimde yok. Nasıl tüketilmesi gerekli acaba? Eczanelerde enginar çayları ve konsantreleri var ama aynı faydayı sağlar mı? Deve dikeni bulması kolay aktarlarda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

    Arkadaşlar başka bir forumda gördüm. Enginarın ve deve dikeninin oldukça iyi geldiğini söyleyenler var özellikle folikülite. Karaciğeri temizliyormuş. Kullanan deneyen oldu mu?

    Bir de enginar malum bu mevsimde yok. Nasıl tüketilmesi gerekli acaba? Eczanelerde enginar çayları ve konsantreleri var ama aynı faydayı sağlar mı? Deve dikeni bulması kolay aktarlarda var.
    Ozon tedavisi deneyen var mı?
    Saçlı deride mantar bakteri tarzı hastalıkları kaldırır ve derinin yağ dengesini dengeler yazıyor.
    Özel bir hastaneye gidip yaptırmayı düşünüyorum bir ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deve dikeni sütü sivilceleri yakiyo aynı incir sütünün siğilleri yakması daglamasi gibi . Geçici bı çözüm kalıcı değil. Karaciğer olayıyla ilgili bişey duymadım belki iyi gelebilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    Deve dikeni sütü sivilceleri yakiyo aynı incir sütünün siğilleri yakması daglamasi gibi . Geçici bı çözüm kalıcı değil. Karaciğer olayıyla ilgili bişey duymadım belki iyi gelebilir .
    Yok sürmeyeceğim. Sürmek geçici çözüm olur doğru ama ben içerek deneyeceğim. Sabah akşam aç karnına birer tatlı kaşığı yutuyorum enginar suyu ile beraber. 40 günde karaciğer yenilenmesi oluyormuş. + Olarak da bol bol zerdeçal tüketeceğim kahvaltıda falan. Malzemeleri alırken aktarda baya övdü özellikle enginar suyunu. Kızartmadan şekerden asitlilerden uzak durmayada devam edeceğim bir yandan. Bir fayda görürsem yazarım mutlaka. Henüz bir gün oldu başlayalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reodentreomantik

    Ozon tedavisi deneyen var mı?
    Saçlı deride mantar bakteri tarzı hastalıkları kaldırır ve derinin yağ dengesini dengeler yazıyor.
    Özel bir hastaneye gidip yaptırmayı düşünüyorum bir ara

    Alıntıları Göster
    Ben denemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.