Şimdi Ara

BARTIN ÜNİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haa bi de akreplere ve kampüsteki ineklere alışmanız gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dijitaladam

    Haa bi de akreplere ve kampüsteki ineklere alışmanız gerek

    inekler kampüs içinde mi :D dışarda olsalardı bari ya :D akrep falan tırsınç ya iğrenirim ben :D
  • Çok komikmiş yönetici kardeş.Beyler inanmayın face'den 2 gündü araştırma yapıyor, güzel kız gelmeyince bölüme kafayı yedi.Şimdi de daha fazla erkek olmasın istiyor.
  • Begüm'ü koydurtma şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dijitaladam

    Begüm'ü koydurtma şimdi

    Tamam sakin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mario Balotelli

    quote:

    Orijinalden alıntı: dijitaladam

    Begüm'ü koydurtma şimdi

    Tamam sakin





  • Off 2-3 kişi :D gerisi yokmu ya ne garip :D
  • Bende burayı kazandım.
    Yorumlarda birisi İngilizce hazırlık yok demiş. İsteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık var. Bende bu konuda kararsızım İngilizce Hazırlık okusam mı okumasam mı diye.
    Üniversite ve ortam hakkında yorumların yarısı iyi yarısı kötü anlaşılan o ki gidip göreceğiz.
    Herkese hayırlı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: project35

    Bende burayı kazandım.
    Yorumlarda birisi İngilizce hazırlık yok demiş. İsteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık var. Bende bu konuda kararsızım İngilizce Hazırlık okusam mı okumasam mı diye.
    Üniversite ve ortam hakkında yorumların yarısı iyi yarısı kötü anlaşılan o ki gidip göreceğiz.
    Herkese hayırlı olsun.

    ingilizce hazırlığa herkes gereksiz diyo . boşu boşuna 1 seneniz gider diyolar. Ben hazırlığı atlıcam o yüzden.. :)) senin normal öğretim mi 2.öğretim mi ?
  • Bartın'da okuyorum. Burada yazılanların çoğu doğru ama abartılı şeyler. Küçük bir şehirdir ama orada yaşayan 50-60 bin insanda insandır sonuçta. Herşey lüks avmeler mağazalar değil. İyi dostlar edindikten sonra Bartın sizlere cennet gibi gelir. Ben tatil bitsede dönsem diyorum Sadece ilk 1-2 ay sıkıntı çekersiniz , oda küçük olduğu için değil arkadaşınız eşiniz dostunuz olmadığı için.
  • Hazırlık konusunu bir daha konuşayım ama illa oku diyorlar.
    Ben birinci öğretimi kazandım.
    Herkesin üzerinde ittifak ettiği konu: Bartın sessiz, sakin, küçük bir şehir ve Amasra çok güzel :)
    Sessiz, sakin bir şehir olması benim açımdan iyi, sıkıntı yok :)
    Eğitimi de iyidir inşallah.
  • Arkadaşım şuan Bartın YBS'de okuyor, Duyduklarımı objektif olarak aktarmaya çalışacağım ki belki ileride seçmek isteyenler bir kez daha düşünür. Onun , bu yıl üçüncü senesi ve hiç ama hiç memnun değil, Girerken çok hevesliydi ,Bölümü Boğaziçi'nin bölümü ile kıyaslıyordu fakat işin içine girince anlıyorsunuz ki mevzu bahis olan şey bölüm adı ile bitmiyor. Boğaziçi'ndeki adam daha ikinci senesinde yurt dışı dahil birçok imkan ile karşılaşıyor , Dünyaca ünlü firmalarda staj görüyor ve okul sayesinde kendini çok iyi pazarlayabileceği bir reyonda olduğunu hissediyor. Fakat Bartın ise size sadece diploma vaad ediyor. Üzgünüm ama size verecekleri eğitimin çoğu , bütün üniversitelerdeki bütün mühendislerin ortak ders olarak aldıkları derslerden oluşuyor zaten, bir harita mühendiside, jeofizik mühendiside , bilgisayar mühendiside aynı dersleri kısmi yada tamamen zaten zorunlu olarak alıyor, Hatırlatmak isterim bunları ben değil okuyan arkadaşım söylüyor. Beklentiniz yüksek olmasın. Şehri sevememiş birtürlü küçük ve tabiri caizse barzoların mekanı olarak görüyor. Kışın yapacak hiçbirşey yok Yazınsa Antalyadaki plajlara taş çıkartır bir İnkum'a sahipmiş ,Mesela yaz okuluna mı ne kalmış, o sırada aynı zamanda tatilinide inkumda yapıp gelmişti. Fakultesini liseden bozma olarak adlandırıyor, Bir ara Kocaeline benim okuduğum fakulteye geldi , kampüsümüzü görünce dudakları uçukladı. Varın değerlendirmeyi siz yapın.

    Eğer çok ciddi bir soru varsa kafanızda elimden geldiğince gerek ona sorarak gerekse bildiklerimle cevaplamak isterim.




