Şimdi Ara

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
9
Favori
94.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
484 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun hocam.
  • Yukarıda arkadaş çok iyi anlatmış. Benim de mesleki tecrubelerime göre gördüğüm benzer durumlar.

    Demir zaten nervürsüz olduğu için betonu/sıvayı tutma dayanımı çok azalıyor. Bir de pas payı bırakmamışlar, deniz kumu olduğu çok belli, hayatımda ilk kez böyle bir kum gördüm. Deniz kumunun dezavantajı hala bünyesinde tuz bulundurmasıdır. Tavanınız üst katın tesisatından kaynaklı uzun süre su almış. Kum tuzlu olduğu için demiri çok kısa sürede paslandırmış, nervür de olmadığı için sıvanın tutunması için hiç bir sebep kalmamış ve kalıp halinde düşmüş. Gördüğüm kadarıyla sıva da biraz fazla kalın yapılmış zaten.

    Bunun önüne geçmek için biz artık yeni binalarda yüksek döşeme yöntemiyle banyo yapmıyoruz. Asma tavan ve tavan arası tesisat çok daha sağlıklı ve güvenli. Tabi sizin bina için artık bu mümkün değil.

    Binanın 10 yıldan eski olduğu kesin görünüyor bu sebeple müteahhit ile çok fazla uğraşma şansınız yok. Burada müteahhite karşı yapabileceğiniz tek savunma deniz kumu olayı. Kaldı ki 1999'dan önceki binaların hemen hepsi bu şekilde yapılmış.

    Büyük geçmiş olsun hocam, canına bir şey olmaması sevindirici, ancak yaşadığınız durum çok üzücü. İnsanın evinde kendini güvende hissetmemesi kadar kötü bir şey yok sonuçta.

    Bu arada iyi bir usta orayı tadilat yapar. Ancak tadilata girmeden önce mutlaka ve mutlaka üst kattaki banyonun tesisatına da baktırın. Asıl sorun oradan kaynaklanıyor çünkü. Bunu yapmak için üst katın yer seramiklerini falan kırmanız gerekecek, komşunuz buna yanaşmayacaktır fakat bir şekilde ikna edin, ikna olmazsa yasal yaptırım ile müdahele edin.

    Çünkü oradaki sorunu çözmeden orayı tadilat yaparsanız en fazla 2 yıl sonra tekrar aynı senaryoyu yaşarsınız.

    Tekrar geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 21 Kasım 2018; 15:48:41 >




  • Çok geçmiş olsun gerçekten tehlikeli bir durum atlatmışsınız. Bir inşaat mühendisi olarak yukarıdaki arkadaşa tamamen katılıyorum, çok güzel açıklamış ağzına sağlık.
    Ayrıca bu deniz kumu ve tuz olayına da açıklık getireyim, deniz kumu inşaatlarda kullanılabilir ancak kullanabilmek için belirli işlemlerden geçirilmelidir, arkadaşın açıkladığı diğer unsurlarla beraber direkt olarak müteahhiti suçlamak yersiz olacaktır. Tabiki ülkemizde geçmiş ve mevcut düzenin getirdiği bir önyargı ister istemez böyle konuşmanıza sebebiyet veriyor haklısız.
    Tekrardan çok geçmiş.
  • Geçmiş olsun hocam.
  • geçmiş olsun. fotoğraf olmasa inanmayacam. inanılmaz inmiş.

    bazı komşular derz temizleyici kullanırlar, o da fayans arası derzleri mahvediyor. tavan komple indiğine göre muhtemelen üst kattan heryerden azar azar su yemiş tavanınız.

    tadilat olsa bile yine aynısı olacak gibi. sadece tahmin.
    bence tadilat için gelen ustaya üst kat banyosunu da gösterin.
  • Bina kaç yıllık onuda yazaydınız.Bence 2000'den çok çok önce kesinlikle.

    O demirler o kadar paslandıgına göre su alma problemi olmuş.Demirler uzun süreli suya maruz kalınca beton ve sıva patlamış.

