Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
488.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

Kardeş ben defalarca doktora gittim. En son gittiğim uzman doktorun(kendisi alanında ün yapmış birisidir) yaptığı patoloji testinde ne mantar ne bakteri hiçbirşey çıkmadı.

Bu hastalık(kafa derisi foliküliti) senin düşündüğünden daha komplike bir hastalık. Tekrar söylüyorum dışardan bi tedavisi yok veya geçici çözümlerdir. Doktorun bana dediği genetik ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan veya nedeni bilinmeyen bir hastalık. Şu ana kadar belki 10 tane doktora gitmişimdir hepsi aynı şeyi kalıcı tedavisi olmadığını söyledi.

Umarım senin tedavilerin başarılı olur yakın zamanda şifa bulursun.(sonuçları paylaşmayı unutma) Ama ben artık araştırmayı bıraktım ve kafaya takmamaya çalışıyorum.
    Merhabalar,

Maalesef ben de bu illetten muzdaribim. Oldukça uzun zamandan bu yana denemediğimiz şey kalmadı ve bundan muzdarip olan biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    Konu baş kısmındaki folikülit olmasına rağmen bunun kolların omuz tarafları ve sırt bölgesinde çıkanları da var. Ben daha çok bu bölgelerden şikayetçiydim.

Antibiyotiklerden bir defa 10 yıllık bir süreçte hiçbir fayda görmedim. Folikulit düzelticem derken bir kısmı başka yerlere hasar veriyor veya kısa bir süre için kesiyor ancak antibiyotiği kesince 1 ay gibi kısa bir sürede tekrar aktif hale geliyorlar. Ömür boyunca da antibiyotik kullanamayacağımız için topical olacak şekilde ben aşağıdaki yolu izledim ve büyük oranda başarı sağladım. Şu an büyük iyileşme görüldü ancak tekrarlayacak mı diye takipteyim ve o sonuçları da ileteceğim.

1. Batticon

Batticon özellikle Staphylococcus aureus türü bakterinin oluşturduğu folikulitlerde %100 etkili. Kökünü kurutuyor resmen. Süre 1 hafta. Batticon kötü kokusundan dolayı çalışanlar akşam yatmadan önce yaralı bölgeyi batticon sürüp 5 dk bekledikten sonra yatabilirler. Sabah duş alarak arındırabilirler.

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel

Temin: Eczanelerde 100ml olanı 11TL civarı.

2. Sabah duşunu ise kükürtlü sabun ile yapıyoruz. Piyasada pek çok sabun var ancak ben Thalia markanın sabununu kullanmaktayım.

En uygun fiyata aşağıdaki linkten temin edilebiliyor. Ancak son zamanlarda tedarik sorunu var sanırım piyasada bulmak biraz zorlaştı elinde olan da yüksek fiyattan satıyor. En son 4,9TL ye 1 ay önce aldım. Şimdi en uygun thalianın sitesi. 6,99 TL.

http://www.thalia.com.tr/thalia-dogal-kukurtlu-sabun-125-g-119.html

Saçlı deride meydana gelen folikulitler ise maya kökenli olan Malassezia furfur adlı bakteri oluşturuyor. bu bakteri aynı zamanda kepek de yapan bir bakteri. Kükürtlü sabun da buna iyi gelmekte fakat Benim önerim SelsunBlue marka içinde %1 selenyum sülfit içeriyor ve 1-2 kullanımda farkını hissettiriyor. Hem diğer medical şampuanlar gibi kötü bir kokusu yok ve günlük kullanıma uygun bir ürün.

Bu ürün de piyasada bulmak zor olabiliyor çünki resmi bir ithalatçısı yok diye biliyorum. Getiren oldukça netten satışa sunuyorlar. Ben hepsiburada.com dan aldım. En uygun fiyatı orada buldum. Siz başka yerde bulabiliyorsanız ne ala.

