Bildirim
Barda (2007) (7. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
-
quote:
Orjinalden alıntı: darkblaziken
Arkadaş bu ne sert bir filmidir yaaa. Oldboy'dan sonra ilk kez bu kadar vurucu bir film seyrettim. Nedensiz nefret ve şiddetin ne olduğunu anladım. Bu zamana kadar bana bu filmi söylemeyen DH üyelerini kınıyorum.
herşeyi DH 'den bekleme
ayrıca benzer bi olay yaşanmış, ordan esinlenmişler.._____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: confused
quote:
Arkadaş bu ne sert bir filmidir yaaa. Oldboy'dan sonra ilk kez bu kadar vurucu bir film seyrettim. Nedensiz nefret ve şiddetin ne olduğunu anladım. Bu zamana kadar bana bu filmi söylemeyen DH üyelerini kınıyorum.
herşeyi DH 'den bekleme
ayrıca benzer bi olay yaşanmış, ordan esinlenmişler..
Evet 1997 yılında yaşanmış bir olaymış:http://www.hurriyet.com.tr/pazar/5850513.asp?gid=59
Bana en çok koyan gerçekte bunu yapan adamların serbest bırakılmış olması._____________________________
-
quote:
Beğenmene sevindim...
Bazen uyumamam gereken gecelerde izlerim Barda'yı. Çok iyi uyku kaçırıyor. Aşırı rahatsız bir film ve olay. Yazık..._____________________________ everybody loves somebody sometime
everybody falls in love somehow -
Gerçekten bu tür filmleri beğenen ve zevk alan kişilere anlam veremiyorum. Bir insan nasıl olur da, şiddet ve tecavüz sahnelerinden zevk alabilir, aklım ermiyor... _____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: devilsemo
Gerçekten bu tür filmleri beğenen ve zevk alan kişilere anlam veremiyorum. Bir insan nasıl olur da, şiddet ve tecavüz sahnelerinden zevk alabilir, aklım ermiyor...
Ben birşeyi anlamadım şimdi biz bu filmi beğenince bu olaylardan zevk mi alıyoruz. Sen yakında sizde yaparsınız falana getirceksin. Biz tabii ki şiddetten zevk almıyoruz. Ama bu gerçekten yaşanmış bir olay ve belkide bazenleri kafamızı kumdan çıkarıp hayatta gerçekten ne olduğunu görmemiz gerek. Arkadaşım düşünsene bir,bakire bir kıza 17 saat boyunca defalarca tecavüz ediyorlar. Biz sence bundan zevk alacak insanlar mıyız. Açıkçası hiç bir ''insan'' evladından böyle bir yorum beklemezdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addar -- 22 Temmuz 2008; 1:25:20 >_____________________________ -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: devilsemo
Gerçekten bu tür filmleri beğenen ve zevk alan kişilere anlam veremiyorum. Bir insan nasıl olur da, şiddet ve tecavüz sahnelerinden zevk alabilir, aklım ermiyor...
Ben birşeyi anlamadım şimdi biz bu filmi beğenince bu olaylardan zevk mi alıyoruz. Sen yakında sizde yaparsınız falana getirceksin. Biz tabii ki şiddetten zevk almıyoruz. Ama bu gerçekten yaşanmış bir olay ve belkide bazenleri kafamızı kumdan çıkarıp hayatta gerçekten ne olduğunu görmemiz gerek. Arkadaşım düşünsene bir,bakire bir kıza 17 saat boyunca defalarca tecavüz ediyorlar. Biz sence bundan zevk alacak insanlar mıyız. Açıkçası hiç bir ''insan'' evladından böyle bir yorum beklemezdim.
Lafım sana değil arkadaşım, neden üstüne alıyorsun ?
Sen zevk alıyorum diye bir kelime yazmış mısın ? ''Nedensiz nefret ve şiddetin ne olduğunu anladım'' demişsin... Kalbin ve miden dayanmış, sonuna kadar izleyebilmişsin ve kendine göre birtakım sonuçlar çıkarmışsın..
Benim lafım, ''ooo süper film, feci zevk aldım, film güzel değil ama kayda değer 1-2 tecavüz sahnesi vardı'' diyen şahıslaradır !!!