    Bilmem kaç yıllık bina,ruhsat lı mı belirsiz.Ruhsatlı olsa bile çok eski bir binadan bahsediyoruz muhtemelen.Binalar ilk yapıldıgı gibi kalsa kimse kentsel dönüşüme veya müteahhite evini verip yıktırmaz.

    İstediginiz mahkemeye başvurun zaman kaybı.Mahkemeye başvurun diyenler binanın yaşını biliyor mu?Onu geçtim hiç mahkemeye yolu düşmüş mü bu işleri çok kolay sanıyorlar sanırım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangaetemo

    quote:

    Orijinalden alıntı: IOserI

    Öncelikle geçmiş olsun. Bina kaç yıllık ? Fotoraf tam net görünmüyor ama demirler nervürsüz(dişsiz) gibi duruyor. En son 2000 yılında yasaklandı nervürsüz demir kullanımı.


    Önce sorunun kaynağına bakalım. Düşen parçalar hala sağlam ve blok halinde yani sağlamlar ve renkleri orjinal renginde fakat tavanda duranlar pas tutmuş demirler ve tavan ıslak. Yani bir yerden su alıyor veya tesisatta kaçak var. Paspayı dediğimiz 5cm blok kopmuş resmen. Deniz kumu bile olsa bu şekilde net ayrışım yapmasının tek bir sebebi var. Demir bir yerden su almış ve yaptığı pas sonucusunda şişerek basınçla tavanı bıçak gibi paspayı noktasından ayırmış. Dikkat et düşen parçalar kuru. Fakat tavan hala ıslak. Yani tehlike devam ediyor. Demirler tamamiyle işlemini yitirmiş durumda. Ve bu olay 1-2 günlük değil uzun süredir bir su yeme durumu var. Benim tahminim 8-9 aydan fazladır. Öncelikle suyun kaynağı bulunmalı binaya ne kadar zarar vermiş bu tespit edilmeli. Çünkü şuanda tek korkman gereken tavandan düşen 5 cmlik betondan fazlası.

    Senden ricam eline bir çatalı alıp avuç içine batırdığında acıtmayacak seviye kadar demir kenarlına sürtmen. Oradaki betonlar eğer ufalanmak yerine parça parça geliyorsa o bina komple tehlikede.



    Gelelim şikayet mekanizmasına. Bina yılını bilmediğimden güncel bina gibi davranıyorum.
    1) hiç birşeyle uğraşmayıp direk savcılığa sulh hukuk mahkemsine tespit davası açın. Dava açıldıktan sonra bilirkişi atanacak ordan dava farklı yerlere bağlanıyor avukatlar bu konuda daha iyi yardımcı olur.
    2) çevre şehirclik bakanlığına veya belediyeye şikayet dilekçesi ile uzlaşma sağlanamazsa dava açılıyor. Burada bilirkişi ataması ve çok fazla dalavere var.
    3) Yaşanan sorunu ihtar çekip ve binanın yapı denetmini ve bakanlığı bilgi olarak ve muhattap olarak ekleyip ihtar işlemi yapmak.


    Bu bina yeni ise (10 yıldan az) hiç uğramayıp kendinize bir avukat bulun. Çünkü çok fazla teknik detay ve üsülüne uydurulması gereken mevcut konu var. En basitinden müteahhit bina içindeki ince yapı kusurunun kendine bildirilmediği veya mal sahiplerinin önemsemediği yüzünden olduğunu göstererek aradan çok net şekilde kaçabilir. Ki zaten sorun burada burada ki suyun kaynağı herşeyi ortaya çıkarır.

    Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ediyorum hocam. Bina yasi konusunda tam olarak bilgim yok ama 20 yil civarinda diye biliyorum.

    Bundan 4 yil once yukaridan su akma olayi olmustu ama banyonun ustunde degil yandaki odada belli etmisti kendini, o zamanlar ust katta kimse yasamadigi icin kendisine ulasip edene kadar 1-2 gun gecmisti. Banyoda belirgin bir sey yoktu ve ondan sonra da banyoya su geldigini zannetmiyorum ama belirgin olmayan bir sekilde geldiyse onu bilemiyorum.

    Catal testini de yaptim, bir demirin kenarina catali hafiften batirdim. Ufalanmak derken toz halinde demek istiyorsaniz oyle olmadi, kucuk parcalar halinde indi asagiya.