Temin etmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

http://www.hepsiburada.com/selsun-blue-medicated-sampuan-325-ml-p-SGBKMSHP606322?magaza=Bak%C4%B1m%20Shop&wt_gl=cpc.nelk.kisisel-bakim.pla&gclid=Cj0KEQjwr5G5BRD_n-T0pf7x4ucBEiQAlxHOP5IT-_GYjhgbqBxr_dFpA_zbEXmUhnL7RWn9mUQMvOYaAk088P8HAQ

Bir de son yaptığım araştırmalarda Zonguldak Karaelmas tıp fakültesinde Saçlı deride oluşan folikulit şikayeti ile gelen bir hastada şikayetler tedavi edilmiş ve tekrar da yapmadığı tespit edilmiş ve uygulanan tedavi aşağıdaki link ile yayınlanmış. Makaleye göre Günde 600mg Rifampisin ve 600mg Klindamisin kombinasyonu kullanılarak İkili antibiyotikle 8 hafta süren bir bir tedavi sonucunda tüm şikayetler ortadan kalkmış. Makalenin linki aşağıdaki gibidir:

http://journal.turkderm.org.tr/jvi.aspx?pdir=turkderm&plng=tur&un=TURKDERM-46855

aşağıdaki linkten de makalenin tam metnini pdf formatında indirebilirsiniz:

http://www.journalagent.com/turkderm/pdfs/TURKDERM_40_1_30_32.pdf

Edit: Bunu yazmayı unutmuşum. Acı olan her şeyi hayatınızdan tamamen çıkartmanız gerekiyor. Pul biber acı turşu biber vb. Bunun da inanılmaz faydasını gördüm.

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -GüncelBaşında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -GüncelBaşında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerofolikul -- 1 Mayıs 2016; 15:17:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostindamirror

Dün dermatoloğa gittim. Bu hastalığın kesin çözümünün roaccutane olduğunu söyledi. Ama yaz geldiği için vermek istemedi çünkü roaccutane cildi hassaslaştırıyor. Roaccutane tedavisini eylüle erteledik ve o süreye kadar rahat olmam için bana 4 aylık bir antibiyotik tedavisi uygulamaya karar verdi fakat bunun için önce kafamdaki bakteriye göre bir antibiyotik vermek için kafamdan ve burnumdan kültür alındı. Büyük ihtimalle yarın kültür sonucu çıkacak. Şimdi sizlere birkaç sorum var cevaplarsanız çok memnun olurum.

1- 4 aylık antibiyotik kullanımının dezavantajları neler olabilir? Doktor bana zarar vermeyeceğini söyledi ama yine de emin olmam lazım. Antibiyotik direnci umrumda değil.

2- bu konunun ilk gönderilerinde roaccutane ile de kurtulamayan hastalara rastladım. Benim hastalığım başlayalı 1 yıla yakın oldu yani hastalığın çok ileri olduğunu düşünmüyorum. Roaccutane'ın işe yaramayıp hastalığın tekrar etme olasılığı nedir?

3- 16 yaşındayım. Doktor bana roaccutane'ı 12 yaş üstüne verebildiklerini söyledi fakat bu ilacın kemik gelişimini etkilediği yönünde iddialar var. Bunlar ne kadar doğru?

4- sivilceler tamamen geçtikten sonra kafa derimdeki sivilce izleri -varsa- nasıl geçecek?

5- deniz suyunun bu hastalığa iyi bir etkisi olur mu?

Tatile gidecekseniz Bu hastalık nemli havaları çok sever. Hayatımda Antalyaya gitmekle bunu çok fena tecrübe etmiş oldum. İlk defa bu kadar azmıştı. ancak geçtiğimiz yıl Didim'e gittim. İnanılmaz güzel bir havası var. Kuru ve sıcak. Öyle yapış yapış olmuyorsunuz. Ayrıca rahatsızlığa da çok iyi geldi. 1 yıla yakın şiddetinde inanılmaz bir düşüş yaşadım.

Tecrübelerime göre bu bakteri kuru havaları ve kuru ciltlerde barınamıyor veya çoğalamıyor. Aşırı nemlenmiş ciltlerde ise daha hızlı bir ilerleme ile çoğalıyor ve iyileşme süresi de uzuyor.

