Bildirim
bant genişliği
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Elbette herşey değildir ama önemlidir kartın performansını etkileyen bileşenler en başta gpu, bellek miktarı, bant genişliği olarak sıralanabilir.(son ikisi bellek kullanımına göre yer değiştirebilir;) -
sendeki kartın bellek band genişliği 35gb/s ise GDDR5 olanda 70gb/s gibidir, ama önemli olan GPU gücüdür, yani oyunlarda işlemi yapan bellek değil GPU'dur, bu sebeple öyle düşündüğün gibi 2 katı kadar (medium'dan high'ta) 1 sıçrama olamaz, en iyi ihtimal ekranda aynı ayarlar ile şu anda gördüğün fps 3~5 yukarı olabilir, okadar. -
Fazla Etkilemez -
bende çok üzülüyodum herkes diyo 3 kat performans farkı var falan kazık yedim sandım teşekkür ederim size -
Etkisi karta göre değişir. Aynı modelin yüksek bant genişlikli versiyonu, şüphesiz daha hızlıdır.
Ancak bant genişliğine bakarak farklı modelleri karşılaştırırsak, yanılırız. Zira, GPU performansı da önemlidir. Ve tabii, bant genişliği verimi, mimariye göre değişir.
Örneğin, Kepler(GTX 600-700) serisi kartlar, HD 7000 ve R9 270-280 rakiplerine göre, bant genişliğini daha verimli kullanıyorlardı.
Daha sonra, Tonga (285) ile, band genişliği verimi Kepler düzeyine ulaştı.
Nvidia ise, Maxwell(900) ile bunu bir adım daha öte taşıdı. GTX 970-980, GTX 770'in band genişliğiyle çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Kasım 2014; 14:19:06 > -
Aralarında gerçekten ciddi bir fark var 7750 ddr3 ve ddr5 kullandıktan sonra anladım bunu... birincisi 1080p oyun oynuyorsan lowda oynuyorsan med-high oynuyorsun gerçekten sıçrama yaşatıyor çünkü günümüzde o 30gb/sn gibi bir bant genisliği yetersiz 70 oldugu zaman gpuya bir rahatlama geliyor tabiki bant genişliği ekran kartına darboğaz yapıyor diyebiliriz bu duruma :) ama belli bir sınırdan sonra 80den sonra r7 250 için konusuyorum gerisi boş olacaktır :) -
GDDR3 ILE GDDR5 ARASINDA VARDIR VE BU FARK ONEMLIDIR. AMA KARTIN GPU SU IYI ISE O ZMN FARK EDER.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
daha açık anlatırmısın şimdi ne kadar kazık yedim :D -
quote:
Orijinalden alıntı: EL PATRON
daha açık anlatırmısın şimdi ne kadar kazık yedim :D
Baya fazla kazık yedin dostm :D 200 liraya ikinci el hd7770 falan alır çatır çatır kullanırdın :D sıfır olaraksa zotac gtx650 alırdın gddr5 190 liraya onuda çatır çatır kullanırdın :D -
quote:
Orijinalden alıntı: cinayet13
quote:
Orijinalden alıntı: EL PATRON
daha açık anlatırmısın şimdi ne kadar kazık yedim :D
Baya fazla kazık yedin dostm :D 200 liraya ikinci el hd7770 falan alır çatır çatır kullanırdın :D sıfır olaraksa zotac gtx650 alırdın gddr5 190 liraya onuda çatır çatır kullanırdın :D
buda çok apaçık(ÇOK AÇIK ) olmuş valla helal olsun -
psum yetersiz
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X