Şimdi Ara

Başıma bela olan virüsler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin. İnternet tarayıcılarıma bulaşan bir virüs canıma yetti. Bir video çektim konu ile ilgili snagit ile ancak nasl ekleyebileceğimi bilmiyorum.

Örnegin bir sayfa acıyorum bir gazete olsun sonra o sayfa da bir habere tıkladığım zaman

ad.adbirdie.com diye bir adrese yönlendiriyor ordan sonra da başka bir oyun içerikli siteye gidiyor. Format atmadan bundan kurtulmanın bir yolunu bulmam lazım teşekkürler

• Bende de aynı sıkıntı oldu dünden beri ve tek burda gördüm böyle bir konu. Çözebilirsen banada söylermisin. Bir sürü anti reklam yazılımı denedim çözemedi.
  • redwhiteee kullanıcısına yanıt
    deliricemmmmm
  • Aynı sorun bende de var format attığım halde düzelmedi!!!???
  • Allah bildiği gibi yapsın böyle şeyleri başımıza dert edenleri.
  • Var mı bir gelişme arkadaşlar? Yeni formatlayıp yaklaşık 100 GB program kurduğum bilgisayarımda bu problem oluştu ve internette sadece bir linux forumunda konu tartışılıyor. Henüz mevzu çok taze sanırım. Herhangi bir antivirüs ya da malware programı bununla ilgili bir güncelleme yayınlamadı büyük ihtimalle. Belki hata raporları göndererek işlemi hızlandırabiliriz, çünkü başka bir yol varmış gibi gözükmüyor.

Acaba başlangıç noktası neresi?

Edit: Ek olarak aynı problemi android telefonumda da yaşıyorum. Acaba kullanılan ağ bağlantısı ya da google/chrome hesabıyla alakalı bir durum mu? Benzer şekilde explorerda herhangi bir sorun yaşamadım ve evdeki diğer bilgisayarda da öyle bir problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cayelindenoteye -- 25 Nisan 2015; 0:34:30 >
  • Norton,kaspersky,eset gibi antivirüslere tarattım bir şeyler buldular sildiler ancak hala devam ediyor.Format attım hala devam ediyor.Ne yapılır ki başka?

@cayelindenoteye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detected -- 25 Nisan 2015; 0:37:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar sanırım sorunu çözdüm ancak nasıl yaptım tam bilmiyorum. Öncelikle şunu denemenizi istiyorum. İnternet Explorer ayarlarına girip çıkıştı göz atma geçmişini sil sekmesinin yanındaki ayarlar menüsüne girin. Oradan Dosyaları görüntüleyi secin ve çıkan herseyi silin. Aynı ekranda bir geri sekmeden Windows dizini olmalı orda bulunan bu virüs baımıza geldiği harihe kadar olan tüm bilgileri sildim ve şimdilik sorun yok gibi görünüyor
  • Ağdaki diğer cihazlardam tekrar bulaşıyor,format atma bu nedenle işe yaramıyor.Ben tek tek bütün android cihazları temizleyerek kurtuldum gibi,masa üstüne girmemişti.

Android cihazda sırasıyla ,ayarlar,uygulamalar,tüm uygulamalardan tarayıcıyı açın verileri temizle deyince kurtuldum virüsten.batlelog programınada girmişti aynı yöntemle sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endoplazmikredikulum -- 25 Nisan 2015; 0:51:30 >
  • arkadaşlar aynı olay bende de var ad.biride diye bi siteye yönlendiriyor abuk subuk android uygulamaları yüklemek için yönlendiriyor vrüs tarama programları çereleri sil verileri sil işe yaramıyor.
  • Benim yazdığım gibi yapın düzeliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endoplazmik dediğini yaptım olmuyor aynı
  • Arkadaşlar büyük ihtimalle sorun virüsün tüm cihazlara bulaşmış olması. Endoplazmik arkadaşın yöntemle virüsü sildim ancak silmeden önce android telefonumdan başka kullanıcı hesabı açtım(wi-fi falan da kapatılabilir) Problem çözülmüş gibiydi. Ne zaman ki telefonumdan orjinal kullanıcı hesabıma döndüm virüs geri geldi.

Her şeyden önce google hesabınızın şifresini bir değişin bence..
  • Bizde 3 cihazdada ayni virüs vardı, wifileri kapatip tektek bu yontemleri denedim.internet tarayicisina ve battlelog programina bulamamıştı, sildim.avg indirip tarattim ayrıca. Şimdilik kurtuldum gibi.

• benimde hem telefonuma hem pc ye gelmişti. O degilde bu virüsleri yapanların amacı nedir ya
  • wifi ağında sıkıntı çıkarıyorr durum bu arkadaşlar.
  • Aynı ağa bağlı başka bir laptop daha var. Onda benim hesabımla oturum açılmış durumda değil. Herhangi bir şekilde de sorun yok.

Az önce şöyle bir şey denedim. Telefon ve bilgisayarın internet bağlantısını kestim. Telefon tarama verilerini sildim ve adaware ile tarattım. Bilgisayarda da benzer şekilde tüm tarama verilerini sildim ve combofix ile tarattım. İki durumda da virüs görmedi zaten.

Daha sonra bilgisayarı internete bağlayıp oturum açıp kullanmaya başladım. İlk 5 dakika kadar herhangi bir sorun çıkmadı ancak daha sonra reklam gelmeye başladı. Acaba senkronizasyon yaptıkça ortaya çıkan bir virüs mü bu? Çünkü ilk başta hiç sorun yoktu, senkronizasyon ilerledikçe sorun oluştu gibi.
  • Bu olayların sebebi windowstur bir işletim sistemi bu kadar savunmasız olabilir mi yahu ve bu adamlar bu dandik yazılımla milyar dolarlarca para kaldırdılar.

• beyler muhtemelen hesaplarımız vrüslendi siliyorum herşeyi başka bir uygulamdan giriyorum sorn çıkmıyor fakat androidin kendi tarayıcısına tıklayınca hesaptan çerezler alınıyor diyip açılınca eski haline dönüyor.
  • Yanlış hatırlıyor olabilirim ama ben chrome da login olmadığım halde de bu virüsle karşılaştım.

Yine de bu seçeneği denemek adına e-mail hesaplarımızı nasıl denetleyebiliriz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.