Şimdi Ara

Başıma Gelen Olay (Dolandırıcı İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cumartesi günü bilmediğim bi numaradan telefonum çaldı. Açtım ismimi söyledi ve asker arkadaşın manisalı x dedi. Ama sesi çok yabancıydı. Gerçekten de x isminde bir asker arkadaşım var ve manisalı. Tel numaramı memleketteki ailemi ev num arayarak benim cebi almış. Hal hatırdan sonra ben afyondayım teyzemin kocası öldü başka kimsesi yok onun işleriyle uğraşıyorum dedi. Seni hayırlı bir iş için aradım detayını yarın konuşuruz dedi. Tamam diyip kapattım.
    2 senedir ilk defa konuşuyoruz. Ama benim aklıma takılan sorular vardı. İlk önce şüphelenmedim. Acaba evleniyor kız da bizim memlekette onun için mi benden yardım istiyor diye düşündüm.
    Aynı gün akşamına tekrar aradı. Aynı muhabbet döndü işte teyzemin kocası vefat etti. Cenaze işleriyle uğraşıyom. vs vs aynı şeyleri söyledi ve kapattık. Benim kafamda soru işaretleri belirdi. Ya bizim x kafayı yedi ya da bu gerçekten o değil diye.
    Pazartesi ise muhabbet teyzesinin kocası üzerine. Aradı hoş beşten sonra eniştem tır şoförüydü oraya gidip gelirken azar azar bişeyler getirmiş 5-6 kilo kadar var dedi. Neymiş onlar diyince. Buğday tanesi büyüklüğünde sarı sarı ama ne olduğunu bilmiyorum dedi. Ot mot esrar türü bişeylerdir dedim. Yok öyle değil sert altın gibi dedi. Madem öyle kuyumcuya sor dedim. Soramam kardeş kimseye bişey, eniştem teyzemi tembihlemiş aman kimseye bişey anlatma onlar çok değerli bizim hayatımızı kurtaracak diye.... Ben ne yapabilirim peki dedim. Ya işte kardeş sana güveniyorum. Senin tanıdıkların vardır. Bunu satalım parayı paylaşırız. Teyzemin durumu iyi değil sadece bir ev parası istiyo.... Ben de tamam bi araştırırım dedim. Kapattım
    Ben durumu çaktım. Bu şero dolandırma niyetiyle beni arayor. Diğer asker arkadaşımı aradım ve gerçek x numarasını aldım. Aradım durumu anlattım. "yok kardeş beni biliyorsun ben yapmam öle şeyler" dedi. Ben de seni bildiğim için şüphelendim ya dedim. Muhabbetten sonra kapattım.
    Bugün gene aradı. :)
    Ben:efendim
    Şero:naber kardeş
    Ben:iyi kardeş
    Şero:naptın
    Ben:neyi
    Şero:yaa hani konuşmuştukya
    Ben:sen onu bunu boşverde beni nerden tanıyorsun, asker arkadşım x i nerden tanıyorsun kimsin sen
    Şero:ne diyon kardeş anlamadım
    Ben:lan adam gibi konuş, şimdi savcılığa gidiyorum dilekçem hazır.
    Şero:ya kardeş sen çanakkalede askerlik yapmadın mı
    Ben:lan başlatma çanakkalene, ne çanakkalesinden bahsediyorsun adam gibi anlat
    Şero:yaa kardeş kusura bakma ben yanlış aradım galiba
    Ben:lan olum adamın asabını bozma...
    Şero:dıııııııııııııııt.

Bu konuşmayı yapmadan önce polisle, savcılıkla işbirliği yapmayı düşündüm. Ama ailemi aradığına göre aileme ulaşabilecek durumu var. Bana ne yapabilecekse yapsın ama ailemin kılına zarar gelmesini istemem. Açıkçası kendim için olmasada ailem için korktum. Muhtemelen bi daha aramayacaktır. Dostlar dikkatli olun. Para için herşeyi yapar duruma gelmişler. Bu arada asker arkadaşım x te kimya mühendisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wurunkatte -- 3 Ekim 2012; 23:05:06 >

• 1 milyon gitmiş ama... sen iyi atlatmışsın hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte
    Ben:efendim
    Şero:naber kardeş
    Ben:iyi kardeş
    Şero:naptın
    Ben:neyi
    Şero:yaa hani konuşmuştukya
    Ben:sen onu bunu boşverde beni nerden tanıyorsun, asker arkadşım x i nerden tanıyorsun kimsin sen
    Şero:ne diyon kardeş anlamadım
    Ben:lan adam gibi konuş, şimdi savcılığa gidiyorum dilekçem hazır.
    Şero:ya kardeş sen çanakkalede askerlik yapmadın mı
    Ben:lan başlatma çanakkalene, ne çanakkalesinden bahsediyorsun adam gibi anlat
    Şero:yaa kardeş kusura bakma ben yanlış aradım galiba
    Ben:lan olum adamın asabını bozma...
    Şero:dıııııııııııııııt.

• quote:

Orijinalden alıntı: b-broker

1 milyon gitmiş ama... sen iyi atlatmışsın hocam.

İyi para gerçekten. İnsanımız kandırılmaya ne kadar meyilli. Tabi kısa yoldan zengin olma merakınıda es geçmemek gerekiyor. Asker arkadaşından (Dolandırıcıdan) ucuza altını al, pahalıya sat zengin ol. İnsan bi düşünür, akıl var mantık var.
  • quote:

Yakalanmış şerefsizler.

http://www.zaman.com.tr/gundem_askerden-hatira-defteri-toplayip-tertipleri-dolandirdilar_2076674.html

Bu olayı gercekten yasadın mı kardesim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iyibirisiff

quote:

Yakalanmış şerefsizler.

http://www.zaman.com.tr/gundem_askerden-hatira-defteri-toplayip-tertipleri-dolandirdilar_2076674.html

Bu olayı gercekten yasadın mı kardesim.

Konuyu açtığım tarih: 3 Ekim 2012. Keşke geleceği görebilsem.

Savcılığa gitmediğime pişmanım. Bu yalanlara insanların inanacağını düşünmemiştim. Birçok kişi mağdur olmuş. Savcılıkla işbirliği yapsam 3-5 kişiyi dolandırılmaktan kurtarabilirdim. Hoş 8 aylık takip diyor ama genede faydası olurdu heralde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Savcıya versen bu kadar kişi dolandırılmayacaktı,vicdan azabı var mı?
  • online ihbar yap emniyete ver numarayı araştırsınlar. burda anlatmakla kimse kurtulmuyo. başkasının canını yakar makar. online hbar ile anlat durumu polis ilgileniyo böyle şeylerle
  • Bu gün haberlerde dinledim bu çete çökertilmiş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.