Şimdi Ara

Barack Obama'nın hibrit otomobil isteği geri çevrildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
6.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Güvenlik açısından açık vereceği ortada.
  • Adamlar Komple teorileri ürettiler YA

    siz haber felan okumayın dinlemeyin
  • Başlığı çok pis gördüm
  • Bir arkadaş limuzinin yakacağı yakıt petrol endüstrisini ekilemez demiş; bu doğru.

    Ancak bu haber hybrid araç almayı düşünen milyonlarca tüketiciyi bal gibi etkiler. Hybrit modellerin yok olmasını bu teknolojinin iptal edilmesine sebep olmaz. Fakat insanların akıllarına bayağı büyük bir kurt düşürecektir bu haber. Özellikle terörden en çok korkan korkması sağlanan Amerika halkının bu haberi es geçeceğini sanmıyorum.
  • elektrikli bir motoru sok bir elektrik dalgasi ile durdurabilirsin ama normal motor tamamen mekanik oldugu icin durmaz su an kullandigi aracta eminim elektronik atesleyici yoktur .
  • hem elektrikli hem benzinli yapsınlar o zaman.. acil durumlarda benzine geçerler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doktor Kötülük

    Adamlar Komple teorileri ürettiler YA

    siz haber felan okumayın dinlemeyin


    Önce komplo ve komple kelimeleri arasındaki farkı öğren bilmeden laf kalabalığı yapma,sonra atıp tutarsın..
  • Hem EMP saldırılarına karşı önlem hem tonlarca ağırlıktaki araca hibrit motorun yetersiz olması hem de benzinin kolayca bulunabilmesi bir başkanın güvenliği açısından çok büyük şeyler ifade ediyor arkadaşlar.
  • Ben alabilirim
  • yok scooter a binsin tabiiki olmaz.Başkana ve önemli kişilere verilecek zırhlı araçların nasıl test edildiğini seyretmiştim.mesela silahlı saldırı durumunda yapılacak manevralar,ani ivmelenme ve kaçış için başkanı kurtaracak hareketler vs. test ediliyor.hibrit motorla bu hayvani arabayı hızlıca kaçıramazsınız.Bu alette tahminim v12 500-600 beygir motor vardır.Başkanlık uçağı bile dev gibi bir boeing 747 midir nedir,hemde sıfır alındı daha yeni.küçülcekse önce uçağı küçültsün.
  • Arkadasın biri dogru söylemis:
    Akıllara kurt düsürebilir!

    Cidden surda bile bu elektrikli motorların demekki acıkları varmıs diye net bir sekilde düsünenler oldu. Tabi yok değil var ama burda cok üst noktadan bahsedildigi icin ve ince elenip sık dokundugu icin normal karsılamalıyız. Bizim icin faydalı bir teknoloji ama cidden yetersiz kalması normaldir bir baskanın aracına [yukarda belirtilmis yeterince aractan. Kac ton olur ne yeter falan gibi] Nese sonuc olarak bence hybrid noktasından aslında hem elektronik motor hem de gerekirse normal motor olsa iyi olurdu.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 3 Temmuz 2010; 22:28:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drahte 1905


    quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    quote:

    Orijinalden alıntı: AnotheRDie


    quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    demekki isteklerin kabul görüp görmemesi başkan tarafından değil başka biri veya merci tarafından değerlendiriliyor.Perde önündeki kukla sadece ben yaptım oldu dediğini zannediyor veya dünyayı öyle kandırdıklarını sanıyorlar.


    Güvenliğini gizli servis sağladığı için böyle bir isteğe olumlu yanıt verip/vermemesi tamamen onlara kalmıştır.

    Dikkat edildiği üzere güvenlik önlemlerinden bahsediliyor. Sonuçta Amerikan başkanı alelade bir insan değil.

    Ayrıca her öküzün altında bir buzağı aramayın .



    amerikanın başkanı diyecekki bana hibrit otomobili üretin, onlarda hayır diyecek e peki o adam neden o koltukta oturuyor.