Dediklerim aynen, ''HOSTEL'' isimli film ve türevleri için de geçerlidir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilsemo -- 22 Temmuz 2008; 1:48:15 >_____________________________
-
-
Serdar Akar başarılı yönetmenlerimizden. Maruf, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar gibi güzel filmlere imza atmış zamanında. Bu film ise sinematografisindeki en marjinal parça.
İki yönlü değil de tek yönlü bir anlatıma girerek bireysel değil toplumsal bir nedene dayandırmış filmi Serdar Akar. Zengin çocukların arka planını az çok anlatırken serseri takımının geçmişine dair pek birşey söylemiyor. Bu açıdan bakınca ilk bakışta nedensiz şiddet gibi gözüken filmin aslında çok sağlam bir nedene dayandırıldığı gerçeğini görüyoruz. Refah düzeyi normalin altına düşen ve eğitim yönünden zayıf olan ülkelerde, bireyler arası anlaşmazlıklar ve kavgalar boy gösterir. Film özellikle Nejat İşler ve ekibinin zengin sınıfına söylediği sözlerle bunun altını çiziyor. Ama uygulanan şiddet elbette bu nedenin epey üstünde. Çünkü böylesi bir vahşetin nedeni sosyal çarpıklıklardan ziyade kişisel travmalardır.
Filmin içerdiği vahşet yabancı örneklere bakılınca devede kulak kalır. Psikolojik olarak rahatsızlık duyuyor tabiki izleyici. Ama böyle filmlerin olmazsa olmazıdır bu. Oldboy'un işlediği konu hanginizin kanını dondurmadı? Yahut bir Pier Paolo Pasolini klasiği olan Sodom'da hanginiz yumruğunu duvara vurmadı? Sanırım hikayenin ülkemizde yaşanan bir vahşet olması bizi böyle duygusal bir yoruma itiyor. Misal Oldboy'u herkes başyapıt ilan ediyor. Ama bu olay ülkemizde yaşanan gerçek bir hikayeye dayansaydı, ne düşünürdünüz? Şimdiki gibi başyapıt mı ilan ederdiniz yoksa aynen bu şekilde yerin dibine mi sokardınız?
Benim için filmin eksilerinden biri Serdar Akar'ın gereksiz yerlerde küfür olayını abartması. Gemide filminde görüldüğü gibi, sanki fazlasıyla galiz küfürler edilince başı göğe eriyor filmin. Onun dışında pek bir eksisi yok filmin. Müzikleri, çekimleri oldukça güzel. Oyunculuklar birkaç karakter hariç gayet başarılı. Filmde çoğu kişi Nejat İşler'in oyunculuğunu beğenmiş. Ama ben ondan ziyade Serdar Orçin'e(45) hayran kaldım. Gerçekten bu adam muazzam bir yetenek. Zeki Demirkubuz'un Yazgı ve Bekleme Odası filmlerinde izlemiştim. Ve çok beğenmiştim. Epey yol katetti. Umarım daha nice filmlerde görürüz kendisini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De-Niro -- 22 Temmuz 2008; 3:07:03 >_____________________________ "En iyi film, sağır ve dilsiz kişiler için yapılan filmdir. Çok fazla konuşuyoruz, çok fazla kelime var. Benim niyetim, konuşmanın ötesine geçen saf güzelliği bulabilmektir”
Sergei Parajanov
-
@De-Niro ''yine'' çok güzel bir yazı olmuş. Bencede küfür olayını fazla abartmışlar, fazla şiddet sahnelerine yer vermemek için bunu yaptıklarını düşünüyorum. Neredeyse filmdeki öpüşme sahnesine dahi kaldırmaya çalışan RTÜK varken bunu yapmaya cesaret edememeleri normal. Ülkemizde OlbBoy şiddetinde bir film yapılsa ne olacağını düşünmek dahi istemiyorum.
_____________________________ -
bende izledim ve Türk yapımı en iyi filmlerin başında olarak geldiğini düşündüğüm harika bi film gerçekten _____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

Hızlı