Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.682
Cevap
54
Favori
457.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz ilacı kullanmışsiniz. İnternette yazan yan etkileri sizde gözüktümu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Ben kutay 33 Yaşındayım .
    mümkün olduğunca yazılanlara göz gezdirdim.
    2009 Da askerde 300 kişi ile aynı anda traş olduktan sonra bende bu hastalığa yakalandım .
    Askerde 2010 da gelip 7 yıldır da bu hastalığı hala çekiyorum. özetle neler yaptığımı sıralarsam;

    ilk başlarda klasik olarak antibiyotik başladık sonra daha kuvvetli antibiyotiklere başladık
    sonuç: 20 gün iyi, takip eden 10 gün sonra yine çıkmaya başlıyor.

    tahlil ve tetkiklerin sonucu folikülit adını verdiler.(burundan püy aldılar,saçlı deriden numune aldılar,mikroskopla incelediler vs)
    çevremde kiloma dikkat etmemi, çok acı yemememi (severim) söyleseler de, ben bunu doktora söylediğimde alakası olmadığını ve vücudun ürettiği bir virüs olduğunu söylediler.
    söylediler diyorum çünkü Ankarada;
    ibni-sina,hacettepe,acıbadem,ulus devlet hastanesi,Ankara hastanesi , istanbulda tv programlarına cıkan bir cildiye dr.na vs. gittim .
    ist. daki dr psikolojik olma ihtimaline karşı antidepresan (başlangıç) bile yazdı.

    hacettepe roaccutane yazdı bu işin son ilacı budur her yerini kurutur dedi. 1 sene kullandım bu ağır ilacı, cok zorluklar çektim gözlerim bulanıklaştı kuruluktan... ama sonrara yine çıktı .
    ulus devlet hastanesine gittim . sen dozajı az kullanmışsın senin kg na (110)bu ilaçdan günde şu kadar mg alman gerek dedi tabloyu gösterdi. "vay anasını dedim". 1 sene boşuna kullanmışım. neyse dedim 6 ay da öyle kullandım ama nafile .

    ankara kalesine ulucanlardan girince sağda bir eczane var. yaşlı tonton bi amca kendisi ilaç yapıyor.
    bir sürü gazete afişleriyle donatmış içeriyi. bi çare buraya gittim. şurup şişesine bişey yaptı akşam sür dedi.
    2. günü kafamı yastıga koyamaz oldum 3 katı arttı . ertesi gün gittim "bi maddesini fazla koymuşuz demekki" dedi. "ben deneme tahtasımıyım " dedim cıktım gittim .

    Velhasıl ben çook uğraştım ama bi sonuç elde edemedim ve sonuç hep negatif olunca artık inancımda kalmadı sabrım da.
    bu süreçte en pahalı tüm şampuanları da kullandım, antibiyotikleri de.

    Yazılanlara baktım da
    spor tabiki vucut için tartışmasız iyi bişey... ama süt ürünlerinden bahsedilmiş. süt ve ürünleri hayatımızın çok önemli bir bölümünü kapsıyor ne kadar uzak durabiliriz ???
    aynı şekilde kilolu insanlar içinde risk faktöründen bahsedilmiş.

    Mantık yürütünce de süt ürünlerinden veya kilolu insanların böyle bir hastalığa mağruz kalma ihtimali bile olsa
    her 10 kişiden 5 inde görülebilir ortak bir sıkıntımız haline gelirdi.
    Çocuklarımıza o kadar süt ve ürünlerini yediriyoruz . hepsinin kafası ay çekirdeği gibi olurdu.
    diye düşünüyor, hepimize acil şifalar diliyorum ....




  • İdikuttt kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten çok sıkıntılı... O kadar şey denemişsiniz ufak bir tavsiyem olacak. Ben tam bir haftadır deniyorum. Sanki olumlu sonuç aldım gibi. Geçen hafta ilk başladığımda ağrıdan yüzümü yıkayamıyordum, sabah kalkınca dışarı çıkmadan önce aynaya bakmadan çıkamıyordum. Yüzümde 7-8 tane irinli sivilce oluyordu çünkü.



    Bende kaynanamın tavsiyesi üzerine Alo vera diye bir bitkinin yapraklarındaki jeli yüzüme sürdüm. Tam bir hafta günde iki kez.. Şuanda yüzümde sivilce izi dışında sivilce kalmadı gibi birşey. Mesela bugün sabah kalktığımda aynaya baktım hiç irinli sivilce yoktu. Dün 1 tane vardı.



    Ha bu bitkinin faydasımı tam olarak bilmiyorum. Biraz daha kullanacağım. O zaman tam anlayabilirim. Bu bir hafta içerisinde herhangi bir perhiz yapmadım. Süt ve süt ürünlerinide tükettim.



