Şimdi Ara

Bas Gitarı Elektro Gitar Amfisiyle kullanmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.muzikenstrumani.com/Ibanez-ibanez-Tone-Blaster-TBX15R-Reverb-Elektro-Gitar-Amfisi_2179.html#0

Şu amfi var elimde. 3-4 yıldır elektro gitar çalıyorum. Bass'ıda öğrenmek istiyorum fakat amfi almam gerekecek mi?

• Sıkıntı olmaz. Temelde iki amfi de aynı zaten. Efektleri sebebiyle tercih sebebi bile olabilir hatta elektro amfisi bas gitarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kissed by Fire

Sıkıntı olmaz. Temelde iki amfi de aynı zaten. Efektleri sebebiyle tercih sebebi bile olabilir hatta elektro amfisi bas gitarda.

Konuyu açtıktan sonra biraz daha araştırdım patlatır filan diyorlar sıkıntı olmaz diye düşünüyorum bende zaten ev kullanımı için alacağım.
  • Benim bildigim olmaz patlatir bass ama sen bilirsin @recko daha iyi bilir bass gitar caliyo bildigim kadariyla ona bi sor
    undefinedundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fly_death -- 25 Ekim 2013; 22:12:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fly_death

Benim bildigim olmaz patlatir bass ama sen bilirsin @recko daha iyi bilir bass gitar caliyo bildigim kadariyla ona bi sor

Bi konuya alalım o zaman @recko
  • queens of the stone age kafasını tersten yaşamak gibi bir şey olur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

queens of the stone age kafasını tersten yaşamak gibi bir şey olur herhalde.

Bi bakayım o zaman alırsam sonuçları yazarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitar amfisi ses gelmiyor
    4 yıl önce açıldı
    GİTAR AMFİSİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • düşük soundlarda çok sorun olacağını zannetmiyorum ama yüksek soundda patlatma ihtimali var
  • quote:

Sıkıntı olmaz. Temelde iki amfi de aynı zaten. Efektleri sebebiyle tercih sebebi bile olabilir hatta elektro amfisi bas gitarda.

amfi büyük zarar görür efekt mefekt kalmaz sağlam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

quote:

amfi büyük zarar görür efekt mefekt kalmaz sağlam

Kac kere deneyip gozlemlediniz acaba?

• en çok merak ettiğim şey tam cevap nedir
  • şimdi müzisyen değilim ama soran arkadaşlar için cevaplayım:

bildiğim kadarıyla josh homme kyuss ve queens of the stone age'de çalarken elektro gitarını bas gitar amfisine takıyor, bir şey olmuyor hatta adamın gitarını güzel yapan ilk etken o bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

quote:

Orijinalden alıntı: fly_death

Benim bildigim olmaz patlatir bass ama sen bilirsin @recko daha iyi bilir bass gitar caliyo bildigim kadariyla ona bi sor

Bi konuya alalım o zaman @recko

Yeni gördüm hocam.net söyleyeyim o veya bu şekilde patlatırsın düşük soundlarda sorun yaşamazsın ama temiz bir bas gitar sesi elde edemezsin.ve sesi yükselttiğin zaman ya patlatırsın ya da kalıcı sorunlara sebep olur (amfinin sesi kısık çıkar bazen kesilir vs).tecrübeyle sabittir 10 watt ve 30 watt elektro ve bas amfilerine ayrı ayrı elektro gitar,akustik gitar,bas gitar ve ud bağlamış en azından görmüş biri olarak söyleyebilirim ki bas gitar çalmak istiyorsan bas gitar için amfi almalısın.hele de 10-15 watt dolaylarında amfiye sahipsen eğer amfiyi direk patlatır sesini açarsan.bırak bas amfileri daha dayanıklı olmasına rağmen akustik gitarla bas amfisi patlattım ben hatta bu durumu araştırıyordum 2-3 sene evvel bende yani sıkıntı çıkaracağını biliyordum ne derece olduğunu merak ederken bir video bulmuştum.amerika da bir adam elektronik bir süpermarkette içinde gitarlarda bulunan bir market işte görmüşsünüzdür devasa müzik reyonları oluyor neyse işte sağlam bir bas gitarı aldı ve kimseye çaktırmadan en büyük elektro gitar amfisine bağladı.gitara vurduğu anda koskoca marketin bütün sigortaları attı bazı elektronik cihazlar bozuldu vs ve troll video değil yani cidden olan bir durum sonra ışıklar geldi bazı cihazlar zarar görmüş vs.amfi direk patlamış yani herneyse amfini seviyorsan bas gitar bağlmazsın öyle söyleyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

şimdi müzisyen değilim ama soran arkadaşlar için cevaplayım:

bildiğim kadarıyla josh homme kyuss ve queens of the stone age'de çalarken elektro gitarını bas gitar amfisine takıyor, bir şey olmuyor hatta adamın gitarını güzel yapan ilk etken o bence.

Kaliteli amfilerde (ki muhtemelen lambalı amfileri vardır) elektroyu bas amfisine bağlamak patlatmaya yada hasara sebep olmaz fakat gitarın sesini değiştirir normal elektrolara göre bozar sesi.ama efekt için kullanmış ve grubun sound una uygun hale getirmişse kullanılabilir bir durum aslen bütün sorun frekans aralıklarında.bas gitarın frekans aralığı gitarınkinden daha geniş yani bas amfisinin sorunsuzca dışarı verebildiği.sonuçta bas gitarda ince tellerde elektro gitardan alınan sesleri alabiliyorsunuz.ama elektro gitar amfisi için durum öyle değil.bas gitarın ince seslerinde sorun yaşamazken kalın seslere geçildiği zaman (ki bas gitarın da amacı kalın sesler zaten ) bas gitarda frekanslar amfiyle uyuşmuyor,amfiyi zorluyor ve patlatıyor.ama dediğim gibi bas gitar amfisi elektroyu kaldırır.ama yinede şansımızı zorlamamak lazım

• Q1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.