Şimdi Ara

Başarı; Azim ve sabır ile gelir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
8
Favori
4.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Derece hedefliyorsan, sabırlı olmayı bileceksin...
    Canın her sıkıldığında masanın başından kalkmayacak, her uykun geldiğinde uyumayacak, uyuduğunda ise rahatı bulup kalkmamazlık yapmayacaksın..

Başarı azimle gelir...
    Kurduğun düzeni devam ettirmeye önem verecek, çok soru çözecek, çok tekrar yapacak, eksiklerini tamamlayacak gerekirse kendin soru hazırlayacak ve bu soruları çözmeyi bileceksin..

Başarı sakin ve huzurlu bir akıl ile gelir...
    Belki bir sene eğlenmeyecek, her gece yatmadan mp3 e sarılmayacak, bangır bangır muzik dinlemeyecek, boş laf etmekten sakınacaksın...

Kolay değildir ortalama senin zeka düzeyinde olan 1.5 milyon insanla bir sınava girmek ve onları geride bırakmak..

Kolay değildir ben derece yapacağım naraları atmak..

BauglirXul ( M. Vural Tunç )
    ....

Arkadaşlar yazıma geçen gece kendimi motive etmek için yazdığım bir yazı ile başladım kusura bakmayın..

Tamı tamına 3 ay oldu tekrardan hazırlanmaya başlayalı.. Lys edebiyata girmeden 2 gün önce başladım 2011'e hazırlanmaya.. Çünkü kararlıydım. Emindim. Kendime bir hedef koymuştum, büyük bir hedef... Bir sene kaybedip, eğer yaşarsam bir ömür kazanacaktım..

Sıcak demedim. Deniz varmış güneş varmış kumsal varmış demedim. Çocuklar beni çağırıyormuş, gezecekmişiz, takılacakmışız demedim. Ders çalıştım..

Hemde öyle bir yerden başladım ki ders çalışmaya.. Hayatımda belki de hiç ciddiye almamıştım ve lise 1 den sonrada görmemiştim.. Fakat başarı için yapmam gerektiğinin farkında olduğum; Biyoloji ve kimyadan başlamıştım.. İlk bölümdü kolaydı fakat yinede bir eşit ağırlıkçı için daha dogrusu hayatında hiç önemsememiş ve lise 1 den sonra o konuları görmemiş biri için gerektiğinden fazla zordu...

Dersaneye gitmeyecektim bu sene..

Bir yurtta hazırlanacaktım sadece...

İlk başlarda hiç birşey anlayamadığım kesinlikle bir yorum yürütemediğim biyoloji işte bu süre içerisinde açıyordu kendini bana.. Kimya kadar.. Fizik ona keza...

Çözmeye başlamıştım feni.. Sınavda 0.75 netim olan fen de artık denemelerde 10 u geçiyordum.. Analitik geometriyi ilk defa cesaret kazanıp sayfaları açarak çalışmaya başlamış ve onu da bitirmiştim..

Hergün 6 saati geçmemeye çok özen veriyordum uykuda.. Boş vakit harcamıyordum kesinlikle.. Muzik dinlemiyor, boş muhabbetlerden kaçınıyordum..

Zaman geçiyordu ve vakit bugünü yani 24 eylülü gösteriyordu..

Bugün itibariyle Kimya, Biyoloji tamamen bitmiş testlerde %90 lık başarı yakalanmış durumda.. Analitik bitmiş % 99 luk başarı yakalanmış durumda.. Fizik %50 başarı civarında ve çözülen son denemede;

Türkçe: 37.75
    Sosyal: 36.50
    Matematik: 38
    Fen B. : 25

Bu düz lisede okuyan, lise 4 e gelesiye kadar işin ciddiyetinin farkında olmayan, hedefini, idealini lise 4 de kazanan birinin, BauglirXul'un azmidir.. Başarısıdır.. Ve inşaallah devam edecektir..

Bu yazı, çalışmak isteyipde, çekinenlere, başarısız olacağından korkanlara, çalışmaya cesaret edemeyenlere ve bir umudu yada ümidi olmayanlara ithaftır...