Doktorlar için de yıllardır bende oluşan kanı şu:

Bazı markaların medical ürünlerini satabilmek amacı ile kafalarına göre size zararı olmayan faydası da olmayan şeyler yazıyorlar gibi geldi. Hepsini aynı kefeye koymuyorum ama bende oluşturdukları kanı bu doğrultuda.

Saçlı derideki foliküller için aşağıdaki linkte bir makale bulunmakta. İsterseniz o doktorlara ulaşarak onlara da muayene olabilir fikirlerini alabilirsiniz. Kullandıkları antibiyotik kombinasyonu rifampisin+klindamisin günde 600mg her ikisinden ve 8 hafta sürmüş. sonra da tekrarlamadı diye yazmışlar.

http://journal.turkderm.org.tr/jvi.aspx?pdir=turkderm&plng=tur&un=TURKDERM-46855

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Benimde sadece ense köklerimin olduğu kısımda hep sivilcelenmeler mevcut. 8 yıldır bundan müzdaribim,bazen fazla,bazen seyrek olabiliyorlar.. Fazla olduğu dönemlerde utancımdan Kuaförlere bile gidemiyorum traş olmaya..

Ben işim ve hobim gereği hergün saçımı yıkıyorum,dökülme karşıtı YVES Rocher şampuanı kullanıyorum bu yüzden,saçlarımın dökülmesini istemiyorum çünkü,hem doğal ve parabensiz olduğu için bu şampuanı tercih ettim. Lakin ense kökümde halen daha duruyor sivilceler.
    Dermatoloğa gittiğimde Folikülit olduğunu söylemişti bundan 4 yıl önce ve antibiyotik,cleocin-t ve Prozinc tarzında bir şampuan önermişti.. Gerçekten geçmiştide ama 1 ay sonra antibiyotiği bıraktığımda tekrar hepsi daha fazla olarak geri geldi.
    İlaç kullanmayı sevmiyorum,yani dışarıdan alınan bir hapın iç kısımdan bu problemi kaldırırken,başka yerde problem çıkarıcağını bildiğimden ilaç kullanmak istemiyorum.

Bu doğrultuda gerçekten benim gibi olup,düşünüpte hem saç dökülmesini engelleyen hemde bu sivilcelerden kurtulmayı beceren arkadaşlarımızın Şampuan/Sabun/Bitkisel karışım artık ne yaptılarsa,önerilerini bekliyorum.

Çözüm tekli antibiyotik ile olunca gerçekten hiçbir sonuç alınamıyor. Hastalık sadece baskılanıyor ama imha edilemiyor. Çünki nalet şey antibiyotiklere karşı dirençli. Bu sebeple antibiyotik tedavilerinde ikili antibiyotik kullanımı daha iyi sonuçlar veriyor gibi. Biri baskılarken diğeri yok ediyor.

Tek başına cleosin-t kullandım ama bende hiç olumlu sonuç alamadım.

Kozmetik ürünler sebum şampuanları filan bunlardan hiçbir fayda görmedim. Para tuzağı bence.

• zerofolikul Z kullanıcısına yanıt
    Peki siz şuanda tamamen kurtulmuş durumdamısınız bu lanet durumdan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

Kardeş ben defalarca doktora gittim. En son gittiğim uzman doktorun(kendisi alanında ün yapmış birisidir) yaptığı patoloji testinde ne mantar ne bakteri hiçbirşey çıkmadı.

Bu hastalık(kafa derisi foliküliti) senin düşündüğünden daha komplike bir hastalık. Tekrar söylüyorum dışardan bi tedavisi yok veya geçici çözümlerdir. Doktorun bana dediği genetik ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan veya nedeni bilinmeyen bir hastalık. Şu ana kadar belki 10 tane doktora gitmişimdir hepsi aynı şeyi kalıcı tedavisi olmadığını söyledi.

Umarım senin tedavilerin başarılı olur yakın zamanda şifa bulursun.(sonuçları paylaşmayı unutma) Ama ben artık araştırmayı bıraktım ve kafaya takmamaya çalışıyorum.
    arkadaşlar ben de bu hastalıktan 2 yıldır müzdaribim.tetradox azitro gibi antibiyotikler hep geçici çözüm verdi sonra sivilceler falan tekrar çıktı.şimdi roaccutane kullanmayı düşünüyorum kullanan var mı aranızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ichbinkeinezitrone -- 3 Mayıs 2016; 13:57:47 >

• Denemediğim ikili antibiyotik kaldı.

