Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.681
Cevap
54
Favori
457.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cleocin t bana 1 hafta zor dayanıyor hem bol sürüyorum hem de kendisi buharlaşıyor galiba çünkü kendiliğinden azalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz mevsimi geldi bol bol denize girin tuzlu su iyi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoooooL

    Cleocin t bana 1 hafta zor dayanıyor hem bol sürüyorum hem de kendisi buharlaşıyor galiba çünkü kendiliğinden azalıyor
    Sizde hala kullanmaya devam ediyor musunuz hocam
    ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Aynen her gün yıkadıktan sonra kuruyunca uyguluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum, benim 20 gün olmuştur herhalde. Daha 3/1 i duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Yok 1 aydan fazla oldu kullanmıyorum ama yine almam lazım çıkmasa bile arada sürmek iyi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kıl kökü iltihabı olan sevgili arkadaşlarım
    Burun bıyık çene sakal cücüğü bölgesinde dibi kırmızı üstü beyaz iltihaplı sivilce çıkan var mı ? Bu hastalıkdan kaynaklı mı bu bir mantar mı bakteri mi neden oluyor doktora sordm seberoit dermatit diyor sabun şampuan veriyor ürünlerde toplam 150 lira müessillerin sat diye verdikleri napcaz bilmiyorum candida diyeti mi yapsak bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastalığı buyuk ölçüde yendim çok ilginç bir şekilde ev yoğurdu çok iyi etki ediyor bu kıl koku iltihaplarına.
    Yedikten sonraki gün saç derimin hava aldığını bile hissediyor ve kıl koku iltihaplarının şiddeti hemen azalmaya başlıyor.

    Probiyotik takviyesi de kullandım ama o boyle etki etmedi (piyasada en pahalı markalardan birini almıştım)

    Hala tam olarak geçmedi yalnız kafamda tek tük var cleoctin t hala almadım bir ara gidip alsam iyi olacak aslında çabuk kurutur çıkanları.
    Moos yosun iyotlu ve ısırgan özlü sabun aldım onlarında kullanıyorum biraz faydası oluyor.

    Tam olarak geçmeme sebebi arada 1 bardak kola veya abur cubur tüketiyorum belkide ondandır ama her gün yoğurt tukettikçe inşallah geçeceğini düşünüyorum

    Önemli olan ev yoğurdu ve doğal inek sütünden yapılmış olması.
    Hazır sutler ve ya yoğurtları çok tuketince ters etki yapıp dahada şiddetlendiriyor bende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 25 Haziran 2019; 17:28:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaz geldi saçımda yine sivilcelenme başladı.Sıcak çok etkiliyor sanırım.
  • Kelv1n K kullanıcısına yanıt
    Bende de seberoik dermatit var burnumun yanakla birleştiği yerler hep yara oluyor kaşıntı yanma küçük sivilce kızarıklık kepek benzeri kabuk ne ararsan var özellikle mayıs haziran civarı hepten azıyor. Kafamda da var bir ara kıl kökü iltihabı da vardı onu bitirdim ama bu hala var özellikle geceleri bitli gibi kaşınıyor yanma da yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Durum nasıl reyiz tedavi işe yarıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoooooL

    Durum nasıl reyiz tedavi işe yarıyor mu?
    Genel olarak kıl koku iltihabı azaldı hatta son zamanlarda bayağı azdı ama bu sıra yine şekerli içecekler vs tüketiyorum diyeti bozdum biraz arttı cleoctin t aldım gerçekten etkili merhem ama eskiye oranla iyi en azından antibiyotik hap içmeden kontrol altında.
    Evde her gün ev yapımı yoğurt yiyorum şimdi bide kefir mayası aldım kendim kefir yapıp her gün içeceğim yine diyet uygulayarak geçer umarım komple.
    Bizim sorunumuz sızıntılı bağırsak sendromu sanırım buda zaten bağırsak florasının dengesizliğinden oluyor.