  • :S pooff içime kurt düştü :S
  • Siz Göker'e bakmayın Bartın çarşısı iyidir iyi. ( Çoğu söylediğinde haklı o ayrı. )
  • dijitaladam cidden fazlasıyla abartmışsın. 3 yıldır Bartındayım 1 tane akrep görmedim. İnekler konusunda haklı ama okulun içinde değil dışındaki yoldan geçebiliyorlar. Çünkü kampüsün az ötesinde köy demeyim ama mahalle tarzı bi yerleşim alanı var ve onlarda hayvan besiciliği ile uğraşıyorlar. Kimseye zorla yazdırmıyolar Bartın'ı, isteyen gelir istemeyen gelmez. Kimse oraya eğlenmeye gelmiyor, okumaya geliyor. Haa ben eğlenmek için geliyorum dersen de eğlenirsiniz merak etme. Şöyle düşünün Bartın nufüsü 55 bin civarı ancak Bartın Merkez nufüsü 20bin civarıdır. Öğrenci sayısı 5 binin üstünde. Yani bi manada tam bir öğrenci kenti. Şunuda söyleyim, kışın okuyacağınız için nerede olursanız olun çok fazla sosyal bi aktiviteniz olmaz. Yaza doğru Amasra-İnkum'u çok güzeldir. Ama yukarda bir arkadaşın dediği gibi, 3. senede iş teklifleri getirecek bir üniversite değil. Sonuç olarak henüz yeni bir üniversite, 4. senesi...




  • Hocam afedersin de sen 5000 öğrenci nüfusu olan yere öğrenci kenti mi diyorsun ?
    Bak ben sana anlatayım öğrenci kenti nasıl olur ? Ev tutmaya kalkarsın siz öğrencisiniz 3+1 daire size 450 olsun derler.
    Yemek yersin, sen öğrencisin şunu almayalım derler. Bi çorbaya 5 lira para vermezsin.
    Para kazanmaya kalkarsın "biz sadece Bartın esnafının para kazanmasını istiyoruz" demezler. Öğrencidir paraya ihtiyacı vardır derler.
    Gece sokağa çıkarsın "nerde kalıyon, çabuk evine dön" demezler. "Olay çıkartma" derler. Ben bunların hiç birini Bartın'da göremedim.
    Ben Eskişehir'den geliyorum oraya, öğrenci kentinden.. Öğrencilere insan gibi davranan insanların arasından geliyorum.
    Paraya aç, onlara yolunacak kaz gözüyle bakan insanların arasından değil. Benim bildiğim öğrenci kenti budur.
    Sen akrep görmedim diyorsun, bana "buranın akrepleri zararsızdır" diyorlar. Bizzat 2 tanesini ben yakaladım.
    Ev arkadaşım da 1 hafta içinde 3 tane yakalamış. Ben bu kadar şeyi göz ardı edip burada objektif cevap isteyen insanlara "çok güzel burası dört dörtlük" diyemem.
    İyisiyle kötüsüyle her şeyini bilmeleri gerek...

    Edit: Resim

    Eğer yanılmıyorsam bu hayvana halk arasında "akrep" diyorlar.

     BARTIN ÜNİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Konuyu okudum Bartın'dan soğudum yolum düşerse etrafından dolanıp geçerim artık
  • Hayırlısı artık yaa valla gitcez :D :D
  • Arkadaşlar yüksek ücretli yurtta 52. sırada yedeğim gelme ihtimali nedir ? Ne zaman gelir bilen biri yardımcı olursa çok iyi olur :))
  • Dün kayıt yaptırmak için Bartın'a gittim.
    Genel olarak kısa gözlemimi ve üniversitede okuyan öğrencilerin görüşlerini aktarayım.

    Bartın 11 yıllık bir şehir, eğer siz gerçekten bir şehirden Bartın'a geliyorsanız (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Balıkesir hemen hemen tüm iller) şehirden indim köye havası oluşuyor. Üniversite binası idare eder pek modern değil.(Yeni kampüs yapılıyor ama güzel bir şey beklemeye hiç gerek yok) Üniversitenin bulunduğu yerlerde köy tipi bir yerleşim var. Köy evleri, inekler, keçiler vs. Üniversiteyi bir bayıra kurmuşlar(güvenlik görevlileri burada en düz yer burası diyordu:) ) Otobüs durakları böyle teneke - tahta karışımı. Şehir merkezi de işte bir cadde var oldu bitti. Sessiz sakin bir yer, kalabalık değil 55000 nüfusu var zaten.

    Amasra'ya gelince fazla kalamadık ama oldukça güzel bir yer. İnkum ve birkaç yerin daha ismini de söylediler oralarda güzelmiş ama gidemedik.

    Gelelim birkaç Üniversite öğrencisinin Üniversite hakkında ki görüşlerine;
    Burası tercih edilebilecek bir yer değil.
    Eğitim iyi değil.
    Ben buradan gitmek istiyorum... gibi görüşler var.


    Aslında daha yazacaklarım var fakat bundan sonrası ön yargılarımın baskısıyla, gördüklerim karşısındaki şaşkınlıkları ifade edeceğinden yazmıyorum.
    Bize değil, bizim çocuklarımıza da değil anca torunlarımız üniversite sınavına girince Bartın'a tekrar bakılabilir. O zamana kadar çok bir yol kat edeceğine hiç inanmıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.