Şimdi Ara

BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷 (2076. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
45.471
Cevap
163
Favori
2.768.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20742075207620772078
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amadeus99

Cevap vermeye bile değmez ama bir kez yazayım, Devlet kutsal değildir. Kutsal olan vatandaş ve ülkedir.

Töre öyle diyor diye doğru olacak değil.

Alıntıları Göster
    Asıl sana cevap vermeye değmezde , senin gibiler meydanı boş sanmasın diye yazıyoruz.

Sen TÜRK değilsen sana göre kutsal olmayabilir, Senin kutsal oalarak nitelendirdiği şeyler sadece dini şeyler olabilir fakat TÜRK Töresine göre dini şeyeler harici de Kutsal ve Mukaddes kabul edilen şeyler vardır.

Örneğin, Türk Töresine göre AT - Silah Gibi kavramlara kutsaldır.

Develt babadır, sen babana sövüyorsan bir şey diyemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Türkiye'de özgürlüğün ö'sü yok.

Sadece siz özgür hissediyorsunuz diye öyle olmuyor. Devlete küfredilmeyen ülke yok dünyada. Zaten devlette kutsal bir şey değil.

Azınlıklara toplumun daha az kabul görenlerine bakılır bu durumda. Onlar yok diyorsa yoktur nokta.

Alıntıları Göster
    yani bir yerlere yada birilerine küfür etmek aşağılamak hakaret etmek özgürlükmü oluyor? yani ben sana küfür etsem şimdi özgürlük mü olacak? yoksa sen şikayet edip benim ceza almamamı sebep olacaksın?

• 24 Haziran 2018'de geçtiğimiz sistem ile devlet, hükümet olmuştur. O yüzden eski devlet kavramı kalmadı Türkiye'de. Bunu da düşünün. Törenin söylediği "devlet", hakikaten "devlet"tir.
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Farklı kavramlar. Söylediklerim ile tamamen ilgisiz. Küfüre indirgemek ise saçmalık.

Daha bunu bile göremeyen biri ile tartışmaya girmeyi düşünmüyorum. Son mesajım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Ekim 2019; 9:48:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    KHK ile atıldım, mahkeme beni haklı buldu. İşimi verin demek özgürlük mü?

Soma'da canlarımız gitti, tazminat alamadık, suçlular cezalandırılsın demek özgürlük mü?

Tren kazasında evladımı kaybettim, sorumlulardan hesap sorulsun demek özgürlük mü?

Özgürlük lafı denince hemen laf küfüre geliyor. Derdimiz küfür değil ki?
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    bu kavramı söyleyen sensin. ab abd özgürlük kaynıyor demi bir futbolcu asker selamı verdi diye klüpten kovuluyor. yada fransda ermeni soykırımı yok dedin diye ceza alma olasılığın var. bunun gibi birsürü şey varken bunalra birşey demeyenler türkiyede özgürlük var yok kavramını söylüyor. ab nin ikiyizülülüğünün yansıması Türkiyede sizin gibilerde görülüyor işte
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    feto yüzünden atıldınız ise ve göreviniz ülke savunması için önemli bir yer ise ben tazmınatınızı verir çıkartırdım. çünkü güven önemlidir. özel sektörde bile böyledir. işveren güvenmediği biri ile çalışmaz haklı yada haksız tazminatını verir çıkartır. bana göre zaten kadrolu çalışması mantıksız geliyor devlet işinde sözleşmeli olacak

somadadaki felaketten doalyı birşey dediğnizde cezamı aldınız?
    tren kazasındada öyle?
    haa bunalrla iligli işlemlerin yapılmaması suçluların cezalandırılması ayrı ama siz bunalrı söylediniz diye cezamı aldınız anlamadım? ve bunalrın hepsi sizin başınızamı geldi yoksa oalylarımı yazıyorsunuz?
  • Enerji kaynaklarından dolayı karşı çıkıyorlar.Bazı arkadaşlar işid'in yeniden canlanmasından çekindiklerini ya da sivilleri katlettiğimizi düşündükleri için karşı çıktıklarını vs söylemişte bunlar gerçekçi değil.Ne Fransa'nın ne Almanya'nın zerre umurunda değil ölümler.Türk-Kürt-Arap ölmüş zerre umurlarında değil.Umurlarında olan tek şey çıkarları.Kısaca anlatayım.

Herşey aslıdna 2010 yılında Katarın Suriye'ye Katar doğal gazının Irak-Suriye üzerinden Akdeniz'e çıkartılmasını ve Avrupa'ya satılmasını teklif etmesiyle başladı.Tabi burada Katar dediğime bakmayın teklifi asıl yapanlar AB ve ABD idi.Zira Avrupa'nın Rusya karşısında en güçsüz olduğu alan enerji bağımlılığıdır.Bugün Rusya Avrupa'ya olan doğal gaz akışını kesse Avrupa enerjisiz kalır.Bu nedenle Avrupa son on yıldır Rusya'dan başka alternatifler yaratmaya çalışıyor.Mesela Akdeniz doğal gazları konusunda Yunanista'nın ve G.Kıbrıs Rum kesiminin yanında yer alması bundan kaynaklanıyor.Amacı Rusya'ya olan enerji bağımlılığından kurtulmak.

