Şimdi Ara

Bartop Arcade Cabinet Yapıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
4
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlarım projemde değişikliğe giderek daha uygun bir kombin yapmayı uygun gördüm ve artık, 21.5'' monitör ve Raspberry Pi 3 ile yola devam etmeye karar verdim.
    Raspberry Pi 3 n11 üzerinden aldım 1 ay daha çinden beklemek istemiyordum zaten 20tl indirim kuponu sayesinde çinden sadece 15tl civarı fiyat farkı oldu. Yarın elime ulaşması lazım. ve artık herşey hazır durumda olacak. şu anki projemin görünümü şu şekilde:

Aliexpress ten spariş ettiklerim:
    2 Adet Bat top joystick set GELDİ
    4 ekstra happy button GELDİ
    30mm ve 25mm delici matkap ucu GELDİ
    3pin anahtarlı power girişi GELDİ
    Ses kontrol ayarı Geldi ama işe yaramadı

Evet arkadaşlar bugün itibari ile kendi imkanlarım ile yapmayı düşündüğüm projeyi başlatmış bulunuyorum. Ama dikkatinizi çekerim bu ev yapımı ve tamamiyle kendi kısıtlı imkanlarımla oluşturulmuş bir proje eğer hatalarım olursa mazur görün lütfen.

kabin için gerekli parçaları kendi yatak odamın sunta aynalığını parçalayarak oluşturdum :) burada ilk önce çizimi yaptım
    sağ ve sol parçaları tek tek yapmaktansa bir birine vida aracılığıyla montalayıp 2 parçayı birden kestim.
    burada doğal olarak aksilik oluştu ama sorun değil sonra zımpara yardımıyla halledeceğim
    gördüğünüz üzere kendi imkanlarımla hazırladığım bir dekupaj testere masası :)
    evet kesim kazasız belasız bitti çok şükür.
    bu eğriltiyi ilk başta burada bırakmayı düşünmüştüm nasıl olsa üzerine reklam vs yapıştıracağım diye ama kesmeyi düşünüyorum.
    2 parçayı bir birinden ayırdım görüntü bu şekilde delikler iç tarafa geleceği için sorun yok.
    paylaşımlara devam edeceğim. Beni takipte kalın :)

Bugün birleştirme işlemine geçtim ama zor çok zor bir süreç :)

yapıştırma vs uğraşmadım direkt ahşap köşe birleştirme demirleri kullandım çokta sağlam oldu

Tekrar merhaba projeme son hız devam ediyorum

joystick yuvasını 25mm ile açtım ama açmaz olaydım milim eğrilti oldu diye joystick köşelere değiyordu. zımpara ile genişletmek için bayağı uğraştım keşke baştan 30mm ile açsaymışım

mobilyalar için bu menteşeler ideal

hayal gücümü kullanıp böyle bir hoparlör deliği yaptım

20tl ye satılan hoparlörleri taktım dediğim gibi imkanlarım çok geniş değil

görüntü böyle

iyi gidiyor :)

Monitörü hizalamak için altına bir kutu koydum

arkasına çekmece köşesi vidalama yapıp kabine montaladım

joystick ve buttonlar da olması gerektiği gibi temiz bir şekilde yerleştirildi

ve görüntü bu fena görünmüyor şimdilik.

Evet arkadaşlar burada projemi dış görünüş olarak askıya alıyorum. Bu beş para etmez Raspberry tüm pilanlarımı alt üst etti yeni pc donanımları alıp HYPERSPIN kurmayı düşünüyorum sonrasında dış görüntüyü iyileştirmeye gideceğim.
    ses kontrol aparatı

Bir türlü nasıl bağlayacağıma karar veremedim

şu an için son hali böyle

devam ettikçe konuyu güncelleyeceğim görüşürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcheveslisi -- 24 Eylül 2017; 1:50:2 >

• Emeğine sağlık, güzel bir çalışma olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada eski bir PC güç kaynağını görüyorsunuz bu güç kaynakları bu tür cihazlarda olmazsa olmaz her işe yarıyorlar  :)

fan ve anahtarı bu şekilde montaladım ileriki zamanlarda bir fan ızgarası yerleştirebilirim ama yerleştirmeyebilirim de  :)
    en zor bölüm bu ses paneli oldu spariş ettiğim ses kontrol cihazı bozuk çıkınca mecburen ezski hoparlör den çıkardığım kontrol panelini montalamak zorunda kaldım en az 2 saat uğraştım ama değdi sayılır

ses kontrol daire aparatının üstüne kalın bir vida yerleştirdim ve görüntü bu şekilde. zaten istediğim aparatı üzerine geçirebileceğim için sorun yok el emeği göz nuru  ;)

• Vay be helal olsun

Raspberry nasıl bir soruna yol açtı ?
  • Sibereren kullanıcısına yanıt
    Özellikle en sevdiğim ve uğrunu bu kabini yaptığım mk serilerini ağır oynatıyordu ama şimdi pc ekledim içine fotoları akşama atacağım. Hala eksiklerim var ama iyi gidiyor.

