Şimdi Ara

Başıbozuk..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başıbozuk grubunu dinleyen var mı arkadaşlar? Çok kral gruptur, yak ışıkları adlı şarkısını tavsiye ederim..

Başıbozuk..

Basibozuk 2002 yilinda izmirde kuruldu. Grup en basta Tibet Çakar (vokal) ve Cüneyt Aykulteli (solo gitar) açilis yapti. Ilk demolari olan "Zaman" isimli parçalari radyo D maksimum rock programinda yayinlandi. Ancak uzun bir davulcu ve bas gitarist arama süresinden sonra 2003 yilinin sonlarina dogru grup bugünki halini aldi. Davulda Onur Yildirim,bas gitarda Cemal Kayaoglu solo gitarda Cüneyt Aykulteli ve vokalde Tibet Çakar olmak üzere grup tamamlandi. Ilk demolarini 2004 yilinda kimsecikler isimli sarkiya yaptilar.Ayrica grup kendi bütçesiyle bir klip çekti.(Ancak kamera sakasi gibi birseydi)

Deep rock barda ilk konserlerini verdiler. Bunun yaninda ilerleyen senelerde festivaller konserler ve çesitli organizasyonlarda bulundular. Roi rock bar iken bir süre orda bir bar grubu olarak devam ettiler. 2004 yilinda köprüalti tatoo piercing salonlarinin sponsorluguyla bir demo albüm çikardilar. "Simdi", "git" ve "kimsecikler" isimli sarkilariyla.Daha sonra grup sponsorla küçük bir anlasmazlik yasadi. 2005 yilinda "bizden geçti", "yak isiklari" isimli sarkilarin kayitlarini tamamlayip internet üzerinden yayinlamaya basladilar.2006 yilinda gruba saksofonu ve klavyesiyle Ozan Çoruk dahil oldu.2007 yilinin ocak ayinda "YAK ISIKLARI" na klip çeken grup suan albüm kayitlari ile ilgilenmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamilton_palace -- 12 Ekim 2008; 18:02:05 >

•  Başıbozuk..

BaşıBozuk Roportajı

BaşıBozuk; Osmanlı ordusunun öncü birliklerindendir. En önde zırhsız olarak saldırırlar. Görevleri; düşmanın cephanelerini harcamak, psikolojilerini bozmak ve enerjilerini harcamaktır.

Fakat şimdi tanıyacağınız İzmirli BaşıBozuk grubu sahnedeki mükemmel performansları ve demo halinde olmasına rağmen yüz binlere ulaşmış
    şarkılarıyla; enerjinizi “eğlendirerek” tüketmeye geliyorlar. Onların adını ileride çok fazla duyacaksınız, tabii ki daha yükseklerden. Wink

Grubun Elemanlarını Tanıyalım.
    Tibet: 1984 yılında Balıkesir’de doğdum.2000 yılında gitar çalmaya başladım.2001 yılında Cüneyt le beraber çalışmaya başladım.2003 yılında sanart ta "ricardo mayo" dan klasik gitar dersi alma şansım oldu.ayrıca sanart'ta şan ve kulak dersi aldım.
    Cüneyt: 1984 te izmir de doğdum.1998 yılında müziğe başladım.2002 yılına kadar türk müziği eğitimi aldım.2002 yılında elektro gitar çalmaya başladım.Özel bir şirkette tonmayster olarak görev yaptım.2006 yılında Ant Balcı 'nın solo projesi olan "RİVER" da 9 nolu sarkı olan "no more young" ta solo çaldım.BaşıBozuk ile yoluna devam etmekteyim.
    Ozan: 1985 izmir doğdum.Lise yıllarında gitar çalmaya başladım.Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Müzikiloji bölümünde okuyorum 2005 yılında saksafon çalmaya başladım.2006 da Gruba dahil oldum grupta saksafon ve klavye çalmaktayım. Piyonadan kaldım buarada 
    Onur: 1985 te izmir de doğdum.Her yerde 2000 yılında davul çalmaya başladı diye yazıyor ama 2002 yılında başladım .Çeşitli gruplarda çalışmalarını sürdürdükten sonra 2003 yılında BaşıBozuk a dahil oldum.
    Cemal: 1986 izmir doğdum.2001 de bas gitar çalmaya başladım.Çeşitli gruplarda bass gitar çaldıktan sonra 2003 te BaşıBozuk a dahil oldum.

Şarkılar Nasıl Oluşuyor?

Tibet: Ben sözleri yazıyorum biraz kabataslak bir müzik yapıyorum aslında ana hatları belli oluyor müziğin genelde; ama ben stüdyoya getiriyorum BaşıBozuk elemanları eğer beğenirlerse beraber düzenleme yapıyoruz, davulları yazılıyor, basları yazılıyor, gitarları yazılıyor. Eğer solo eklenecekse solo ekleniyor. Cüneyt bunlara alt yapı hazırlıyor bunun üzerine de tekrar stüdyo negatifte Ant Balcı eşliğinde kayıtlar yapılıyor. Bugüne kadar böyle oldu.

