Şimdi Ara

Başıma gelen olayları açıklayabilecek olan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi aksamlar. size basimdan gecen bir dizi olaylari aktarmak istiyorum aciklanilabilirlik istiyorum.

bende eskiden beri olan bir sey var. mesela bir şey dusunuyorum. o dusundugum olay ya da her neyse, onun icinden bir kelime geciyor aklimdan. sonra birisi konusmasinda o kelimeyi kullaniyor. ornek vermek gerekirse atiyorum kalem kelimesini dusuncemden geciriyorum, 3-4 saniye sonra biri bana kalemle ilgili bir sey soyluyor. bu olay uzun zamandir basima geliyor yaklaşik 6-7 senedir.
    bunun farkli bir versiyonu da soyle; aklimdan gecirdigim kelimeyi okudugum bir yerde goruyorum , aklimdan gecirdikten 3-4 sn sonra.
    baska bir sey daha var. gecen gun bir ruya gordum, 5 yildir gormedigim bir arkadasimi gordum ruyada. ertesi gun cok islek bir yerde cocuga rastladim 5 yildir gormuyordum.
    aklima geldikce yazarim daha cok var boyle şey.

aklima yeni gelen olay: gecen haftalarda bigun balkona ciktim oyle etrafi izliyorum. aklima birden erdem abi geldi. 4-5 saniye sonra disardan bi cocuk erdem abi diye bagirdi. isin garibi etraf karanlik yani bisey goremiyorum ve daha garibi ben erdem abi diye birini tanimiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayAdonis -- 21 Temmuz 2013; 13:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dejavu gibim bişey, olur böyle şeyler.
  • Olasılıksız kitabını oku

• quote:

Orijinalden alıntı: BayAdonis

iyi aksamlar. size basimdan gecen bir dizi olaylari aktarmak istiyorum aciklanilabilirlik istiyorum.

bende eskiden beri olan bir sey var. mesela bir şey dusunuyorum. o dusundugum olay ya da her neyse, onun icinden bir kelime geciyor aklimdan. sonra birisi konusmasinda o kelimeyi kullaniyor. ornek vermek gerekirse atiyorum kalem kelimesini dusuncemden geciriyorum, 3-4 saniye sonra biri bana kalemle ilgili bir sey soyluyor. bu olay uzun zamandir basima geliyor yaklaşik 6-7 senedir.
    bunun farkli bir versiyonu da soyle; aklimdan gecirdigim kelimeyi okudugum bir yerde goruyorum , aklimdan gecirdikten 3-4 sn sonra.
    baska bir sey daha var. gecen gun bir ruya gordum, 5 yildir gormedigim bir arkadasimi gordum ruyada. ertesi gun cok islek bir yerde cocuga rastladim 5 yildir gormuyordum.
    aklima geldikce yazarim daha cok var boyle şey.

rüya kısmı pek inandırıcı değil ama diğerleri açıklanabilir.
    seni sınır bilime alalım :D

http://www.youtube.com/watch?v=rDwr1-LOHRQ

bunu izle, sende ki bu olay

• quote:

Orijinalden alıntı: Anorin

Olasılıksız kitabını oku

okudum. ordan bi ders mi cikarmaliyim?

• Kendine has yeteneklerin var bunları iyilik yolunda feda etmelisin.
  • Bende de arada oluyor. Günde 1 milyon kelime geçiyor diyelim. Sen tam düşünürken 1-2 kere aynı kelimeyi başka yerde görüyorsun sonra aaa hep böyle oluyor diye kendini kandırıyorsun. Diğer düşündüğün 999,997 kelime aklına bile gelmiyor. Bunda özel falan hiçbir şey yok tesadüf sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir yanlışlık mı var ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de oluyordu sık sık.aklımdan geçen bi kelimenin aynısını televizyonda konuşan birisi söylüyordu ya da bulunduğum ortamlarda konuşan kişi söylüyor.

1-2 kere olsa şaşırmam ama sık sık oluyordu.ama bu aralar olmuyor nedense

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Bey*

bende de oluyordu sık sık.aklımdan geçen bi kelimenin aynısını televizyonda konuşan birisi söylüyordu ya da bulunduğum ortamlarda konuşan kişi söylüyor.