    Eğer bende denerim diyorsanız mesajımı alıntılayın detayını yazayım size.. Rabbim herkese şifa versin inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Saçları kısa tutuyormusunuz..? Gittim kestirdim olmaz her hafta Amerikan ense (enseyi ve yanları makine ile) yaptırın. Saç bir haftadan sonra uzarken çatallanır sivrilir. O sivrilen uç cildinize batar işte size sorunun kaynağı... her hafta aldıracaksınız. Yüzünde olanlar Aynı şey sakal içinde geçerli 2 günde bir geleneksel usulde (yukarda bahsettim) sakal traşı olacaksınız. 1 ay boyunca her hafta saç traşı 2 günde birde sakal traşı olun gelin buraya yazın😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha detaylı anlatır mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. @messevim ...Ben inancımı kaybetme arefesindeyim artık . karanlıkda mum ışığı ile yolumu arıyorum. yaşadığım Çoğu tedavi gibi ilk zamanlar kesip sonradan yine tekrarlarsa anlamı olmaz ama Gelişmeleri paylaşırsanız belki benim için bir ışık olur,denerim.

    Bunların haricinde netten araştırdığım 3 tane doktor var. yorumlarına göz gezdirdim, Arnin hocaya gitmeyi düşünüyorum. bir kişi aşağıdaki yorumu yazmış kendisine;

    1-Armin MUSTAK
    https://www.doktortakvimi.com/armin-mustak/dermatoloji/ankara#profile-opinions

    "Ben Polatlı'da öğretmenim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim kafamın içindeki sivilceler için çok şükür bitirdik daha sonra yüzümdeki benleri aldırdım. İnanın çok samimi çok içten ve çok ilgili bir doktor. Her şey için sonsuz teşekkürler. Yüzümdeki benlerden de eser yok ayrıca. "

    2- Meltem ÖNDER
    https://www.doktortakvimi.com/meltem-onder/dermatoloji/ankara#profile-opinions

    3-Esin BARAK
    https://www.doktortakvimi.com/esin-barak/dermatoloji/ankara/2#profile-opinions


    bana koyulan teşhis de Staphylococcal folikülit... (Kıl dibinin staphylococcus aureus (staf) bakterileriyle iltihaplanmasıyla oluşur.) diyor... hepimizinki aynı olmayabilir.
    diğer çeşitleride aşağıdaki linkte var.

    https://www.hemensaglik.com/makale/kil-dibi-iltihabi

    birde şöyle bir link var şöyle dursun köşede daha önce görmeyen varsa faydalı olabilir...
    http://www.saglikvakti.com/kil-koku-iltihabi-folikulit/




  • yıllardır bu hastalığı çekiyorum. ne yaptıysam çare olmadı. ne antibiyotikler içtim ne roaccutane lar..

    iyi gelen 2 şampuan var bunlar azaltıyor ama hiç bir zaman tamamen geçmedi. şampuanlar selsun blue ( yeşil olan selenyumlu ) diğeri ise eczanelerde bulabileceğiniz konazol.

    bu 2 şampuan dışında saçımı başka şampuanla yıkadığım an felaket akne oluyor. saçımı uzattım 1 sene boyunca ama baş edemedim ve yine 3 numaraya vurdurdum.. kısa saç olunca azalıyor.

    birde sigara çok etkliyor. sigara içtiğim zamanlar saçım aşırı yağlanıyor. sigarayı bıraktıgımda 3 4 gün yıkamasam bile 0 yağ. sigara içerken ertesi güne elim yağ içinde kalıyor o derece..

    birde her gittigim doktor sacını hergün yıkama dedi. 3 günde 1 yıkıyorum. yastık çarşafları hergün değişmeli. 2 gün aynı çarşafla yatınca artış oluyor.

    elinizle oynamayın. olmayan yerlerede dağıtıyoruz oynayınca. nekadar kaşırsak o kadar artıyor. hiç ellememek gerekli. dermovatın saç lasyonu ve antibiyotikli bi lasyon kullanıyorum adı aklıma gelmedi akşam yazarım. onlarda 2 güne iyileştiriyor saçı.

    doktorlar cildinin yapısı böyle yapacak birşey yok diyor. en az 10 farklı doktora gitmişimdir çare yok.

    allah yardımcımız olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 5 Şubat 2018; 9:58:49 >




  • Kafamdakilar tekrarlamadı ve süt ürünlerini kullanmaya lı daha çok olmadı 10 gün oldu ama kullanınca etkilediğine inanıyorum sucuk falan yediğimde de kötü oluyor(1 ay kadar sonra yazmayı düşünüyorum.Deniyeceğim başka şeyler de var)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün hacamat oldum. Hacamatı yapan kişi çok emin konuştu. Bana çok dua edeceksin dedi. Bir vakum başımdan 7 vakumda sırtımdan hacamat oldum.