• tebrikler arkadaşım,inşallah istediğin yere gidersin
  • Güzel yazı olmuş. Umarım azminin ve kararlılığının karşılığını alırsın. Yolun açık olsun.
  • Helal olsun hocam..yazı çok boş geçirdim yav :S Umarım kazanırsın istedğin yeri :)
  • Valla helal olsun, başarılarını umarım YGS ve LYS'de de sürdürür istediğinden de daha iyi bir yere yerleşirsin.

Nereyi istiyorsun TM'den, hukuk mu psikoloji mi işletme mi yoksa başka bi bölüm mü?
  • kardeşim sen boğaizçi uluslrarası ticret ıstedıodun demi ?
  • Azim ve Sabır.. Aynen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boğaziçi - işletme iktisat yada uluslararası ticaret... gelecek puana göre yapacağım tercihimi.. Tabi düşük puan ihtimaline karşıda Sivil havacılık Ulaştırma İşletmeciliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümleri aklımda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BauglirXul -- 24 Eylül 2010; 22:03:05 >
  • Ben senin anlattığım gibi çalışsaydım FDD tr genelinde birinci olurdum

Saka saka

Helal olsun. Ben de sınava hazırlanıyorum.
  • nasıl bir çalışma uyguladın acaba analitigi tamamen bitirmişsin ve fen(kesinlikle seninle aynı durumdayım lise 1 den sonra görmedim ve önemsemedim) derslerininde çogunu bitirmişsin bunu nasıl başardın arkadaşım ki dershaneyede gitmemişsin nasıl bir çalışma uyguladın?
  • Dersaneye geçen sene gittim. Bu sene gitmiyorum.

Çalışma sistemim, konuyu deftere yazarak çalışıyorum.. Gerekli olursa bir kere daha baştan sona yazıyorum. Daha sonra simetrik ögrenim tekniği denilen bir teknik var. Bilgi sonrasında sorusu bilgi sonrasında sorusu tarzında o şekilde konuyu tamamlıyorum. En sonundada o konu ile ilgili 30-40 adet soru çözüyorum bazen daha fazlası oluyor.. Bu şekilde çalışıyorum.. Bir günde 3-4 konu bitirmeye çalışıyorum.
    Ama ygs-analitiği tek bir günde bitirdim.
  • giriş yazısından sonra , derece yapmış olduğunu söylesen cidden çok daha ayrı bi hayran olurdum o yazıya :) , ama bunları yapmayı bilmek de yeter bu sene kazanmaman için sebep yok , kazanmak için sebepleri de oluşturmuşsun kendine başarılar diliyorum ...
  • Helal olsun.Bozmadan devam et.Bende bu uğura üniversiteyi bıraktım bakalım yakalayabilecek miyim aynı başarıyı?Düz lise ve ea mezunuyum..
  • İnşallah bu başarıya bende ulaşırım 100 gün kaldı
  • Tebrik ederim umarım istediğin yeri kazanırsın. Ben de üniversite'yi kazandım ama istediğim bir bölüm değildi,bu yüzden sınava tekrar hazırlanıyorum okul puanımım yarısı gidecek hem okulu hemde ygs'yi bir arada götürmeye çalışıyorum benim işim daha zor sanki :D
  • up
  • Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. Sınıfım şu an. Mezun oluyoruz nasipse.. Belki ne yaptı bu çocuk diyen olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BauglirXul

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. Sınıfım şu an. Mezun oluyoruz nasipse.. Belki ne yaptı bu çocuk diyen olabilir :)

Bogazici olmadı galiba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hukuku son tercih günü kendim seçtim. Pişman değilim
  • Anadolu lisesi okuyorum, Sınava seneye gireceğim.Çok konu eksiğim var.Kimya, fizik ve lys matematikten çok korkuyorum.Bu yazdıklarınız beni nasıl rahatlattı bilemezsiniz.Etrafım yapamazsın, edemezsin, uğraşma, 1 senen kalmış, diyenlerle ve dalga geçenlerle dolu.Keşke onlarda sizin gibi olsa.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.