Müzikte İdolüm Dedikleriniz Kimler?

Tibet: Benim bir idolüm yok ama mesela yani Kurt Cobain’in vokalini beğeniyorum onun dışında System of a Down vokalini çok beğeniyorum. Onlar imrendiğim vokaller daha doğrusu öyle diyebilirim.
    Cemal: Basta idol çok aslında piyasada çok iyi müzisyenler var onlardan böyle teknikler filan böyle Fırat diye bir eleman var İzmir’den, Türkiye’de dolu dolu insanlar var yani sadece bir insana bağlı kalmak değil de böyle seviyorum yani.
    Cüneyt: Demir Demirkan olabilir. Bir de Steve Vai
    Onur : Benim Türkiye’den Volkan Öktem. Yabancılardan da Dennis Chambers, Dave Weckl, Carter Beaufort sadece bunlar yani bide Cemal Pleased
    Ozan : Benim İdolüm amcamın oğlu Ertuğrul Çoruk. Hep onun gibi çalmaya çalışıyorum hep onun işlerini takip edip çünkü hem çok iyi jazz çalıyor hem çok iyi Türk müziği çalıyor bende ikisini birden çalabilmek istiyorum. Zaten şuan rock ve rock’n roll çalıyoruz, saksafonu kullanarak ama arada Türk müziği ezgilerine de yer veriyoruz gamlar makamlar kullanıyoruz. Blues gamları çalıyorum rock’n roll çalarken ama dinleyenler çok hoşlanıyor. İnternette jazz esintileri oluyor arada hoş oluyor gibi yorumlarlar karşılaşıyorum.

İzmir’de ki Amatör Grupları Nasıl Buluyorsunuz? Takip Edebildikleriniz Var Mı?

Onur: Takip var tabii ki mesela Dawnfall iyi bir grup hepside arkadaşlarımız, geleceğide var. İzmir’de müzik gelişiyor tabi ama çok ta amatör olarak ilerliyor yani profesyonel anlamda bir şeyler yapılamıyor.
    Tibet : Çok fazla amatör grup var tabii insanların müzikle ilgilenmeleri hoş elbette ama bunların arasında birkaç grup var İzmir’den benim tanıdığım Dawnfall iyi bir grup hoş bir yolda ilerliyorlar ama onun dışında pek te yok yani.

Sahnede Başınıza Gelen Sıra Dışı Olaylar Var Mı?

Cemal: Geçen bir ay önce bizim Silence’da sahne tahtadan sunta böyle çürümüş orası bir anda belden aşağım sahneye girdi Pleased Herkes koptu filan ama bir anda bende anladım ön taraf gülemeye başladı o zaman anladım. Pleased Evet Cüneyt 
    Cüneyt: Bende bir kere davula girmiştim.
    Cemal: Davulun üstüne düştüm ben Deep konserinde. Bir keresinde de Cüneyt benim arkama yaslanacaktı. Ben bir çekildim. Pleased
    Cüneyt: Sen bir çekil Pleased
    Cemal: Cüneyt bütün zilleri aldı  Düşürdü yani pardon  öyle işte komik ya..

Sahnedeyken Sizi Sinirlendiren ya da Sinirlendirebilecek Olaylar Neler?

Cüneyt: Sarhoşlar ve kendini beğenmiş çok iyi müzisyen olduğunu sanan insanlar.
    Cemal: Ozan’ın sarhoş olması bide. Pleased
    Ozan: Sorgusuz sualsiz hareket çekenler, boydan boya böyle şarkı boyunca filan. Daha neden hareket çektiğini belki kendi bile bilmiyordur. Öyle boş işler işte.
    Tibet: Ozan’ın sarhoş olması. Pleased Onun dışında aslında sahnede sinir olunacak şeyler yok ya böyle bazen canlı performans olmasından dolayı hatalar olabiliyor bütün elemanlarda bende dâhil. Bazen sinirlenebiliyorum gereksiz yere benim yapımdan da kaynaklanıyor tabi bu. Ben sinirliyim biraz her şeye kızgınım ben ya.

Yarışmalara Katıldınız Mı?

Tibet: Nokia super sound ve konuşarock a katıldık. Nokia super sound da ilk 40a kaldık ki bence 10 a kalırdık. Kalmalıydıkta.  Konuşarockta da gereksiz bir grup yerimizi aldı tabii ki bu katıldığımız yarışmalarda oylamayla ilgiliydi. Roxy e katıldığımızda ben açıkçası bir sene önce deja-vu’nun birinci olmasından cesaret(!) alarak o yarışmaya girdim ve canlı performansa bile kalamadık ama dediğim gibi katıldığımız yarışmalar oylamayla alakalı ve şu anda daha kitlemiz tam oturmuş değil ne yaptığımızı bilmiyorlar. Yavaş yavaş oturacak inşallah.

