Şimdi Ara

BARIŞ GÜCÜ ASKERİ NASIL SEÇİLİR BİLGİSİ OLAN LÜTFEN YAZSIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BARIŞ GÜCÜ ASKERİ NASIL SEÇİLİR BİLGİSİ OLAN LÜTFEN YAZSIN

• Yapay Zekanın Yanıtı

Barış Gücü Askeri Nasıl Seçilir?

Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne (BM Barış Gücü) katılmak ilginizi çekiyorsa, asker olarak seçilme süreciyle ilgili şu bilgileri bilmelisiniz:

1. Uygunluk Kriterleri

• Birleşmiş Milletler üyesi bir ülke vatandaşı olmak
    • En az 25 yaşında ve 62 yaşından genç olmak
    • Mükemmel fiziksel ve zihinsel sağlığa sahip olmak

2. Başvuru Süreci

• Kendi ülkenizin yetkili makamlarıyla iletişime geçmelisiniz (genellikle Savunma Bakanlığı veya Dışişleri Bakanlığı)
    • İlgili başvuru formlarını doldurmalı ve gerekli belgeleri (pasaport, askeri sicil vb.) sağlamalısınız

3. Değerlendirme ve Seçim

• Başvurular yetkili makamlar tarafından değerlendirilir ve en uygun adaylar seçilir
    • Seçilen adaylar, BM Barış Gücü standartlarına uygunluklarını doğrulamak için bir değerlendirme sürecine tabi tutulur

4. Eğitim ve Hazırlık

• Seçilen adaylar, barış gücü operasyonlarında hizmet etmek için kapsamlı bir eğitim ve hazırlama programından geçerler
    • Eğitim, çatışma çözme, insan hakları ve uluslararası hukuk gibi konuları içerir

5. Görevlendirme

• Eğitim ve hazırlık tamamlandıktan sonra, barış gücü askerleri görev yerlerine gönderilir
    • Görevler değişebilir ve silahlı çatışmaların izlenmesinden insani yardım sağlamaya kadar çeşitli faaliyetleri içerebilir

Barış Gücü Askeri Maaşları

Barış gücü askerlerinin maaşları, görev yaptıkları ülke, pozisyon ve rütbe gibi faktörlere göre değişir. Ancak genel olarak, BM Barış Gücü askerleri, kendi ülkelerindeki benzer askeri pozisyonlarda bulunan askerlere kıyasla daha yüksek maaşlar alırlar.

Barış gücü askeri olarak hizmet etmek, dünyada barış ve istikrarı teşvik etmek için benzersiz ve ödüllendirici bir fırsattır. Uygunluk kriterlerini karşılıyorsanız ve bu zorlu göreve hazırsanız, başvuru sürecini başlatmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • YABANCI DİLİNİN OLMASI GEREKİYO DİYE BİLİYORUM BEKAR OLMANDA GEREKEBİLİR

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşına da bakabilir. Önce usta birliğin gidiceğin yere yakın olur sonra yurtdışına çıkarsın.
  • Hiçbir şeyin olmasına gerek,adını soyadı yazamayan ne adamları gönderiyorlar,Bosna hersekte askerliğini yapmış biri olarak söylüyorum.En vasıfsız ilkokulu bitiremeyen adam ile üniversite okumuş adam aynı statüde..Adaletsiz bır yer askerlik,Allah bır daha vermesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluecafeblue -- 31 Ağustos 2012; 14:01:05 >
  • 2005-2006 yılları arasında askerdim. 28.mekanize piyade tugayı ankara/mamak da türkiyede sadece burada birliği vardır. Özel kuvvetler eğitim programına bağlıdır. Bordo berelileri asker ile içe içe göreceğiniz tek yerdir. Yanlız birliğin adı barış gücü tugayıdır her dönem 5000 asker katılır birliğe. Bu gelen askerler yurt dışına gitme ümidi ile gelirler fakat maalesef bu sayıdan 90 kişi seçilir. Diğer kalanlar tugayda kalır. İlk bir ay seçmeler yapılır. Daha sonra bu 90 kişi 3 aylık eğitm programına alınır. nasıl seçiliyorlar sorusuna gelirsek, adana ve diyarbakırdan kolay kolay kimseyi seçmezler kafadan elenirler. Sabıkalı, dövmeli, jilet izleri, ameliyatlı olanlar kafadan elenir. Ben manisalıyım 1 aylık seçmelere bende katıldım fakat seçilemedim. İlk etapta yabancı dil sınavları yapılır. Daha sonra gerilla pentatlon eğitimler başlar. Daha sonra atış eğitimi başlar. Daha sonra zeka testleri ve fiZiksel sağlık testleri yapılır. Tüm bunlardan geçenler arasında son olarak keskin nişancı olmaya en yakın 90 kişi seçilir. Adanalılar elenir dedim ama istisnalar da var. Adanalı bir çocuk vardı benim takımımda alihan yada alicandı adı. Bu çocuğun pentlantlon sırası gelince herkes dikkat kesilirdi. Çocuk resmen uçardı engel tanımazdı ve müfredatın dışına çıkarak standart hareketleri süslerdi, yüksek bir yerden kafa üstü atlardı tam çakılmasını beklerken havada takla atardı. 200 metre atışlarında herkes 3 atış atardı sıra bu çocuğa geldiğinde 4 seri atış attırırlardı birini kaçırmazdı. Sanki herifin silahında dürbün var gibiydi. Biz 120 kişilik bir takımdık sadece o çocuk seçildi. Diyeceğim o ki gerçekten yetenekli olmanız lazım. Eğitimler çok ağır. Tabi seçildikten sonra asıl eğitimler . Hızlandırılmış özel kuvvetler kursu gibi düşünebilirsiniz barış gücü eğitimini. Kosova afganistan bosna hersek vardı bizim dönemde. Her ülkeye gidecek takımda keşif takımı seçilir ve her takımında bir keskin nişancısı olur. Keskin nişancı seçilenler eğitimi bir ay uzar. Diğerleri görev ülkelerine giderler sadece 3 keskin nişancı (AKNEB) ankara keskin nişancı eğitm birliğin de eğitme kalır 1 ay daha. Yani onlar 4 ay eğitm alırlar. Nato da kullanılan chey tack nişancı tüfeği verilir bu askerlere. O bahsettiğim adanalı çocuk kosovaya nişancı olarak gitti hatta. O dönem barış gücü askeri olan tüm askerler o 90 kişiyi tanırdı. Benim alihanı unutamadığım gibi :)) askerlik boyunca 600 dolar maaş alırlar. Hatta MİT gibi kurumlardan seçkin askerlere iş teklifi bile gelir diye duyardık. Barış gücü askeri olmak her kula nasip olmaz kaderinizde savaşçı ruhu yazıldıysa olursunuz sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manisalı0009

