Şimdi Ara

banana plug kullanmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kabloları çıplak takıyorum. birbirine yanlışlıkla değip kısa devre yapma ihtimali var evde temizlik filan yapıldıktan sonra fark etmezsek.
    kullandığım aletin kısa devre koruması var buna karşı.
    bir kere oldu bu durum. otomatikman kapattı. korktum bişey oldu diye. ama sorun yok :)
    ama yine de banana kullanmalı mı sizce?

• Başka bir topicte buna cevap vermeye çalışmıştım. Banana "iyi kablo-iyi banana" şeklinde kullanıldı mı son derece yararlı birşey. Ancak ve ancak bir banana alip geçeyim demekle sesi de kirletebilirsiniz. Ben bir çok kabloyu çiplak kullanılması taraftarıyım. Ama üst düzey kablolalar ile üst düzey bir banana kullanılırsa seste mutlaka "+"ları vardır.

Banananın bir çok kullanılma yönü var, kablo ile bağlantı yeri arasında oksitlenmeyi azaltmak, kolay söküp takmak.

Artıları olacagını düşünüyorsanız bilindik markalardan edinebilirsiniz.

Kısa devre konusuna gelirsek 199x yılında beri üretilen amfilerde hatta daha eskilerinde kısa devre koruması mevcut. Anında kaparlar ve protect(koruma modu) mevcut veyahutta direk kendilerini kapamaktalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan2

Başka bir topicte buna cevap vermeye çalışmıştım. Banana "iyi kablo-iyi banana" şeklinde kullanıldı mı son derece yararlı birşey. Ancak ve ancak bir banana alip geçeyim demekle sesi de kirletebilirsiniz. Ben bir çok kabloyu çiplak kullanılması taraftarıyım. Ama üst düzey kablolalar ile üst düzey bir banana kullanılırsa seste mutlaka "+"ları vardır.

Banananın bir çok kullanılma yönü var, kablo ile bağlantı yeri arasında oksitlenmeyi azaltmak, kolay söküp takmak.

Artıları olacagını düşünüyorsanız bilindik markalardan edinebilirsiniz.

Kısa devre konusuna gelirsek 199x yılında beri üretilen amfilerde hatta daha eskilerinde kısa devre koruması mevcut. Anında kaparlar ve protect(koruma modu) mevcut veyahutta direk kendilerini kapamaktalar.

sayın gökhan2
    bende onkyo var yeni model n755.

kabloların temasını farketmemiştim. kabloların uçları açık kısımlar birbirine değiyormuş
    otomatik kapattı.
    korktum bozuldu diye neyseki bişey yok

dali zensor 1 ile kullanıyorum ve çok güzel sesi var

bir de şu dlna ve network kurma işlerini öğrenebilirsem çok güel olacak
    bilgisayrdan oynatırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 3 Şubat 2013; 1:08:11 >

• Güzel ikili olmuş olabilirler, dediğim gibi paraya biraz daha kıyıp iyi kablo ile birlikte iyi bir banana almak ve pişmesini beklemek ufak çaptada olsa dünyanızı değişebilir. :)
  • quote:

Güzel ikili olmuş olabilirler, dediğim gibi paraya biraz daha kıyıp iyi kablo ile birlikte iyi bir banana almak ve pişmesini beklemek ufak çaptada olsa dünyanızı değişebilir. :)

kablomun markasını görmedim . ama cedence dedi orhan bey.
    kaliteli kablo dedi. dali zensor 1 lerle beraber verdi.
    siz ne önerirsiniz kablo ve banana plug olarak
    ses farkedecek midir?

hifi da , hoparlör de iyi. kablo farkttirecekse alabilirim

QED Silver Anniversary XT veya QED XT Evolution olur mu kablo olarak?

banana plug olarak ne önerirsniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 3 Şubat 2013; 1:20:40 >
  • Forumda "Cadence" iyi diye bir laf geçiyor anlamiş değilim. Kablonun modeli mevcut mu ? Merak ediyorum açıkçası. Cadence klasik 0.75mm oto-müzik üzerine top halinde kablo satan bir markadir ve de müzikal olarak yeterli görmüyorum o markayi. Cadence oto-müzikte bile o kadar ileri marka değil. O kadar paralar veriyorsunuz sistemlerinize hoparlörlerinize yazık etmeyin. Cadence hiç bir zaman hi-fi / Hi-end dünyasında her almadı ev müzik sistemlerinde. Aklınız da olsun.

Ses farketmesine gelirsek benim kulagımda fark eder atıyorum %8-9 ama sizde farketmeye bilir. Kulağınızın hassaslığına ne derece iyi bir dinleyici oldugunuza kalmiş.