• Sonunda Raspberry pi den kurtuldum ve adam gibi bir sistem aldım tabi abartılacak bişey değil emulator canavarı G3258 yeterli olacaktır.
    Mecburen PC Power tuşu olmalıydı iyiki yedek tuş almışım :)

Şu an için son hali böyle

• Arkadaşlar biraz yavaş ilerlediğimin farkındayım ama iş güç ve çocuk olunca anca zaman bulabiliyorum.
    Raspberry den PC ye geçiş yaptığım için mecburen POWER tuşu bulunmalıydı bu ışıklı button işimi gördü

Dolayısıyla artık yeni oyunlarıda oynayacağım için mecburen 8 tuşa terfi etmek zorunda kaldım fazla tuş göz çıkarmaz diye düşündüm ve sol üst köşeyede bir adet yerleştirdim onu ESC olarak kullanıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi

Özellikle en sevdiğim ve uğrunu bu kabini yaptığım mk serilerini ağır oynatıyordu ama şimdi pc ekledim içine fotoları akşama atacağım. Hala eksiklerim var ama iyi gidiyor.

Elimizdeki raspberry sürümü eski sürüm muydu aceba çünkü 2016 b sürümünde sorun yok hatta youtube'da izledim raspberry de herhangi bir donma Vs yok hocam

• kemal_ansen kullanıcısına yanıt
    evet bende videoları izleyip almaya karar vermiştim ama hayal kırıklığına uğradım bence benim cihazda sorun vardı zaten geri iade ettim. Raspberry Pi 3 Model B 2.5amper adaptörle kullanıyordum
  • Bu çevrelerde reklamcı olmadığı için a101 de satılan renkli yazıcıyı aldım. Böyle daha rahat oldu.

tamam çok orjinal olmadı ama yavaş yavaş eklemelerle iyileştireceğim

• pcheveslisi kullanıcısına yanıt
    emeğine sağlık her imkan yetersizliğine uygun bi imkan bulmuşsun helal olsun hocam. üzerine yapmak istediğin bi dijital baskı kaplama varsa ölçülerle birlikte bana gönderirsen basabilirim (ücretsiz)

• G3258 Pentium değil mi ?

Ne kadara aldınız ?

• kılıncarslan K kullanıcısına yanıt
    Düşüncenizden dolayı çok teşekkürederim

• helal olsun valla elinize sağlık süper olmuş yenge evden kovmasın aman dikkat
  • Şu an için son durum bu ama malesef ne yaptıysam bu köşe bantlarını yapıştıramadım. Sunta genişliği 16mm ama bantlar 20mm kesince eğri büğrü kesiliyor çok çirkin oluyor. 1 - 2 defa denedim yapamadım pes ettim malesef alternatif olarak ne yapabilirim acaba? Sizin de önerilerinizi bekliyorum.
    Şu an için son durum bu şekilde:

• Harika görünüyor. Güle güle kullan.

Benim de vaktiyle xbox classic ile arcade kabin yapma niyetim vardı. Ev sakinlerinden vetoyu yedim. Hayal oldu malesef o iş

Tek eleştireceğim tarafı lcd monitor. crt ile bambaşka görünüyor retro oyunlar, bu yüzden antika crt hala durur benim masada.

Gerçi crt kullansan bu sefer de yerinden kalkmazdı senin kabin.

Tebrikler tekrar.
  • takeru T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. LCD monitör kullanma nedenim yeni oyunlarıda oynayacağım için örn MKX Tekken 7 KOF XIV GTX 670 takacağım yakında
  • tebrikler çok güzel olmuş
  • jetonu kaç lira :)
  • vay be :) ben atari salonlarında çalıştım yıllardır. işim de o kutuların içini tamir etmek, jeton toplamak ve yeni gelen kasetleri takmak. en sık karşılaştığımız sorun da kolun çaprazlara gitmemesi, jeton yutması v.s şimdi burnuma o lehimle karışık, kabinin içindeki ısının yaydığı koku geldi. ne günlerdi. hayırlı olsun yeni kabininiz. kullandığınız dış malzeme kötü ama ilerleyen zamanlarda ağaç kullanarak onun da üstesinden gelebilirsiniz :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.