2005-2006 yılları arasında askerdim. 28.mekanize piyade tugayı ankara/mamak da türkiyede sadece burada birliği vardır. Özel kuvvetler eğitim programına bağlıdır. Bordo berelileri asker ile içe içe göreceğiniz tek yerdir. Yanlız birliğin adı barış gücü tugayıdır her dönem 5000 asker katılır birliğe. Bu gelen askerler yurt dışına gitme ümidi ile gelirler fakat maalesef bu sayıdan 90 kişi seçilir. Diğer kalanlar tugayda kalır. İlk bir ay seçmeler yapılır. Daha sonra bu 90 kişi 3 aylık eğitm programına alınır. nasıl seçiliyorlar sorusuna gelirsek, adana ve diyarbakırdan kolay kolay kimseyi seçmezler kafadan elenirler. Sabıkalı, dövmeli, jilet izleri, ameliyatlı olanlar kafadan elenir. Ben manisalıyım 1 aylık seçmelere bende katıldım fakat seçilemedim. İlk etapta yabancı dil sınavları yapılır. Daha sonra gerilla pentatlon eğitimler başlar. Daha sonra atış eğitimi başlar. Daha sonra zeka testleri ve fiZiksel sağlık testleri yapılır. Tüm bunlardan geçenler arasında son olarak keskin nişancı olmaya en yakın 90 kişi seçilir. Adanalılar elenir dedim ama istisnalar da var. Adanalı bir çocuk vardı benim takımımda alihan yada alicandı adı. Bu çocuğun pentlantlon sırası gelince herkes dikkat kesilirdi. Çocuk resmen uçardı engel tanımazdı ve müfredatın dışına çıkarak standart hareketleri süslerdi, yüksek bir yerden kafa üstü atlardı tam çakılmasını beklerken havada takla atardı. 200 metre atışlarında herkes 3 atış atardı sıra bu çocuğa geldiğinde 4 seri atış attırırlardı birini kaçırmazdı. Sanki herifin silahında dürbün var gibiydi. Biz 120 kişilik bir takımdık sadece o çocuk seçildi. Diyeceğim o ki gerçekten yetenekli olmanız lazım. Eğitimler çok ağır. Tabi seçildikten sonra asıl eğitimler . Hızlandırılmış özel kuvvetler kursu gibi düşünebilirsiniz barış gücü eğitimini. Kosova afganistan bosna hersek vardı bizim dönemde. Her ülkeye gidecek takımda keşif takımı seçilir ve her takımında bir keskin nişancısı olur. Keskin nişancı seçilenler eğitimi bir ay uzar. Diğerleri görev ülkelerine giderler sadece 3 keskin nişancı (AKNEB) ankara keskin nişancı eğitm birliğin de eğitme kalır 1 ay daha. Yani onlar 4 ay eğitm alırlar. Nato da kullanılan chey tack nişancı tüfeği verilir bu askerlere. O bahsettiğim adanalı çocuk kosovaya nişancı olarak gitti hatta. O dönem barış gücü askeri olan tüm askerler o 90 kişiyi tanırdı. Benim alihanı unutamadığım gibi :)) askerlik boyunca 600 dolar maaş alırlar. Hatta MİT gibi kurumlardan seçkin askerlere iş teklifi bile gelir diye duyardık. Barış gücü askeri olmak her kula nasip olmaz kaderinizde savaşçı ruhu yazıldıysa olursunuz sadece.

Konuyu hortlattığınız için tebrik ederim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.