Şimdi Ara

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
9
Favori
94.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
484 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanlız betonda islaklık yok demir çürümüş gitmiş yani demir işlevini tamamen yitirmiş. Olay demirde bitiyor.
  • İnşaat Mühendisi bu işin içinde kaç sene emek vermiş olan amca oğluma konunun linkini attım şakaya gelmez evi terketsin dedi freni tutmayan arabaya biner misiniz ? Çabuk önleminizi alın derim taşındıktan sonra düşünürsünüz.
  • Olayın peşini bırakmayın hocam hesap sorun kesinlikle, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı adam midye kabuklarını dahi eleme zahmetinde bulunmamış
  • Bilgi sahibi kişiler gerekli yorumları yapmışlar sağolsunlar. Gerçekten çok üzücü bir durum geçmiş olsun umarım daha kötüsü olmaz
  • Binanın kaç yıllık olduğunu ilk mesaja editlerseniz veya alıntılarsanız beni yardımcı olabilirim.Yönetmelikler konusunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IOserI

    Öncelikle geçmiş olsun. Bina kaç yıllık ? Fotoraf tam net görünmüyor ama demirler nervürsüz(dişsiz) gibi duruyor. En son 2000 yılında yasaklandı nervürsüz demir kullanımı.


    Önce sorunun kaynağına bakalım. Düşen parçalar hala sağlam ve blok halinde yani sağlamlar ve renkleri orjinal renginde fakat tavanda duranlar pas tutmuş demirler ve tavan ıslak. Yani bir yerden su alıyor veya tesisatta kaçak var. Paspayı dediğimiz 5cm blok kopmuş resmen. Deniz kumu bile olsa bu şekilde net ayrışım yapmasının tek bir sebebi var. Demir bir yerden su almış ve yaptığı pas sonucusunda şişerek basınçla tavanı bıçak gibi paspayı noktasından ayırmış. Dikkat et düşen parçalar kuru. Fakat tavan hala ıslak. Yani tehlike devam ediyor. Demirler tamamiyle işlemini yitirmiş durumda. Ve bu olay 1-2 günlük değil uzun süredir bir su yeme durumu var. Benim tahminim 8-9 aydan fazladır. Öncelikle suyun kaynağı bulunmalı binaya ne kadar zarar vermiş bu tespit edilmeli. Çünkü şuanda tek korkman gereken tavandan düşen 5 cmlik betondan fazlası.

    Senden ricam eline bir çatalı alıp avuç içine batırdığında acıtmayacak seviye kadar demir kenarlına sürtmen. Oradaki betonlar eğer ufalanmak yerine parça parça geliyorsa o bina komple tehlikede.



    Gelelim şikayet mekanizmasına. Bina yılını bilmediğimden güncel bina gibi davranıyorum.
    1) hiç birşeyle uğraşmayıp direk savcılığa sulh hukuk mahkemsine tespit davası açın. Dava açıldıktan sonra bilirkişi atanacak ordan dava farklı yerlere bağlanıyor avukatlar bu konuda daha iyi yardımcı olur.
    2) çevre şehirclik bakanlığına veya belediyeye şikayet dilekçesi ile uzlaşma sağlanamazsa dava açılıyor. Burada bilirkişi ataması ve çok fazla dalavere var.
    3) Yaşanan sorunu ihtar çekip ve binanın yapı denetmini ve bakanlığı bilgi olarak ve muhattap olarak ekleyip ihtar işlemi yapmak.


    Bu bina yeni ise (10 yıldan az) hiç uğramayıp kendinize bir avukat bulun. Çünkü çok fazla teknik detay ve üsülüne uydurulması gereken mevcut konu var. En basitinden müteahhit bina içindeki ince yapı kusurunun kendine bildirilmediği veya mal sahiplerinin önemsemediği yüzünden olduğunu göstererek aradan çok net şekilde kaçabilir. Ki zaten sorun burada burada ki suyun kaynağı herşeyi ortaya çıkarır.
    Kaç yıllık olduğu önemlimi, avrupada 19. YY’da yapılmış binalar hala kullanılıyor




  • Banyoda olması tesadüf değil. Binaların en çok su gördüğü bölüm. Üst katın duşakabininden özellikle su geliyor olma ihtimali var.



    1 seneyi geçkin su almış. Korozyon çok çabuk olmaz. Demirler muhtemelen peynir gibi erimiştir. Korkmayın nina çökmez. Su alan kısım bina temeli ise dikey taşıyıcı kısımlardan karot almak gerekir.



    İnşaat mühendislerinin amele gözüyle bakıldığı, gram değer verilmediği ve cahillerin hizmetçisi olduğu yerde kafanıza taş yağmış çok mu?



    97 ve 2007 deprem yönetmelikleri değişti ya zihinler.