Blackrhodium - Triangle - Audioquest - TMC + banana metre bazına göre fiyatlar değişir.

Acoustic Research in 2x2 2x4.5 vs vs diye banana kitleri vardı bir zamanlar. 80-90 tl gibi rakamlara satılıyorlardi.

Benim evde yedek olarak kullandiğim kablom Profigold du 3.5 x 2 yapmiştim. Blackrhodium bananalari kullanmıştım 60 TL gibi bir rakama mal etmiştim. Sesi de hiç fena değildi.

• Çok marka olduğundan QED i unutmuşum tabii ki onuda öneririm iyi bir markadir. QED in türkiye bayisi kim bilmiyorum ancak mutlaka bananalarını satan biri vardir. Takım olsun banana da qed alın. İkisini de dinlemedim ama EVO bir kaç testten 5 yıldız cart curt almiş. Ama kulaklarımızla dinlemek lazım. Yine de şuan ki kablolalardan farkettirir bence.

Bulamazsanız Blackrhodium 4mmhttp://sigmases.com/plist/hificab.html pluglara göz atarsınız.

Nakamichi felan da bulunuyor sahibinden.com üzerinde onlarda seçenek ama orjinal nakamichi mi bilemeyiz. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wunder Filtre Kullanan Var Mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkürler

özellikle kabloların uçlarının birbirine temasından dolayı kendini koruya almasının alete zarar vermediğini öğrenmem iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 3 Şubat 2013; 1:45:41 >
  • Blackrhodium jive klipsh rf 82 ile nasil olur acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi görüşüm, sadece estetik olarak şık durması, Çok sık değiştiriliyorsa pratik olması Bunlardan gayrı bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Bende kullanıyorum ama genelde test aşamalarında. Sürekli kullanımda nerdeyse lehimlemeyi bile düşündüğüm oluyor
  • Valla nasıl olacagını bilmek zor dinlemek zor. Karşilaştirmak gerekli bence. Ancak genel olarak BlackRhodium un bütün kablolalari iyidir fiyatina göre :)
  • quote:

Valla nasıl olacagını bilmek zor dinlemek zor. Karşilaştirmak gerekli bence. Ancak genel olarak BlackRhodium un bütün kablolalari iyidir fiyatina göre :)

onkyo cr-n755 ve dali zensor 1 leri cadence kablo ile çıplak kullanıyordum biliyorsunuz.

bugün sipariş verdim

black rhodium salsa 2 tane 60 cm. hoparlörleri direk müzik seti yanında kullandığım için bana yeterli bu boy.

hoparlörlere çıplak takacam. ama müzik seti arkasında birbirine yakın olduğu için black rhodium banana plugs aldım 4 tane de. 120 tl ye aldım hepsini.

bakalım seste değişiklik olacak mı? cadence otomobilelrde kullanılan bir kablo.

bu ise daha üst sınıf.

not:bendeki cadenceleri merak etmiştiniz. üzerinde cadence yazmıyor ama audio 12 ga speaker cable yazıyor mavi ve füme renkli bir kablo. 2 şer metre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 4 Şubat 2013; 21:22:23 >

• Banana isin janjan kısmı. Koruyucu faktoru var tabi. Mesela cıplak kablo ucları illaki okside olur, banana bu sureci uzatır. Sök tak yapıldıgında cıplak kablolar sık gevset derken deforme olur hatta ufak ufak ezilir kopar. Banana bunları önler.

En guzeli kabloyu cıplak takmak ama takmadan once kabloya cilt temas etmeden kontakt sprey kullanarak takmaktır.

Boylece direkt temas olur. Bananalı yada bananasız seste oyle duyulabilir farklar olusturmaz. O kısma takılmayın. Ucuk kacık araba yada ev fiyatına sisteminiz varsa zaten ona gore butce vardır direkt ucuk fiyata kablo alınır. Ayrıca cogu speakerın icini acın bakın hoparlorlerin baglantıları gecme soketlidir ve oyle cok sıkı degillerdir hafif temasla bile oynarlar. Sizin banana yada cıplak kablo ile ugrasmanız anlamsız kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 4 Şubat 2013; 21:54:53 >
  • Banana plug'lar elektrik prizlerine girebildikleri için güvenlik endişesi ile avrupada yasaklandı. Ev sistemlerinde zaten hoparlörün kabloları çok nadir söküldüğü için bence banana plug'a ihtiyaç yok. Vidalı sağlam bir bağlantı ve oksitlenmeyen kablolar işi son derece iyi görüyor.

Bu konuda önemli olan kablo uzunluğunu abartmamak. Bağlantı noktalarının temassızlık ya da paslanma gibi önemli bir sorunu yoksa ses iletimi üzerinde bir etkisi olmayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.