Bahsedilen iki antibiyotik yazın kullanılabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcarCagdas

Denemediğim ikili antibiyotik kaldı.

Bahsedilen iki antibiyotik yazın kullanılabiliyor mu?

roaccutane kullandıktan sonra tekrar etti mi dostum?

• Etti tabi sadece 1 ay kullandım yaz araya girdigi için mecburen bıraktım

• roaccutane tedavisini tamamlayan var mı aramızda?

• Ben uc dort sene once kullandim.kardesim..tamamladimda gerekli dozu..hikayee oldu bende..ama bi vicy yesil kapakli kepek sampuanini alin..gecirmeesede kasintiyi yuzde yetmis azaltiyo cok fazla kafanla oynamiosun bi on onbir saat:)

• Arkadaşlar merhaba.

Geçen pazartesi buraya yazmıştım doktora gittiğimi. Kültür sonucu çıkana kadar rahatlamam ve lenf bezlerimin küçülmesi için augmentin vermişti. 5 gün kullandım ve şu an ilacı bırakalı 3-4 gün oldu. Normalde olsa şimdiye çıkmıştı bakalım ne kadar dayanacak. Çıktığı gün antibiyotik tedavisine başlıyorum. O da olmazsa ikili antibiyotik tedavisine geçmeyi düşünüyorum. Bu hastaık dıştan çözülebilecek bir hastalık değil, içle ilgili...

• quote:

Arkadaşlar merhaba.

Geçen pazartesi buraya yazmıştım doktora gittiğimi. Kültür sonucu çıkana kadar rahatlamam ve lenf bezlerimin küçülmesi için augmentin vermişti. 5 gün kullandım ve şu an ilacı bırakalı 3-4 gün oldu. Normalde olsa şimdiye çıkmıştı bakalım ne kadar dayanacak. Çıktığı gün antibiyotik tedavisine başlıyorum. O da olmazsa ikili antibiyotik tedavisine geçmeyi düşünüyorum. Bu hastaık dıştan çözülebilecek bir hastalık değil, içle ilgili...
    Bende 15 senedir bu rahatsızlıktan muzdaribim ve git gide kafa içimde yayılıyor. 4 kez doktora gittim olmadı. Burada yazılan birçok şeyi uyguludam yine olmadı. Hepsinde geri dönüyor hastalık. Yalnız bu hafta sonu bolu ya ılıca mevkiinde bir kaplıca otele gittim. Havuza girip çıktıktan sonra saçımı hiç yıkamadım. Ertesi gün sabah kalktığımda farkettim ki kafamdaki tüm şişlikler sönmüş. Suyunun egzamaya falan iyi geldiğini söylüyorlardı ama bu şekilde etkisi şaşırttı. Tabi sonraki gün İstanbul'a dönünce ve üstünden birkaç gün geçince, şu an herşey eskisi gibi. Yalnız bir müddet o şekilde tedavi uygulasam geçermi diye heveslendim ama belki sonradan yine geri gelecek.

• Arkadaşlar merhaba. Yukarıdaki gönderimde doktorun ana antibiyotiğimi alana kadar rahatlamam için augmentin verdiğini yazmıştım. 5 günlük augmentin tedavim 3 mayısta bitti ve bugün 21 mayıs. Neredeyse 1 aydır rahatım yani. Kafa derimdeki kızarıklıklar, yaralar ve tüm sivilceler tamamen yok oldu. Sivilcelerin kırmızı lekeleri de sedoling şampuanla 2. Haftada yok oldu. Şu anda kafa derim bebek derisi gibi, sanki hiç bu hastalığı yaşamadım.