1-2 kere olsa şaşırmam ama sık sık oluyordu.ama bu aralar olmuyor nedense

+1 yazmama gerek kalmamış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen, aynısı harfi harfine bana da oluyor. hatta daha dün içimden bi aralar şu adam vardı noldu ona falan diye geçirdim biraz sonra arkadaş o adamın şarkısını açtı... bende de aşağı yukarı bi kaç yıldır oluyor. sık olduğu zamanlar kendimden korkuyorum
  • Bana da oluyor aynısı. Mesela gun içinde aklıma bi şey takılmış tı o kadar çok düşündüm ki akşam haberlerde o konuyu gördü(konuda güncel bir konu değil yani) şuan aklıma gelmeyen pek çok örnek var. Bencr tesadüf bütün bunlar tesadüf olamaz

• heh rahatladim baskalarina oluyormuş sagolun

• quote:

quote:

Olasılıksız kitabını oku

Okuduğun bir şeyden ders çıkarmadıktan sonra okumanın anlamı ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MTZ BUFFER

quote:

quote:

Olasılıksız kitabını oku

Okuduğun bir şeyden ders çıkarmadıktan sonra okumanın anlamı ne ?

hayir kitabi gayet guzel anladim. cok iyi bit kitap da, basima gelenlerin ordaki olaylarla pek bi ilgisi yok bence. cunku benim basima kucuk seyler geldi, orda adam gelecegi goruyot resmen. ve orda gordugu sey olay, ben kelime goruyorum

• benim basima cok fazla geliyor hatta bi keresinde bascavusla devriye atiyoruz adam icimden soyledigim parcayi soyledi bana 5 dk sonra yine bi turku gecti aklimdan onu da tak diye soyledi baya sasirmistim,tesaduf degil bence vvardir bi aciklamasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirli1713

benim basima cok fazla geliyor hatta bi keresinde bascavusla devriye atiyoruz adam icimden soyledigim parcayi soyledi bana 5 dk sonra yine bi turku gecti aklimdan onu da tak diye soyledi baya sasirmistim,tesaduf degil bence vvardir bi aciklamasi.

aynen. bak benim de aklima geldi bir tane daha yazayim. gecen haftalarda bigun balkoma ciktim oyle etrafi izliyorum. aklima birden erdem abi geldi. 4-5 saniye sonra disardan bi cocuk erdem abi diye bagirdi. isin garibi etraf karanlik yani bisey goremiyorum ve daha garibi ben erdem abi diye birini tanimiyorum.

• örnek vermek gerekirse çocukken yeni bir kelime öğrenirsin ve hemen o kelimeyi herkes konuşuyormuş gibi hissedersin.içinden bu nasıl oluyor benim öğrenmemi mi beklediler dersin ama kazın ayağı öyle değildir.

o kelime hergün normal şekilde kullanılan bir kelimedir fakat sen onu yeni keşfettiğin için ilk kez o kelimeyi anlarsın ve zannedersin ki ben öğrenince konuşmaya başladılar.

şimdi aynı durum nesneler veya kişiler için de geçerli.mesela samimi olmadığın arkadaşların yaşamın her yerinde yanından akıp geçer ama sen birini düşündüğünde ve o yanından geçtiğinde bunu ilişkilendirme eğiliminde olursun.

tabi işin tesadüf boyutu da var ancak bu tesadüf olasılığı da az değil sonuçta binlerce kez sokakta yürüyorsun ama birinde böyle birşey denk geliyor.

gibi , gibi..
  • Bana bazen şu oluyo
    Uzun süredir duymadığım bir kelime aklıma geliyo durduk yere ogün içerisinde o kelimeyi birisi kullanıyor anlam veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi howdoyouturnthison -- 21 Temmuz 2013; 15:20:56 >
  • hocam bendede şarkı olayı oluyor içimden bir şarkı mırıldanıyorum tamamen içimden ama sonra odaya biri geliyor o şarkıyı söyleyerek :) soruyorum hemen nereden geldi aklına bu şarkı diye :) bilmem diyorlar.garip

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.