İşte Katar bu teklifi 2010 yılında Suriye'ye yaptı fakat Suriye Rusya ile ittifaklığını bozmak istemedi.Katar'ın teklif ettiğinden çok farklı olarak Rusya-İran-Irak-Suriye boru hattı kurarak Akdeniz'e çıkmayı amaçladı.Burada Avrupa en nihayetinde doğal gazı yine Rusya'dan alacağı için bunu kabul etmedi.İşte bundan sonra Suriye birden bire karıştırıldı.

Şimdi gelinen noktada Suriye'de rejim devrilmedi.Bundan sonrada devrilecek gibi de durmuyor.Bunun üzerine Batı bölgede cihatçı örgütlerin güçlenmesine izin verdi.Hani bugün Türkiye'yi İşid'e destek vermekle suçlayan dahası bu operasyondan dolayı işid'in tekrar güçlenmesinden endişe duyan bu ülkeler kendi ülkelerinden çıkıp gelen binlerce cihatçıyı daha kendi ülkelerindeyken etkisiz hale getirmemiş ülkelerdir..Bu cihatçılar Suriye'ye geldiklerinde ilk iş Suriye'nin doğal gaz ve petrol rezevlerinin bulunduğu yerlerde hem etnik hem de dini temizlik yapmaya giriştiler.İçlerinden İşid 2014 yılında sivrilerek Dünyada tanınmış en büyük ve en barbar cihatçı örgüt oldu.Bu örgüt diğer cihatçılardan da daha ileri giderek adeta Suriyede soykırıma girişti.Böylece Dünya İşid'in mutlaka yok edilmesi gereken bir terör örgütü olduğuna inandırıldı.

Şimdi İşid ortaya çıkartılınca bunu yok etmesi için anti bir gücün daha ortaya çıkartılması gerekiyordu.Bu güçte Pkk'nın Suriye kolu olan ypg oldu.Ypg işid ile olan mücadelede insanlığın savunucusu olarak Batıda lanse edildi ve bir kamuoyu desteği yaratıldı.Yaratmış oldukları işid'i destekledikleri bir başka terör örgütüne temizleterek Suriye petrol ve doğal gaz rezervlerinin bulunduğu yerlere kamuoyununda desteğini alarak iyice yerleştiler.

Kısacası Batı Esad'ı deviremesede Suriyede hedeflediği alanlara ulaşmış ve egemenlik kurmuş oldu.Yani temelde Batı Suriyede istediğini aldı.Şimdi burada Batı için yapılacak son bir adım kalıyordu o da bu rezervlerin Akdeniz'e güvenle çıkartılmasını sağlamak ve bu rezevlerin Avrupa'ya taşınmasını sağlamak için bir liman elde etmekti.İşte bu limanda ancak Suriye'nin Kuzeyinden Türkiye sınırının hemen altından Hatay'a doğru uzanan bir yolla açılabilirdi.Zira rejim Güney'de güçlüdür.Dahası arkasında da Rusya vardır.Fakat Kuzey Güney'e göre nispeten daha elverişlidir.2015-2016 yıllarında bölgede İşid'in de olması nedeniyle ypg koalisyonunda yardımıyla lafta işid'i temizlemek bahanesi ile adım adım Batıya yani Hatay'a daha açık ifadeyle Akdeniz'e doğru ilerliyordu.Herşey onlar için olumlu yönde ilerlerken Türkiye devreye girdi.

Türkiye Ağustos 2016'da Fırat Kalkanı harekatı ile sınırının hemen altında açılmak istenen bu terör koridoruna ilk darbeyi vurdu.Ypg'nin önü El-Bab civarında kesildi.Böylece Afrin ile birleşmesi engellenmiş oldu.Akabinde 2018 Ocak ayında Zeytin Dalı harekatı ile Afrini'de ele geçirdi.Böylece YPG'nin Akdeniz'e çıkması tamamen engellenmiş oldu.Peki Türkiye bu harekatları neden yapma gereği duydu?Türkiye Batı'nın Suriye doğal gazı ve petrolü için pkk'ya burada devlet kurdurmayı amaçladığını tüm çıplaklığıyla gördü.Burada kurulacak bir terör devletinin gelecekte Türkiye'nin de başına bela olacağı çok açıktı.Büyüyen bu fitnenin bir şekilde önünün kesilmesi şarttı.Bu açıdan kısaca durumu özetlersek Avrupa Suriye doğal gazının peşinde Türkiye ise toprak bütünlüğünü koruma peşinde.Bu nedenle çıkar çatışması yaşanıyor.