    Bina 10 yildan kesin olarak eskidir maalesef, o durumda bir sey yapamaz miyiz acaba?

    Ayrica gecmis olsun dileklerini ileten herkese cok tesekkur ediyorum. Para ayarladigimiz an cikacagiz evden direkt olarak. Kiraci olmanin yarari.


    @lordplanett forumda salak diyene psikolojim bozuldu deyip dava acip kazanan varken ben neden dava acmayi dusunmeyeyim ki? evde cikan cit sesine urker olduk artik.

    havalandirma konusunda elimizden geleni yapiyorduk zaten, cam benzeri sey surekli acik, kapi da biri kullanmadigi surece surekli acik oluyordu. catiyi tam bilmiyorum acikcasi, yonetici cikartmiyor cunku
    Hem kiracısınız hemde hak iddaa etme, mahkeme peşinde misiniz?




  • Satgitsin sat sat sat
  • Önceki senelerde 10 du yanlış hatırlamıyorsam. Yeni yasa ile geçen yıldan itibaren 15 yıla çıkarıldı. Tabi yada önceki yılları kapsamıyor.
  • aynı şeyi 2 yıl önce abimin evinin salonun da yaşadık allahtan o sıra da salon da kimse yoktu. bu olay olurken de ev daha 3 yıllıktı. Sıvası pat diye olduğu gibi düştü, her yer zıpçıktı müteahhit dolu olunca böyle oluyor.
  • tavan çökmemiş sıva dökülmesi ... Aşırı nem ve korozyonlu inşaat demiri. deniz kumanda ziyade pas payı olmaması sebebi ile olan bir durum. sıvayacaksınız onuda yapmadan önce bütün Paslı Demirler tel fırça ile temizlenip anti pas la boyanacak.

    sıva yaparken file çeksinler yoksa tutmaz. geçmiş olsun

    kimseye dava açamazsınız onuda belirteyim.
  • Bizim banyonunda tavanından 1 yıldır su akıyor. Artık betonun içindeki demirler bile gözükür hale geldi. Kiracıyız diye bir şey yapmıyoruz, ev bulup taşınacağız buradan.
  • Geçmiş olsun üst katın banyosunda su kaçağı var anlaşıp yaptıracaksınız...
  • eski binaların çoğu böyle.bizim tek katlı dükkanımız var.üstünde uzun yıllar çatı olmadığı için hep su yedi.daha sonra çatı yapıldı ama uzun zaman su yediği için tıpkı sizin ki gibi sıvalar demirle beraber hep döküldü.size önerim, önce kalekim ile sıvatın ardından da demir profil ile tavana kayıt kuşak attırın.Daha sonra da köşelere dikme profil dikip kayıtları ve kuşakları onlara kaynattırın.Banyonuzu bu şekilde kurtarırsınız.

    Geçmiş olsun.
  • Benim görüşüm üstten birinin su kaçağı demirlere yürümüş. İlerisi için de büyük sıkıntı olur
  • Deprem olmadan bu haldeyse bina.olunca birde dusunemiyorm binanizi
  • Geçmiş olsun şehir neresi eğer deprem bölgesinde yaşıyorsanız hiç onarım filan uğraşmayın binadan karot aldırıp 6306 sayılı kanun kapsamında binayı kentsel dönüşüme sokun. Can güvenliği açısından uygunsuz bir durum var ortada. Yoğun donatı(demir) korozyonu sebebiyle tavan paspayı atmış, bu demek oluyor ki binada deniz kumundan dolayı birçok yerde donatı korozyona uğramış olabilir. Beton kendi başına içinde donatısız bir işe yaramaz. Birlikte çalışırlar tek başına sadece başınca çalışır yani sizin bina artık yığma bir bina halini almış birçok noktasında.
  • Vay be. Nasıl tavan öyle?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 23:34:28 >
  • Bildiğin deniz kumu gerçekten. Allah'tan sadece banyo zarar görmüş yetkili mercilere başvuru yapın en iyisi sonra da o evden çıkın en doğru karar bu olur.
  • Bu birkerede kopmaz şiştigini farketmedinizmi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.