    Hacamatı yapan kişinin söylediğine göre iş bünyede bitiyor. Bünyemizin direncini arttırırsak hastalık ortadan kalkarmış. Hacamatla pis kanı aldı. Şuan vücut eksilen kan ihtiyacı için yeni temiz kan üretecek, beslenmemede dikkat edersem vücut direnci artmış olacak. Süt ve süt ürünlerini rahatlıkla tüketebilirsin sıkıntı olmaz. Kesinlikle çitos, kola kızartma gibi ürünlerden uzak dur dedi. Günde bir tane sade soda iç. İstersen içine limon sıkabilirsin dedi. Aktardan kükürtlü sabun al ve yüzünü başını onunla yap. Geçecektir dedi.



    Birde perhiz 36 saatlik perhiz önerdi. Su perhizi. Burda anlatmayayim çünkü çok uzun mesele...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ,benim boğaz bölgemde ve ensede çıkıyor ,traştan dolayi tahriş olduğunu düşünüyorum ancak nemlendirici süreden ,hematan gibi tahriş kremlerini kullansam dahi etki etmiyor ,ergenlikte felan yoktu boynumda sivilce ,tetradox kullandım 2 yıl önce sivilceler için bırakınca boynumdada çıkmaya başladı iki yıldır var bazen çok azalıyor bazen artıyor . Doktor (kadındı) jiletle traş ol dedi ancak jilet daha fazla tahriş etmiyor mu ? Birde uzun zamandır kullanıyorum tras makinemi degistiricem galiba ,başka tavsiyeleriniz var mı yada boynunda bu sorunu yaşayan var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorununuzun sebebi makine ile traş olmanız, ihtiyacınız olanlar sentetik bir traş fırçası, traş jeli(arko yada gillette marka olabilir) ve çift taraflı makine ( jilet takılanlardan) traş fırçası ile jeli uyguladığınızda furça sakalınızı dikleştirecek ve jiletle rahatça keseceksiniz, sorun yaklaşık 1 haftada düzelir. En dikkat edilecek husus sakalınızın çıktığı yöne traş yapmanızdır. 2 günde bir traş olmayıda ihmal etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/874ad9LVvcc İzleyin lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Öncelikle herkese geçmiş olsun, bende de 9 senedir falan mevcut bu meret. Uzunca bir zamandır burda sizlerin yorumları okuyordum ama en son üye olup kendi tecrübelerimi de paylaşayım dedim.
    En son Ocak ayının ilk haftasında tetra kullanıp kurutmuştum ondan sonra süt ürünlerini kestim ama dün akşam itibariyle gene 2 tane sivilce çıktı. Süt ve süt ürünleri diyeti en azından bende işe yaramadı. Şimdi gene tetra kullanıp sayıları iyice artmadan kurutucam. Benim bir sorum 1-5 ayda 1 falan tetra kullanımının uzun vadede karaciğer veya böbreğe bir zararı olur mu?
  • Mehmet922 M kullanıcısına yanıt
    Tetranin sizde hangi yan etkileri oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hiçbir yan etkisi olmadı heralde veya olduysa da anlaşılır şeyler değildi öyle söyliyim :)
  • Arkadaşlar Merhaba
    Konuya daha öncede yazdım birçok yöntem ve doktor denedim hiçbirisi olmadı.
    Rouctane tedavisi gördüm hayatımı kabusa çevirdi, Sağlıklı bir kişiyken ihtiyar dede gibi hissettim ve hala etkileri devam ediyor.
    Perhiz, yağlı yememe, abcd herşeyi denedim yok geçmiyor bitmiyor.
    Yazıyorum çünkü ben artık 6 aydır bu sorunu çekmiyorum, kafam rahat derler ya işte sonunda bende öyleyim, sizlerle paylaşmak istedim çünkü yaşayan bilir, belki herkesde etki etmeyecek ama ben zamanında iyi gelebilecek herşeyi denemeye vardım, benim gibi arkadaşlar varsa buyursun bana iyi gelen yöntem.
    Kullandığım şampuanıma sadece ve sadece çay ağacı yağı koyuyorum bukadar, küçük boy bir şampuan için 7/1 i kadar çay ağacı yağı koyun ve deneyin, kaybedeceğiniz sadece 10tl olur kazanırsanız eğer dünyalar sizin olacak. Ben bu yazıyı yazmak ve sizleri heveslendirmemek için 6 ay bekledim sizde dişinizi sıkın ve 1 aydan sonra etkisini görebileceğiniz bir deneme yapın. ilk aylarda max 2 günde 1, saçlarınız 2 kere yıkayın 3 dakika kafada bekletip durulayın. (kafanıza direk sürmeyin özellikle tekrarlıyorum şampuanınıza koyun. Biraz sulandıracak ama normal)
    Öncesinde çay ağacı yağının nasıl bir dezenfektan olduğunu araştırın, umarım sizlerdede işe yarar ve faydasını görürsünüz.
    Selamlar, Geçmiş Olsun Herkese...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremdemir -- 27 Şubat 2018; 14:37:23 >




