Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.682
Cevap
54
Favori
457.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kafa Derisinde Sivilce Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

    Kafa derisinde sivilce oluşması kadın, erkek ve çocuklarda sık rastlanan bir sorundur. Her ne kadar yüzdeki sivilceler kadar sık rastlanmasa da, ortaya çıkış nedenleri aynıdır. Bu sivilceler derinin aşırı yağlı olmasından çok enfeksiyona bağlı olarak meydana gelir. Enfeksiyon nedeniyle oluşan sivilceler genellikle kafa derisinin saç çizgisine yakın bölgesinde ve üst kısımda görülür. Bu sivilcelerin içi doludur ve çok kaşıntılı olabilirler.

    Kaşımak daha ciddi yaralara ve iltihabın yayılmasına neden olacağı için elleri bu sivilcelerden uzak tutmak gerekir. Daha büyük boyutlardaki kafa derisi sivilcelerine necrotica adı verilir. Bu büyük sivilceler irin içermez ancak iltihaplanırsa kalıcı yara izlerine ve siyahımsı kabuklanmaya neden olabilir.

    Perifolliculitis capitis ise kafa derisinde görülen en ciddi kist benzeri iltihaplanmalardır. Büyük bir kist şeklinde, saç derisinin arka kısımlarında oluşur. Saç derisinde ve saç köklerinde ağrılara, iltihaplanmaya, kafanın arka kısmında ve boynun arka bölgesinde yaralara neden olabilir.

    Kafa derisinde oluşan sivilceler için sivilcelerin hangi tür olduğuna bağlı olarak evinizde yapacağınız bakımdan reçeteli ilaçlara kadar farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

    Hafif ve küçük sivilceler için mantara karşı, antibakteriyel şampuanlar kullanabilir ve şampuanınızı organik markalardan seçebilirsiniz. Ayrıca uzmanlar bu tip sivilceler için antibiyotik içeren kremleri tavsiye etmektedir, fucicort krem en yaygın ve etkili tercih olarak bilinmektedir . Krem formunda antibiyotikler ile azalmayan sivilceler için ağız yoluyla alınan antibiyotikler kullanılabilir.

    Şampuanınıza bir miktar çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz, kuru saç tipine sahip iseniz nemlendirici özelliğine sahip şampuan modellerini tercih edebilirsiniz. Saç kremlerinden ve saç şekillendirici ürünlerinden(wax, jöle vs.) gibi uzak durmanız gerekmektedir, bu tür ürünler saç derinizin hava almasını engelleyebilir ve tahriş olmasına neden olabilir. Ek olarak kepek sorunu yaşamasanız bile kepeğe karşı etkili şampuan kullanmanız sivilce oluşumunu engellemede yardımcı olabilir.

    Sülfür içerikli sabun veya losyonlar kullanabilir, bu şekilde iltihaplı sivilceleri kurutabilirsiniz.

    Saçınızı kısa tutun. Uzun saç saç derinizin hava almasını engeller ve bakteri oluşumunu tetikler, bu durum sivilcelenmenin nedeni olabilir.

    Limon suyu: Bir adet limonunu sıktıktan sonra bir kaşı su ile sulandırararak, kafanızdaki sivilceli bölgelere sürebilirsiniz. 15 dakika bu şekilde bekledikten sonra şampuan ile saçınızı yıkayabilirsiniz.

    Not: Kesinlikle sivilceleri ellemeli ve patlatmamalısınız, sivilcelere neden olan bakterilerin daha da dağılmasına neden olabilir.