Müziğin “sektör” Haline Gelmesiyle İlgili Neler Düşünüyorsunuz?

Cemal: Bir açıdan iyi çünkü artık prodüktörler rock müziğe önem veriyorlar sonuçta para kazanılan bir şey oldu rock müzik. Önce R&B di sonra pop şimdi rock patlaması var. Şuan iyi yani bu durum ama bir yandan da kalitesiz müzikler çıkmaya başladı çok fazla.İyiye doğru gidiyor yani.
    Tibet: Prodüktörler kaliteli müziği tanımayı becerebilselerdi çok para kazanabilirlerdi. Ama hep pop bir şarkı tuttuysa onun taklitleri yapıldı rock bir şarkı tuttuysa onun taklitleri yapıldı filan. İnsanlar bir kaçı dışında bu taklitleri kabullenmedi aslında az çok bunun prodüktörlerde farkında ama kaliteli şeylerin değil de insanların yutacağını düşündüğü şeylerin peşinde dolaşıyorlar ve insanlar artık yutmuyor açıkçası bu.

Gelecekte Neler Yapmak İstiyorsunuz ?

Tibet: Tabi ki mümkün olursa BaşıBozuk’la devam etmektir. Ayrı bir şekilde düşüncem yok tabi ama her şey olabilir hayatta onun dışında kendi müziğimi yapmak ve doyasıya kayıt yapmak günü geldiğinde klipleride kendim çekmek istiyorum bir sürü düşüncem var yani ama tamamen kendi yaptığım işle alakalı.
    Cüneyt: Ben ilerde film ya da dizi müzikleri yapmak istiyorum. Aslında yapıyorumda kimse bilmiyor.  BaşıBozuk’la başladım öyle devam edecek ayrı bir düşüncem yok. Büyü filminin müziklerini yapabilirdim. Çünkü çok kötüydü. 
    Onur: Tabi ki BaşıBozuk ve müzik kendi başıma yapmak istediğim davulu her şeyiyle öğrenerek başka bir müzik aleti öğrenmek klavye olabilir. Tavşan beslemek olabilir. 
    Mümkün olursada Cüneyt ben ve Cemal jazz ve blues projesi var.
    Cemal: Biraz daha özgün böyle Ozan’da dâhil buna sonuçta enstrümantal birkaç proje var onuda düşünüyoruz.
    Ozan: BaşıBozuk ön planda BaşıBozuk’tan ayrılmayı düşünmüyorum grup dağılsa ben hala kalırım.  Sonuç olarak bu böyle gidecek kovsalarda gider yani ben sarhoşta olsam sahnede yıkılsamda biri kolumdan tutup kaldırır birbirimizi seviyoruz sonuçta.  İkinci plandada kendi müziğim var amacı önemli değil yeterki benim müziğim olsunlar. İnternet yoluyla yayılabilir vs.

Kimlik Sorunu Yaşadınız mı Tarzınız Açısından Ne Yapsak Nasıl Yapsak Diye?

Tibet: Biz her zaman içimizden geldiği gibi yaptık ve öyle bir kimlik sorunu filan olmadı müzikte bizim sevdiğimiz soundla sevdiğimiz hissettiğimiz müziği yapmaya çalıştık daha çok fazla müzik var elimizde. Farklı türlerde şarkılarda çıkacaktır karşınıza.
    Ozan: Benim fikrimdir ne kadar blues ya da ne kadar hareketli parçalar yaparsak yapalım ama sözlerde melankoli hüzün mutlaka olacaktır. Hüzünlü böyle otur ağla. Beni sevme istemem gibi. 

Hangi Günler Nerelerde Dinleyebiliriz Sizi?

Onur: Çarşamba-Pazar Guardian Bornova.
    Cüneyt: Cuma-Cumartesi Silence Alsancak.

Dinleyicileriniz Sizlere Hangi Sitelerden Ulaşabilirler?

Cemal:http://www.basibozuk.info/

http://www.myspace.com/basibozukfan

ve röportaj sonrası tıklım tıklım bir Guardian gecesi. Cüneyt’in muhteşem soloları, Onur’un şahane davul tonu, Cemal’in tellerle oynayışı Ozan’ın cezp edici saksafonu ve Tibet’in coşturan sesiyle eğlenceyi tüm hücrelerimizde hissetmemize sebep bir canlı performans yaşadık.

Ps: “BaşıBozuk” hızla albüm çalışmalarına girişmiştir 

Röportaj: Derya Nebi
    Fotoğraflar: Savaş Durulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamilton_palace -- 12 Ekim 2008; 18:05:24 >

• bu konu müzik bölümüne taşınabilir mi?
  • isminde hayır yok ki

• biri taşısın bunu müzik bölümüne..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.