    Adam zaten ABD Padişahı değil ayrıca ABD'de başkanı oldu diye atomu parçalıcak değiller

    Araba ağır, elektirikli bir motor güvenlik zaafiyeti olan birşey, güvenirlilik düşük

    Adam arabaya değil tanka biniyor, teknoloji yetersiz demişler

    Ozaman ABD başkanı istesin dumanı tüten, 100derece erimeyen dondurma yapsınlar, yapamayız derseler " peki o adam neden o koltukta oturuyor" deriz bizde






    Bence de yani.. Öküzün altında buzağı aramak olmuş bu.

    Tamam ben de katılıyorum sadece bi kukla olduğu konusuna ama her şeyden de bi bit yeniği çıkarmamak lazım..




  • İyi has gidiyor işse napacan HibritiBununkide iş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    [html]<div><div align="center"><img src="https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/19268/cadillacbaskanliklimuzini_1_dh_fx57.jpg" alt="" width="600" border="0" height="376" /></div> </div><div> </div><div>Donanım Haber olarak hibrit otomobilleri seviyor, yaygınlaşmalarını diliyoruz. Konvansiyonel motor teknolojisini yeni nesil elektik motorlarıyla harmanlayan bu araçlar, çevreci olmalarının yanı sıra ciddi anlamda yakıt tasarrufu da sağlıyorlar. İlk örnekleri ülkemiz pazarına da giren hibrit yani melez otomobiller için önemli bir gelişme, güvenlik gerekçesiyle kabul görmedi. Çevre temalı, yeşil dostu açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Amerika başkanı Barack H. Obama'nın hibrit otomobil isteği, Gizli Sevis tarafından kabul görmedi. Cadillac tarafından üretilen "the beast" isimli başkanlık limuzini yerine hibrit teknolojili Cadillac Escalade düşünülürken, acil güvenlik gereksinimlerinin, hibrit motor teknolojisiyle kaşılanamayacağı gerekçesiyle Amerikan başkanının bu isteği şu an için kabul görmedi.</div><div> </div><div>Hibrit otomobillerin yaygınlaşması adına önemli bir fırsat olarak görülen bu talep şimdilik gerçeğe dönüşmüş olmasa da firmaların teknoloji geliştirme yarışı devam ediyor. Süper-spor otomobil üreticilerinden Ferrari, hibrit  motor teknolojisini, V12 motorları kurtaracak adım olarak görüyor. Ferrari tepe yöneticisi Amedeo Felisa açıklamasında, mevcut mühendislik çözümlerinin yeni limitlere ulaşma noktasında yeterli olmadığını dile getiriken, hibrit motorlar üzerine uzunca bir süredir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Öte yandan Mecedes, BMW, Toyota ve Honda gibi lider otomobil üreticilerinin hibrit çalışmaları da devam ediyor. Tüm bu çalışmaların merkezinde ise uzun mesafe yol katedilmesini sağlaycak, yüksek kapasiteli ve düşük maliyetli pillerin olduğu belirtiliyor. <br /></div>[/html]


    Araba mı bu




  • Dışarıdan petrol ve ürünlerini alan bir ülke olarak bizim bu geçişi hızlandırmamız lazım ama kim ne umursar/işine gelir bu ülkede o da başka bir konu...
  • emp (electro-magnetic pulse) saldırısı en uzak ihtimal, enjeksiyonlu her araç iptal olacaktır böyle bir durumda, kjetli (mekanik enjeksiyon, 70-80lerde ilk enjeksiyon sistemi) araçları saymıyorum tabi.
  • Bu yaz Ford Escape Hybrid kullanıcam. Nacizane bir inceleme hazırlarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cbenlidayi

    o aracın üstünde nerden baksan 2-3 tona yakın zırh vardır camlar kurşun geçirmez falan uzar gider bu , olur sana araba 5-6 ton elektirik motoru yeteri kadar güç sağlayamaz yada çok kısa sürede biter yüksek hızlarda. bir saldırı anında şarjın bitmesini kimse istemez herhalde

    hemen petrol krallarını zengin edicek diye saçma yorumlar yapmayın bir tane limuzinin yaktığı benzin 100 milyarlarca dolarlık sanayiyi pek etkilemez




    yoruma bak...

    Amerikan başkanının bu tür bir aracı kullanması demek,
    tüm dünyada bu işin hızlanması anlamına gelir.
    Bu duruma engel olan da Amerikan yönetiminde söz sahibi olan
    petrol şirketleri...




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.