    Büyük ve ilaç tedavisine cevap vermeyen sivilceler, aknelerden kurtulmak için küçük cerrahi müdahalelere ihtiyaç duyulabilir.


    http://www.onikibilgi.com/kafa-derisinde-sivilce-nedenleri-ve-tedavi-yontemleri/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ichbinkeinezitrone

    roaccutane tedavisini tamamlayan var mı aramızda?

    ben kullanıyorum. haftada 1 kez. 40 mg. 1 senedir iyiydi. şu son 1 haftadır tekrar çıkmaya başladı. dozajı artırmak gerek sanırım. illet bakteriler herşeye bağşıklık kazanıyor.
  • Dostum 40 80 nereye kadar arttıracaksin yan etkileri de cabası ellerimde egzamatik yaralar çıkmaya başladı benim vücudum hassaslasti bir yerimi kaşısam hemen yara oluyor kuruluk falan derken bıraktım artık sürekli antibiyotik alıyorum tetra falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kızıl ay

    Dostum 40 80 nereye kadar arttıracaksin yan etkileri de cabası ellerimde egzamatik yaralar çıkmaya başladı benim vücudum hassaslasti bir yerimi kaşısam hemen yara oluyor kuruluk falan derken bıraktım artık sürekli antibiyotik alıyorum tetra falan

    ben 40 mg a devam ediyorum. yapacak bir şey yok. kuruluk olmuyor bende. herhangi bir yan etkisi olmuyor. vücuda zaman içerisinde ne kadar zarar veriyordur, karaciğere ne kadar zarar veriyordur bilmiyorum. artış gösterdiği dönemlerde bağışıklığı artırıcı vitaminler kullanıyorum. rahatsız edici boyutlara gelirse kısa süreli anitbiyotik kullanıyorum. yani bir şekilde en az hasarla dizginlemeye uğraşıyorum. gençliğimi yedi yemin ediyorum şu illet hastalık.

    tetradox etkili bir antibiyotik. ama bırakınca tekrar çıkıyor. sürdürülebilir bir durum değil.

    geçmiş olsun.




  • Beyler simdi bu hastaligin tedavisi yok mu? Bana da folikulit tanisi kondu. İlk doktor bioxin+cleocin t+ketoral sampuan verdi yolladi ise yaramadi. Memlekete gelince baska doktora gittim. Kadin biraz garipti ne dedigini hic anlamadim. Omur boyu surecek, gecici sure durduruyoruz tarzi bir şeyler dedi. Advantan S, Ketoral, Zoratonin verdi kullaniyorum bir haftadir. Sikayetlerim azaldi gibi. Benim kafada cok fazla sivilce yok tek tuk. Fakat ara ara sac koklerim bayagi aciyor ve saclarim inanilmaz derecede dokuluyor. Acimadigi zamanlar dokulme yok. İlaclara basladiktan sonra azaldi gibi sac dokulmem. Diger sikayetim de sacimin bir bolumu devamli uyusur/kasinir gibi oluyor sonra geciyor. Sizin sikayetleriniz de benle ayni mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mymaxmy

    Yapılması gereken tek şey bağışıklığı güçlendirmek, hipoalerjenik ürünler kullanmak, tahrişi önlemek. Antibiyotiklerin hepside zararlı. Roaccutane ile tamamen iyileşenler mevcut.

    Bu hastalığa neden olan bakteriler, normalde cilt yüzeyinde birçok insanda mevcut ancak hastalık oluşturmuyor bizim gibi bağışıklığı zayıf insanlarda böyle sivilcelere neden oluyor. Bağışıklık sistemi güçlü olanlarda zaten bakteri sivilce yapmaya başlamadan etkisiz hale getiriyor bu bakterileri.

    Siz de hastalık geçti mi şuan? Roaccutane ile geçti mi?
  • Arkadaslar bendede 1 yildir var folikulit once gogus kisminda belirdi ilaclarin pek bi faydasi olmadi daha sonrada sac koklerinde kafamda belirdi.doktora gittim antibiyotik cleocin t ve kozanol sampuan verdi.pek bi faydasi yok gibi bu dertten kurtulan varmi tamamiyle? Yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deViant D kullanıcısına yanıt
    iki farklı model var yeşil renkli olanın:

    KEPEK KARŞITI BAKIM ŞAMPUANI
    Şampuan - YAĞLI SAÇ DERİSİ
    http://www.vichy.com.tr/cheveux/KEPEK-KAR%c5%9eITI-BAKIM-%c5%9eAMPUANI-DERCOS/p15298.aspx

    KEPEK KARŞITI BAKIM ŞAMPUANI
    Şampuan - KURU SAÇ DERİSİ
    http://www.vichy.com.tr/cheveux/KEPEK-KAR%c5%9eITI-BAKIM-%c5%9eAMPUANI-DERCOS/p6149.aspx

    hepsiburada da farklı modeller var

    http://www.hepsiburada.com/vichy-dercos-anti-pelliculaire-sensitive-200-ml-hassas-ve-kasintili-sac-derisi-icin-sampuan-p-SGBEV33378713233
    http://www.hepsiburada.com/vichy-dercos-kepege-karsi-etkili-bakim-sampuani-normal-yagli-saclar-icin-390-ml-pm-sgdrmkd41007

    hangisini siz kullandınız?

    bir de hepsiburada yorumlarda, seboraik dermatit hastası olanlar bunu tavsiye etmişler kıl kökü iltihabı değil, ne diyorsunuz?




  • Toplaşın yamacıma dostlar anlatıyorum.

    Efendim ben berberi değiştirmiştim 4-5 sene önce sonra bende enseden başlayıp yüze ve göğüse inen sivilceler çıkmaya başladı beyaz beyaz(ben bir ara kendimi ensedeki şişliklerden dolayı lenf kanseri oldum zannettim),ben önceleri sallamadım sonra yastığa bile acıdan kafamı koyamaz hale geldiğimde doktora gittim.Bana kıl kökü iltihabı olmuşsun dedi.Antibiyotik olarak Tetra verdi kullan bunu 1 ay dedi.Ben kullandım ve ilaç bitene kadar iyiydi, ilaç bitti 2 gün sonra olduğu gibi geri geldi.Sonra ben yine doktora gittim bu sefer Azitro ve cleosin t verdi.Bunları kullandım yine iyiydi sonra gene çıktı.Sonra bir genel kan tahlili yaptırdığımda benim insülinim yüksek çıkmış.Ve ayıptır söylemesi asosyal bir insan olduğum için de d vitamini eksilği varmış.Ben geçtiğimiz mayıs ayından beri düzenli olarak günde 20 dakika güneşe çıkıp,insülini yükseltmeyecek şeyler yemeye başladığımdan beri bende geçti gitti.Dostlarım püf noktayı veriyorum,şimdi sizin içinizdeki iltihabı dışarıdan süreceğiniz zımbırtılar geçiremez bunun için antibiyotik almanız gerek ama antibiyotik bitince de olduğu gibi geri geliyor.O yüzen bu iş tamamen bağışıklık sistemiyle alakalı,eğer sizin bağışıklık sisteminiz güçlü değilse ne kullanırsanız kullanın ilaç bitince geri gelir.Ölene kadar da antibiyotik kullanamayacağanıza göre yapacağınız tek şey bağışıklığı güçlendirmektir.Bunun içinde bol bol güneşe çıkın ve insülin direncinize dikkat edin,ilaç işin bahanesidir.Sizin bağışıklık sisteminiz kuvvetlidir pazardan uyduruk bir sabun alır 2 yıkarsınız benim geçti sen de bunu kullan dersiniz,adamınki kuvvetli değildir 6 ay ilaç kullanır bitirir 2 gün sonra gene çıkar.Neler denemedim yahu yok zeytin,kükürt,yeşil sabunlar, çay ağacı yaprağı yağı,bilmemne yağı ohooHadi geçmiş olsun.