  • keremdemir K kullanıcısına yanıt
    Peki hocam sadece başınızda mı vardı, yüzünüzde falan varmiydi? Dediğiniz yöntem sadece başamı iyi geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece başımda vardı, bahsettiğim çay ağacı yağını araştırınız sadece baş için olmadığını göreceksiniz.
  • keremdemir K kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırdım. Gerçekten etkili birşeye benziyor. Yalnız siz bu tedavi yöntemini nerden aldınız, yağı direk başınıza sürmeyin demişsiniz peki yüzümüze direk sürsek sıkıntı çıkar mı? Son olarak siz hangi şampuan ın içine koydunuz? Ben uzun zaman oldu şampuan kullanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: messevim

    Biraz araştırdım. Gerçekten etkili birşeye benziyor. Yalnız siz bu tedavi yöntemini nerden aldınız, yağı direk başınıza sürmeyin demişsiniz peki yüzümüze direk sürsek sıkıntı çıkar mı? Son olarak siz hangi şampuan ın içine koydunuz? Ben uzun zaman oldu şampuan kullanmıyorum.

    Bu tedavi yöntemini internette gezinirken çay ağacı yağının mucizeleri gibi bir yazıya denk geldim ve oradan kaybedeceğim ne varki diyerek uyguladım. zaten hiçbir yan etkisi olmayan doğal bir yağ olması sebeptir buna.
    yüzüme direk sürsem demişsiniz, cevabım, bilemem, ihtiyacım olmadı, ama google da biraz daha araştırın akne/sivilce tedavisiyle ilgili ile bolca bilgi var, bunu yazın arama satırına: Çay Ağacı Öz Yağının 10 Farklı Kullanım Alanı
    Direk uygulamayın dememdeki sebep bu yağ olduğu gibi kullanılınca biraz mentollü gibi yanma hissi veriyor, kafa derisi hassas bir yer, elinize sürer hissetmezsiniz yanmayı fakat başınızda 7/1 oranında bile ilk kullandığınız 2-3 kerede mentollü şampuan gibi hissedeceksiniz, zaten bildiğiniz gibi bu yağlar 10-20-30cc vs. (anlatmak istediğim küçük şişe) gibi satılıyor yoğun ve konsantreler seyrelterek kullanmakta aynı etkiyi veriyor zaten sürekli kullanıcaksınız, bilimsel değil önerim sadece kullanıyorum bu şekildede aynı faydayı sağlıyor, kullandığım 20cc miş bu arada, içine koyduğunuz şampuanı her kullanmada çalkalayınız.
    Ben klasik bir şampuan kullanıyorum reklam olmasın hiçbir özelliği olmayan h...d shoul.... kullanıyorum, şampuan kullanmıyorsanız saçınız için hazırlayacağınız bir su içerisine damla olarak damlatın başka aklıma birşey gelmedi.
    En pahalı ve aklınıza gelmeyecek marka şampuanları kullandım yurtdışından getirttim, TR de eczanelerde satılan hiç kimsenin bilmediği pahalı ürünleri kullandım, ucuz olan, bilinen, mantara karşı etkilileride aynı şekilde kullandım ama fayda etmedi, ben bu illeti 5 aydır çeken birisi değilim 8-10 yılda denemediğim şey kalmadı, çok şükür şimdi mutluyum ve sizlerle paylaşıyorum umarım sizlerdede aynı sonuçlar olur.
    Şunuda belirtmek istiyorum doktorlara gittiğimde hiçbir doktor bunun neden olduğuna dair net bir cevap veremedi, bazı kişilerde görülüyor bu deniyor, hepsi al bu krem geçmezse daha etkili bir tedavi uygulayabiliriz (Rouctane) en son dedim yeterki bitsin artık, uyguladık, fakat ilaç duruma içeriden müdahale ediyor, etkili gerçekten, tüm vucuda zarar verdiği gibi sorunuda ortadan kaldırıyor, şimdi diyeceksiniz bana (ben bu soruyu hep soruyorum kendime) çay agacı yağı kafa derisinden nasıl etki ediyor?
    Cevap: Bende bilmiyorum, tek aklıma gelen kafa derisi altında oluşacak olan sivilce akne oluşumunu daha yüzeye yansımadan içeride hallediyor herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremdemir -- 1 Mart 2018; 9:18:6 >




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.