    Uzun sure minimum şekerli bolca probiyotik içeren yiyeceklerle beslenirsen sorunumuz komple çözülür diye düşünüyorum ondan sonra yavaş yavaş şekerli beslensekte sıkıntı olmaz umarın

    Ev yapımı yoğurtta etkili oluyor ama kefirde bakteri çeşitliliği daha fazla diye uzun sürede yoğurttan daha faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 27 Haziran 2019; 1:38:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler munderm jel alın hem iltihaba hem de izlerine iyi geliyor. Doktordan yüzümdeki izler için krem istemiştim bunu verdi çok işe yarıyor. Cildiye uzmanı doktora yazdırın. Saç için uygun olmayabilir belki ama saçı kısa olanlar deneyebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoooooL -- 7 Temmuz 2019; 21:9:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 555 711 47 33 gruba beni de ekleyin lütfen
  • Bir şey sormak istiyorum. Bende seboroik dermatit var doktor teşhis koydu. Yalnız kıl kökü iltihabından şüpheliyim. Bazen sakalımda sivilce cıkıyor ama iltihaplı cıkar hep yüzümde sivilce normal cıkmaz ve ağrı olur. mesela bazen sakalım cok kasınır direk tutar ckerim kıl gelir eliem anca rahatlarım. cildimde sivilce problemi yok mesela saçımdada kaşınır ve tutup cekince saç gelir rahatlarım veya kasımam lazım sürekli olmaz bazen bir yer acır gibi olur böyle aam sivilce göremiyorum da sizce bu kıl kökü iltihabı mı oluyor?
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Bende o iki hastalık da var maalesef.

    Seboreik dermatit saçlarımda ve kulaklarımda az burnumda ise çok var. Bu hastalık genelde saç kulak burun çene ve bazen yanak gibi yerlerde çıkar. Kızarıklık kaşıntı yanma kepek yara sert kabuk ve küçük sivilceler oluşur ama en çok oluşan belirtileri kaşıntı yanma kızarıklık ve kepek benzeri kabuklardır.

    Kıl kökü iltihabı ise saç yanak göğüs kol bacak cinsel bölge yani kıl olan her yerde çıkabilir ama özellikle saç sakal ve cinsel bölgede çıkar. Önce kaşıntı ve yanma ile başlar. Daha sonra etrafı kızarık iltihaplı küçük beyaz sivilceler çıkar. İltihap daha da artarsa deri altında sert şişlik ve şiddetli ağrı oluşur. Bu şişlikler uzun süre tedavi edilmezse çıktığı yerde iz bırakır ve saçları döker. Saçlar bazen tekrar çıkar bazen çıkmaz. Yani kıl kökü iltihabı eğer hafifse küçük iltihaplı sivilce şeklinde olur orta şiddetliyse şişlikler oluşmaya başlar çok şiddetliyse şişlikler artık ceviz büyüklüğüne ulaşır. Benim %90'ı şiddetli oluyordu elimi nereye atsam dayanılmaz bir acı ve büyük şişlik oluyordu.

    Bu iki hastalığın en büyük sebebi sinir stres üzüntü. Sağlıklı beslenme özellikle şekersiz beslenme iyi geliyor ama asıl önemli olan stresi yok etmek. Eğer stresli bir hayatın varsa biraz kurtulmaya çalış bak göreceksin hastalık nasıl geçiyor. Son tavsiyem çok şiddetli ve kötü durumlar oluşmadığı sürece antibiyotik ve pahalı ilaçlar kullanma boşuna vücuduna ve cebine zarar verirsin. Sivilceler için cleocin t ve seboreik dermatit için vazelin ve ekzemant öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoooooL -- 7 Temmuz 2019; 21:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Benim saçım ve cildim yağlı. Her gün saçımı yıkamaktayım. Yıkamadan duramam zaten öyle bir yapım var. Eczanede çalışıyorum ve birçok ilacı biliyorum. Şuan elimde azitro vardı onu kullanacağım en azından kurutması açısından. Zararını bilmeme rağmen. Daha sonra forumda sef antibiyotik solüsyon şeklinde kafaya sürülüyormuş onu denemek istiyorum eczacımıza soracağım onuda. Hertürlü krem var elimin altında yüzüm için oximin jelde çok iyi geliyor. Saç için kortizonlu kremler ve solüsyon yaZILIYOR Fakat bu faydasından çok zararı var ne yazıkki. Bende hepsi hafif düzeyde fakat saçımı döküyor. Peki bu dökülen saç yerine çıkar mı? Ayrıca şampuan vs olarak deneyipde iyi gelen bir ürün var mı ?

    Çoğu hastalığın başı stres hocam zaten bunu çoğu kişi biliyor. Şu hayat şartlarında ne kadar başa çıkabiliriz ki.. Allah herkese şifa versin fakat her zaman içeriden de sağlam bitkisel kaynaklı destek almalıyız diye düşünüyorum.