  • Arkadaşlar bende bu konudan 5 yıldır muzdaribim.kullanmadigim ilaç kalmadı yaklaşık 3 yıldır roaccutane kullanıyordum oda geçirmeyince artık vazgeçtim çünkü zaman zaman çok artiyordu.kesin bir çözüm bulan var mı birisi lavanta yağı sabunu ve şampuan ile kurtuldüğünü soyemişti denedim lavanta sabunu kullanıyorum ama ise yaramıyor.doktor propolis ten bahsetti 80 li hapını aldim.bakalım ise yariycakmı. Propolis şampuan da almayı düşünüyorum inşallah bir gün kurtulcsz bu hastalıktan .sizleri bilgilendircem herkes bulduğu çözümü yazsin doktorlar kesin bir çözüm üretmiyor anca geçici çözüm arıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba.bütun yorumlari okuyup inceledim ve simdiye kadar bu hastaligin belirli bir sebebi olmadigini doktorlardan ogrendim.bende yaklasik 6 yildir bu kil kökü iltihaplanmasi ile savasiyorum.ama ne yazik ki kisa sureli iyilesmeler disinda pek bir gelisme olmadi.bugune kadar yaklasik 8-10 dr ve prof.gittim ama hepsinin tek yaptigi krem ve antibiyotik vermesi.1 veya 2 hafta sivilceler yok oluyor ama sonra geri geliyorlar.basimda yakladik 40-50 tane kadar yagli sivilce cikiyor ve agrisi yuzunden gunlerdir uyuyamiyorum.backtroban, tetradox monodox augmentin ve bir sürü sampuan kullanmama ragmen hastalik hic ilerleme gostermedi.roacutan tedavisini 3 ay yapabildim cunku hastanelik oldum tamamlayamadim tedaviyi.ama ne yazik ki tekrardan cikmaya basladilar.sicak arap ulkesinde calistigimdan nem ve yaglanma yuzunden olduguna eminim.fakat o kadar titiz ve temizlige dikkat ettigim halde neden oyle oluyor anlamiyorum.sivilcelerin verdigi agri inanilmaz korkunc.bas agrisi,yuksek ates,halsizlik vb.beni cok yordu.simdi yazsarken bile agridan dayanilmaz bi haldeyim.eger bu konu ile ilgili gecici bir cozum bulabilen varsa paylasirsa cok sevinirim.bu sekilde hayat devam edilmez ve psikolojimi alt üst etti bu hastalik.herkese gecmis olsun. sevenler.anlar-@hotmail.com bu emaile mesajlarinizi yazabilirsiniz.yardiminiz icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seco1234 S kullanıcısına yanıt
    Ne yazik ki henuz tipta bir cözumu bulunmadi bu hastaligin.doktorlarin tek yardimi kisa sureli iyilestirmeler.antibiyotik, sampuan, krem vs. Kullanilan butun bitkisel ot gibi seyler sadece hafifletiyot ama asla tamamen yok etmiyor.6 yildir bu hastalikla ugrasiyorum artik yoruldum diyebilirim.cunku ne zaman iyilessem aklimin ucunda tekrar cikacaklar diye kaliyor.umarim ileri ki zamanlarda kesin bir çözüm bulunur.yapilacak tek şey sabır ve tirnaklamamak sivilceleri.cünku virus gibi hemen dagiliyor butun başa.soguk su biraz rahatlatiyor saç derisini.gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostindamirror G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle roaccutane kesin cözüm degil sadece uzun bir sure kullanilan ilac sayesinde derinin sivilce cikarmasini engelliyor.tabi zararli yanlarida var mesela karaciger.kullanilan antibiyotikler zamanla karacigerini olumsuz etkiliyor.bu nedenle kullanim esnasindan her ay doktor kontrolunde tahliller yapilmali..normalde doktorlarin her zamanki yanlislari bilio bilmeden direk antibiyotige kitliyorlar.ama bildigime gore 15 cesit cilt antibiyotigi var.sivilce testi yapilmadan ezbere antibiyotik vermeleri hastaligi tetikliyor.ve daha guclu sekilde geri donmelerini sagliyor.ben henuz roaccutane kullanmadim.bunun icin nem olmayan ve soguk olan bir sehirde baslanmali.ve doktor kontrolunde tedaviye olmalidir.gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kel olmak bu hastalık için çözüm müdür açıkçası ben bu acıları çekmektense kel olmaya razıyım size sorum saçların döküldüğü yerlerde çıkıyo mu sivilce mantık olarak kıl kökü olmayınca iltihabın da olmaması gerekiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar meraba propolis tablet ve damlası içiyorum.sivilcelenme yine başladı maalesef. kafama defne sabunu hariç bir şey sürmüyorum.birisi geçmişte yazmış vichy in yeşil kapaklı şampuanını kullandım çok faydası oldu diye.biraz araştırma yaptım bu şampuan seborit dermatitte çok iyiymiş acaba bizim hastalık folükiilit dekalvans( kıl kökü iltihabı)nda iyi midir
    KUllanan var mı .Bir çözüm bulan varmı herkese geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seco1234