Sivilceler geri gelmediği için doğal olarak antibiyotiğe başlamadım. 3 haftadır poşette bekliyorlar. Bir de doktor bir losyon verdi, pamukla kafa derime uyguladım. Augmentinin yanında bunun da faydalı olduğunu düşünüyorum. Kafamdaki sivilceler geçtikten sonra losyonu sırtıma uygulamaya başladım ve 1 haftada tüm sivilceleri temizledi ama sırtımda hala lekeler mevcut.

İsteyene losyonun reçetesinin fotoğrafını atabilirim, eğer ilacı o şekilde alabilirseniz.

• quote:

Arkadaşlar merhaba. Yukarıdaki gönderimde doktorun ana antibiyotiğimi alana kadar rahatlamam için augmentin verdiğini yazmıştım. 5 günlük augmentin tedavim 3 mayısta bitti ve bugün 21 mayıs. Neredeyse 1 aydır rahatım yani. Kafa derimdeki kızarıklıklar, yaralar ve tüm sivilceler tamamen yok oldu. Sivilcelerin kırmızı lekeleri de sedoling şampuanla 2. Haftada yok oldu. Şu anda kafa derim bebek derisi gibi, sanki hiç bu hastalığı yaşamadım.

Sivilceler geri gelmediği için doğal olarak antibiyotiğe başlamadım. 3 haftadır poşette bekliyorlar. Bir de doktor bir losyon verdi, pamukla kafa derime uyguladım. Augmentinin yanında bunun da faydalı olduğunu düşünüyorum. Kafamdaki sivilceler geçtikten sonra losyonu sırtıma uygulamaya başladım ve 1 haftada tüm sivilceleri temizledi ama sırtımda hala lekeler mevcut.

İsteyene losyonun reçetesinin fotoğrafını atabilirim, eğer ilacı o şekilde alabilirseniz.
    bu hastalık olanlar obezite, asosyellik, depresyon aşırı şeker ve hamur işi tüketimi ve seboreik dermatit 'tten hangileri sizde yok ?

malesef bende de başladı zannedersem kafa derimde :(

• Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulredbul -- 27 Mayıs 2016; 8:32:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mymaxmy

Yapılması gereken tek şey bağışıklığı güçlendirmek, hipoalerjenik ürünler kullanmak, tahrişi önlemek. Antibiyotiklerin hepside zararlı. Roaccutane ile tamamen iyileşenler mevcut.

Bu hastalığa neden olan bakteriler, normalde cilt yüzeyinde birçok insanda mevcut ancak hastalık oluşturmuyor bizim gibi bağışıklığı zayıf insanlarda böyle sivilcelere neden oluyor. Bağışıklık sistemi güçlü olanlarda zaten bakteri sivilce yapmaya başlamadan etkisiz hale getiriyor bu bakterileri.

Merhaba hocam doktor banada rouccutene dedi en son çare olarak. Sanırım kullanacağım. Saç derisi çok kaşınıyor, sivilceler acayip ağrılı kafaya çivi çakıyorlar gibi. Yüzüm de de sürekli sivilce çıkıyor. Fındık, fıstık bile yiyemiyorum. Yumurta yiyince bile sivilce çıkıyor. Yaşım 23 bu arada.
    Sizce kullanmalı mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: ichbinkeinezitrone

roaccutane tedavisini tamamlayan var mı aramızda?

Dostum bir arkadaşım kullandı 7 ay kadar. Şuan ilacı kullanmayı bitirdikten sonraki 1. yılına girdi yüzü falan tertemiz, sivilce falan yok hiçbir yerinde.
    Bir arkadaşım daha başladı O nun şuan 3. ayında. Daha 4 ay falan kullanacak.