  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla seboreik dermatit aşırı yağ yüzünden oluyormuş. Benim vücudum da bunu kanıtlıyor resmen. Özellikle seboreik dermatitin en fazla olduğu burun bölgem aynı zamanda en fazla yağlı olan bölge. Sürekli sabunla yıkamama rağmen yağlanıyor. Bence saçını her gün yıkama çünkü saçın yağa ihtiyacı var. Sen her gün yıkadıkça yağ gidiyor ve saç ihtiyacı olduğu için daha fazla yağ üretmeye başlıyor. Fazla üretilen yağ cilt altında birikip iltihaba dönüşüyor yani sivilce seboreik dermatit kıl kökü iltihabı gibi hastalıklara sebep oluyor. Yağın olmaması da saçların beslenememesi ve saç derisinin kuruması anlamına geliyor. Kuruluk beraberinde kepek kaşıntı ve dermatiti getiriyor. Bu durum da büyük ihtimalle saç dökülmesi yapar. Saçın gerekli yağı alabilmesi için 2 3 günde bir yıkaman daha iyi olacaktır yazın 2 kışın 3 gün uygun.

    Azitro ağır bir ilaç ben aylarca kullandım evet geçiriyor ama tekrar çıkıyor. Son kullanmamda ise 2 ay kullanmıştım iyi gelmek bir yana hepten kötü yaptı ve bıraktım o günden beri antibiyotik almıyorum. 2 çeşit ilaçlı şampuan kullandım onlar da kötü geliyordu. Sana tavsiyem doğal sabun kullan zeytinyağlı kükürtlü ısırgan otlu farketmez herhangi biri olabilir hem saçına da iyi gelir. Losyon olarak da cleocin t kesinlikle kullan bu ilacı üreten adama ödül vermek lazım resmen mucizevi ilaç üretmiş o ceviz büyüklüğündeki iltihaplarımı bile 2 3 günde hatta bazılarını 1 günde tamamen geçiriyordu azitro ve acnegen bile yapamıyordu bunu. Dökülen saçlar tekrardan çıkabilir sen en iyisi doktora göster ama büyük ihtimalle çıkar bende çıktıysa sende kesin çıkar dediğim gibi kafamda ceviz büyüklüğünde iltihaplar oluyordu bazıları saçları döküyordu ama çok şükür çoğu geri çıkıyor bir kaç tane mercimek büyüklüğünde yerde çıkmadı ama onlar da pek belli olmuyor. Bu hastalığın ilk zamanları saç kıran da olmuştu o da dökülmeler yaptı ama onlar da yine çıktı. Son olarak şeker ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak da iyi geliyor zaten bu hastalığa sahip bazı kişiler candida diyeti yapıyor yani 0 şeker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle işlenmiş gıdalardan uzak durup bol bol ev yoğurdu ve kefir tuketmek gerekiyor (kefirzadem marka kefir en iyisi ama biraz pahalı)

    Ben son günlerde çikolata dondurma vs biraz abarttım yine hemen iltihaplar çıktı bırakınca yenisi çıkmıyor.

    Ama mesela 3 günde 1 çikolata yesen çok etkilemiyor.
    Bizim en az 6 ay falan minimum şeker maksimum probiyotik prebiyotik beslenmemiz lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiorraW

    Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Benim saçım ve cildim yağlı. Her gün saçımı yıkamaktayım. Yıkamadan duramam zaten öyle bir yapım var. Eczanede çalışıyorum ve birçok ilacı biliyorum. Şuan elimde azitro vardı onu kullanacağım en azından kurutması açısından. Zararını bilmeme rağmen. Daha sonra forumda sef antibiyotik solüsyon şeklinde kafaya sürülüyormuş onu denemek istiyorum eczacımıza soracağım onuda. Hertürlü krem var elimin altında yüzüm için oximin jelde çok iyi geliyor. Saç için kortizonlu kremler ve solüsyon yaZILIYOR Fakat bu faydasından çok zararı var ne yazıkki. Bende hepsi hafif düzeyde fakat saçımı döküyor. Peki bu dökülen saç yerine çıkar mı? Ayrıca şampuan vs olarak deneyipde iyi gelen bir ürün var mı ?

    Çoğu hastalığın başı stres hocam zaten bunu çoğu kişi biliyor. Şu hayat şartlarında ne kadar başa çıkabiliriz ki.. Allah herkese şifa versin fakat her zaman içeriden de sağlam bitkisel kaynaklı destek almalıyız diye düşünüyorum.
    Hocam minimum şeker işlenmiş gıda maksimum ev yoğurdu kefir deneyin bi boşu boşuna azitro falan içmeyin.
    15 günde bi 3 ay boyunca 6 kutu içtim bırakınca yine çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.