    Arkadaşlar meraba propolis tablet ve damlası içiyorum.sivilcelenme yine başladı maalesef. kafama defne sabunu hariç bir şey sürmüyorum.birisi geçmişte yazmış vichy in yeşil kapaklı şampuanını kullandım çok faydası oldu diye.biraz araştırma yaptım bu şampuan seborit dermatitte çok iyiymiş acaba bizim hastalık folükiilit dekalvans( kıl kökü iltihabı)nda iyi midir
    KUllanan var mı .Bir çözüm bulan varmı herkese geçmiş olsun

    sanmam. dışardan etkiyle ne denediysem olmadı bende. dediğin şampuanı denemedim ama şurada yazan pek çok tedaviyi denedim ( ki vichy nin bir başka şampuanı nı da yazmışlardı o da var denemelim içerisinde) en ufak bir dönüş alamadım.
  • 1 ay ikili antibiyotik tedavisinden sonra büyük ölçüde azaldı.

    Tekrarlama var fakat az oranda, oda yememe içmeme dikkat etmememden,

    roaccutane + azitro(azro,azitromax)

    normalde 6 ay kullanmam gerekiyordu.
    Yan etkisi fazlaydı doktor kontrolünde kullandım.

    Saçlarım uzayınca etkisi artıyor, muhtemelen saç derisinin hava almamasıyla alakalı.
    Askerden sonra belki roaccutane 6 aya tamamlayabilirim.

    Roaccutane genç yaşlarda sınav dönemleri hariç, kullanmakta fayda var yan etkileri şiddetli yaşayınca iş hayatı vs. çok etkiliyor.
  • folikülit decalvans

    işte hastalığa sebep olan o meşhur bakteri : Staphylococcus aureus




    Folllculitis decalvans: Lupoid sycosis’in baş derisinde gelişen şeklidir. Predispozan sebebler gösterilememiş olmasına rağmen genel olarak hastalık kalın, sert kıllı kişilerde daha sık görülür. İnfeksiyon saçlı deride püstül veya papül kümeleri şeklinde başlar. Kısa sürede eksüdasyon ve süpürasyon gelişir, krut oluşur, kıllar dökülür. Merkezde atrofi ve alopesi ile iyileşme olurken periferde yeni lezyonlar gelişir. Şiddetli durumlarda tüm saçlı deri tutulabilir. Lezyon sınırlarında devamlı infiltrasyon ve derin yerleşmiş inilamasyona bağlı deriden kabarık kenar görülür. Hastalık diğer skatriksiel alopesiler ile karışır. Pseudopeled, favus gibi bu hastalıklardan kültür ve biyopsiyle ayrılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adamszalai -- 10 Eylül 2016; 10:10:19 >
  • arkadaşlar şu makalede farklı bir tedaviden ve başarıdan söz ediyor. Yeterli ingilizcem yok o sebeple direk ingilizce haliyle paylaşıyorum.