Doktor banada rouccutane dedi en son çare olarak. Ama zaten bundan başka geçiren bir şeyde yok.
    Sanırım kış zamanı ben de başlayacağım.
  • Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulredbul -- 27 Mayıs 2016; 8:31:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulredbul

Up
    Arkadaşlar Merhaba,
    Yaklaşık 2 aydır konuyu takip ediyordum.Ben de sizler gibi aynı hastalıktan muzdaribim.3 yıldır gezmediğim görmediğim doktor kalmadı bu illet hakkında ama antibiyotikleri dayayıp dayayıp gönderdiler hep.Artık tamamen ümidimi kesmiştim o yüzden netten biraz bakınayım bu illeti çekenler neler yapmış dedim forumda yazılanları gördüm.Yazılanlardan mantıklı gelenleri uygulamaya başladım yaklaşık 1 ay önce filan sonuçları şöyle söyliyim ;
    Ben Dettol sabun,cleocin t ve karabaş otunu uyguladım.Saçımın ense kısmında yoğunluktaydı sivilceler yaklaşık 15-20 kadardı.Her gün banyoda dettol sabun kullandım banyodan çıkar çıkmaz saçım kuruduktan sonra cleocin t uyguladım.Sonra gece yatmadan karabaş otunu kaynatıp soğuttuktan sonra başımın ense kısımlarına sürdüm.1 haftanın sonunda saçımdaki tüm kaşıntılar ve ağrılar geçti.Sivilcelerde küçülmeler başladı.Yaklaşık 1 aydır tedaviyi uyguluyorum ve yeni sivilce çıkmadı hiç.Ancak şöyle bir durum var.Bu tedavi semptomları geçirmiyor yani sivilciler kaşınmıyor küçülüyor ama yok olmuyor.İz olarak mı dersiniz küçük sivilce mi dersiniz orada duruyo.Karabaş otunun bu tedavide etkin rol oynadığını söyleyebilirim.Çünkü bazen üşenip duş almasam da otu neredeyse her gün saçlarıma uyguladım.Antibiyotik kullanmak yerine küçük zahmetleri olan bu yöntemi hepinize tavsiye ederim.Başınızı rahatça yastığa koyuyorsunuz,toplulukta saçlarınızı kaşımıyorsunuz vs...
    Ha kesin çözüm var mı?Ben inancımı kaybettim.Kendim iş güvenliği uzmanıyım.Firmamızda 4 doktor var.Onlar da sadece Türkiye'de değil dünya da dermatoloji dalının çok zayıf olduğunu ve bu tür hastalıkların kesin çözümleri olmadığını söylüyorlar.
    İnşallah yazdıklarımın yararını görürsünüz.Herkese acil şifalar diliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: mymaxmy

Bende baş haricinde pek biyerde yok.. Bu arada 3G internet kullanıyordum tamamen iptal ettim 3G'yi (İsveçte yapılan bir araştırmada 3G kullanıma geçtikten sonra insanlarda cilt alerjisi özellikle başta olan alerji ve yaralarda çok büyük oranda artış olduğu saptanmış) Kefir hiç tüketmiyordum artık her zaman kefir tüketmeye çalışıyorum.(Antibiyotiklerden bozulan bağırsak florasını kefir ve yoğurt düzeltmeye yardımcı oluyor) Doğal maden suyu içmezdim artık minerali bol doğal maden suyu tüketiyorum sık sık. Eskiden 3-4 gibi uyurdum artık en geç 12 - 1'de yatmaya çalışıyorum. Şekeri nerdeyse hayatımdan çıkarttım gibi birşey çayı bile şekersiz içiyorum. Hazır gıdalardan özellikle içinde Glikoz şurubu olanlardan hiç tüketmiyorum Kola dahil. Yumurta et süt peynir bal ceviz fındık vs. nerdeyse hiç tüketmezdim artık çok çok fazla tüketiyorum.Ayçicek yağını tamamen hayatımdan çıkarttım. Zeytin yağı ve tereyağ tüketiyorum. Bunlarında etkisi oldumu bilmiyorum ama 3-4 yıldır çektiğim bu hastalıktan kurtuldum. İnşallah sizlerde kurtulursunuz.

Evet bunlara ben de katılıyorum, beslenmeden başka kükürtlü ve bıttımlı sabunlar da temizlik için etkili, başka bir şey de psikolojinizi bozmayın kendinize özgüveninizi sakın kaybetmeyin, biliyorum biraz zor ama bu hastalıkla yaşamayı öğrenin, planlı ve düzenli yaşayın. Öldürmeyen şey sizi daha da güçlendirir, farklı şeyleri anlama imkanı bulursunuz, Allah hepinize şifa versin.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.