Bu son harekat ise açılmak istenen terör koridoruna çok büyük darbe indiriyor.Yani Suriye doğal gazının ve petrolünün Suriyede hapis olarak kalma hali devam ediyor.İşte bundan dolayı Avrupa Türkiye'ye büyük tepki gösteriyor.

Yoksa insanlıkmış,işid yeniden canlanırmış,sivil ölümler oluyormuş,bölge istikrarsızlaşıyormuş zerre umurlarında değil.Umurlarında olan tek şey enerji ihtiyaçlarını gidermek.Tek umursadıkları bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 15 Ekim 2019; 10:5:0 >

• ayrıca bütün dünya şuan ülkemize Türkiyeye vatanımıza haksızlık yaparken hiçbir sesiniz çıkmıyor en kibar tabiri ile tuhaf bir zihin yapınız var.
  • Saiki kullanıcısına yanıt
    Mesajımda arapperestlik yoktur, ya da sizin gösterdiğiniz yerin benim için olduğunu düşünmüyorum, benim yerim doğduğum büyüdüğüm ekmeğini yediğim vatanımdır milletim de müslüman türk milletidir.Zaten bahsettiğiniz yer islam birliği değil ki arkadaşım adı üstünde arap birliği. Edirneden Karsa vatanımı milletimi çok seviyorum varsın sizin gibi insanlar milleti arap sevici kürt türk diye bölmeye devam etsin
  • 'Volkswagen, 4 bin kişinin istihdam edileceği Manisa yatırımını erteledi
    Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını Suriye'de yürütülen askeri operasyon nedeniyle ertelediğini duyurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Villenoire -- 15 Ekim 2019; 10:6:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Villenoire

'Volkswagen, 4 bin kişinin istihdam edileceği Manisa yatırımını erteledi
    Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını Suriye'de yürütülen askeri operasyon nedeniyle ertelediğini duyurdu.
    Beklenen olaydi, iptalde olur. Bgye gider adamlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Beklenen olaydi, iptalde olur. Bgye gider adamlar.

Alıntıları Göster
    Bg?

• Trump:

"Bırakalım Suriye ve Esat Kürtleri korusun. Suriye’ye Kürtlerin korunması için kim yardım etmek istiyorsa bana uyar. Rusya, Çin ya da Napoleon Bonaparte. Umarım hepsi başarılı olur, biz 7 bin mil uzaktayız

• quote:

Orijinalden alıntı: felsefesever

Bg?

Alıntıları Göster
    Bulgaristan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • felsefesever kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Villenoire

'Volkswagen, 4 bin kişinin istihdam edileceği Manisa yatırımını erteledi
    4bin sadece istihdam edilecek kişi sayısıydı. bunun dışında kurulacak şirketler, yapılacak yatırımlar vb. manisa ve çevresi için büyük şanstı. umarım iptal olmaz

Özgürlükten bahsedebilmen için önce bağımsız bir yargı gerekir. Yargı bağımsızlığında ilk 100’de yoksun, freedom house’ta da özgür olmayan ülkeler kategorisindesin.

Ha bu durumdan seni kim çıkarabilir? Eğitimli insanlar

Onları da ötekileştirdin, kafileler halinde ülkeden kaçıyorlar.

O soykırım yoktur demenin suç olduğu yer İsviçre idi. Onu da yargıları iptal etti.

Mahkemeden temiz çıkmış, hala feto diyor. Adam AKP önünde eylem yapacam dedi, 2 dk duramadı. HDP nin önünde gitti bakan ağladı.

Tren faciasında canları gidenler Ankara'da eylem yaptı, karga tulumba toplandılar.

Hepsini geç, ülkenin muhalefet partisi linç edilmek istendi, ortada iddianame yok. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?

Size laf anlatana hata...
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    özgürlük sadece lafta bu ab ve abd içinde geçerli kendi ülkelerindeki sıkıntılarda yaptıkalrı ortada bizim ülkenin durumuda ortada, tabiki demiyorumki herşey dört dörtlük tabiki yapılan haksızlıklar sorunlar sıkıntıalr var. ama ab ve abd de olanlarda azımsanmayacak kadar fazla, biz yılalrca terörle uğraşan bir ülkeyiz bunu yarısını bile yokken ab abd de yaptıkalrına bak ab de deaş yada nazi ile ilgili birşey diyebiliyormusun? hayır eee bu özgürlüğü kısıtlamakmı oluyor ama hdp ve bunu gibi güruhtaki mahkulatlar pkk sdg adına ne dersen de dedikleri yaptıkları ortada ama yok özgürlük olsun diye her haltı yapıp söylesinler öylemi?

ben hiçbir şekilde ab abd nin hakkaniyetli ölçümler yaptığını düşünmüyorum. heleki pkk sdg ye yapılan destekten sonra bir terör örgütüne bu kadar sahip çıkan zihniyetin özgürlük mavrası okuması hikayeden başka birşey değldir.

• 
Sayfa: önceki 20742075207620772078
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.