    Folliculitis decalvans including tufted folliculitis: clinical, histological and therapeutic findings.
    Powell JJ1, Dawber RP, Gatter K.
    Author information
    Abstract
    In a series of 18 patients with folliculitis decalvans attending the Oxford hair clinic, eight were found to have areas of tufted folliculitis either at presentation or follow-up. There was no difference between these two groups in their presentation, clinical course, growth of causative organism (Staphylococcus aureus) or investigations including histology. We suggest that these two entities form part of a spectrum of a single disease. We performed lymphocyte staining on affected scalp biopsies, including CD4: CD8 and T-cell/B-cell ratios, but found no evidence of local immune suppression or failure which would explain the abnormal host response to a common pathogen in this rare condition. We introduced a new treatment regimen for these patients, oral rifampicin and oral clindamycin together for 10 weeks. Ten of the 18 patients have responded well with no evidence of recurrence 2-22 months after one course of treatment, and 15 of the 18 responded after two or three courses.


    Yanlış anlıyor olabilirim ama sanırım 18 hastadan 15 inde 2. tedaviden sonra başarı sağlanmış. 'oral rifampicin and oral clindamycin together for 10 weeks' diye bir tedaviden bahsediyor.



    rifampisin : Rifampisin veya rifampin, bakterisidal etkisi olan rifamisin grubundan bir antibiyotik ilaçtır. Genellikle mikobakteri enfeksiyonlarının (tüberküloz, lepra vb.) tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca metisilin dirençli Staphylococcus aureus tedavisinde fusidik asit ile beraber kullanılır. Türkiye'de Rifadin (Sanofi Aventis) ve Rifcap (Koçak Farma) markalarıyla piyasaya sürülmüştür.

    Rifampisin alındıktan sonraki birkaç saat boyunca başta idrar olmak üzere gözyaşı, ter gibi vücut sıvıları kırmızıya çalan turuncu renk alabilir. Kontakt lenslerde kalıcı leke, iç çamaşırda iz bırakabilir.

    Direnç kazanmış tüberküloza yol açmamak için rifampisin birkaç ay kesintisiz ve politerapide kullanılmalıdır.


    clindamycin : bildiğimiz cleosin t yada klindan ampul büyük ihtimalle

    ben bugüne kadar rifampisin kullanmadım açıkçası. kullanan varmıdır?

    yine benzer bir makaleye isveç çıkışlı bir sağlık dergisinde de denk geldim. rifampisin ayrı bir ilaç mı yoksa bize yazdıkları tetradox vb antibiyotiklerde de var mı etken maddesi.




  • Bu dönemlerde uyguladığım tedaviyi paylaşmak istiyorum.

    Haftada 1 kez 40 mg roacutanne kullanıyorum - herhangi rahatsız edici bir etkisi yok.
    Haftada 2 kez saç diplerime Klindan ampul ile masaj yapıyorum - özellikle önceden sivilcelerin yoğun olarak çıktığı bölgelere
    Haftada 4 kez saçlarımı ketoral şampuanla masaj yaparak yıkıyorum.
    Hergün bağışıklık sistemini kuvvetlendirici takviyeler alıyorum.
    Ellerimi saçıma götürme ihtimaline karşılık antibakteriyel sabun kullanıyorum.
    Eğer çıkacak gibi olursa ki hepniz o duyguyu biliyorsunuzdur hissediyorsunuz saç diplerinde bir gariplik olduğunu. o zaman antibiyotik yutuyor ve baskılıyorum artışı.

    ama en önemlisi sanırım saçları mümkün olduğunca kısa tutup saç diplerine hava aldırmak.
    saçlarım kısayken yukarıda yazdıklarım işe yarıyor. fakat saçlarımı uzattığımda tekrar çıkmaya başlıyor ve kısaltmak zorunda kalıyorum. sanırım uzadıkça yağlanma artıyor ve bu sebeple bakteriler diplerde artış gösteriyor.




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.