    Ülkede eğitim o haldeki üni mezunları okuduğuna binlerce pişman. Beri tarafta yazı yazmayı bilmeyen milyonları götüren sürüler.
  • Deniz kumundan cocuklarin yaptigi kaleden yapsan daha saglam olur
  • belediye ekipleri gelse incelese o binayı bosaltır
  • Bu bina 20 yıl iyi bile dayanmış. 99 depreminde Yalova'daki deniz kumuyla yapılan çoğu bina çökmüştü.
  • Şikayetçi ol bence peşini bırakma bu işin
  • Bu yorumu bulmak için girmiştim :)
  • Ayrıca su kaçağı temiz su kaçağı dışında pis su giderinden de olabilir hatta ikisi de olmayıp üst kat fayans derz dolgularından ya da duvar köşelerinden de kaçırabilir....



    Ve hatta üst katta kaçak yoksa daha üstteki katlardan da gelebilir...



    Su bazen bina içinde öyle yerlere yürüyüp şişirir ki akıl almaz...
  • Bizim binamızda da temel izolasyonu olmadığından en alt katı hep şu basıyordu başka sebeplerden suphelenildiginden birkaç işlem yapıldı ama en sonunda açıp baktiydik ki temel izolasyonu yapılmamış. Zaten -1. Katta duvarın bazı bölümlerinde demirler gözüküyordu inip baktığımızda, her yeri kazdirip izolasyon yaptirdik şu an ama bina yapılmalı neredeyse 3-4 yıl olmuştur , bu süre zarfında da malum baya yağmur yemiş oluyor Ankara'da, bu büyük sıkıntı mıdır? Dediğiniz testi yaptirsak yeterli midir?
  • Büyük geçmiş olsun.

    Bunun sebebi, alçının tavan betonu daha tam kurumamışken atılması. Yani beton tam kendini çekmeden yaş iken alçı atıyor adamlar.

    Başımıza geldi oradan biliyorum.

    Birde üstüne mütahitin üçkağıtçılığı eklenince sonuç kaçınılmaz oluyor.

    Tekrar geçmiş olsun.
  • bu deniz kumu olayına Yalova depremi sonrasında vakıf olduk ,çoğu binanın bu nedenle çöktüğünden ve bundan sonra kullanımının yasaklanacağı söylendi
    o zamanlar bir iki müteahhit numunelik seçilip biraz ceza verildi ama sonrasında çıkan haberlerde yaptığı bina çöken aynı müteahhitlere ihaleler verildiği duyuldu ,bu siyaset kadar kötü bir şey var mı acaba ?

    deniz kumundan bir şey olmaz diyenlere nasıl inanalım ,bu kadar kötü tecrübeler yaşadığımız halde ?

    inşaat işinden çok fazla anlamam ama benim bildiğim nem nedeniyle sıva düşebilir ,sizde ise resmen beton parçalanmış (resimlerden yanlış görmediysem)
    bu işi profesyonel olarak yapanlar var ,onlara binanın komple inceletilmesi şart ,bu işler şakaya gelmez

    üstelik demirlerin tabana yapışmaması gerekiyor ,önceleri inşaatçılardan duymuştum ,demirlerin altının beslenmesi gerekiyormuş ama üşendiklerinden direk kalıpların üstüne koyup ,üstüne beton attıklarını

    gerçi bende kısa süre elektrikçilik yaptığım dönemde gördüklerim var ,biz elektrik borularını demirlerin altına çektiğimizde ,altına destekler koyardık (boru ezilmesin diye) ,ya sizde olmasanız bunlar demiri direk kalıbın altına koyuyorlar diyorlardı (tabi bizim demiri kaldırdığımız alan küçük bir bölüm oluyordu

    bizde inşaat işlerine ne yazık ki hala tam uyulduğuna şüphelerim var ,eskiye nazaran bayağı iyileştirmeleri gözlemliyoruz ama malum millet olarak biraz umursamazlık var (aslında hırsızlıkta var diyeceğim ama neyse)




  • Geçmiş olsun. Aynısı 4 sene önce sıfır binada kiracı iken başıma geldi. Ama benim banyo değil salon ve mutfak tavanı indi aşağıya. Ev sahibine gösterdim mütahite yaptırdı. Ama bende evi boşalttım tabi. Başka eve taşındım. Bizimkinde de deniz kumundan dolayı oldu.
  • Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ameyt88

    Bizim binamızda da temel izolasyonu olmadığından en alt katı hep şu basıyordu başka sebeplerden suphelenildiginden birkaç işlem yapıldı ama en sonunda açıp baktiydik ki temel izolasyonu yapılmamış. Zaten -1. Katta duvarın bazı bölümlerinde demirler gözüküyordu inip baktığımızda, her yeri kazdirip izolasyon yaptirdik şu an ama bina yapılmalı neredeyse 3-4 yıl olmuştur , bu süre zarfında da malum baya yağmur yemiş oluyor Ankara'da, bu büyük sıkıntı mıdır? Dediğiniz testi yaptirsak yeterli midir?
    Evet.
  • Geçmiş olsun, genel olarak borçlar kanununda yapıyı yapan firmanın kusursuz sorumluluğu vardır, ama kanun yılının binanın yaşına esasen uygulanacağına bakılması gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.